10 Temmuz 2012, Salı 11:34:55

THY'DEKİ İŞTEN ÇIKARMALAR AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Evelyn Regner (Avusturya Sosyal Demokrat Partisi) ve Jutta Steinruck (Alman Sosyal Demokrat Partisi), 14 Haziran 2012 tarihinde, Avrupa Komisyonu’na “Türkiye’de grev hakkının ihlal edilmesi” konulu bir yazılı soru önergesi ilettiler.
  • Hem halay cekecekler hem de yolcu magdur olacak siz ne icin calsiyorsunuz kardesim, aglamayi kesin de herkes isine gucune baksin. Ben turist rehberiyim sizin yuzunuzden IS HIRSIZLIGI yaptiginiz gun ben neler cektim, herkes neler cekti. Kimseyi kandiramazsiniz, siz bir IS HIRSIZI'siniz, THY hakli size ve uckagitci sendikaniza yapilanlar hakli. DESTEKLIYORUM.
  • Evet o hareketiniz hiç hoş değildi ve neticeyi gördünüz, inşallaah hakkınızda hayırlısı olur.
  • işten atılan insanlar için böyle yorumlar yapmak insan olana yakışmaz.ben dhmi de çalışan bir arkadaşınız olarak söylüyorum.eyleme katılmış hiç bir insana bu şekilde muamele reva görülemez.tazminatını ödüyorum iş akdini feshediyorum ve seni işten atıyorum demek o üç yüz insanın nezdinde 15000 kişiye aklınızı başınıza alın demekten başka bir şey demek değildir.global şirketler bu şekilde karşı saldırıya geçmezler.anlamaya çalışırlar çok yazık.
  • SAYIN BASIN MENSUBLARI ÇEKTİĞİNİZ RESİMLERİ THY YE KAÇA SATTINIZ YÜRÜYÜŞ ESNASINDA GÖREV YAPTIĞINI SANAN SÖZDE BASIN YANİ CEBİNE KİM PARA KOYARSA ONUN BORUSUNU ÖTTÜREN UŞAK BASIN MENSUBLARI ATILMALARDA SİZLERİN PAYININ OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ
  • tepkiler olumlu,ilk kuru geçtin,tebrikler.bir sonraki aşama için takipte kal..
  • Bu isten atilanlar oyle antisempatik ki.Public relation denilen seyden haberleri yok.Yurum koselerinde el aleme kufur etmek sizi hakli yapmaz.Daha cok batiyorsunuz.Turk halkini ve musterileri daha kizdirarak Avrupa Parlementosun da medet bulamazsiniz.Ulkenize ve kurumunuza dusman olmak sizi daha kucultur.Kuculuyorsunuzda. 15000 calisanlik bir kurumda 300 kisiden fazlasini orgutleyemediniz.Masallah internet te iyi orgutlenmissiniz.Arkadaslariniz calisirken siz kaytarip musterileri perisan ettiniz.Calisan arkadaslarinizi yuhaladiniz.Simdi utanmadan donmek istiyorsunuz.Pes.
  • Türkçe büyük "T" ile mi küçük "t" ile mi yazılır? Meraktan sordum :)
  • Bizim mahallenin kahvecisi Sadullah elemen ariyor.Iyi kahve dagitabiliyorsaniz oraya basvurun belki alir.Yalniz eskisi gibi musteri azarlayamayacaksiniz ve sempatik olmak zorundasiniz
  • arkadaşım sen hala türkçe kursuna gitmedinmi uyarmamıza ragmen? YAŞIYACAKSIN yazılmaz YAŞAYACAKSIN yazılır.burda yorum yazmak senin için büyük nimet değilmi,çakma türkçenle hem de :) bu arada ciddi bir psikoloğa görünmende fayda var. ciddi depresif durum yaratmış sende uçucu personel.yol yakınken görün bir psikoloğa.artı bir de şu türkçe kursunu ihmal etme,aman derim :))
  • THY'nin avukatlığını yapanlar lütfen kendinizi boş yere yorup,konuyu çarpıtarak ve sağa sola sataşarak heba etmeyin.THY'de gerçekte nelerin döndüğünü duymayan bilemyen kalmadı.bizler mücadelemizde haklıyız ve kazanacağız.bazıları işin ciddiyetini henüz kavrayamamış.AİHM THY'yi yaptığı hak ihlalleri nedneiyle büyük,rekor tazminat cezası ödemeye hükmettiği zaman hep birlikte göreceğiz olacakları.avrupa mahkemesinin verdiği cavp tokat gibi sert olacaktır.bakalım onlara da tazminatları ödemiyoruz diyebilecekmisiniz acaba? tazminatları şimdiden hazırlasanız iyi olur çünkü çok yüklü meblağlar ödenmesi gerekecek haksız yere mağdur edilen çalışanlara.bu işin THY'ye faturası çok pahalıya mal olacak.şirket hem itibar kaybedecek,itibar uluslarası arenada sıfırlanacak hemde büyük paralar ödenecek.

