21 Ocak 2012, Cumartesi 08:15:09

THY'DEN BALKAN AÇILIMI...

Türk Hava Yolları (THY), Balkan ülkelerine düzenlenen seferlerinde bazı iyileştirmeler yapmayı planlıyor...
  • Balkanlarda daha fazla nktaya ucus planlanabilir. Her ne kadar ekonomik kriz icinde olsa da Yunanistan stratejik pazarlardan ve orada ucus yapilan nokta ikiden üc veya dörde cikmali. Yeni hatlardan biri mutlaka Mykonos olmali. Bunun yani sira Bulgaristan'da Varna, Makedonya'da Ohrid, Bosna'da Banya Luka düsünülmesi gereken yeni noktalardir. Buralardan hem cok transit yolcu degisik yönlerde alinabilir, hem de Türkiye'den oralara turizm amacli yolcu sayisi arttirilabilir.
  • ihsan bey,hangi ulke vatandasi,kimin akrabasi,kac yildir newyorkta calisiyor,bilen varmi acaba?
  • Bir kac kere yazmama ragmen bir adim atilmadi. Örnegin Brüksel'den Atina'ya, Selanik'e Sofya'ya, Bükres'e vs promosyenel fiyatlar olmali. Bunlari az sayida koyarsiniz ama oralarin yolcusunu da THY sitesini kontrol eder, thy ile ucar hale getirirsiniz. her zaman baglantinin hemen olmasina da gerek yok. belki adam mil kazanmak istiyor veya istanbulda kisa bir isi bak. siz fiyati koyun, birakin müsteri secsin.
  • ucret ve tarife daha yeni uyanmis,gunaydin,2011 uzun hatlar zararini bir aciklayin da bilelim,piss hic ses yok
  • Split, Dubrovnik, Banya Luka, Ohrid, Niş, Varna ve Köstence THY'yi dört gözle beklemektedir..
  • THY'nin fiyat politikasini anlamak imkansiz.Amerika'dan Tebrize bilet bakarsiniz, IStanbul biletinden ucuz cikartir.150 dolar bir fark hemde.Yurtdisindaki gurbetci her zaman oldugu gibi tuyu yolunacak kaz, yeter bu $ark cobani mantigi.Kasim ayinda Turkiye'ye bilet aldim, LH ile.880 dolar odedim.Zaman araligi 20 Aralik-8Ocak.THY ayni zaman icin 1440 dolar cekti.Ara ara kontrol ettim fiyatlari hatta aldiktan sonra bile, yok abi degismiyor.Bu departman hic mi is yapmaz, piyasayi kontrol etmez.Expedia'ya bakin fiyatlar surekli degisir ucuslarin, ama THY'nin ki hep sabit.Ya bunlar belli oranda doldurdular ucagi, ustunu pahali satmaya bakiyorlar, ya da bu departmanda is yok.Bence ikiside.
  • Amerika'da yasayan bir Turk vatandasi olarak, DC'ye 2 saat uzaklikta diyelim, bir cok kez bu konuda burada yazdim.Su anda THY ile Saraybosna'ya ucak bileti bakin Ist uzerinden, size 20 saat gibi bir aktarma suresi sunuyor.Yasadigim sehrin nufusu 20 bin civarinda, bunun 3-4 bini Bosnak-Sirplardan olusuyor.Hepside ucuslarinda Dulles havaalanini kullanir benim gibi.Rochester NY'ta ise buradakindan cok fazla bir nufus var.Yani Amerika'da yasayan Bosnak-Sirp sayisi herhalde yarim milyonun uzerinde.Gecikmelide olsa sonunda bir seyler yapiliyor.Ben bu isin disinda biri olarak 1.5 yil once bu durumu farketti isem vay THY ekibinin haline.Koskoca hat kuruluyor, altyapisi sonra, herhalde Balkanlara sira gelmedi diyelim.
  • thy'nin piyasa değeri 4 adet uçağın parasına inmiş vaziyette.en son gelen 12 adet 777'nin değeri piyasa değerinin 2 katı.bu şirketin hiç mi marka değeri yok.hiç mi gayrimenkulu,slot hakkı,iştiraki,vs. yok.kasasındaki nakit parası bile piyasa değerinden fazla.bu durum şirketin yanlışı değil emin olun.thy hissesi üzerinde özelleştirmeden kaynaklı oynanan oyunların sonucu.hisse üzerinde satış baskısı kurup koskoca şirketi 4 uçak parasına satın alma peşindeler,maalesef.umarım buna izin verilmez.
  • o işin bambaşka bir boyutu.thy hisselerinin en fazla getiri sağlayanlar listesinde olmasını ben de çok isterim.borsadan anlayan birisi olduğunuz belli,hisse fiyatlarına etkiyen çok fazla parametre var biliyorsunuz.sadece thy değil ülkenin lokomotif şirketleri bile kimi zaman yerlerde sürünüyor borsada.ama buna karşın iş yapmayan onca şirket hissesi tavan tavan hareket ediyor.hissenin borsadaki performanısyla şirketleri değerlendirmek her zaman doğru sonuç vermez.
  • bu şirketi iyi bir şekilde idare ettiğiniz ve yatırımcıyı,hissedarı düşündüğünüz için mi thy hisselerinin fiyatı 1,5 yılda 6,30 tl den 2 kusur tl fiyatlara kadar düştü.şirket büyük zarar içinde ve mali veriler olumlu gözükmüyor. bu mudur yatırımcıyı korumak ve fayda sağlamak diye ifade ettiiniz şey?elinde thy hissesi olanlar çok zarar etti.duruma,manfaatinize göre bazen kamu şirketiyiz bazen de özel şirketiz biz diyorsunuz.
Amerika'da giderek artan Balkan nüfusunu göz önünde bulunduran THY, İstanbul üzerinden aktarmaları Balkan seferlerinde bekleme süresinin minimuma indirmek için çalışmalar yürütüyor. THY yetkilileri, hem Amerika hem de Balkanlar üzerinden sefer sayılarının da artacağını bildirdi. 
 
