26 Şubat 2009, Perşembe 16:02:23

THY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türk Hava Yolları, Amsterdam'a inişi sırasında kırıma uğrayan uçağın bakımları ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.
  • Öyle terlikle meydanda ortalıkta dolaşan ve yöneten bir zihniyetin bazı açıklamalar yapmasının inandırıcılığı ne derece kabul görür acaba?
  • yazının sonunda rahmet dileniyor da , niye sadece yolculara ? uçuş ekibinden kimse vefat etmedimi ? yada haberlerimi yok ? Allahım sen bir daha yaşatma . yoksa çekeceğimiz var.
  • ÖNCELİKLE BAŞIMIZ SAGOLSUN.YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLERİM.YÖNETİM KURULU VE GENEL MÜDÜRÜMÜZÜ BAŞARILI BİR OPERASYONLA YARALI VE ÖLEN VATANDAŞLARIMIZA YARDIMLARINDAN DOLAYI ALLAH RAZI OLSUN.
  • bu türk hava yolları yönetimi gitmelidir dünyaya rezil ettiniz hem kendinizi hem bizi
  • daha fazla thy 'ye ve türkiye'ye zara verme. ülkerde sana daha iyi işler verirler. reklam işini 2 milyar dolarla batırdın. daha kaç uçak düşecek bu lanetin kalkması için.
  • merak ediyorum, THY Amsterdam temsilcisi neredeidi ve neden hiçbir haber vermedi THY otoritelerine. Bizi dünyaya rezil etti. Hemen görevden alınması gerekıyor
  • Görev adamı Mehmet Büyükekşi artık değişim zamanı koltuğa oturması gereken kişi o
  • Az kaldı az biraz sonra bir açıklama daha gelir.PİLOTAJ HATASI diye...Yapacakalrıda başka bişi yok zaten

İşte THY A.O. tarafından yapılan o açıklama:

Uçağın teknik bakımları prosedürlere uygun yapılmıştır.

25 Şubat 2009 tarihinde TK 1951 seferini yapan İstanbul-Amsterdam uçağıyla ilgili bazı yayın kuruluşlarında yeralan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Kaza geçiren uçağımız 2002 yılı modeli olup, en son C bakımı 22 Ekim 2008 tarihinde, A bakımı ise 19 Şubat 2009 tarihinde yapılmıştır. A bakımı sonrası son uçuşuna kadar 52 saat uçuş gerçekleştirmiştir. Uçağın tüm bakımları belirlenen programa göre yapılmıştır.
 
Haberlerde belirtilen 23 Şubat tarihindeki Madrid seferi öncesi yaşanan olay ise, taksi esnasında uçağın pilotu “Master Caution Light (Ana ikaz lambası)” arızası bildirince uçak seferden alınmış ve aynı gün arızanın kaynağı olan parça değiştirilerek uçak sefere verilmiştir. Bu değişimden sonra uçak 8 iniş-kalkış yapmış ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Haberlerde yeralan flaplarla ilgili konu ise, 28 Ekim 2008 tarihinde sol Krueger Flap’ın topraklama cihazı (Bonding Jumper) değiştirilmesidir. Yapılan işlemden sonra uçak seferlerine sorunsuz devam etmiştir.

Uçuş emniyeti konusunda tavizsiz çalışmalarını yürüten Türk Hava Yolları tüm uçaklarında uçak imalatçısı, ulusal ve uluslararası otoritelerin direktifleri doğrultusunda uyguladığı bakım süreçlerini bu uçağımızda da uygulamıştır. Zaman zaman oluşabilecek bu türden teknik arızalardan yola çıkılarak yapılan haberlerde kamuoyunun yanlış algılamasına neden olabilecek yorumlardan kaçınılması tek beklentimizdir.

Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü yaşayan Türk Hava Yolları ailesi olarak kazada yaşamını yitiren yolcularımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

THY A.O.

THY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Öyle terlikle meydanda ortalıkta dolaşan ve yöneten bir zihniyetin bazı açıklamalar yapmasının inandırıcılığı ne derece kabul görür acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazının sonunda rahmet dileniyor da , niye sadece yolculara ? uçuş ekibinden kimse vefat etmedimi ? yada haberlerimi yok ? Allahım sen bir daha yaşatma . yoksa çekeceğimiz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÖNCELİKLE BAŞIMIZ SAGOLSUN.YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLERİM.YÖNETİM KURULU VE GENEL MÜDÜRÜMÜZÜ BAŞARILI BİR OPERASYONLA YARALI VE ÖLEN VATANDAŞLARIMIZA YARDIMLARINDAN DOLAYI ALLAH RAZI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu türk hava yolları yönetimi gitmelidir dünyaya rezil ettiniz hem kendinizi hem bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
daha fazla thy 'ye ve türkiye'ye zara verme. ülkerde sana daha iyi işler verirler. reklam işini 2 milyar dolarla batırdın. daha kaç uçak düşecek bu lanetin kalkması için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
merak ediyorum, THY Amsterdam temsilcisi neredeidi ve neden hiçbir haber vermedi THY otoritelerine. Bizi dünyaya rezil etti. Hemen görevden alınması gerekıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Görev adamı Mehmet Büyükekşi artık değişim zamanı koltuğa oturması gereken kişi o

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Az kaldı az biraz sonra bir açıklama daha gelir.PİLOTAJ HATASI diye...Yapacakalrıda başka bişi yok zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000