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Evelyn Regner (Avusturya Sosyal Demokrat Partisi) ve Jutta Steinruck (Alman Sosyal Demokrat Partisi), 14 Haziran 2012 tarihinde, Avrupa Komisyonu’na “Türkiye’de grev hakkının ihlal edilmesi” konulu bir yazılı soru önergesi ilettiler.

Önergede şu sorular yer alıyor:

1. Komisyon Türkiye hükümetinin ve THY’nin yaptıklarını ve SMS yoluyla işten çıkarma uygulamasını nasıl değerlendirmektedir?

2. Komisyon 31 Mayıs 2012 tarihinde kabul edilen yasa sonucunda grev hakkının sınırlandırılmış olduğunun farkında mıdır? Komisyon, Türkiye’nin AİHS’nin 11. Maddesine (toplanma ve örgütlenme özgürlüğü) aykırı davrandığı görüşünü paylaşmakta mıdır?

3. Komisyon yinelenmekte olan bu ihlallerle ilgili (cf. 13 Ocak 2011 tarihli soru, E‑011154/2010) daha önce yaptığından daha sert bir inceleme yapma ve bununla ilgili bir sonraki ilerleme raporunda daha ayrıntılı bir yorum yapma niyetini taşımakta mıdır?

4. Komisyon, Türkiye’de birçok koşula bağlı olan grev hakkı biçimini inceleme ve değerlendirme niyetini taşımakta mıdır?

5. Komisyon, sendikal haklara ve çalışanların haklarına yönelik üst üste yapılan ciddi ihlaller karşısında, ikili görüşmeler bağlamında Türkiye’ye daha önce yaptığından daha ağır bir baskı yapma niyetini taşımakta mıdır?

6. Komisyon bugüne kadar gösterilen çabaların ilerleme sağlamadığı görüşünü paylaşmakta mıdır?;

7. Daha önce, 13 Ocak 2011 tarihinde sunulan soruya (E‑011154/2010) verilmiş olan cevapta belirtildiği gibi Komisyon endişelerini ‘dile getirmiş’ ve ‘bu endişeleri [Türkiyeli yetkililerin] dikkatine sunmuştur’ ancak bunun sonucunda çok az ilerleme sağlanabilmiştir. Komisyon, Türkiye’yi Avrupa sosyal standartları doğrultusunda temel reformlar yapmak üzere harekete geçirebilmek için neler yapmayı amaçlamaktadır?

