15 Mayıs 2013, Çarşamba 08:18:56

THY’DEKİ GREV UÇUŞLARI ETKİLEDİ Mİ?

Türk Hava Yolları’nda saat 03.00’te başlayan grevde son durum ne? İptal ya da rötarlar yaşandı mı?
  • ne oldu grevciler ben demedim mi? bak şıkır şıkır devam ediyor yakacaktınız herkesi ama artık herkes akıllandı ekmek aslanın ağzında ...
  • Sayet thy yonetim binasinda hastaligin disinda bir kisi ise gelmesin sef ve mudurler o personelin isine on gun sonra yani ayin sonunda kapinin onunde bulur kendini.yer mi insan kaynaklari.Bu arada Temel bey izinde mi acaba?
  • evet tabiki simdi de umdugun olmadi, siyasi alan cekelim, belki orda destekci bulursunuz.... bu zihniyeti birakin artik. biz kesinlikle sendika hakkimiza sahip cikariz, grev de öz hakkimizi dir. Ama artik gözümüz kör degil, kimler basda oldugunu görüyoruz... nasil baska alanlarda elestiri yaparsak bunun la da sendika yüzlesmesi gerek. siz herzamn avrupa , demokrati kiyaslamasi yaparsiniz. o zaman bu sendikanin tutumunu ve yasal disi "is yavaslatma" hareketlerini bi demokratik sekilde izah et bakalim bana? kardesim, bügün sendikanin cagrisina karsi ise gitmemizin ilk bakisda kendi ayagimiza kursun SIKMis gibi de görünse, ilerde bunlar basimizdan gittiginde yeniden toparlanip aya kalkacagimizi iyi biliyorum. Yavas yavas bu cag da da artik komunist ve anti demokratik düsüncelerinizi bi yana birakin, gercekleri görmeye baslayin....Bügün atilay aycin ve sendika yöneticilerine karsi isi evet, greve hayir.....
  • Haksizlik maksizlik yok ortada. Tek sebep politik görüs ayriligi. Ben ne sagci nede solcuyum. Diger sirketlerde calisan arkadaslarimdanda fazla kazaniyorum. O yüzden grev bana cok sacma geliyor.
  • THY calisanlarinin bu duruma düsmüs olmasi üzücü tabii. Bu durumda artik sendikal haklarini yakinda kaybederler. Hayirli olsun. Ülke zaten bir yandan islamlasiyor, bir yandan isci hareketi eziliyor. Yasasin padisahimiz! Türk ulusuna mustahaktir bu basina gelenler.
  • hadi atilay aycin, avukatini da al, yol almaya bak sen. sizin gibi menfaatci insanlara kimse inanmiyor. Senin yasadigin devir bitti artik, herkes bilincli.... inanki zamani gelecek sizin yaptiginizin hesabi sorulacaktir, tüm paralarla ne yaptiginizi aciklamak zorunda kalacaksiniz.... 305 kisi isinden olmasinin (bilincli) olarak sizsiniz. Disarda "yaziklar olsun" solganlarini attiginizda, sessiz ve gizli o 305 kisinden avukat parasi almak istedginizi niye sesli duyurmadiniz? baktiniz olmuyor, issiz kalanlar agzini aciyor, hemen geri adim attiniz! böyle seyleri neden paylasmiyorsunuz?.....Siz vurdum duymamazlik yaptikca, bu insanlar sizin bindiginiz arabyi da ve oglunun giydiyi paltononu da sorgular!! Hep avrupa kiyaslamasi yaparsiniz, ozaman sizde onlar gibi herseyi acik tutun, gelir giderlerin nasil kullanildigini, sizin ve yanlis bilgi veren avukatinizin ne maasi aldiklarinizi aciklayin. Sizin sahip oldugunuz kaha 70li ve 80li yillarda komunist düzenler de vardi. bye bye sana
