19 Aralık 2013, Perşembe 17:48:06

THY’DEN AKILLARI DURDURACAK KARAR. 305 TAMAMEN DÖNÜYOR

Türk Hava Yolları ile sendika arasında az önce imzalanan 24. TİS anlaşmasında büyük bir sürpriz karar çıktı. Bu karar THY’de çok şeyin değişeceğini gösteriyor.
  • sayin Ali baskanim ,size soruyorum;ise alinmasina karar verdikleriniz acaba hic mi rapor kullanmamislar?bu ayrim niye? Ya da calismalar var da bu konu da haberimiz mi yok? Cunku istanbul a ha dedigin an gidip gelemiyoruz.sen dikayi da ariyoruz cevap vermiyor.Bizleri gormez de ortada birakirsaniz vicdaniniz kaldiracak mi ?biz thy den sonra hic bir yerde calisamiyoruz cunku almiyorlar....zira siz bize fazla gelirsiniz diyorlar.....yardimlarinizi bekliyoruz cunku sizin adil oldugunuzu hepimiz biliyoruz.....
  • Herkes ekmeginin pesinde.thy. de calisan olmak icin herkes emek verdi sinavlardan gecti dort ay seminer gordu..rapordan veya grevden atildilar ne farkeder...hepimiz ayni yolun emekcileriyiz...rapor davasini kazanan ise alinir diyorsun arkadasim ben dort yilda kirk gun rapor kullanmisim onu da benim kurum doktorum vermis bu karari gripsin ucamazsin diye....15 gunu de ameliyat raporum .....ve ben sanki yuz kizartici suc islemisim gibi is akdim sona erdirilmis, ve ben bir suru borcla ortada kalmisim....ve de bir yildir hangi hava yollarina basvurup sinavlari kazanmama ragmen thy nin kesin emri var cikardigimiz elemani almayacaksiniz diye ....bir de icerde bu rekabetler olursa bizi kim anlar...bir senedir ailece mahvolduk...evi nakil et...baska sehirde ev tut kirayi neyle vericem diye mahvol bir yandan borclar anliyacagin kotu.....baskan Ali bey, bizler de senden umutlandik artik,bizleri de gor baskanim..sabir ve heyecanla bekliyoruz haberlerinizi 305 kisinin yarin ise basliyacagi bizleri
  • Arkadaşlar 305 in dışında şu rapordan ve diğer nedenlerden dolayı işten çıkarılanlar için burda bilgi verirseniz sevinirim ben askerdeyim pazartesi sendikaya gelemeyeceğim birtek burdan bilgi sahibi olabiliyorum.
  • Allah butun arkadslarimin yardimcisi olsun herkesin yiyecek ekmegi icecek suyu var emeklere bosa gitmesin.
  • RAPORDAN DOLAYI İŞİNE SON VERİLEN ARKADAŞLAR,zP. TESİ SENDİKAYA GELİN MUHAKKAK
  • Yaw akıl var mantık var. Thy kamu kuruluşu mu da senin verdiğin vergi thy personeline gitsin. Acil bir doktor'a görün
  • Rapordan çıkarılan arkadaşlar pazartesi günü sendikada buluşalım bizim içinde umut varmı öğrenelim..
  • Partimelikta kalktigina gore ne zaman full e gecirirler ki
  • 2006 2007 partime olarak çalıştım bunlarla ilgili bişey varmı veya olurmu bilgisi olan varmı
  • 2010-2012 rapordan atılan arkadaşlarım bu grev büyük bir sabır ve uğraşlar ile kazanıldı.Bizim yaptığımız tek şey sendikaya git mahkemeye başvur sonra otur kazanmayı bekle...kazanan , işe iadesi olan da oldu olmayan da fakat bugüne kadar kimsenin gıkı çıkmadı hiç birşey yapılmadı şimdi başkalarının sırtından geçinmek olmaz.Bize de el atın demek olmaz ayıp olur.hakkımızı aramadık zamanında.

Hava İş Sendikası'nın Atilay Ayçin liderliğindeki eski yönetimiyle bir türlü anlaşılamaması nedeniyle greve kadar giden 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi az önce Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'nde imzalandı. Bu anlaşma ile THY grevi resmen sona ermiş oldu.

Hava İş Sendikası'nın yeni başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve ekibi Türk Hava Yolları ile 24. dönem Toplu İş Sözleşmesi'ni resmen imzaladı. Bu anlaşma ile grev resmen bitirilmiş oldu.

ALİ KEMAL TATLIBAL ÇADIRDA AÇIKLADI

Hava İş Sendikası yeni başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve ekibi anlaşma sonrasında grev alanındaki çadıra gelerek grevdeki personele anlaşmayı kısa detaylarla açıkladı. Sadece AirportHaber'in görüntülediği açıklamada Ali Kemal Tatlıbal, grevin sona erdiğini ve 305 personelin işine geri döneceğini müjdeledi. Tatlıbal ayrıca grevdeki personelin de Pazartesi iş başı yapacağını ve uçucu personelin REV3'ün de  (Uçucu Personel Uçuş Görev ve Uçuş Süreleri Prosedürü’nün 3. revizyonu) kaldırılacağını açıkladı.

Tatlıbal; 'Arkadaşlar anlaşmayı imzaladık. Grevdeki personel Pazartesi'den itibaren işine geri dönüyor. 305 arkadaşımız da Ocak ayından itibaren işlerine dönebilecekler. REV3 de kaldırıldı. Atilay Abi'nin istediği anlaşmanın biraz daha üzerinde bir anlaşma oldu. Grev artık bitmiştir. Bundan sonra sendikada görüşelim ve detayları orada daha sonra konuşalım. Şimdi sendikaya imzalarımızı atmak için gitmek zorundayız. Herkese hayırlı olsun' dedi.

