07 Mayıs 2013, Salı 16:29:00

THY'DEKİ GREV SAATİ BELLİ OLDU

THY'de 15 Mayıs'ta uygulanacak grevin saati belli oldu.
  • yahu kaptanlar kabincilere onlar diğerlerine teknik ise birilerine siz yapın bizde geliriz diyor.... greve gitmek istesemde açık açık söylüyorum korkumdan orda olacağım bakmak zorunda olduğum çocuklarım ve eşim var borçlarım var... atılınca açıkta kalınca bana sizler bakmayacaksınız !... yorumlarınızı istediğiniz gibi yapabilirsiniz... katılan arkadaşlara başarılar dilerim ama bu riski göze bile alamıyorum
  • ilk grevkricilar isten cikarilacak cunku arkalarinda bi sendika sendikanin harivinde yasa yok biz isci yasasina tabi degiliz sendiks olmasa hemen cikarilip 5kurus tazminat alamayiz. 91 de bunun ornekkeri goruldu grevkiricilar isten cikarildi. psrt timelara yer nasil acikcak saniyorsunuz. herkes plan.program icinde herkes cebindekini dusunuyor ava gderken avlanmayin.
  • Bu grevin amacı nedir? Hakları korumak mı? Yoksa insanları gaza getirip işten attıran sendika başkanının kendini temizleme operasyonu mu? Yönetime siz 305 kişiyi geri alın her şeyi kabul ediyorum derken bizlerin hakkını mı koruyor. 305 onun suçu olduğu halde bu zamana kadar neden onlara maaş bağlanmadı ? Bunlar hep mide bulandırıcı konular. Sendika iyi bir şey. Grev önemli bir hak. Ama bu sendika yönetimi ne için çalışıyor benim kafam karışık. İşçi için mi? Kendi için mi?
  • Ben kabin memuru,ben gecesini gündüzüne katan,ben bu şirkete umudunu bağlayan! İşte o benim! Neredeydi kokpit ekibi, neredeydi yer hizmetleri, neredeydi teknisyenler.... Sendikanın gaza getirmelerine kanıp ben öne atlarken siz neredeydiniz? Maşası olmayacağım ben bu sendikanın artık. gel dediği yere gidip dön dediği yere dönmeyeceğim. Kararımı özgür irademle vereceğim. Grev kırıcı falan da değilim ben! Aşağılayıcı sıfatlarınızı şiddetle itiyorum size. yaşadığım gerilim yeter. Sendikaysan git sorununu masada çöz! Gerçekten arkamda duracağına bile inancım yok sendika! Yok!
  • Sürekli personel takviyesi yapıyorlar zaten grev günü olmasada 20 gün sonra kendinizi kapıda bulabiliriniz!ayrıca sendikaya büyük güvensizlik var bence grev kırılacak
  • Grev kırıcılığı da nedir arkadaş! Yok böyle bir terim! Aşağılayıcı terimler kullanarak ve insanların kararlarını zorlamayla değiştirmeye çalışan sendikadan bıktım. Çalışacağım kardeşim ben yarın. Kimse beni zorla almadı bu şirkete, kendi rızamla ve isteyerek çalışıyorum. Belamızı mı arayalım daha?
  • Arkadaşlar yasa ya da iki dudak arası. Seçiminizi buna göre yapın özellikle kaptanlar bilir havada herşey kanundur bunu beynelminel uluslarası havacılık kurallarının verdiği yetkiye dayanarak kullanırlar. Orada işveren yoktur. İşletmeci hata yapsa bile kaptan suç işlemiş sayılır. Grevi bende istemiyorum ama ne yapayım YASA ya uymak zorundayız. TEMEL bey bu işi çözer aslında Lütfen TEMEL bey devreye girin bir ortayol bulun artık. Niye arkada kalmayı tercih ediyorsunuz anlamıyorum. Hamdi bey ve onu dolduran genel müdür yardımcısı ile bugüne ulaştırdığınız THY arasında tercih yapmak zorundasınız. LÜTFEN
  • Eeeyy millet 9yıldır bu şirkette dayanıyorsam bu sendikanın sağlamış olduğu tis sözleşmesindendir bu böyle biline... Yedi düvele meydan okumuş türk milletinin evladı olarak bir avuç mehmetçiğin binlerce zalime karşı ne destanlar yazdığını biliyorsunuz elbet.simdi sıra bizde arkadaş. Geçmişinin sana kazandırmış olan bu hakları korkakça "aman benim başıma bişey gelmesin" diyerek greve katılmayıp sonrada yüzsüzce arka galiye gelip "bu ayda 110 uçtuk bu haftada 30 saatteyim" diyerek ağlama arkadaş.çünkü bugün bunlara ağlarken yarın bunları mumla ararsın.messiye kobe bryant a milyon dolarlar döken bu yönetim senin hakkını hunharca kullanıyorsa sende greve evet diyemiyorsan sen zaten ilerde de uçamazsın uçmak meziyet yürek ister sende de o yürek varsa greve evet de.korkmayın yürekli olun kimse seni işten atamaz bu senin anayasal hakkın ama unutmaki bu grevde son şansın ...
  • çalışanlar tk'nın 2-3 katı gelir elde etmelerine rağmen çatır çatır greve gidiyorlar..burada olunca bir garip oluyor nedense.
  • GECEN YIL BIZIM HAKLARIMIZ ICIN ISINDEN OLAN 305 KISININ HAKKINI ARAMAK SIMDI BIZIM ELIMIZDE! BU BIR KARAR ZAMANI VE BANA GORE BU MESELE PARA DEGIL NAMUS SEREF MESELESI OLDU. ELINI TASIN ALTINA HERKES KOYMALI KOYMADIGINIZ TAKTIRDE DE SUCU SENDIKAYA ATMAYIN CUNKU SENDIKA BIZIZ BIZ OLMADAN SENDIKANIN ZATEN BIR ANLAMI YOK IGNEYI BASKASINA CUVALDIZI KENDINE! VE GEREV KIRICI MESAI ARKADASLARIMA ONERIM; SIRKET SOYLER SIRKET HAKKINIZI KORURUZ DER AMA MANTIGINI ANLAMAK ICIN UZAKLARA GITMEYIN BIZE EGITIMLERDE OLASI DAVALARA KARSI NASIL EGITIMLER VERDIGINE BAKIN YETER. EGER SIZ BU MUAMELEDEN AYRI TUTULACAGINIZI DUSUNUYORSANIZ IYI SANSLAR DILERIM. AMA LUTFEN YALAN YANLIS BILINCSIZ BILGISIZ DEDIKODULARLA DIGER MESAI ARKADASLARINIZI ETKILEMEYIN! NELER DUYUYORUZ SIRKET ANKET YAPACAKMIS GREV ISTIYORUM YAZANI CIKARACAKMIS BIRSURU HURAFE CIKARIYIRLAR KORKU SALMAK ICIN. THY HEPIMIZIN BASARI OLDUGUNDA HEPIMIZIN GOGSU KABARIYOR CUNKU HEPIMIZIN EMEGI VAR DAA! EMEGE SAYGI MALESEF YOK!