  • Ya arkadaşlar normal dönemde bile %100 zamanında kalkamayan şirket! Grev zamanı kalkacak.. Sizde yediniz şunu
  • 'Hamdi Bey kar payi icin talimat vermistir bile' diyen yalaka zihniyete guluyorum. Hamdi Bey talimat vermistir elbette ama kar payi dagitilsin diye degil :) Bence bende dahil tum TK lilar pozisyon alsin ve beklesin simdi. Pozisyonda hamamda yere dusen sabunu yerden alma olsun. Arkadaslar TK dan olmayan taseron firma personeline yazma hakki veriyorsunuz onlarda yok maas yok bilmemne diye yaziyor. Olay sadece para veya 305 degildi. Bunu her akilli insan bilebilir. TK personeli bu yili kurtardi ama ikinci yili ve devamini riske atti. Herkese Hamdinin kucaginda iyi uykular diliyorum. Goreceksiniz Hamdi abinizin size neler yapacagini. Isinden atilinca kimse aglamasin Tv ye falan cikip. Herkes hakettigini yasar ve yasamayada devam edecek. Bizler karaktersizlestirildik, bu sadece TK olarak degil millet olarakta boyle. 6 ay once iki pilotumuz sehit oldu. Ses cikaran yok. Hatay da binlerce ocak sondu ses cikaran yok. Acilim oldu ses yok. 2 gun once bir pilotumuz daha sehit oldu. Ses yok. YAZIK!
  • İsimi seviyorum, ama sirketim beni bir robot, bir makina gibi limitlerde kullanmaktan asla cekinmiyor. Sonra da agzi olan her canli burda birak git o zaman ahkam kesiyor. Akbabalik bu kadar kanınıza islemis. Ben isimi sevmedigimi söylemiyorum ki birakip gideyim, sadece insanin biyolojik limitleri zorlanmasin, herbirimize ayri ayri yatirim yaptilar, bunu çöpe atmayip bizi kazansinlar diye yapiliyor bu grev!! Hadi kovalim yenisini alalim demek kolay. Ya da disardakilere cazip bir is tabi ama ilk 1 ay sonunda dayanamayip istifa eden kac kisi oldugunu biliyor musunuz ki?! Burda yok sendika baskani, yok Hamdi Topcu diye degil, kendimiz ve birey olmakligimizin farkindaligi icin yapiliyor bu grev. Allah yardimcimiz olsun.
  • Grev hakkına sahip çıkamayan, "yeter" diyecek cesareti gösteremeyen THY çalışanları! Ne haksızlığa karşı durabildiniz ne de kendi geleceğinize sahip çıkabildiniz. Biz üç kuruşa çalışıp grev hakkını dahi alamayan insanlar ve bunun için sağcısı solcusu emek veren kamu çalışanları, sizin duruşunuza hayranlıkla bakardık. Siz ne zaman tükenip böyle zavallı oldunuz? Siz de mi THY emekçileri? Siz de mi artık? Yazık ettiniz kendinize. Hala geç değil belki de; grevinize sahip çıkıp onurunuzu kurtarın; geleceğe dair umutlları da. Herşeye rağmen greve katılanlara da binlerce kez helal olsun!