Çadırdan çıkarak ekip arkadaşlarıyla kucaklaşan Tatlıbal, daha sonra grev pankartını sökerek, grevin resmen sona erdiğini ilan etmiş oldu.

























©AirportHaber

THY’DEN AKILLARI DURDURACAK KARAR. 305 TAMAMEN DÖNÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (132)

İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
sayin Ali baskanim ,size soruyorum;ise alinmasina karar verdikleriniz acaba hic mi rapor kullanmamislar?bu ayrim niye? Ya da calismalar var da bu konu da haberimiz mi yok? Cunku istanbul a ha dedigin an gidip gelemiyoruz.sen dikayi da ariyoruz cevap vermiyor.Bizleri gormez de ortada birakirsaniz vicdaniniz kaldiracak mi ?biz thy den sonra hic bir yerde calisamiyoruz cunku almiyorlar....zira siz bize fazla gelirsiniz diyorlar.....yardimlarinizi bekliyoruz cunku sizin adil oldugunuzu hepimiz biliyoruz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Herkes ekmeginin pesinde.thy. de calisan olmak icin herkes emek verdi sinavlardan gecti dort ay seminer gordu..rapordan veya grevden atildilar ne farkeder...hepimiz ayni yolun emekcileriyiz...rapor davasini kazanan ise alinir diyorsun arkadasim ben dort yilda kirk gun rapor kullanmisim onu da benim kurum doktorum vermis bu karari gripsin ucamazsin diye....15 gunu de ameliyat raporum .....ve ben sanki yuz kizartici suc islemisim gibi is akdim sona erdirilmis, ve ben bir suru borcla ortada kalmisim....ve de bir yildir hangi hava yollarina basvurup sinavlari kazanmama ragmen thy nin kesin emri var cikardigimiz elemani almayacaksiniz diye ....bir de icerde bu rekabetler olursa bizi kim anlar...bir senedir ailece mahvolduk...evi nakil et...baska sehirde ev tut kirayi neyle vericem diye mahvol bir yandan borclar anliyacagin kotu.....baskan Ali bey, bizler de senden umutlandik artik,bizleri de gor baskanim..sabir ve heyecanla bekliyoruz haberlerinizi 305 kisinin yarin ise basliyacagi bizleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fired steward ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar 305 in dışında şu rapordan ve diğer nedenlerden dolayı işten çıkarılanlar için burda bilgi verirseniz sevinirim ben askerdeyim pazartesi sendikaya gelemeyeceğim birtek burdan bilgi sahibi olabiliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEMUR ~ 10 yıl önce
Evet çok haklısın arkadaşım.305 kişi ve bunun dışında da çeşitli nedenlerle şu ya da bu şekilde haksız bir şekilde işten atılmış fakat işe geri alınamamış birçok mağdur insan var var.hatta işten çıkarılan birçok kişi işe iade davasını da kazanmış durumda.bilindiği üzere yargıtay ve iş mahkemeleri işe iade kararı verdi çoğu kişi için.bu insanlara da bir şans tanınmalı.bu durumdakilerin durumu ne olacak ? hava iş yönetimi bu konuda acilen bir açıklama yapar ve konuyu netleştirirse çok iyi olacak.eğer bu işe yeniden başlatma sadece 305 ile sınırlı kalırsa hiç de adil bir uygulama olmayacaktır.unutmayalım ki 305 kararı herkes için bir emsal teşkil edecektir.adalet kavramı herkes için eşit tecelli etmelidir.mağdur olan ve yüz kızartıcı bir suç işlememiş olan herkese işine geri dönebilme imkanı sağlanmalı ve yapılan ayıbın ve yanlışın telafisi yoluna gidilmelidir...
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah butun arkadslarimin yardimcisi olsun herkesin yiyecek ekmegi icecek suyu var emeklere bosa gitmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rapor ~ 10 yıl önce
RAPORDAN DOLAYI İŞİNE SON VERİLEN ARKADAŞLAR,zP. TESİ SENDİKAYA GELİN MUHAKKAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak! ~ 10 yıl önce
revızyon 3 degısıklıgı dıger ozel havayollarınıda kapsıyacakmı?
Tbarlas'a ~ 10 yıl önce
Yaw akıl var mantık var. Thy kamu kuruluşu mu da senin verdiğin vergi thy personeline gitsin. Acil bir doktor'a görün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rapor ~ 10 yıl önce
Rapordan çıkarılan arkadaşlar pazartesi günü sendikada buluşalım bizim içinde umut varmı öğrenelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben varım ~ 10 yıl önce
pazartesı orda olucam.mahkemeyı kazandıgım halde ıse alınmadım
Partime ~ 10 yıl önce
Partimelikta kalktigina gore ne zaman full e gecirirler ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
2006 2007 partime olarak çalıştım bunlarla ilgili bişey varmı veya olurmu bilgisi olan varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rapordan, ~ 10 yıl önce
2010-2012 rapordan atılan arkadaşlarım bu grev büyük bir sabır ve uğraşlar ile kazanıldı.Bizim yaptığımız tek şey sendikaya git mahkemeye başvur sonra otur kazanmayı bekle...kazanan , işe iadesi olan da oldu olmayan da fakat bugüne kadar kimsenin gıkı çıkmadı hiç birşey yapılmadı şimdi başkalarının sırtından geçinmek olmaz.Bize de el atın demek olmaz ayıp olur.hakkımızı aramadık zamanında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rapordan 2013 ~ 10 yıl önce
Su an hali hazirda mahkemesi devam eden kabin memurlarinin mahkemeyi kazanmalari halinde ise iadeleri gundemde olabilir ama 2014 te mahkeme sonucu Olumlu olanlar döner

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000