28 Kasım 2012, Çarşamba 15:31:28

THY'DE TORPİL İDDİASI MECLİS'E TAŞINDI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, THY’ye yönelik iddialarını sürdürdü.
  • ne guzel baba akp nin iktidarinda basdenetci oglu da thy nin bilmem ne muduru!!! tamamen duygusal!!! bir de bunlar dinli,imanlikar ya olmayalardi vah o zaman halimize!!!
  • TEK BIR SORU SORACAGIM...BU ARKADAS DAHA ONCE HANGI HAVAYOLU FIRMASININ KARGO BOLUMUNDE CALISMIS VEYA CALISMISSA KAC SENE VE HANGI MAKAMLARDA ??? BUNU DA SOYLEYIN DE BILSIN MILLET BU MUTHIS ZEKAYA SAHIP,PARLAK ,HAVACILIGIN ADETA ICINDEN DOGMUS ARKADAS VE KENDINE BENZEYEN DIGERLERININ KIM OLDUKLARINI....
  • kargo baskani sirf yonetim kurulu uyesinin damadi ve kadir topbas in tanidigi diye thy na direk kargo baskan yardimcisi olarak girdi 6 ayda baskan oldu..daha baska ornekler var tabii ama yazmaya yer yetmez yetse de yayinlanmaz belki..boyle bir ornegin oldugu yerde daha nice burak'lar olur ama ne hak ne adalet ne Allah ve onun gazabinin korkusu olur mu??? havaciligi internetten ogrenen ve bunu utanmadan soyleyen kafalarla bu sirket bu ulke ileri gider mi?
  • pilotları bile torpille sectikten sonra diğer ksımdakileri torpille seçmeleri normal:))
  • Bildiğim tanıdığım gerçek anlamda işini öğrenen ve perfomansa, hakkaniyete dayalı metodlarla adam seçip, yetki veren, otoriter, dik duruşlu bir yönetici vardı. Kısa süre içinde çalıştığı birimin iş yapma zihniyetini, yönetici seçme kriterlerini, dökümantasyonunu, standartları yeni baştan ele aldı ve uygulamaya geçirdi. Resmen birimine çağ atlattı. Devrimsel değişiklikler yaptı. Hatta sektördeki aksaklıklara kadar uzandı. Havaalanlarındaki eksik ve aksamalara işaret etti, düzelmesi için çabaladı. Kurumsal anlamda ayrı düşünmeden dolayı şimdiklerin baskılarına direndiği için bu yönetimle geldiği halde onlarla devam etmedi. Torpile göre değil tamamen kabiliyete ve işin ehli olmasına göre yönetici seçti. Ben THY de bundan daha adam gibi yönetici tanımadım. Şimdikiler hep kendi menfaatlerini ve geleceklerini ön planda tutuyorlar. O kendi kariyerini ikinci planda tutup projeleri, elemalarının gelişmesini, üstün performanslıları daha yararlı olacakları başka görevlere atamayı ilke edindi.
  • Bende patron olsam ve elemelerden sonra karşıma 2 kişi gelse, 2 si de aynı derece süper yetenekli süper zeki dürüst süper cv li olsa,tabiki önce ailesini veya kendisini daha önceden tanıdığım kişiyi işe alırım.Diğer kişi başarısız veya kötü mü diye, tabiki hayır.Tüm dünyada bu sistem var.Bunun adı referans.Torpil : Başaramayacak kişiyi uygun olmayan makama getirmek. Referanslı: Getirildiği makamının görevlerini başarıyla yapma kapasitesi ve enerjisi olan (yapar veya yapmaz ayrı konu) ayrıca güvenilirlik anlamında işe girmeden önce bazı yönetici/yöneticiler tarafından ben kefilim denilebilen kişilerdir.
  • Eski yöneticilerde, bir is bilme takintisi vardi.Isi bilen havacilar pozundan gecilmiyordu, simdikilerin ne isle, ne gucle, ne lisanla ilgisi var, hertarafta , lise mezunu karadeniz agirlikli is bilmeyen adamlar ama isler bir sekilde yuruyor, demekki eskilerin pozlari palavradan ibaret imis, takindiklari pozlarda palavra imis,
  • Sayın Müdür olan arkadaş..Torpil yok diyorsunda ingilizce bilen kaç satış elemanı var??
  • tek yorum ülke bitmiş insanlık ve inanç bakımından bitmiş. diğer şeyler yani herkesin elinde cep teli ve arabaları var ama inanlık ve inancı bitirmişler. zaten bu normal. bilinen bir şey dünyanın sonu bu şekilde olıucak zaten.
  • Öncekiler sehirli torpilci idi,sehirli, sosyete insanlara torpil yapiyorlardi.Bunlar köylu torpilci, köylulere ve dinci insanlara torpil yapiyor.Birbirlerinden hicbir farki olmayan geri kalmis toplumun insanlari her iki profil yöneticileride.