Türk Hava Yolları’nda bu gece saat 03.00’ten itibaren başlayan grevde şu ana kadar herhangi bir aksama yaşanmadı. THY’den yapılan açıklamada, grevin başladığı andan itibaren şu ana kadar 114 sefer gerçekleştirildiği ve bu seferlerde hiçbir rötar ya da iptal yaşanmadığı kaydedildi.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, gerçekleştirilen seferlerde zamanında kalkış oranının ise yüzde 100 olduğunu vurguladı.

Bu arada Hava İş cephesinde grev tam gaz sürüyor. Şu ana kadar grev başarıya ulaşmamış olsa da sendika kanadı, uçuşların yoğunlaştığı öğlen saatlerinde THY’nin uçucu ekip ihtiyacını karşılamakta zorlanacağını ve o andan itibaren grev aksamaları yaşanacağı düşünüyor.

Gece yağmur sebebiyle Genel Müdürlük önündeki eylemcileri evlerine gönderen Hava İş Sendikas ı’nın saat 10.00’da yeniden THY Genel Müdürlük binası önünde toplanarak basın açıklaması yapması bekleniyor.
 

 

 

THY’DEKİ GREV UÇUŞLARI ETKİLEDİ Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

tk1505 ~ 11 yıl önce
ne oldu grevciler ben demedim mi? bak şıkır şıkır devam ediyor yakacaktınız herkesi ama artık herkes akıllandı ekmek aslanın ağzında ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amitos ~ 11 yıl önce
Sayet thy yonetim binasinda hastaligin disinda bir kisi ise gelmesin sef ve mudurler o personelin isine on gun sonra yani ayin sonunda kapinin onunde bulur kendini.yer mi insan kaynaklari.Bu arada Temel bey izinde mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
görünen o ki ye.. ~ 11 yıl önce
evet tabiki simdi de umdugun olmadi, siyasi alan cekelim, belki orda destekci bulursunuz.... bu zihniyeti birakin artik. biz kesinlikle sendika hakkimiza sahip cikariz, grev de öz hakkimizi dir. Ama artik gözümüz kör degil, kimler basda oldugunu görüyoruz... nasil baska alanlarda elestiri yaparsak bunun la da sendika yüzlesmesi gerek. siz herzamn avrupa , demokrati kiyaslamasi yaparsiniz. o zaman bu sendikanin tutumunu ve yasal disi "is yavaslatma" hareketlerini bi demokratik sekilde izah et bakalim bana? kardesim, bügün sendikanin cagrisina karsi ise gitmemizin ilk bakisda kendi ayagimiza kursun SIKMis gibi de görünse, ilerde bunlar basimizdan gittiginde yeniden toparlanip aya kalkacagimizi iyi biliyorum. Yavas yavas bu cag da da artik komunist ve anti demokratik düsüncelerinizi bi yana birakin, gercekleri görmeye baslayin....Bügün atilay aycin ve sendika yöneticilerine karsi isi evet, greve hayir.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
politik ~ 11 yıl önce
Haksizlik maksizlik yok ortada. Tek sebep politik görüs ayriligi. Ben ne sagci nede solcuyum. Diger sirketlerde calisan arkadaslarimdanda fazla kazaniyorum. O yüzden grev bana cok sacma geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:S ~ 11 yıl önce
diğer şirketlerde 100 dolara çalıştırsalar ve sana 150 verseler çalışırsın. sonunuz hayrolsun.
görünen o ki... ~ 11 yıl önce
THY calisanlarinin bu duruma düsmüs olmasi üzücü tabii. Bu durumda artik sendikal haklarini yakinda kaybederler. Hayirli olsun. Ülke zaten bir yandan islamlasiyor, bir yandan isci hareketi eziliyor. Yasasin padisahimiz! Türk ulusuna mustahaktir bu basina gelenler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 11 yıl önce
biz yüzde 99 müslümn olan bir ülke değilmiydik yoksa ben mi yalnış biliyorum...
bye bye ~ 11 yıl önce
