23 Temmuz 2015, Perşembe 14:17:44

THY'den Almanya için sürpriz karar

Bu haber Avrupa’da yaşayanları sevindirecek. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye uçuşlarını yüzde 40 ucuzlatacak girişimin ne olduğunu açıkladı.
  • Norveç içinde uygun bilet bekliyoruz en kisa zamanda
  • ÖGER Almanya da ekmek yedirmez
  • Mevcut maliyet yapısıyla zaten kar edilmeyen avrupa destinasyonlarında AJ nin girmesi çok sağlıklı olmaz. Bence önce AJ gerçek bir LCC olsun .
  • Şimdiye kadar fiyatlar hep böyle yüksekti mecbur yüksek yapması gerekiyor cünki türkiyemiz nasıl kalkınacak, avrupadaki türkler türkiyenin dövizi. Gereceği konuşalım, ama nedense biz insanoğlu gerceği duymaktan kacınırız veya konuşmaktan kacınırız.
  • sayın kotil kendi kendine rakiplik yaratıyor.yorumcuların çoğu haklı.sen git de condor,air berlin GERMANWİNGS,lufthansa,germania,eurowings,ile rakip ol. türk şirketlerine yok etmek pay kapmak için son derece yanlış bir tutum.
  • Sıkıntı yok tk olarak ucuz yada pahalı her türlü uçağımzi dolduruyoruz, çünkü bizden iyisi yok anlayin artık.
  • İnşallah doğru haberdir.insanlar kendi ülkelerine 100-150 euroya uçarken biz neden 300-600 euro veriyoruz.yurticindekilerde boş yere ağlamasınlar.ic hatlarda tavan fiyat var.bedava ucmak isteyenler sırtına birer paraşüt takıp uçsun.
  • Yahu kanmayin bu ucuz ucmak icin yapilan girisimlere. Anadolujeti de ankara merkezli ve ucuzucsun diye kurdular thyden daha pahaliya ucuyor. Anadolujetin thyye be yolculara ne gibi yarari var biri izah edebilir mi? Ben bi yararini goremiyorum.
  • yahu tk biletini ilk alanlar 380-420€ veriyor sonradan alanlar 500-700€ ayni ucusa veriyor yaz sezonu yapin bir fix fiyat ucmayan kalmasin böylece bu tip sowada gerek kalmaz. Degilmi kotil bey.
  • Haberin veriliş şekli hem Almanca olarak Handelsblatt'ta hemde burada hatalı. Haberi okuyan kişi sanki AnadoluJet Almanya içi uçuşlara başlıyor gibi bir algıya kapılıyor. TK AnadoluJet markası ile, THY'nin İstanbul'u hub kullandığı sistemi low cost Esenboga hub olarak gerçekleştirir ise bayağı başarılı olur. Bu arada bir kısım THY 'gurbetçi' yolcularıda low cost konsepte kayar. Bence bu iş iyi düşünülmeli.

Uçak bilet fiyatlarının yüksek olması, Avrupa’dan Türkiye’ye uçan vatandaşların yıllardır şikayetçi olduǧu bir konu. Yakında bu alanda sevindirici bir gelişme yaşanabilir. Handelsblatt Gazetesi’ne konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa’daki havacılık sektöründe şok etkisi yaratan bir açıklama yaparak, Anadolujet‘in 2016’da Almanya’da uçuşlara başlamasını planlıyoruz“ dedi.

THY’nin kendi markası olan Anadolujet’in Almanya piyasasına girmesiyle biletleri yüzde 30-40 daha ucuz sunacaǧını hatırlattı. Kotil, Almanya’nın yanı sıra Fransa ve İngiltere piyasasına girmeyi planladıklarını da hatırlatırken, henüz kesin bir sonuç alınmadı. Tarih olarak 2016 yaz sezonu düşünülüyor“ dedi.

Anadolujet’in Almanya piyasasına girmesi şüphesiz en çok Türk Hava Yolları’nın Almanya’daki rakibi Lufthansa’yı olumsuz etkileyecek. Son yıllarda düşen yolcu sayıları ve ardı ardına yapılan grevlerle sarsılan Alman havayolu şirketi, Anadolujet gibi bir rakiple bir darbe daha almış olacak. Lufthansa, bir süredir „Uygun bilet“ sektöründe kendi markası olan Germanwings ile yolcu kazanmayı hedefliyordu. Anadolujet’in şimdi bu planları alt üst etme ihtimali oldukça yüksek.

THY'den Almanya için sürpriz karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

