11 Eylül 2009, Cuma 07:51:51

THY'den bayram şekeri

SunExpress'in ardından Türk Hava Yolları da bayramın ikinci günü İzmir-Atina seferlerine başlayacak. Uçuşlar haftanın 4 günü karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.
  • atina türkiye de yaşayan rumlar için kıbrıs gibi. nasıl pek çok havayolunun bir uçağı tüm gün kıbrıs git gel yapıyor ise, rumlar için de atina öyle.tk nın pahallı bilet uygulamasına xq ve pgt nin uygun fiyatlı biletleri de eklenince biz de rahat bir nefes alacağız ... pgt saw çıkışlı izmir atina yapıyor. bu da istanbul yolcuları için çok avantajlı ...
  • ilk pegasus başlattı projeyi
  • 3 havayolunuda kaldıracak mı bu hat.gercekten merak ettim.almanya olsa kaldırırda atina kaldırırmı bilmem

İzmir iş dünyasının talebi üzerine iki ülkenin sivil havacılık kuruluşlarının işbirliği ile açılan İzmir-Atina seferlerinde SunExpress'in ardından THY'de devreye girdi.

İzmir-Atina uçuşlarına 15 Ağustos tarihinde başlayan SunExpress'in ardından Türk Hava Yolları da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 21 Eylül 2009 tarihinden itibaren İzmir'den Atina'ya uçuş gerçekleştirecek.

İŞBİRLİĞİ ARTIYOR

THY'den yapılan açıklamada, haftada 4 gün İzmir ve Atina arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilecek uçuş tarifesine göre, İzmir'den pazartesi, perşembe, cuma ve pazar günleri saat 12.30'da kalkacak uçak, Atina'ya 13.30'da varacak. Atina'dan aynı günlerde saat 10.30'da kalkacak uçak ise İzmir'de saat 11.30'da olacak. Öte yandan Pegasus Hava Yolları ve İZair de 2 Ekim'den itibaren Atina uçuşlarına başlamayı planlıyor. Pegasus'un seferleri pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü gerçekleşecek. 3 hava yolu şirketinin de İzmir-Atina hattında faaliyet göstermesi ile Yunanistan ile turizm ve ticaret başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği artacak.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz Mayıs ayında THY'ye mektup göndererek, "İzmir-Atina seferlerini başlatın. Uçuşlar istenen verimliliğe ulaşana kadar gerekirse koltuk alırız" demişti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve THY, iki ülke arasındaki hava ulaştırma trafik anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini bildirdi ve İzmir'den resmi başvuru beklediklerini açıkladı. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'e gönderdiği temenni mektuplarıyla girişimler hızlandı. Daha sonra Türkiye ile Yunanistan sivil havacılık heyetleri arasında geçtiğimiz Haziran'da Ankara'da yapılan müzakerelerde, iki ülke arasındaki mevcut uçuşların artırılmasın konusunda görüşbirliğine varıldı. THY, Pegasus ve SunExpress'in İzmir-Atina hattında sefer düzenlemek için yaptığı başvurular da onaylandı.

Hangi havayolu hangi günlerde uçuyor?

SunExpress: Salı ve cumartesi
Pegasus: Pazartesi, çarşamba ve cuma
THY: Pazartesi, perşembe, cuma ve pazar

(Yeni Asır)

THY'den bayram şekeri

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
atina türkiye de yaşayan rumlar için kıbrıs gibi. nasıl pek çok havayolunun bir uçağı tüm gün kıbrıs git gel yapıyor ise, rumlar için de atina öyle.tk nın pahallı bilet uygulamasına xq ve pgt nin uygun fiyatlı biletleri de eklenince biz de rahat bir nefes alacağız ... pgt saw çıkışlı izmir atina yapıyor. bu da istanbul yolcuları için çok avantajlı ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ilk pegasus başlattı projeyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
3 havayolunuda kaldıracak mı bu hat.gercekten merak ettim.almanya olsa kaldırırda atina kaldırırmı bilmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000