24 Mayıs 2012, Perşembe 15:11:58

"THY'DEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK"

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’yu makamında ziyaret ederek, kent olarak kurumdan beklentilerini dile getirip, çözümü konusunda yardım istediler...
  • nerde bunlarda o izan o vizyon o edep o adap????
  • kravat tak kravat,makamda milletvekili agirliyorsun,koyunun kahvesinde sohbet etmiyorsun,yontulun artik biraz.

Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ve TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören ile Meclis Üyesi ve aynı zamanda Samsun Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’yu makamında ziyaret etti. THY Genel Müdürlüğü binasında Hamdi Topçu’nun makamında gerçekleşen ziyarette, Milletvekili Tülay Bakır ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kent olarak Türk Hava Yolları’ndan beklentilerini sıralayıp, çözümü konusunda yardım istediler.

“THY’DEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

Ziyarette söz alan Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’ya kendilerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ederek, Samsun kentinin ulaşım alt yapısının geliştirilmesi yönünde beklentilerinin olduğunu, bu beklentilerin karşılanması için milli havayolu Türk Hava Yolları’na çok iş düştüğünü belirtti.

KRASNODAR’A DİREKT UÇUŞ TALEBİ

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise şehrin gelişmesi adına her platformda sürekli olarak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, öncelikli olarak kente ve bölgeye yeni yatırımlar kazandırmak, mevcut yatırımların verimliliklerini arttırmak adına yeni hatlara ihtiyaç duyduklarını belirtti. Özellikle başta Rusya’nın önemli bir kenti olan Krasnador’a Samsun’dan direkt uçuşların başlamasını beklediklerini ifade eden Murzioğlu, bu konuda şehrin idarecilerinin topyekun irade ortaya koyarak, bu konuya sahip çıktıklarını Topçu’ya iletti. Murzioğlu, Samsun’dan Krasnodar’a uçuşlar konusunda Topçu’dan öncelikli olarak tarifeli olmak üzere her türlü çalışmayı yapma yönünde ricada bulundu.

MURZİOĞLU TALEPLERİNİ TOPÇU’YA İLETTİ

Murzioğluö te yandan, dış hatlarda ki ihtiyaçlarının yanında Samsun olarak iç hatlarda da bazı taleplerini Topçu’ya aktardı. Murzioğlu, THY ya da Anadolujet olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na Samsun’dan direkt uçuş planlanması gerektiğini hatırlattı. Murzioğlu ayrıca, Samsun-Ankara uçağının haftanın 7 günü hem gelişte hem gidişte sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak uçması gerektiğinin önemine işaret etti. İş adamlarının Ankara uçakları ile ilgili olarak seyahat planı yapmakta zorlandıklarını belirten Başkan Murzioğlu, bunun da hattın verimliliğini düşürdüğünü söyledi.

Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır da Ankara hattının en çok sıkıntı çekenlerinden birinin kendisi hatırlatarak, bu hatta düzenli bir uçuş tarifesi beklediklerini söyledi. Murzioğlu son olarak, özellikle yoğunluğu fazla olan İstanbul hatlarında geliş ve gidiş yönlerinde olmak üzere Business Class koltuk taleplerini de Topçu’ya iletti.

“SAMSUN’A AYRI ÖNEM VERİYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu ise Samsun’la ilgili bahsedilen dört konunun da önemli olduğunu ifade ederek, ilgili departmanlara vereceği talimatlar ile talepleri takip etme sözü verdi. Ellerindeki imkanlar çerçevesinde Samsun’a ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Topçu, Başkan Murzioğlu’nun Krasnodar’a uçak seferi konusunda talebi için, havacılığın tabii olduğu izinlere bağlı olarak Rusya’ya tarifeli olarak uçuş yapabilmelerinin ancak Rusların vereceği ekstra uçuş izni ile olabileceğini belirterek, “Bu konu ile ilgili olarak haziran ayı içerisinde Rusya Ulaştırma Bakanı ile görüşeceğiz. Ayrıca, bu süreçte de charter uçak için fiyat hazırlaması yapacağız. Ankara hattı konusunda da çalışma başlatacağım. Bu konuya uçak sayılarına bağlı olarak bir çözüm bulacağımıza inanıyorum” dedi.

"THY'DEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK"

Yorumlar

nerde?? ~ 12 yıl önce
nerde bunlarda o izan o vizyon o edep o adap????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yontulma ~ 12 yıl önce
kravat tak kravat,makamda milletvekili agirliyorsun,koyunun kahvesinde sohbet etmiyorsun,yontulun artik biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000