norske ~ 9 yıl önce
Norveç içinde uygun bilet bekliyoruz en kisa zamanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SFDS ~ 9 yıl önce
TAMAM
ÖGER ~ 9 yıl önce
ÖGER Almanya da ekmek yedirmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AJ in Germany ~ 9 yıl önce
Mevcut maliyet yapısıyla zaten kar edilmeyen avrupa destinasyonlarında AJ nin girmesi çok sağlıklı olmaz. Bence önce AJ gerçek bir LCC olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FlyCrew ~ 9 yıl önce
Şimdiye kadar fiyatlar hep böyle yüksekti mecbur yüksek yapması gerekiyor cünki türkiyemiz nasıl kalkınacak, avrupadaki türkler türkiyenin dövizi. Gereceği konuşalım, ama nedense biz insanoğlu gerceği duymaktan kacınırız veya konuşmaktan kacınırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 9 yıl önce
60'lardan beri gurbetciler hep yolunacak kaz olarak goruldu, o yildan bu zamana oralarda hep sahipsiz birakildi,binlerce insan ne sorunlar yasadi devlet ne ilgilendi ne aradi ne sordu ama is paraya geldi mi devleti yonetenler hep ellerini kovusturarak onlarin paralarini bekledi hala da bekliyor !!! bunlar da gercek duymaktan ve konusmaktan kacinma !!!
FlyCrew ~ 9 yıl önce
Duymaktan kacınmıyorum. Nedense gerceği konuşan yedi köyden kovarlar.
cologne 34 ~ 9 yıl önce
sayın kotil kendi kendine rakiplik yaratıyor.yorumcuların çoğu haklı.sen git de condor,air berlin GERMANWİNGS,lufthansa,germania,eurowings,ile rakip ol. türk şirketlerine yok etmek pay kapmak için son derece yanlış bir tutum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaten ~ 9 yıl önce
zaten rakip değil mi?
Tk ~ 9 yıl önce
Sıkıntı yok tk olarak ucuz yada pahalı her türlü uçağımzi dolduruyoruz, çünkü bizden iyisi yok anlayin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KT ~ 9 yıl önce
EMİN OLMA ASLAN PARCASI
eminiz ~ 9 yıl önce
eminiz tk açık ara yaptı süper hamleler bunlar
Milli Havayolum ~ 9 yıl önce
Sen Türk havayollarının nesini beğenmiyorsun dostum ? Lufthansayla kaç kere Almanyaya uçtum en az 15 kere yan yana kusulmamış iki tane koltuk bulamazsın kt yapmışsın adını kendi milli havayolunla övünmen lazım nedir dostum bu avrupa sempatizanlığı ? Sen çokmu medenisin çokmu akıllısın ? Türk havayollarında boş kalkan uçak sayısı çok azdır oda sabiha gökçenden sabah uçuşları bunun sebebide THYnin asıl merkezinin AHL olması ve pegasusun sabah uçuşlarınınds öğlene nisbeten daha ucuz olmasıdır SAW ucuz maliyetli uçan yolcular için bir havalimanıdır duty freelerinden veya cip salonlarından anlayabilirsin zaten.
Gurbetci ~ 9 yıl önce
İnşallah doğru haberdir.insanlar kendi ülkelerine 100-150 euroya uçarken biz neden 300-600 euro veriyoruz.yurticindekilerde boş yere ağlamasınlar.ic hatlarda tavan fiyat var.bedava ucmak isteyenler sırtına birer paraşüt takıp uçsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 9 yıl önce
O yüzen mi Türkiye satışları %20 düştü ?
düşmez ~ 9 yıl önce
düşmedi bu sene çok arttı 2 yıl önce biraz kötüydü 2 yıldır yükselişte satışlar ve karlılık.
Gerçek ~ 9 yıl önce
Arkadaşım THY daha yeni bir sürü uçak teslim aldı bilet fiyatlarını arttırmak zorunda onun dışında rahatına düşkün yolcular havalimanlarına geç geldikleri için(çünkü gitmesi gereken saatte daha hala süslenmekte olduklarından) overbook uygulaması nedeniyle uçuşları askıya alınıyor ve thy onlara yeni bileti bedava vermek zorunda kalıyor bu yüzdende fiyat artıyor bazen 600 EU artı otel konaklama bile verdikleri oluyor özellikle vatandaşlara onun dışında THY uçaklarında artık son bulsa bile sürekli bomba ihbarları yapılıyordu bunlar uçuş iptallerine veya gecikmelerine gidiyordu buda fiyatı arttır buna mükabil fiyatlar arttığı için millet ucuz maliyetli havayollarını tercih ediyor gayet doğal bir havayolu size iyilik yapsa dert zaten yapmasa dert THY ne yaparsa yapsın ne olursa olsun milli gururumuz
Ucuz ~ 9 yıl önce
Yahu kanmayin bu ucuz ucmak icin yapilan girisimlere. Anadolujeti de ankara merkezli ve ucuzucsun diye kurdular thyden daha pahaliya ucuyor. Anadolujetin thyye be yolculara ne gibi yarari var biri izah edebilir mi? Ben bi yararini goremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerekmez ~ 9 yıl önce
yahu tk biletini ilk alanlar 380-420€ veriyor sonradan alanlar 500-700€ ayni ucusa veriyor yaz sezonu yapin bir fix fiyat ucmayan kalmasin böylece bu tip sowada gerek kalmaz. Degilmi kotil bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekir Kurt ~ 9 yıl önce
Haberin veriliş şekli hem Almanca olarak Handelsblatt'ta hemde burada hatalı. Haberi okuyan kişi sanki AnadoluJet Almanya içi uçuşlara başlıyor gibi bir algıya kapılıyor. TK AnadoluJet markası ile, THY'nin İstanbul'u hub kullandığı sistemi low cost Esenboga hub olarak gerçekleştirir ise bayağı başarılı olur. Bu arada bir kısım THY 'gurbetçi' yolcularıda low cost konsepte kayar. Bence bu iş iyi düşünülmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000