28 Şubat 2013, Perşembe 17:38:32

THY'DE ÜST DÜZEY İSTİFA!

Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan THY'deki görevinden sürpriz bir şekilde istifa etti. Peki neden?
  • Tebrik ederim değerli dostum.Yeni görevinde başarılar dilerim.
  • Yorumları okuduktan sonra şu geldi aklıma felsefesini bir hırka ve bi lokma olarak belirleyenlerin ayrıldıkları şirketin iletişim sitesinden bir başka şirketin CEO su olduğunu adeta burdan ayrıldım ama ben çok daha önemli bi adamım dercesine anlatmaya çalışması bana çok manidar geldi.Süreç içerisinde ise özellikle toplu iş sözleşmeleri sürecinde ortaya koyduğu söylem samimiyetininde bi göstergesi olsa gerek.
  • yanına kalmıcak bu yaptıkları......dünya küçük......
  • Benimde işe alınmamı engelleyen birilerindendir bu adamdan da gün gelince yaptığını yanına bırakmıycam kendisi bu haberi okuyorsa şaşırmasın!
  • üç yüz beş kişi olayında kesinlikle ve kesinlikle kazım bey ve asb nın cok büyük hatları olmuştur.ve üst yönetimi yanlış ve eksik bilgilendirmişlerdir şirketin nabzını tutamamışlardır olacak olayları gözleyememişler ve buna göre önlem alamamışlardır.özellikle kabini kontrol edemmişlerdir sadece cezayı düşünmüşlerdir.şirketi asıl zara bu arkadaşlar uğratmışlardır.onlar yönettilerini sanmışlar ama sadece sanmışlardır.bakın şimdi yine aynı ekipler gelip odalarda konuşmaya başlamışlar olası bir neğatif hareketinin alt yapısını oluştırmaya başlamışlardır.ama yine aynı kesimler uyumaktadır.bu kapasite meselesidir.thy dünyanın ve ülkemizin en büyük ve en kalıteli kuruluşlarında biridir.böyle olmaya devam edecektır.gidenler gider ama thy devam eder eder.emniyetli ve hayırlı uçuşlar tüm çalışanların yolu ve önü açık olsun
  • sami alan menderes kaptan arkadan kazım çalışkan bu arkadaşlar thy den birer bire kopuyor.bunun bir sebebi olmalı.bun arkadaşların gözü thy de daha yüksek makamlara gelmekti.ama onlar muhteşem yüztıl dizisini izlememişler.süleyman eniştesini öz öğlunu katletti daha bunlardan bir kaç tane var sıra önümüzdeki günlerde onlara geliyor demektir bu arkadaşlarımız thy yi kendi düşünçeleri doğrultusunda yapılandırdılar.kazım bey özellikle uçuş işletmenin bütün sorumluluklarını üstlendi ve kendine bağladı pılotların günlük izinlerini dahi kazım beyin genel müdürlüğü yardımcılığını yaptığı personel başkanlığı vermeye başladı ekip planlamayı kendi kontroluna aldi pılotların aylık programlarını kezım bey ın sorumluğunda yapılmaya başlandi hatta bu arkadaşlar gizli gizli uçuş dersleri almaya başlayıp ppl sahibi oldular ama havacı olmanın bir yaşı olduğunu bilmiyorlardı bu kadar cok sorunluluk alınca kontrolunu kaybettiler.sistemde cok başlılık meydana geldi uçuş emiyetini zaafa uğrattı
  • haberi özetleyecek olursak; fakülte tezini "sendikacılık nasıl bitirilir" konusunda yapan bu zat tekel'de yediği naneler için temizlenmeye geldiği thy'de, aldığı "aah"ları katlayıp yeni "aah"lar almak üzere doğanlar şirketler grubuna transfer olmuştur. allah bereket veersin.
  • Hicbir ise yaramayip, bos ahkam kesen birisi aramizdan ayrilmis. Kayip degil. Her ne kadar ceo bile olsa THY den sonra Doganlarda neymis. Altinda baska neden(ler) olabilir mi acaba?
  • Tekel de calisirken kurumu zarar ugratmaktan ve haksiz kazanc elde etmekten ceza almistin sonra THY na ust duzey yonetici oldun orayi da karistirdin sonra bilmem ne sirketine ceo oldun.. Bol maas alan ceo lara ozendin benim onlardan ne eksigim var dedin herhalde..Bir de bir lokma bir hirka felsefesinden geliyordun degil mi ???
  • Cok insanin hakkini yedin isten atilmalarina sebep oldun..Ozellikle de ozurlu ve hasta calisanlarin...Bunlarin hesabini nasil vereceksin ey ''thy de liyakat esastir'' gibi thy tarihinin en buyuk yalanlarindan birini utanmadan,arlanmadan calisanlara soyleyebilen zat ???

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan, THY ve bağlı kuruluşlarındaki tüm görevlerinden istifa etti.

Kazım Çalışkan'ın Doğanlar Yatırım Holding bünyesindeki şirketlerin CEO'luğuna getirileceği öğrenildi. 

2009 yılının Ocak ayından itibaren THY'de insan kaynaklarından sorumlu genel müdür yardımcılığı yapan Kazım çalışkan, THY'de işten çıkarılan 305 kişi konusunda çok eleştirilmişti. 

Kazım Çalışkan Kimdir?