THY New York Temsilciliği tarafından New York Pennsylvania Oteli'nde "Sıradaki Hedefimiz Balkanlar" konulu bir toplantı düzenlendi. Balkanlardan göç ederek Amerika'da yaşamakta olanları bir araya getiren toplantıda, açılış konuşması THY New York Temsilcisi İhsan Baytan yaptı. Toplantıda THY'nin Balkan seferleri hakkında ve kalitesini gösteren sunumlar yapıldı. 
 
Toplantıda konuşan THY yetkilileri de Amerika'dan Türkiye ve Türkiye'den Balkanlara yapılacak seferlerde aktarma saatlerinin 1,5 saatte düşürülmesi için çalışmaların tamamlanacağı söyledi. İhsan Baytan, amaçlarının Amerika'da yaşayan Balkan kökenli vatandaşlara daha rahat ve uygun bir hizmet sunmak olduğunu söyledi. 
 
Balkanlar'a giden uçakların zaman zaman İstanbul'da beklemek zorunda kaldığını hatırlatan İhsan Baytan bununla ilgili ciddi bir çalışma yapıldığını ve önümüzdeki günlerde bu sorunun kalmayacağını söyledi. Balkan nüfusunun gün geçtikçe Amerika'da daha etkili olduğunu da belirten THY New York Temsilcisi, "Bu gece burada Balkanlar'dan göç edip de Amerika'da yaşan insanlarla bir araya geldik. Kendimizi onlara anlattık. Onların daha rahat ve uygun bir seyahat gerçekleştirmeleri için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Yani Amerika'dan Balkanlar'a giden uçaklarımız İstanbul'da çok fazla beklemeyecek. Bunun yanında fiyatları daha uygun hale getirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 
 
THY Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Mehmet Başpınar da verdiği demeçte Amerika ve Balkanlar arasında çok önemli bir trafiğin olduğunu, bunun için de hedeflerinin bütün Balkan kökenli vatandaşların THY ile yolculuk yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Başpınar uçuş sayısında da artış olacağını ifade etti. Başpınar, "Yolcularımıza alıştıkları hizmet kalitesini devam ettirmek istiyoruz. Bunun yanında kısa sürede evlerinde olması içinde düzenlemeler yapacağız. Seferler arasında daha iyi bağlantılar kurmaya çalıyoruz. Bununla birlikte hem Amerika'da hem de Balkan üzerinden de sefer sayılarımız artacak." şeklinde hedeflerini dile getirdi. 
 