8. Komisyon, toplu iş sözleşmesi ihlallerine karşı greve gidilmesinin yasaklanmasını nasıl değerlendirmektedir?

ÖNERGENİN ORJİNAL METNİ İÇİN TIKLAYIN

THY'DEKİ İŞTEN ÇIKARMALAR AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

hem halay cekecekler hem de yolcu magdur olacak ~ 12 yıl önce
Hem halay cekecekler hem de yolcu magdur olacak siz ne icin calsiyorsunuz kardesim, aglamayi kesin de herkes isine gucune baksin. Ben turist rehberiyim sizin yuzunuzden IS HIRSIZLIGI yaptiginiz gun ben neler cektim, herkes neler cekti. Kimseyi kandiramazsiniz, siz bir IS HIRSIZI'siniz, THY hakli size ve uckagitci sendikaniza yapilanlar hakli. DESTEKLIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuhaladınız.. ~ 12 yıl önce
Evet o hareketiniz hiç hoş değildi ve neticeyi gördünüz, inşallaah hakkınızda hayırlısı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziver ~ 12 yıl önce
işten atılan insanlar için böyle yorumlar yapmak insan olana yakışmaz.ben dhmi de çalışan bir arkadaşınız olarak söylüyorum.eyleme katılmış hiç bir insana bu şekilde muamele reva görülemez.tazminatını ödüyorum iş akdini feshediyorum ve seni işten atıyorum demek o üç yüz insanın nezdinde 15000 kişiye aklınızı başınıza alın demekten başka bir şey demek değildir.global şirketler bu şekilde karşı saldırıya geçmezler.anlamaya çalışırlar çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİMİN ~ 12 yıl önce
SAYIN BASIN MENSUBLARI ÇEKTİĞİNİZ RESİMLERİ THY YE KAÇA SATTINIZ YÜRÜYÜŞ ESNASINDA GÖREV YAPTIĞINI SANAN SÖZDE BASIN YANİ CEBİNE KİM PARA KOYARSA ONUN BORUSUNU ÖTTÜREN UŞAK BASIN MENSUBLARI ATILMALARDA SİZLERİN PAYININ OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
globally ours dogru yoldasın ;) ~ 12 yıl önce
tepkiler olumlu,ilk kuru geçtin,tebrikler.bir sonraki aşama için takipte kal..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Globally ours.Gozbebegimiz THY ~ 12 yıl önce
Bu isten atilanlar oyle antisempatik ki.Public relation denilen seyden haberleri yok.Yurum koselerinde el aleme kufur etmek sizi hakli yapmaz.Daha cok batiyorsunuz.Turk halkini ve musterileri daha kizdirarak Avrupa Parlementosun da medet bulamazsiniz.Ulkenize ve kurumunuza dusman olmak sizi daha kucultur.Kuculuyorsunuzda. 15000 calisanlik bir kurumda 300 kisiden fazlasini orgutleyemediniz.Masallah internet te iyi orgutlenmissiniz.Arkadaslariniz calisirken siz kaytarip musterileri perisan ettiniz.Calisan arkadaslarinizi yuhaladiniz.Simdi utanmadan donmek istiyorsunuz.Pes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe? ~ 12 yıl önce
Türkçe büyük "T" ile mi küçük "t" ile mi yazılır? Meraktan sordum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleman Araniyor ~ 12 yıl önce
Bizim mahallenin kahvecisi Sadullah elemen ariyor.Iyi kahve dagitabiliyorsaniz oraya basvurun belki alir.Yalniz eskisi gibi musteri azarlayamayacaksiniz ve sempatik olmak zorundasiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yine aynı hastalık GLOBALLY OURS :) ~ 12 yıl önce
arkadaşım sen hala türkçe kursuna gitmedinmi uyarmamıza ragmen? YAŞIYACAKSIN yazılmaz YAŞAYACAKSIN yazılır.burda yorum yazmak senin için büyük nimet değilmi,çakma türkçenle hem de :) bu arada ciddi bir psikoloğa görünmende fayda var. ciddi depresif durum yaratmış sende uçucu personel.yol yakınken görün bir psikoloğa.artı bir de şu türkçe kursunu ihmal etme,aman derim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BRUTALLY YOURS ~ 12 yıl önce
THY'nin avukatlığını yapanlar lütfen kendinizi boş yere yorup,konuyu çarpıtarak ve sağa sola sataşarak heba etmeyin.THY'de gerçekte nelerin döndüğünü duymayan bilemyen kalmadı.bizler mücadelemizde haklıyız ve kazanacağız.bazıları işin ciddiyetini henüz kavrayamamış.AİHM THY'yi yaptığı hak ihlalleri nedneiyle büyük,rekor tazminat cezası ödemeye hükmettiği zaman hep birlikte göreceğiz olacakları.avrupa mahkemesinin verdiği cavp tokat gibi sert olacaktır.bakalım onlara da tazminatları ödemiyoruz diyebilecekmisiniz acaba? tazminatları şimdiden hazırlasanız iyi olur çünkü çok yüklü meblağlar ödenmesi gerekecek haksız yere mağdur edilen çalışanlara.bu işin THY'ye faturası çok pahalıya mal olacak.şirket hem itibar kaybedecek,itibar uluslarası arenada sıfırlanacak hemde büyük paralar ödenecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000