12 Mart 2010, Cuma 10:07:14

THY'den BAE için online vize sistemi

Türk Hava Yolları, Birleşik Arap Emirlikleri’ne seyahat edecekler için online vize başvuru sistemine geçti.
  • Arkadasim, sana katiliyorum. Dunyada topu topu 50 kusur ulke bizden vize istemiyor. Keske vize isteyen 170 kusur ulke icin THY'nin bu sistemi (su anda boyle bir servis veren bir tek o var cunku, baskasi da yapsin, onu da methedelim) isleri kolaylastirsa. Sistemin ne derece kolay oldugunu tartismak gereksiz, ayni islemi konsolosluk istese, herkes tipis tipis yapmayacak miydi?
  • Madem THY kuruluşunun insiyatifine bırakılmış bir uygulama,neden BAE ülkesi Hongkong gibi havalimanında kendisi ülkeye gelenlere vize vermiyor.Bunu anlamak zor! THY böyle bir prosesi yönettikleri ve bu konuda interneti kullandıkları için teşekkürler.
  • Zaten o adamın en basiti bir internet cafe de tarattıramıyacak kadar aklı yoksa gitmesin o memlekete...Bunu yazan arkadaş senin aklından da şüphe ediyorum...
  • Kullanımı kolay diye yazan arkadaslar,acaba 2 günlerini belgelerini yani pasaportun sayfalarini, SCAN edip ,göndermeye calıştılar mı?Belgeleri göndermeyi başarabilirlerse vize en geç 2 günde çıkıyor ama marifet belgeleri göndermeyi başarabilmekte!Yoksa sistemi kullanmakta değil.
  • B.A.Emirliğine gitmek için hep Emirates hava yollarına mahkum kalıyordum.Türk Hava Yollarının vermiş olduğu vize hizmetinden 3 ay önce yararlanmıştım.5 gün içinde vizemi mail olarak aldım.Son hizmete sokulan online vize sistemine müracatım salı günüydü ve vizemi carşamba günü aldığımda işte Türkiyenin gurur kaynağı THY dedim canı yürekten kutluyorum.Özellikle vize ekibinde calışan gayretli personel arkadaşlarımı da gayretlerinden dolayı kutlamak istiyorum.eleştiri yapan arkadaşların muhakkak haklılık payları vardır.Ama vize hizmetinden yararlanan biri olarak aynı görüşte olmadığımı bildirmek isterim.
  • ÖNCELİKLE THY'NİN UYGULAMAYA SOKMUŞ OLDUĞU VİZE BAŞVURU SİSTEMİ GAYET GÜZEL EMEĞİ GECENLERE TEŞEKKÜRLER. ÖRNEĞİN KARSTA YAŞAYAN BİR VATANDAŞIMIZ OTURDUĞU YERDEN VİZESİNİ ALABİLMEKTEDİR.ONLİNE HİZMETTEN YARARLANMANIN GÜZEL YANI BEN HİZMETTEN MEMMUMUM.DENEDİM GÖRDÜM SİSTEM ZATEN YÖNLENDİRİCİ GAYETTE BASİT.gÜZEL YAPILAN İŞLERİ ALKIŞLAMALI BEN THY'Yİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM...
  • THY,bu sistemden daha zorunu bulamazdı.!Bu sistemi başarıyla kullanacakları tebrik etmek lazım.Deneyin de görün!
  • iyi de bayagi bir zamandir thy bu hizmeti veriyor..neden simdi haber oldu????

Vize başvuru sistemine http://www.thy.com/tr-TR/evize/index.aspx  adresinden ya da www.thy.com  sayfasında bulunan Dubai ve Abu Dhabi E-Vize hızlı erişim linkinden ulaşılabilecek.

Vize başvurusunda bulunacak yolcular, sisteme tanımlayacakları mail adresleriyle birlikte gerekli evrakları sisteme yüklemeleri durumunda başvurular incelenmeye alınarak, vize hizmeti verilecek.

Online vize başvurusu nasıl olacak?

Vize başvuru sistemine scannerden taranmış belgeler yüklenirken görsel çözünürlüğüne ve okunabilirliliğine dikkat edilmesi ve evrak yüklemesinde her bir evrağın dosya büyüklüğünün 1 MB’ı aşmaması gerekiyor.

