28 Temmuz 2015, Salı 11:04:00

THY'den 6 dilde hizmet

Türk Hava Yolları transfer yolcularına hizmet verdiği dil sayısını 6’ya çıkardı.
  • torpilli celik efendi merak etme sen ve diger ankara cetesi fazla kalamayacaksiniz orada !!! fazla surmez bu is calisanlar o maaslarla,sosyal haklarla oyle bir isi uzun sure yapamazlar !!!
  • Was yerine Wuz derler Boeing yerine boingk slide yerine slayt Douglas yerine doğlaz business yerine bizniz :D:D
  • Way be kendini birşeyler yaptığını göstermek isteyen kurumların başında gelir heralde taşeron tgs işçilere hakkını vermeyerek.once kendi personelinin dilinden anlamaya çalış tgs.gerisi gelir zaten.
  • Personelinin hakkını ver.sizi taseroncular sizi.eski tgs personeli olarak her haksızlığa orda şahit oldum.
  • Diğer dilleri anladık da Romence kimin aklına geldi? Çince, Japonca falan olsa daha iyi değil mi? Transit yolcu profili dikkate alınıyor mu?
  • "İngilizce ogresinler once" diyen arkadaşları transfer alanındaki bankomuza bekliyoruz. ;)
  • Neden kürtçe pardon da sen türkce öğren önce kürtçe die bir dil yok olmayacakta !!!
  • Ilk alim ilani ciktiginda bu calisanlar icin vizeci olacak demislerdi. En cok bizim ihtiyacimiz var transit bolgede diye cok kizmistim. Sirkette allaha sukur cok iyi atilimlar oluyor. Hem calisanlar hem yolcu memnun. Boyle bir uygulama gerekliydi. Hepsi hem calisan olarak hem dil anlaminda cok iyi. Ozellikle fransizca rusca ve arapca cok gerekliydi. Google translate ile anlasmaya calisiyorduk yolcuyla. O da ne kadar saglikli bilen bilir. Tgs bu calisanlarin kiymetini bilsin. Altin degerindeler tgs icin bence.
  • Hiç biri mi konuşamaz yahu, Allah rızası için bi kursa gönderin arkadaşları
  • Üniformalarımızdan utanıyoruz!

Atatürk Havalimanı geliş ve gidiş katlarında özel bankolar kuran Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri alanında faaliyet gösteren şirketi TGS, burada İngilizce bilmeyen yolcularına kendi dilleri ve kendi alfabelerinde hizmet vermeye başladı.

İlk etapta İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Romence, ve Rusça dillerinde hizmet veriliyor. Başlattığı bu hizmetle İngilizce bilmeyen yolcularının dil sorunu sebebiyle zorluk yaşamalarını engellemeyi amaçlayan Türk Hava Yolları önümüzdeki dönemde hizmet verdiği lisan sayısını artırmayı hedefliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları İstanbul İstasyon Müdürü Çelik Sipahi; ‘Ağustos ve Eylül aylarında en yoğun dönemlerimize giriyoruz. Yolcu sayılarımız bir önceki yıla göre yüzde 10 daha da artacak. Tabi çeşitli ülkelerden yolcularımız olacak. Afrika’dan, Rus Cumhuriyetleri ve Avrupa’dan olmak üzere çeşitli yolcularımız burada bir takım sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar dil ve alfabe anlamında. Bu nedenle onların yollarını bulma ve sorunlarını çözme anlamında genç ve yabancı dil bilen arkadaşlarımızla buradaki eksikliği gidermeyi amaçlıyoruz. 6 dilde TGS tarafından istihdam sağlandı ancak ilerleyen dönemlerde eksikliğe göre artırmayı hedefliyoruz. Yolcularımız da çok olumlu geri dönüş yapıyorlar.

Daha sonra görüşlerini aktaran TGS İstanbul İstasyon Başmüdürü Tuğurul Öztaş ise; ‘Şu an için 6 dilde hizmet veriyoruz ancak ihtiyaca göre artırabiliriz. Arkadaşlarımız yeni ancak son dereceğe eğitimli ve kendi dillerinde uzmanlar. Şu an için bu birimde görev yapan arkadaşlarımızın sayısı 27 ancak bu sayı ilerleyen dönemlerde artacak.









THY'den 6 dilde hizmet

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

ankara cetesi ~ 9 yıl önce
torpilli celik efendi merak etme sen ve diger ankara cetesi fazla kalamayacaksiniz orada !!! fazla surmez bu is calisanlar o maaslarla,sosyal haklarla oyle bir isi uzun sure yapamazlar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ingilizce öğrenin ~ 9 yıl önce
Was yerine Wuz derler Boeing yerine boingk slide yerine slayt Douglas yerine doğlaz business yerine bizniz :D:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ay don't andirstend; )) ~ 9 yıl önce
Way be kendini birşeyler yaptığını göstermek isteyen kurumların başında gelir heralde taşeron tgs işçilere hakkını vermeyerek.once kendi personelinin dilinden anlamaya çalış tgs.gerisi gelir zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Once ~ 9 yıl önce
Personelinin hakkını ver.sizi taseroncular sizi.eski tgs personeli olarak her haksızlığa orda şahit oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Romence mi? ~ 9 yıl önce
Diğer dilleri anladık da Romence kimin aklına geldi? Çince, Japonca falan olsa daha iyi değil mi? Transit yolcu profili dikkate alınıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Transit Yön. Mem. ~ 9 yıl önce
"İngilizce ogresinler once" diyen arkadaşları transfer alanındaki bankomuza bekliyoruz. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dil! ~ 9 yıl önce
Neden kürtçe pardon da sen türkce öğren önce kürtçe die bir dil yok olmayacakta !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 9 yıl önce
Ilk alim ilani ciktiginda bu calisanlar icin vizeci olacak demislerdi. En cok bizim ihtiyacimiz var transit bolgede diye cok kizmistim. Sirkette allaha sukur cok iyi atilimlar oluyor. Hem calisanlar hem yolcu memnun. Boyle bir uygulama gerekliydi. Hepsi hem calisan olarak hem dil anlaminda cok iyi. Ozellikle fransizca rusca ve arapca cok gerekliydi. Google translate ile anlasmaya calisiyorduk yolcuyla. O da ne kadar saglikli bilen bilir. Tgs bu calisanlarin kiymetini bilsin. Altin degerindeler tgs icin bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhtiyaç ~ 9 yıl önce
Vizecilerin günde kaç ucak aldiklarini biliyor musun arkadasim?
Şeflere ingilizce kursu ~ 9 yıl önce
Hiç biri mi konuşamaz yahu, Allah rızası için bi kursa gönderin arkadaşları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu açılmışken ~ 9 yıl önce
Üniformalarımızdan utanıyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000