Programa New York Başkonsolosu Mustafa Levent Bilgen ve başta Balkan kökenliler olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. THY'yi anlatan kısa film ve tanıtımdan sonra davetlilere yemek ikram edildi. (Son Dakika)
THY'DEN BALKAN AÇILIMI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
Balkanlarda daha fazla nktaya ucus planlanabilir. Her ne kadar ekonomik kriz icinde olsa da Yunanistan stratejik pazarlardan ve orada ucus yapilan nokta ikiden üc veya dörde cikmali. Yeni hatlardan biri mutlaka Mykonos olmali. Bunun yani sira Bulgaristan'da Varna, Makedonya'da Ohrid, Bosna'da Banya Luka düsünülmesi gereken yeni noktalardir. Buralardan hem cok transit yolcu degisik yönlerde alinabilir, hem de Türkiye'den oralara turizm amacli yolcu sayisi arttirilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ihsan bey,hangi ulke vatandasi,kimin akrabasi,kac yildir newyorkta calisiyor,bilen varmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir kac kere yazmama ragmen bir adim atilmadi. Örnegin Brüksel'den Atina'ya, Selanik'e Sofya'ya, Bükres'e vs promosyenel fiyatlar olmali. Bunlari az sayida koyarsiniz ama oralarin yolcusunu da THY sitesini kontrol eder, thy ile ucar hale getirirsiniz. her zaman baglantinin hemen olmasina da gerek yok. belki adam mil kazanmak istiyor veya istanbulda kisa bir isi bak. siz fiyati koyun, birakin müsteri secsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ucret ve tarife daha yeni uyanmis,gunaydin,2011 uzun hatlar zararini bir aciklayin da bilelim,piss hic ses yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Split, Dubrovnik, Banya Luka, Ohrid, Niş, Varna ve Köstence THY'yi dört gözle beklemektedir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY'nin fiyat politikasini anlamak imkansiz.Amerika'dan Tebrize bilet bakarsiniz, IStanbul biletinden ucuz cikartir.150 dolar bir fark hemde.Yurtdisindaki gurbetci her zaman oldugu gibi tuyu yolunacak kaz, yeter bu $ark cobani mantigi.Kasim ayinda Turkiye'ye bilet aldim, LH ile.880 dolar odedim.Zaman araligi 20 Aralik-8Ocak.THY ayni zaman icin 1440 dolar cekti.Ara ara kontrol ettim fiyatlari hatta aldiktan sonra bile, yok abi degismiyor.Bu departman hic mi is yapmaz, piyasayi kontrol etmez.Expedia'ya bakin fiyatlar surekli degisir ucuslarin, ama THY'nin ki hep sabit.Ya bunlar belli oranda doldurdular ucagi, ustunu pahali satmaya bakiyorlar, ya da bu departmanda is yok.Bence ikiside.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Amerika'da yasayan bir Turk vatandasi olarak, DC'ye 2 saat uzaklikta diyelim, bir cok kez bu konuda burada yazdim.Su anda THY ile Saraybosna'ya ucak bileti bakin Ist uzerinden, size 20 saat gibi bir aktarma suresi sunuyor.Yasadigim sehrin nufusu 20 bin civarinda, bunun 3-4 bini Bosnak-Sirplardan olusuyor.Hepside ucuslarinda Dulles havaalanini kullanir benim gibi.Rochester NY'ta ise buradakindan cok fazla bir nufus var.Yani Amerika'da yasayan Bosnak-Sirp sayisi herhalde yarim milyonun uzerinde.Gecikmelide olsa sonunda bir seyler yapiliyor.Ben bu isin disinda biri olarak 1.5 yil once bu durumu farketti isem vay THY ekibinin haline.Koskoca hat kuruluyor, altyapisi sonra, herhalde Balkanlara sira gelmedi diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy'nin piyasa değeri 4 adet uçağın parasına inmiş vaziyette.en son gelen 12 adet 777'nin değeri piyasa değerinin 2 katı.bu şirketin hiç mi marka değeri yok.hiç mi gayrimenkulu,slot hakkı,iştiraki,vs. yok.kasasındaki nakit parası bile piyasa değerinden fazla.bu durum şirketin yanlışı değil emin olun.thy hissesi üzerinde özelleştirmeden kaynaklı oynanan oyunların sonucu.hisse üzerinde satış baskısı kurup koskoca şirketi 4 uçak parasına satın alma peşindeler,maalesef.umarım buna izin verilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o işin bambaşka bir boyutu.thy hisselerinin en fazla getiri sağlayanlar listesinde olmasını ben de çok isterim.borsadan anlayan birisi olduğunuz belli,hisse fiyatlarına etkiyen çok fazla parametre var biliyorsunuz.sadece thy değil ülkenin lokomotif şirketleri bile kimi zaman yerlerde sürünüyor borsada.ama buna karşın iş yapmayan onca şirket hissesi tavan tavan hareket ediyor.hissenin borsadaki performanısyla şirketleri değerlendirmek her zaman doğru sonuç vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu şirketi iyi bir şekilde idare ettiğiniz ve yatırımcıyı,hissedarı düşündüğünüz için mi thy hisselerinin fiyatı 1,5 yılda 6,30 tl den 2 kusur tl fiyatlara kadar düştü.şirket büyük zarar içinde ve mali veriler olumlu gözükmüyor. bu mudur yatırımcıyı korumak ve fayda sağlamak diye ifade ettiiniz şey?elinde thy hissesi olanlar çok zarar etti.duruma,manfaatinize göre bazen kamu şirketiyiz bazen de özel şirketiz biz diyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000