Gerekli evraklar listesinde yer alan İBRANAME, ıslak imza zorunluluğundan dolayı elden ya da kargo ile Harbiye Satış Müdürlüğü Cumhuriyet Cad. No:123 K:4 B.A.EMİRLİĞİ VİZE BİRİMİ Harbiye/İSTANBUL adresine gönderilmelidir. İBRANAME gönderilmemiş ise başvurunuz işleme alınmayacaktır.

Birleşik Arap Emirliği vize başvurusunun seyahat tarihinden en az 5 iş günü öncesinde yapılmış olması gerekmekte. Online vize uygulamasından Türk Hava Yolları ile Dubai ve Abu Dhabi’ye seyahat edecek olan Türk vatandaşları yararlanabilir.

Vize için başvuru yapacak kişinin B.A. Emirliği’nden onaylı ve geçerliliği olan bir vizesinin olmaması gerekmektedir. B.A. Emirliği vizesi için yapılan müracaat sonrası yatırılan ücret iade edilmemektedir. Vize geçerliliği çıkış tarihi itibariyle 30 gündür ve tek girişliktir. Yolcunun vize için 6 aylık geçerliliğe sahip pasaporta ihtiyacı vardır.

THY'den BAE için online vize sistemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadasim, sana katiliyorum. Dunyada topu topu 50 kusur ulke bizden vize istemiyor. Keske vize isteyen 170 kusur ulke icin THY'nin bu sistemi (su anda boyle bir servis veren bir tek o var cunku, baskasi da yapsin, onu da methedelim) isleri kolaylastirsa. Sistemin ne derece kolay oldugunu tartismak gereksiz, ayni islemi konsolosluk istese, herkes tipis tipis yapmayacak miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem THY kuruluşunun insiyatifine bırakılmış bir uygulama,neden BAE ülkesi Hongkong gibi havalimanında kendisi ülkeye gelenlere vize vermiyor.Bunu anlamak zor! THY böyle bir prosesi yönettikleri ve bu konuda interneti kullandıkları için teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten o adamın en basiti bir internet cafe de tarattıramıyacak kadar aklı yoksa gitmesin o memlekete...Bunu yazan arkadaş senin aklından da şüphe ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kullanımı kolay diye yazan arkadaslar,acaba 2 günlerini belgelerini yani pasaportun sayfalarini, SCAN edip ,göndermeye calıştılar mı?Belgeleri göndermeyi başarabilirlerse vize en geç 2 günde çıkıyor ama marifet belgeleri göndermeyi başarabilmekte!Yoksa sistemi kullanmakta değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
B.A.Emirliğine gitmek için hep Emirates hava yollarına mahkum kalıyordum.Türk Hava Yollarının vermiş olduğu vize hizmetinden 3 ay önce yararlanmıştım.5 gün içinde vizemi mail olarak aldım.Son hizmete sokulan online vize sistemine müracatım salı günüydü ve vizemi carşamba günü aldığımda işte Türkiyenin gurur kaynağı THY dedim canı yürekten kutluyorum.Özellikle vize ekibinde calışan gayretli personel arkadaşlarımı da gayretlerinden dolayı kutlamak istiyorum.eleştiri yapan arkadaşların muhakkak haklılık payları vardır.Ama vize hizmetinden yararlanan biri olarak aynı görüşte olmadığımı bildirmek isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÖNCELİKLE THY'NİN UYGULAMAYA SOKMUŞ OLDUĞU VİZE BAŞVURU SİSTEMİ GAYET GÜZEL EMEĞİ GECENLERE TEŞEKKÜRLER. ÖRNEĞİN KARSTA YAŞAYAN BİR VATANDAŞIMIZ OTURDUĞU YERDEN VİZESİNİ ALABİLMEKTEDİR.ONLİNE HİZMETTEN YARARLANMANIN GÜZEL YANI BEN HİZMETTEN MEMMUMUM.DENEDİM GÖRDÜM SİSTEM ZATEN YÖNLENDİRİCİ GAYETTE BASİT.gÜZEL YAPILAN İŞLERİ ALKIŞLAMALI BEN THY'Yİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY,bu sistemden daha zorunu bulamazdı.!Bu sistemi başarıyla kullanacakları tebrik etmek lazım.Deneyin de görün!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyi de bayagi bir zamandir thy bu hizmeti veriyor..neden simdi haber oldu????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000