Hava İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, grev saatinin 03.00 olduğu belirtildi.
Sendika ayrıca greve katılacak ya da katılmayacak çalışanlarla ilgili soru işaretlerini gidermek için de "Grev Uygulama Rehberi" yayınladı. İşte o rehber:

THY'DEKİ GREV SAATİ BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (271)

melanet ~ 11 yıl önce
yahu kaptanlar kabincilere onlar diğerlerine teknik ise birilerine siz yapın bizde geliriz diyor.... greve gitmek istesemde açık açık söylüyorum korkumdan orda olacağım bakmak zorunda olduğum çocuklarım ve eşim var borçlarım var... atılınca açıkta kalınca bana sizler bakmayacaksınız !... yorumlarınızı istediğiniz gibi yapabilirsiniz... katılan arkadaşlara başarılar dilerim ama bu riski göze bile alamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ~ 11 yıl önce
ilk grevkricilar isten cikarilacak cunku arkalarinda bi sendika sendikanin harivinde yasa yok biz isci yasasina tabi degiliz sendiks olmasa hemen cikarilip 5kurus tazminat alamayiz. 91 de bunun ornekkeri goruldu grevkiricilar isten cikarildi. psrt timelara yer nasil acikcak saniyorsunuz. herkes plan.program icinde herkes cebindekini dusunuyor ava gderken avlanmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne için Grev? ~ 11 yıl önce
Bu grevin amacı nedir? Hakları korumak mı? Yoksa insanları gaza getirip işten attıran sendika başkanının kendini temizleme operasyonu mu? Yönetime siz 305 kişiyi geri alın her şeyi kabul ediyorum derken bizlerin hakkını mı koruyor. 305 onun suçu olduğu halde bu zamana kadar neden onlara maaş bağlanmadı ? Bunlar hep mide bulandırıcı konular. Sendika iyi bir şey. Grev önemli bir hak. Ama bu sendika yönetimi ne için çalışıyor benim kafam karışık. İşçi için mi? Kendi için mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAŞA OLMAYACAĞIM! ~ 11 yıl önce
Ben kabin memuru,ben gecesini gündüzüne katan,ben bu şirkete umudunu bağlayan! İşte o benim! Neredeydi kokpit ekibi, neredeydi yer hizmetleri, neredeydi teknisyenler.... Sendikanın gaza getirmelerine kanıp ben öne atlarken siz neredeydiniz? Maşası olmayacağım ben bu sendikanın artık. gel dediği yere gidip dön dediği yere dönmeyeceğim. Kararımı özgür irademle vereceğim. Grev kırıcı falan da değilim ben! Aşağılayıcı sıfatlarınızı şiddetle itiyorum size. yaşadığım gerilim yeter. Sendikaysan git sorununu masada çöz! Gerçekten arkamda duracağına bile inancım yok sendika! Yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maşacık ~ 11 yıl önce
sen zaten biyerlere olacağın kadar olmuşsun maşa
hgs ~ 11 yıl önce
lan ne çok seviyorsunuz atilay amcanızı:D
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sürekli personel takviyesi yapıyorlar zaten grev günü olmasada 20 gün sonra kendinizi kapıda bulabiliriniz!ayrıca sendikaya büyük güvensizlik var bence grev kırılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev kırıcı ~ 11 yıl önce
