24 Ekim 2009, Cumartesi 08:38:28

THY'den 29 Ekim hediyesi...

Türk Hava Yolları, Cumhuriyet'in ilanının 86'ıncı yıldönümüne özel bir albüm hazırlattı...
  • Candan karlıtekin albümün yapımına sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ederek karar verdiklerini söylemiş ... sevsinler o bilinci..Bir zamanlar başında bulunduğu kombassan da aynı bilinç ve sosyal sorumluluk ile gurbetçi vatandaşların birikimlerini iman gücü ve Allah inancı ile buharlaştırmıştı..Aynı sosyal sorumluluk ve bilinci takunya hava yollarında daha da artırarak sürdürmesi temennisi ile.....

Dünyaca ünlü bestecimiz Ferid Alnar’ın gençlik,  olgunluk  ve son dönem eserlerinden üçünün ilk seslendirmeleri ,  Ruhi Ayangil, yönetimindeki “A capella  Ayangil” ve  Şef Romeo Rimbu yönetimindeki “Oradea Filarmoni Orkestrası” tarafından yapılarak "Bir Cumhuriyet Çınarı–Ferid Alnar" başlıklı bir CD albüm çalışmasında toplandı.

Kuruluşunun 76. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, gerçekleştirdiği bu CD albüm çalışması ile Türk Hava Yolları, kültür  tarihimize kalıcı bir not düşüyor. Alnar’ın üç dönemini yansıtan üç başyapıtının yer aldığı, “Bir Cumhuriyet Çınarı Ferid Alnar” başlıklı albüm, 31 Ekim 2009 Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılacağı gala konseri ile sanatseverlere tanıtılacak.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, “Bir Cumhuriyet Çınarı Ferid Alnar” adlı albümün  yapımına sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek karar verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Türk Hava Yolları sanata ve sanatçıya sahip çıkmayı sosyal sorumluluğunun bir parçası olarak görüyor. Besteci Ferid Alnar, yapıtları yurtdışında saygın orkestralarca defalarca seslendirilmiş ve kaydedilmiş olmasına karşın, ne yazık ki kendi ülkesinde değeri yeterince anlaşılıp tanınmamış öncü bir bestecimiz. Ülkesine ve ulusal kültürüne karşı tarih önünde tek başına üstlendiği çok önemli bir vazifeyi son nefesine değin yerine getirme yolunda hayli çile çekmiş bu büyük bestecimize, bu “Cumhuriyet Çınarı”na, şükranlarımızı bu çalışma ile sunuyor, besteci, orkestra şefi, kanun virtüözü Ferid Alnar’ın aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz. Bu vesileyle, bu nadide ve değerli bestelerin müzikseverlere ulaştırılmasında  ve  dünya kültürüne kalıcı olarak kazandırılmasında  emeği geçenlere  ve özellikle Prof. Rûhî Ayangil'e şükranlarımızı iletiyoruz.”

“Bir Cumhuriyet Çınarı Ferid Alnar” adıyla oluşturulan CD albümünde, Alnar’ın üç eseri bulunuyor. Bunlar sırasıyla, Alnar’ın 18 yaşında solo kanun için bestelediği “10 Saz Semaisi” başlıklı yayınlanmış ilk yapıtı;  1971 yılında eşliksiz koro için tasarladığı “10 Yunus Emre İlahisi Koro Suiti” ile  1958 de son şeklini verdiği ünlü “Kanun Konçertosu”.

Aynı zamanda kendisi de bir kanun virtüözü olan Ferid Alnar’ın “10 Saz Semaisi”ni albümde, solo olarak Ruhi Ayangil’in kanunundan dinlemek mümkün olacak.  Albümün ikinci önemli yapıtı olan “10 Yunus Emre İlahisi Koro Suiti”ni seslendiren “A capella Ayangil”i koro şefi Ruhi Ayangil yönetiyor. Alnar’ın en önemli başyapıtlarından biri olan Kanun Konçertosunu ise Şef Romeo Rimbu yönetimindeki Oradea Filarmoni Orkestrası eşliğinde kanun solisti Ruhi Ayangil icra ediyor

THY'den 29 Ekim hediyesi...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Candan karlıtekin albümün yapımına sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ederek karar verdiklerini söylemiş ... sevsinler o bilinci..Bir zamanlar başında bulunduğu kombassan da aynı bilinç ve sosyal sorumluluk ile gurbetçi vatandaşların birikimlerini iman gücü ve Allah inancı ile buharlaştırmıştı..Aynı sosyal sorumluluk ve bilinci takunya hava yollarında daha da artırarak sürdürmesi temennisi ile.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000