hadi atilay aycin, avukatini da al, yol almaya bak sen. sizin gibi menfaatci insanlara kimse inanmiyor. Senin yasadigin devir bitti artik, herkes bilincli.... inanki zamani gelecek sizin yaptiginizin hesabi sorulacaktir, tüm paralarla ne yaptiginizi aciklamak zorunda kalacaksiniz.... 305 kisi isinden olmasinin (bilincli) olarak sizsiniz. Disarda "yaziklar olsun" solganlarini attiginizda, sessiz ve gizli o 305 kisinden avukat parasi almak istedginizi niye sesli duyurmadiniz? baktiniz olmuyor, issiz kalanlar agzini aciyor, hemen geri adim attiniz! böyle seyleri neden paylasmiyorsunuz?.....Siz vurdum duymamazlik yaptikca, bu insanlar sizin bindiginiz arabyi da ve oglunun giydiyi paltononu da sorgular!! Hep avrupa kiyaslamasi yaparsiniz, ozaman sizde onlar gibi herseyi acik tutun, gelir giderlerin nasil kullanildigini, sizin ve yanlis bilgi veren avukatinizin ne maasi aldiklarinizi aciklayin. Sizin sahip oldugunuz kaha 70li ve 80li yillarda komunist düzenler de vardi. bye bye sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@all ~ 11 yıl önce
Ya arkadaşlar normal dönemde bile %100 zamanında kalkamayan şirket! Grev zamanı kalkacak.. Sizde yediniz şunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi Bey hkk ~ 11 yıl önce
'Hamdi Bey kar payi icin talimat vermistir bile' diyen yalaka zihniyete guluyorum. Hamdi Bey talimat vermistir elbette ama kar payi dagitilsin diye degil :) Bence bende dahil tum TK lilar pozisyon alsin ve beklesin simdi. Pozisyonda hamamda yere dusen sabunu yerden alma olsun. Arkadaslar TK dan olmayan taseron firma personeline yazma hakki veriyorsunuz onlarda yok maas yok bilmemne diye yaziyor. Olay sadece para veya 305 degildi. Bunu her akilli insan bilebilir. TK personeli bu yili kurtardi ama ikinci yili ve devamini riske atti. Herkese Hamdinin kucaginda iyi uykular diliyorum. Goreceksiniz Hamdi abinizin size neler yapacagini. Isinden atilinca kimse aglamasin Tv ye falan cikip. Herkes hakettigini yasar ve yasamayada devam edecek. Bizler karaktersizlestirildik, bu sadece TK olarak degil millet olarakta boyle. 6 ay once iki pilotumuz sehit oldu. Ses cikaran yok. Hatay da binlerce ocak sondu ses cikaran yok. Acilim oldu ses yok. 2 gun once bir pilotumuz daha sehit oldu. Ses yok. YAZIK!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İcim kan agliyor ~ 11 yıl önce
İsimi seviyorum, ama sirketim beni bir robot, bir makina gibi limitlerde kullanmaktan asla cekinmiyor. Sonra da agzi olan her canli burda birak git o zaman ahkam kesiyor. Akbabalik bu kadar kanınıza islemis. Ben isimi sevmedigimi söylemiyorum ki birakip gideyim, sadece insanin biyolojik limitleri zorlanmasin, herbirimize ayri ayri yatirim yaptilar, bunu çöpe atmayip bizi kazansinlar diye yapiliyor bu grev!! Hadi kovalim yenisini alalim demek kolay. Ya da disardakilere cazip bir is tabi ama ilk 1 ay sonunda dayanamayip istifa eden kac kisi oldugunu biliyor musunuz ki?! Burda yok sendika baskani, yok Hamdi Topcu diye degil, kendimiz ve birey olmakligimizin farkindaligi icin yapiliyor bu grev. Allah yardimcimiz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ettiniz.... ~ 11 yıl önce
Grev hakkına sahip çıkamayan, "yeter" diyecek cesareti gösteremeyen THY çalışanları! Ne haksızlığa karşı durabildiniz ne de kendi geleceğinize sahip çıkabildiniz. Biz üç kuruşa çalışıp grev hakkını dahi alamayan insanlar ve bunun için sağcısı solcusu emek veren kamu çalışanları, sizin duruşunuza hayranlıkla bakardık. Siz ne zaman tükenip böyle zavallı oldunuz? Siz de mi THY emekçileri? Siz de mi artık? Yazık ettiniz kendinize. Hala geç değil belki de; grevinize sahip çıkıp onurunuzu kurtarın; geleceğe dair umutlları da. Herşeye rağmen greve katılanlara da binlerce kez helal olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 yıl önce
Yazdıklarına kendin inandın mı?
tyler ~ 11 yıl önce
grev daha kırılmış değildir. erkenden pes etmeyin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000