TBMM Genel Kurulu’nda Kamu Başdenetçiliği’ne seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini iddia eden CHP’li Umut Oran, THY’ye yönelik iddialarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu’ndaki Kamu Başdenetçiliği seçiminin dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini savunan Oran, Vatan'da yer alan habere göre şöyle konuştu:


BİR AKP KLASİĞİ YAŞANDI

”Yine bir AKP klasiği yaşandı. AKP kendi adayını seçti. Seçilen kişiyi, yargıç olduğunda THY Washington’a götürmüş, yedirmiş içirmiş, bedelini ödemiş. Oğlu THY’de çalışıyor ve arkadaşlarının 5 yılda geldiği mevkiye 2 yılda gelmiş. Bu kişi, THY ile ilgili bir şikayet önüne geldiğinde tarafsız olabilecek mi? TBMM Başkanı Cemil Çiçek, geçmişte bu kişiyle çalışmak istemiş ama ataması dönemin Cumhurbaşkanı tarafından yapılmamış. TBMM Başkanı’na yönelik bir şikayet gelse, tarafsız olabilecek mi? Başbakan Erdoğan, bu kişinin oğlunun nikah şahidi olmuş. Kamu kurumları, TBMM Başkanı, Başbakan ile ilişkisi var. Hükümeti nasıl denetleyecek? Halkımız bu kişiye nasıl güvenecek? Mehmet Nihat Ömeroğlu, AKP’nin Ombudsmanı olacak. AKP, bu düzenlemeyi AB uyum yasaları kapsamında çıkardı. Halkımıza diyorum ki kamu denetçiliğine güvenmeyin, ambalaja, pakete inanmayın, etikete kanmayın. Çünkü ürün defolu, mal bozuk.”

İktidarın mantığı nedeniyle seçim sürecine katılmadıklarını belirten Oran, ”Böyle demokrasi, böyle Ombudsmanlık olmaz. Bu çakma demokrasi, aldatma Ombudsmanlıktır. Ömeroğlu, yemin etmeden istifa etmeli” dedi.

SORU ÖNERGESİ DE VERDİ

Umut Oran, TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise şu soruları yöneltti:

- TBMM’de 27 Kasım tarihinde yapılan seçimde Başdenetçiliğe seçilen eski Yargıtay Üyesi Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun, 6 Kasım 2012’de davet edildiği THY’nin Washington açılış seferine icabet ettiği doğru mudur? Ömeroğlu’nun, anılan seferde işadamı (business) sınıfında seyahat ettiği, Washington’da 5 yıldızlı otelde THY hesabından konakladığı, yemek ve diğer ikramların, kent içi gezi ve turların yine THY tarafından karşılandığı iddiası doğru mudur? Bu iddialar doğru ise Ömeroğlu’nun, her yıl yüzlerce davada taraf olan bir şirketin bedava gezi teklifini kabul ettiği dikkate alındığında, başlıca niteliği adalet, tarafsızlık ve dürüstlük olması gereken Başdenetçiliğe seçilmesi Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun benzeri vakalarda aldığı çok sayıda 'hediye alma ve menfaat sağlama' ilke kararlarına aykırılık oluşturmaz mı?

- 25 Ekim 2010’da nikah şahitliğini yaptığınız Burak Ömeroğlu’nun, THY’de basamakları hızla tırmanarak önce Lojistik Müdürü, daha sonra ise Doğu Avrupa ve Rusya Kargo Bölge Müdürü olarak atanmasında etkiniz oldu mu? Burak Ömeroğlu’nun, İnsan Kaynakları Prosedürü’nün Bölüm VII, Görevde Yükselme (Terfi) başlıklı 2/b ile Yurt Dışı İşyerleri başlıklı B/1-a1 ve B/1-c maddelerine aykırı biçimde 5 yıllık hizmet koşulu yerine getirilmeksizin kısa sürede bölge müdürü olarak atanması THY’nin yerleşik uygulamalarına ters değil midir?

- Başdenetçi Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun, THY ve THY yöneticilerinin taraf olduğu uyuşmazlıklarda tarafsız olamayacağı yönündeki kaygının gerçeklik payı nedir?

- Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un resmi gezilerden elde ettiği uçuş millerini özel gezilerinde kullandığının ortaya çıkması üzerine istifa ettiği dikkate alındığında, THY tarafından tüm masrafları karşılanan bedava bir gezi ve ikram teklifini kabul ettiği öne sürülen Ömeroğlu’nun, Genel Başkanı olduğunuz AKP’nin adayı olarak ortaya çıkıp Başdenetçi seçilmesi ombudsmanlık kurumunu sakatlamış olmuyor mu? Henüz göreve başlamadan Ömeroğlu’nun istifa etmesi için kendisine çağrıda bulunacak mısınız?”

