09 Ocak 2010, Cumartesi 08:05:51

THY'de Troia'ya da sıra gelecek

Radikal Gazetesi yazarlarından Funda Özkan, geçtiğimiz günlerde THY'nin Çanakkale turizmiyle ilgili yazdığı yazının devamını bugünkü köşesinde kaleme almış. İşte Özkan'ın o yazısı...
  • bi uçağada OF adını verse bari :)
  • pöturge olsun yenı ısım aramaya gerek yokk
  • çemişkezek,pötürge,şereflikoçhisar....
  • Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birinin ismi. Niye TK bu ismi vermiyor anlamıyorum..
  • ÖZELLİKLE TURİZM ÜZERİNE OLAN TANITIM ÖNERİ VE BEKLENTİLERİNDE GARİP VE ABARTILI DÜŞÜNCE VE ÇALIŞMALARLA SIK SIK KARŞILAŞIYORUZ.ŞİMDİ THY NİN YAKLAŞIK 130 UÇAĞINDAN BİRİNDE TROIA YAZINCA ÇANAKKALE'YE AKIN AKIN TURİST GELECEK SANKİ,O UÇUŞ TELAŞINDA, DEĞİŞİK HAVA VE GÜN ŞARTLARINDA HANGİMİZ UÇTUĞUMUZ UÇAĞIN İSMİNİ HAFIZAMIZA ALIRIZ.TABİİ Kİ İSMİN KONULMASI GÜZEL AMA BEKLENTİ FAZLA.

Geçenlerde bu köşede, Çanakkale hattının turizme kazandırılması için vizyon geliştirmek, yol haritası çizmek üzere arama konferansının yapılacağını anlatmıştım.

Bölgenin turizmdeki ortak aklını ortaya çıkarmak üzere kolları sıvayan Çanakkale Adatepe’deki Hünnap Han Oteli’nin sahibi, Çanakkale Turizmi Geliştirme Platformu, Çanakkale Tarih Kültür Vakfı ile Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Turizm Komitesi Başkanı Muzaffer Bayraktar‘ın bir de önerisi vardı: “THY, Troia, İda (Kaz) Dağı isimlerini uçaklarında kullanamaz mı?”

Özellikle yurtdışı destinasyonlarda, bu markaların öne çıkarılmasının önemine vurgu yapıyordu.
THY‘den bilgi geldi:

“THY uçaklara şehir isimlerini veriyordu. 81 ilin tamamlanmasından sonra 7 bölgenin adı da kullanıldı. Şu an THY’nin uçak sayısı 133. Ocak ayı sonunda 135 olacak. Önümüzdeki iki yıl içinde de filoya 24 uçak daha eklenecek.”

THY Basın Müşaviri Ali Genç, il ve bölge isimlerinden sonra THY yönetim kurulunun yeni isimler konusunda arayışa girdiğini, şahıs ismindense kültür, turizm bölgelerinin isimlerinin verilmesine karar kılındığını anlattı. Bu doğrultuda Turizm ve Kültür Bakanlığı‘ndan isim listesi istenmiş.

Yeni uçaklara sırasıyla bakanlığın gönderdiği isimler veriliyormuş.

Ali Genç listeyi elektronik postama gönderdi. Selçuk, Kaş, Hasankeyf, Doğubeyazıt, Göreme, İznik, Harran, Kuşadası, Avanos, Bodrum, Çeşme Manavgat, Midyat, Fethiye, Finike gibi turistik yerler çoktan THY uçaklarının ismi oldu. Troia ve İda henüz listeye girmiş değil. Bölgeyi şimdilik, Edremit, Burhaniye, Ayvalık temsil ediyor.

Funda ÖZKAN
RADİKAL

THY'de Troia'ya da sıra gelecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
bi uçağada OF adını verse bari :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pöturge olsun yenı ısım aramaya gerek yokk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çemişkezek,pötürge,şereflikoçhisar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birinin ismi. Niye TK bu ismi vermiyor anlamıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÖZELLİKLE TURİZM ÜZERİNE OLAN TANITIM ÖNERİ VE BEKLENTİLERİNDE GARİP VE ABARTILI DÜŞÜNCE VE ÇALIŞMALARLA SIK SIK KARŞILAŞIYORUZ.ŞİMDİ THY NİN YAKLAŞIK 130 UÇAĞINDAN BİRİNDE TROIA YAZINCA ÇANAKKALE'YE AKIN AKIN TURİST GELECEK SANKİ,O UÇUŞ TELAŞINDA, DEĞİŞİK HAVA VE GÜN ŞARTLARINDA HANGİMİZ UÇTUĞUMUZ UÇAĞIN İSMİNİ HAFIZAMIZA ALIRIZ.TABİİ Kİ İSMİN KONULMASI GÜZEL AMA BEKLENTİ FAZLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000