05 Ekim 2011, Çarşamba 21:55:20

THY'DEN BAŞBAKAN UÇAĞI AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, bu bazı basın yayın organları ve sitemizde de yer alan 'Başbakan istedi pilot inmek zorunda kaldı' şeklindeki habere açıklama getirdi. İşte THY'nin o açıklaması.
  • bazi yorumlar paparazzi tarzi yapilmis.oraya inmek istemiste neden öbür yere inmis??nede merak!!
  • Şehirden temin edilen yangın araçları ile cat 9 a yükseldiği iddia ediliyor. peki ya EĞİTİM ? Cat 9 sadece araç gereç değil ayrıca çok özel eğitimdir. NOTAM'lı faal ILS ? anlaşılan kabulü ve sertifikasyonu yapılmış fakat havacıların kullanımına açık değil. Havacılık yayınlarına bilgi verilmemiş pist dayanımı? Sanki burada da sertifikasyon bekleniyor gibi.
  • Bu ülkede nedense hep gerçekler saklanır. Dünkü haber doğruyduysa tam bir skandaldı, ama bu açıklamada bence skandal. Böyle planlama, böyle uyduruk işler olur mu? Dünkü haberlere karşı 'kılıf' bir açıklama olmuş gibi bir izlenim edindim. Kimi THY düşmanı (körü körüne taşlıyor), kimi THY aşığı (körü körüne savunuyor). Kimse gerçeklerin ve doğruların peşinde değil. Yazıklar olsun bize...
  • TK'cı kardeşlerimiz, mesleğinize ihanet etmeyiniz. Mesleğine ihanet etmek vatana ihanet etmek gibidir. Böbrek ticareti yapan doktordan farkınız olmaz. Kurumunuzu savunmanızı saygıyla karşılıyorum ama doğruyu savununuz. Kemalci, İrlandalı, mundar diyen kedi gibi ifadeler havacılık terbiyesine yakışmıyor. Yapılan açıklama eksik olmuş, ben de tatmin olmadım. Başbakan Diyarbakıra gitmek için havaya kalkıp Van'a inse bu normal mi olacaktı yani? Söz konusu uçuş TC Başbakanının resmi uçuşu. Uçak 777.
  • Ben yetkilinin açıklamasını olumlu buldum da irlandalı kardeşlerimiz tabiki ters gördükleri için yine olumsuz bakmışlar. Emeğe saygı.
  • Bu kafayla Hezarfene de bir ILS taktırın orayı da kullanın, itfaiye de çağrılıyomuş madem o da olur,cehalet zor bişey
  • Bu yazıyı lise çağındaki çocuğua okut inanırsa benim adımda ailemin koyduğu isim değil :) Ya gidin işinize. Uçak havalandıktan sonramı bilgi alıyorsunuz. Erdoğan ın gideceği yere en yakın havalimanı araştırılmamış ta kalktıktan sonra görüşmeler yapılmışmışta. ... ben başbakan olsam ne hat etmeye önceden araştırmıyosunuz demez miyim ?
  • bozacılar minarenin kılıfına geç kaldılar..
  • basbakan talimat vermis. onlar noktayi degistirip justify olsun diye de mahalenin itfaiyesini cagirmislar gibi geldi bu aciklama. vah vah thy yolcularinin haline...
  • Tam bir beceriksizlik itirafı gibi bir açıklama olmuş. Bu bilgiler uçak havada iken değil, daha kalkmadan, hatta günler öncesinden teyit edilmeliydi. Herhalde pist dayanımı bir gecede yükseltilmedi. İş yangın aracında bitiyorsa, çok önceden bu organizasyon yapılabilirdi. Herhalde ILS'de son anda çalıştırılmadı. Kaldı ki ILS olmadan iniş yapamaz diye de bir zorunluluk yok. Pist uzunluğu yeterli. Tam bir plansızlık, organize olamama, telaş, beceriksizlik örneği açıklama.

Bugün bazı basın yayın organlarında Sn. Başbakanımızın Günef Afrika seyahatini gerçektirdiği uçuşla ilgili olarak yeralan haberler için  aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekliliği doğmuştur.

Başbakanlık tarafından Sn. Başbakanımızın yapacağı seyahat için B 777 uçağı talep edilmiş ve 3 Ekim Pazar günü bildirilen seyahat programına göre Waterkloof meydanına  iniş istenmiştir. Ortaklığımız kuralları gereği, gidilecek ülkede B777 uçağı için inebileceği meydanlar araştırılmıştır. Kayıtlı belgeler üzerinde  Waterkloof Meydanı yaklaşma kolaylığı notamlı (gayri faal), pist dayanımı ve yangın kategorisinin düşük olması nedeniyle sefer planlamanın uygun olmadığı görülmüştür. En uygun  meydanın Johannesburg olması üzerine uçuş bu meydana planlanmıştır. Uçak Pazartesi günü Johannesburg meydanı için kalkış yapmıştır.

