11 Haziran 2014, Çarşamba 15:40:10

THY’DE "ZAMANDAN TASARRUF" ZAMANI

Atatürk Havalimanı’na Avrupa Birliği'nden gelen transfer yolcular artık güvenlik kontrolünden geçmeden uçağına gidecek.
  • Yokya ben 30 sirasinda koltugu olan kisi olarak en son bindim A,B,C,D sacmaligi sadece baska bir sey degil
  • Hey gidi Akif Konar ne hallere düştün.. Celiğin comagın, kaytanın oyuncagı oldun.... Zone boardin TK da 10 senedir var.. Bilal ekşi bu haberi okuyunca acımıştır akife... Valla yalan yok, ben de acıdım...üzüldüm daha dogrusu...yazık oldu akife.. Kurtulmalı bu celikten kaytandan maytandan...
  • Zone Boardingi Thy de Bilal Ekşi 10 sene önce başlatmıştı. Şimdi Akif Konar yeniden başlatmış:)) bakalım 10 sene sonra kim keşfedcek Zone Boardingi...Celik de en iyi becerdiği hatta tek becerdiği şeyi yapmış... Cilala parlat.....
  • Dostum Celik ve degerli yoneticim Akif bey resimde oldukca iyi cikmislar. Basarilarinin devamini dilerim
  • şu zone dağılımı ve uçağa biniş sırasını açıklayan bölümünüzü kontrol edin isterseniz ter yazmışsınız
  • Komik bir haber 4 yıldır tüm istasyonlarda yapılıyor şimdi yeni gibi haber yapılıyor.
  • Uçuş ekipleri niçin 2 defa aranıyor? Kendi uçakalrını kaçırmamaları için mi?
  • Engelli yolcuları her zaman önden alamıyoruz malasef portclinik yarayan kanamız..
  • Akif zone boarding yeni icat olmadı ki.2006 Yılında zaten yapılmaya başlanmıştı.
  • "Charter Kaptan" başlığı ile yazan arkadaş, eline sağlık. Bunu herkes biliyor ama kimse birşey yapmıyor. Bu nedenle THY nin kaybı benim tahminime göre 150-200 Milyon TL dir. THY yetkilileri siz vereceğinizi eksiltmeyin, hatta mümkünse daha çok ver, ama bunu farklı bir yöntemle yapın. Sen de kazan Türkiye de kazansın, bizim gibi yolcularda da kazansın. 1960 model uçaklara göre düzenlenmiş, Full prosesür vs takıntılarla THY nin enerjisini boşuna harcamayın, lazım olur. Hadi yapın herkes yapıyor. Biz de hayırlı olsun diyelim.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) arasından geçtiğimiz yıl Nisan ayında imzalanan protokolle Avrupa Birliği ülkelerinden gelen transfer yolcuların uçaktan indikten sonra güvenlik kontrolünden geçme zorunluluğunu ortadan kaldırılmıştı. Atatürk Havalimanı’nda başlatılan uygulama ile geçtiğimiz yıl yaklaşık 14 milyon transfer yolcu taşıyan Türk Hava Yolları rakiplerine göre büyük bir avantaj sağladı. THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar, yeni uygulama hakkında bugün basın mensuplarına bilgi verdi.

16 Mayıs’tan itibaren Atatürk Havalimanı’nda açılan yeni bir kapı sayesinde AB’den gelip açığa park eden uçaklarda yer alan yolcular, otobüslerle bu kapıya getirilerek güvenlik aramasına tabi tutulmadan boarding salonlarına geçebiliyorlar. Yine AB ülkesinden gelen ve körüğe park eden uçaklarda aktarmalı uçuşları olan yolcular da aktarma biniş kartlarını göstererek körükte bekleyen yönlendirme görevlisi ile doğrudan gidiş terminaline çıkarılıyor. Daha önce AB yolcuları da diğer yolcular gibi geliş katı arındırılmış salonda X-Ray cihazlarının olduğu güvenlik noktasında gidiş katına çıkmak için uzun kuyruklarda bekliyordu.

THY Satış ve Pazarlama Başkanı Mehmet Akif KonarBaşlatılan 'Tek Nokta Güvenlik Uygulaması' ile zaman konusunda büyük tasarruf sağlanacağını söyleyen THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar, “Avrupa Birliği çıkışlı yolcularımıza hitap eden bir uygulama başlattık. Önceden Avrupa Birliği’nden gelen transfer yolcularımız, normal lokal yolcular gibi tüm havalimanını kat ediyordu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlattığımız bu uygulama ile yeni bir kapı açıldı. Bu kapı sayesinde transfer yolcular doğrudan transfer kapısına çıkma imkânı sağlıyor. Bu sayede yolcu başına 20 dakika zaman tasarrufu sağladı. Bizim yılda ortalama 14 milyon transfer yolcumuz var. 3 milyon yolcumuz bu kapıdan faydalanacak. Dolayısıyla toplamda 1 milyon saat civarında bir tasarruf sağlanmış olacak. Bu uygulama sayesinde bizim yolcumuz daha iyi bir hizmet alma imkânı bulacak. Yeni uygulama, yolcuların hem Türk Hava Yolları’nın hem de Atatürk Havalimanı’nın tercih edilmesi konusunda büyük bir avantaj sağlayacak. Biz de bu uygulamayı başlattığı için SHGM’ye ve bize burada destek oldukları için TAV Havalimanları Holding ile DHMİ’ye de teşekkür ediyoruz” dedi.

THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar, şimdilik bu uygulamanın yalnızca Avrupa Birliği ülkelerinden gelen yolcuları kapsadığını belirtti. Konar, kısa süre sonra ABD ile Kanada’dan gelen transfer yolcuların da bu uygulamadan faydalanacağını ifade etti.

THY’DE “BOARDING ZONE” UYGULAMASI BAŞLADI

Türk Hava Yolları ayrıca geçtiğimiz ay “Boarding Zone” uygulamasını da başlattı. Bu uygulama sayesinde dar gövdeli uçaklar 3, geniş gövdeli uçaklar ise 4 bölüme ayrıldı. Zamanında kalkış oranlarına büyük getirisi olduğu belirtilen uygulamayla A, B, C ve D bölümlerine ayrılan uçaklara yolcu alımına en arka koltuktan başlanıyor. A grubu yolcular, uçağın en arka kısmında yer aldığı için boarding sırasında ilk sırada uçağa alınıyor. B ve C grubundaki yolcuların uçağa alımı ise orta kısımda oturacağı için A grubu yolculardan sonra yapılıyor. En son uçağa binecek yolcular ise uçağın ön koltuklarında yer alan D grubundaki yolculardan oluşuyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan THY Atatürk Havalimanı İstasyon Müdürü Çelik Sipahi, “Boarding Zone uygulamasıyla uçaklarımızı bölümlere ayırdı. Bunlar A, B, C ve D olarak yolcularımızın oturdukları koltuklara göre biniş kartlarında belirtiliyor. Yolcularımızı uçağın arka bölümünden ön bölümüne doğru gruplar halinde almaya başladık. Uçaklarımız tek koridor ve çift koridor olmak üzere ikiye ayrıldığı için uygulama sayesinde yolcularımızın uçağa yerleşimi çok daha hızlı oluyor” dedi.

Engelli ve çocuklu yolculara öncelik verildiğini ifade eden Sipahi, “Engelli ve çocuklu yolcularımızı daha önceden ayırdığımız bir bölümden öncelikli olarak uçağa alıyoruz. Bu bize dar gövdeli uçaklarda 4-7 dakika arasında, geniş gövdelerde ise 5-8 dakika arasında zaman kazandırdı. Bu uygulamayla hepimizin bildiği gibi yoğun bir trafiğe sahip olan Atatürk Havalimanı’nda zamanında kalkış oranlarımıza olumlu katkıları oldu. Yolcularımızdan da bu yönde olumlu geri dönüşler alıyoruz” şeklinde konuştu.











THY’DE "ZAMANDAN TASARRUF" ZAMANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Mustafa ~ 6 yıl önce
Yokya ben 30 sirasinda koltugu olan kisi olarak en son bindim A,B,C,D sacmaligi sadece baska bir sey degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hey gidi ~ 10 yıl önce
Hey gidi Akif Konar ne hallere düştün.. Celiğin comagın, kaytanın oyuncagı oldun.... Zone boardin TK da 10 senedir var.. Bilal ekşi bu haberi okuyunca acımıştır akife... Valla yalan yok, ben de acıdım...üzüldüm daha dogrusu...yazık oldu akife.. Kurtulmalı bu celikten kaytandan maytandan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zone boarding ~ 10 yıl önce
Zone Boardingi Thy de Bilal Ekşi 10 sene önce başlatmıştı. Şimdi Akif Konar yeniden başlatmış:)) bakalım 10 sene sonra kim keşfedcek Zone Boardingi...Celik de en iyi becerdiği hatta tek becerdiği şeyi yapmış... Cilala parlat.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BUD ~ 10 yıl önce
Dostum Celik ve degerli yoneticim Akif bey resimde oldukca iyi cikmislar. Basarilarinin devamini dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
itina ile yalanir !
Yanlış Bilgi ~ 10 yıl önce
şu zone dağılımı ve uçağa biniş sırasını açıklayan bölümünüzü kontrol edin isterseniz ter yazmışsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teyyareci ~ 10 yıl önce
Komik bir haber 4 yıldır tüm istasyonlarda yapılıyor şimdi yeni gibi haber yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teyyareciye cevap ~ 10 yıl önce
Cici GM Akifin cilasını parlatmak istemişler, dandik haber yapmışlar.Bu arada THY yi de yerin dibine batırmışlar. Tayyareci sen de hemen cahilliklerini yüzlerine vurmuşsun:) Tamam her iki uygulama da yıllardır var ama Temelin Akifi yeni duymuş!
Mülsyim ~ 10 yıl önce
Uçuş ekipleri niçin 2 defa aranıyor? Kendi uçakalrını kaçırmamaları için mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Engelli yolcuları her zaman önden alamıyoruz malasef portclinik yarayan kanamız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Akif zone boarding yeni icat olmadı ki.2006 Yılında zaten yapılmaya başlanmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Charter Kaptan" başlığı ile yazan arkadaş, eline sağlık. Bunu herkes biliyor ama kimse birşey yapmıyor. Bu nedenle THY nin kaybı benim tahminime göre 150-200 Milyon TL dir. THY yetkilileri siz vereceğinizi eksiltmeyin, hatta mümkünse daha çok ver, ama bunu farklı bir yöntemle yapın. Sen de kazan Türkiye de kazansın, bizim gibi yolcularda da kazansın. 1960 model uçaklara göre düzenlenmiş, Full prosesür vs takıntılarla THY nin enerjisini boşuna harcamayın, lazım olur. Hadi yapın herkes yapıyor. Biz de hayırlı olsun diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000