Grev kırıcılığı da nedir arkadaş! Yok böyle bir terim! Aşağılayıcı terimler kullanarak ve insanların kararlarını zorlamayla değiştirmeye çalışan sendikadan bıktım. Çalışacağım kardeşim ben yarın. Kimse beni zorla almadı bu şirkete, kendi rızamla ve isteyerek çalışıyorum. Belamızı mı arayalım daha?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasa ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar yasa ya da iki dudak arası. Seçiminizi buna göre yapın özellikle kaptanlar bilir havada herşey kanundur bunu beynelminel uluslarası havacılık kurallarının verdiği yetkiye dayanarak kullanırlar. Orada işveren yoktur. İşletmeci hata yapsa bile kaptan suç işlemiş sayılır. Grevi bende istemiyorum ama ne yapayım YASA ya uymak zorundayız. TEMEL bey bu işi çözer aslında Lütfen TEMEL bey devreye girin bir ortayol bulun artık. Niye arkada kalmayı tercih ediyorsunuz anlamıyorum. Hamdi bey ve onu dolduran genel müdür yardımcısı ile bugüne ulaştırdığınız THY arasında tercih yapmak zorundasınız. LÜTFEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıdemli k/m 1 ~ 11 yıl önce
Eeeyy millet 9yıldır bu şirkette dayanıyorsam bu sendikanın sağlamış olduğu tis sözleşmesindendir bu böyle biline... Yedi düvele meydan okumuş türk milletinin evladı olarak bir avuç mehmetçiğin binlerce zalime karşı ne destanlar yazdığını biliyorsunuz elbet.simdi sıra bizde arkadaş. Geçmişinin sana kazandırmış olan bu hakları korkakça "aman benim başıma bişey gelmesin" diyerek greve katılmayıp sonrada yüzsüzce arka galiye gelip "bu ayda 110 uçtuk bu haftada 30 saatteyim" diyerek ağlama arkadaş.çünkü bugün bunlara ağlarken yarın bunları mumla ararsın.messiye kobe bryant a milyon dolarlar döken bu yönetim senin hakkını hunharca kullanıyorsa sende greve evet diyemiyorsan sen zaten ilerde de uçamazsın uçmak meziyet yürek ister sende de o yürek varsa greve evet de.korkmayın yürekli olun kimse seni işten atamaz bu senin anayasal hakkın ama unutmaki bu grevde son şansın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lufthansa' da ~ 11 yıl önce
çalışanlar tk'nın 2-3 katı gelir elde etmelerine rağmen çatır çatır greve gidiyorlar..burada olunca bir garip oluyor nedense.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düşünen kadın ~ 11 yıl önce
GECEN YIL BIZIM HAKLARIMIZ ICIN ISINDEN OLAN 305 KISININ HAKKINI ARAMAK SIMDI BIZIM ELIMIZDE! BU BIR KARAR ZAMANI VE BANA GORE BU MESELE PARA DEGIL NAMUS SEREF MESELESI OLDU. ELINI TASIN ALTINA HERKES KOYMALI KOYMADIGINIZ TAKTIRDE DE SUCU SENDIKAYA ATMAYIN CUNKU SENDIKA BIZIZ BIZ OLMADAN SENDIKANIN ZATEN BIR ANLAMI YOK IGNEYI BASKASINA CUVALDIZI KENDINE! VE GEREV KIRICI MESAI ARKADASLARIMA ONERIM; SIRKET SOYLER SIRKET HAKKINIZI KORURUZ DER AMA MANTIGINI ANLAMAK ICIN UZAKLARA GITMEYIN BIZE EGITIMLERDE OLASI DAVALARA KARSI NASIL EGITIMLER VERDIGINE BAKIN YETER. EGER SIZ BU MUAMELEDEN AYRI TUTULACAGINIZI DUSUNUYORSANIZ IYI SANSLAR DILERIM. AMA LUTFEN YALAN YANLIS BILINCSIZ BILGISIZ DEDIKODULARLA DIGER MESAI ARKADASLARINIZI ETKILEMEYIN! NELER DUYUYORUZ SIRKET ANKET YAPACAKMIS GREV ISTIYORUM YAZANI CIKARACAKMIS BIRSURU HURAFE CIKARIYIRLAR KORKU SALMAK ICIN. THY HEPIMIZIN BASARI OLDUGUNDA HEPIMIZIN GOGSU KABARIYOR CUNKU HEPIMIZIN EMEGI VAR DAA! EMEGE SAYGI MALESEF YOK!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000