Çalışkan, Türk Hava Yolları'na atanmadan önce Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı olarak görev yapıyordu.

Kazım Çalışkan, daha önce Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, TEDAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, TEKEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve SEKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Kazım Çalışkan, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünde 1990 yılında tamamladı. 2003 yılında ABD-Boston Üniversitesi’nde Finans dalında lisans üstü eğitimini bitirdi.

©Airporthaber

THY'DE ÜST DÜZEY İSTİFA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

Cafer USLU ~ 11 yıl önce
Tebrik ederim değerli dostum.Yeni görevinde başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fani adam ~ 11 yıl önce
Yorumları okuduktan sonra şu geldi aklıma felsefesini bir hırka ve bi lokma olarak belirleyenlerin ayrıldıkları şirketin iletişim sitesinden bir başka şirketin CEO su olduğunu adeta burdan ayrıldım ama ben çok daha önemli bi adamım dercesine anlatmaya çalışması bana çok manidar geldi.Süreç içerisinde ise özellikle toplu iş sözleşmeleri sürecinde ortaya koyduğu söylem samimiyetininde bi göstergesi olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz ~ 11 yıl önce
yanına kalmıcak bu yaptıkları......dünya küçük......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi Topçusavar ~ 11 yıl önce
Benimde işe alınmamı engelleyen birilerindendir bu adamdan da gün gelince yaptığını yanına bırakmıycam kendisi bu haberi okuyorsa şaşırmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış adımlar2 ~ 11 yıl önce
üç yüz beş kişi olayında kesinlikle ve kesinlikle kazım bey ve asb nın cok büyük hatları olmuştur.ve üst yönetimi yanlış ve eksik bilgilendirmişlerdir şirketin nabzını tutamamışlardır olacak olayları gözleyememişler ve buna göre önlem alamamışlardır.özellikle kabini kontrol edemmişlerdir sadece cezayı düşünmüşlerdir.şirketi asıl zara bu arkadaşlar uğratmışlardır.onlar yönettilerini sanmışlar ama sadece sanmışlardır.bakın şimdi yine aynı ekipler gelip odalarda konuşmaya başlamışlar olası bir neğatif hareketinin alt yapısını oluştırmaya başlamışlardır.ama yine aynı kesimler uyumaktadır.bu kapasite meselesidir.thy dünyanın ve ülkemizin en büyük ve en kalıteli kuruluşlarında biridir.böyle olmaya devam edecektır.gidenler gider ama thy devam eder eder.emniyetli ve hayırlı uçuşlar tüm çalışanların yolu ve önü açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış adımlar 1 ~ 11 yıl önce
sami alan menderes kaptan arkadan kazım çalışkan bu arkadaşlar thy den birer bire kopuyor.bunun bir sebebi olmalı.bun arkadaşların gözü thy de daha yüksek makamlara gelmekti.ama onlar muhteşem yüztıl dizisini izlememişler.süleyman eniştesini öz öğlunu katletti daha bunlardan bir kaç tane var sıra önümüzdeki günlerde onlara geliyor demektir bu arkadaşlarımız thy yi kendi düşünçeleri doğrultusunda yapılandırdılar.kazım bey özellikle uçuş işletmenin bütün sorumluluklarını üstlendi ve kendine bağladı pılotların günlük izinlerini dahi kazım beyin genel müdürlüğü yardımcılığını yaptığı personel başkanlığı vermeye başladı ekip planlamayı kendi kontroluna aldi pılotların aylık programlarını kezım bey ın sorumluğunda yapılmaya başlandi hatta bu arkadaşlar gizli gizli uçuş dersleri almaya başlayıp ppl sahibi oldular ama havacı olmanın bir yaşı olduğunu bilmiyorlardı bu kadar cok sorunluluk alınca kontrolunu kaybettiler.sistemde cok başlılık meydana geldi uçuş emiyetini zaafa uğrattı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah kazım ah ~ 11 yıl önce
haberi özetleyecek olursak; fakülte tezini "sendikacılık nasıl bitirilir" konusunda yapan bu zat tekel'de yediği naneler için temizlenmeye geldiği thy'de, aldığı "aah"ları katlayıp yeni "aah"lar almak üzere doğanlar şirketler grubuna transfer olmuştur. allah bereket veersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 11 yıl önce
Hicbir ise yaramayip, bos ahkam kesen birisi aramizdan ayrilmis. Kayip degil. Her ne kadar ceo bile olsa THY den sonra Doganlarda neymis. Altinda baska neden(ler) olabilir mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne guzel ~ 11 yıl önce
Tekel de calisirken kurumu zarar ugratmaktan ve haksiz kazanc elde etmekten ceza almistin sonra THY na ust duzey yonetici oldun orayi da karistirdin sonra bilmem ne sirketine ceo oldun.. Bol maas alan ceo lara ozendin benim onlardan ne eksigim var dedin herhalde..Bir de bir lokma bir hirka felsefesinden geliyordun degil mi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasil ~ 11 yıl önce
Cok insanin hakkini yedin isten atilmalarina sebep oldun..Ozellikle de ozurlu ve hasta calisanlarin...Bunlarin hesabini nasil vereceksin ey ''thy de liyakat esastir'' gibi thy tarihinin en buyuk yalanlarindan birini utanmadan,arlanmadan calisanlara soyleyebilen zat ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000