Pazartesi günü Waterkloof Meydanı otoritesi ile yapılan görüşmeler sonrası alınan yazılı ve sözlü bilgilere göre meydanda bulunan ILS yaklaşma kolaylığının faal olduğu, pist dayanımının aylar önce yükseltildiği(havacılık yayınlarına bilgi verilmediğini),  yangın kategorisinin B 777 uçağı için şirketimiz tarafından 9 istenmesine rağmen 7 olduğu, fakat özel istek ile geçici olarak şehirden yangın aracı çağırılarak 9'a yükseltildiği bilgisi alınmıştır.

Alınan bu bilgilere göre, uçak ile iritbat kurularak Waterkloof meydanına yönlendirilmiş ve  emniyetli bir iniş gerçekleştirilmiştir.

Ortaklığımız tüm uçuş operasyonlarında olduğu gibi VİP uçuşlarında da uçuş emniyet kurallarının gerektirdiği tüm ulusal ve uluslararası kurallar çerçevesinde uçuşlarını gerçekleştirmektedir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
THY'DEN BAŞBAKAN UÇAĞI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 13 yıl önce
bazi yorumlar paparazzi tarzi yapilmis.oraya inmek istemiste neden öbür yere inmis??nede merak!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şehirden temin edilen yangın araçları ile cat 9 a yükseldiği iddia ediliyor. peki ya EĞİTİM ? Cat 9 sadece araç gereç değil ayrıca çok özel eğitimdir. NOTAM'lı faal ILS ? anlaşılan kabulü ve sertifikasyonu yapılmış fakat havacıların kullanımına açık değil. Havacılık yayınlarına bilgi verilmemiş pist dayanımı? Sanki burada da sertifikasyon bekleniyor gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ülkede nedense hep gerçekler saklanır. Dünkü haber doğruyduysa tam bir skandaldı, ama bu açıklamada bence skandal. Böyle planlama, böyle uyduruk işler olur mu? Dünkü haberlere karşı 'kılıf' bir açıklama olmuş gibi bir izlenim edindim. Kimi THY düşmanı (körü körüne taşlıyor), kimi THY aşığı (körü körüne savunuyor). Kimse gerçeklerin ve doğruların peşinde değil. Yazıklar olsun bize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TK'cı kardeşlerimiz, mesleğinize ihanet etmeyiniz. Mesleğine ihanet etmek vatana ihanet etmek gibidir. Böbrek ticareti yapan doktordan farkınız olmaz. Kurumunuzu savunmanızı saygıyla karşılıyorum ama doğruyu savununuz. Kemalci, İrlandalı, mundar diyen kedi gibi ifadeler havacılık terbiyesine yakışmıyor. Yapılan açıklama eksik olmuş, ben de tatmin olmadım. Başbakan Diyarbakıra gitmek için havaya kalkıp Van'a inse bu normal mi olacaktı yani? Söz konusu uçuş TC Başbakanının resmi uçuşu. Uçak 777.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben yetkilinin açıklamasını olumlu buldum da irlandalı kardeşlerimiz tabiki ters gördükleri için yine olumsuz bakmışlar. Emeğe saygı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kafayla Hezarfene de bir ILS taktırın orayı da kullanın, itfaiye de çağrılıyomuş madem o da olur,cehalet zor bişey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yazıyı lise çağındaki çocuğua okut inanırsa benim adımda ailemin koyduğu isim değil :) Ya gidin işinize. Uçak havalandıktan sonramı bilgi alıyorsunuz. Erdoğan ın gideceği yere en yakın havalimanı araştırılmamış ta kalktıktan sonra görüşmeler yapılmışmışta. ... ben başbakan olsam ne hat etmeye önceden araştırmıyosunuz demez miyim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bozacılar minarenin kılıfına geç kaldılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
basbakan talimat vermis. onlar noktayi degistirip justify olsun diye de mahalenin itfaiyesini cagirmislar gibi geldi bu aciklama. vah vah thy yolcularinin haline...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tam bir beceriksizlik itirafı gibi bir açıklama olmuş. Bu bilgiler uçak havada iken değil, daha kalkmadan, hatta günler öncesinden teyit edilmeliydi. Herhalde pist dayanımı bir gecede yükseltilmedi. İş yangın aracında bitiyorsa, çok önceden bu organizasyon yapılabilirdi. Herhalde ILS'de son anda çalıştırılmadı. Kaldı ki ILS olmadan iniş yapamaz diye de bir zorunluluk yok. Pist uzunluğu yeterli. Tam bir plansızlık, organize olamama, telaş, beceriksizlik örneği açıklama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000