THY'DE TORPİL İDDİASI MECLİS'E TAŞINDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

baba basdenetci oglu mudur.. ~ 11 yıl önce
ne guzel baba akp nin iktidarinda basdenetci oglu da thy nin bilmem ne muduru!!! tamamen duygusal!!! bir de bunlar dinli,imanlikar ya olmayalardi vah o zaman halimize!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEK SORU TEK CEVAP... ~ 11 yıl önce
TEK BIR SORU SORACAGIM...BU ARKADAS DAHA ONCE HANGI HAVAYOLU FIRMASININ KARGO BOLUMUNDE CALISMIS VEYA CALISMISSA KAC SENE VE HANGI MAKAMLARDA ??? BUNU DA SOYLEYIN DE BILSIN MILLET BU MUTHIS ZEKAYA SAHIP,PARLAK ,HAVACILIGIN ADETA ICINDEN DOGMUS ARKADAS VE KENDINE BENZEYEN DIGERLERININ KIM OLDUKLARINI....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nice burak'lar olur.. ~ 11 yıl önce
kargo baskani sirf yonetim kurulu uyesinin damadi ve kadir topbas in tanidigi diye thy na direk kargo baskan yardimcisi olarak girdi 6 ayda baskan oldu..daha baska ornekler var tabii ama yazmaya yer yetmez yetse de yayinlanmaz belki..boyle bir ornegin oldugu yerde daha nice burak'lar olur ama ne hak ne adalet ne Allah ve onun gazabinin korkusu olur mu??? havaciligi internetten ogrenen ve bunu utanmadan soyleyen kafalarla bu sirket bu ulke ileri gider mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotlar dahi. ~ 11 yıl önce
pilotları bile torpille sectikten sonra diğer ksımdakileri torpille seçmeleri normal:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetici ~ 11 yıl önce
Bildiğim tanıdığım gerçek anlamda işini öğrenen ve perfomansa, hakkaniyete dayalı metodlarla adam seçip, yetki veren, otoriter, dik duruşlu bir yönetici vardı. Kısa süre içinde çalıştığı birimin iş yapma zihniyetini, yönetici seçme kriterlerini, dökümantasyonunu, standartları yeni baştan ele aldı ve uygulamaya geçirdi. Resmen birimine çağ atlattı. Devrimsel değişiklikler yaptı. Hatta sektördeki aksaklıklara kadar uzandı. Havaalanlarındaki eksik ve aksamalara işaret etti, düzelmesi için çabaladı. Kurumsal anlamda ayrı düşünmeden dolayı şimdiklerin baskılarına direndiği için bu yönetimle geldiği halde onlarla devam etmedi. Torpile göre değil tamamen kabiliyete ve işin ehli olmasına göre yönetici seçti. Ben THY de bundan daha adam gibi yönetici tanımadım. Şimdikiler hep kendi menfaatlerini ve geleceklerini ön planda tutuyorlar. O kendi kariyerini ikinci planda tutup projeleri, elemalarının gelişmesini, üstün performanslıları daha yararlı olacakları başka görevlere atamayı ilke edindi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil-Referans ~ 11 yıl önce
Bende patron olsam ve elemelerden sonra karşıma 2 kişi gelse, 2 si de aynı derece süper yetenekli süper zeki dürüst süper cv li olsa,tabiki önce ailesini veya kendisini daha önceden tanıdığım kişiyi işe alırım.Diğer kişi başarısız veya kötü mü diye, tabiki hayır.Tüm dünyada bu sistem var.Bunun adı referans.Torpil : Başaramayacak kişiyi uygun olmayan makama getirmek. Referanslı: Getirildiği makamının görevlerini başarıyla yapma kapasitesi ve enerjisi olan (yapar veya yapmaz ayrı konu) ayrıca güvenilirlik anlamında işe girmeden önce bazı yönetici/yöneticiler tarafından ben kefilim denilebilen kişilerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Eski yöneticilerde, bir is bilme takintisi vardi.Isi bilen havacilar pozundan gecilmiyordu, simdikilerin ne isle, ne gucle, ne lisanla ilgisi var, hertarafta , lise mezunu karadeniz agirlikli is bilmeyen adamlar ama isler bir sekilde yuruyor, demekki eskilerin pozlari palavradan ibaret imis, takindiklari pozlarda palavra imis,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sedat Bozok ~ 11 yıl önce
Sayın Müdür olan arkadaş..Torpil yok diyorsunda ingilizce bilen kaç satış elemanı var??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ülke bitmiş. ~ 11 yıl önce
tek yorum ülke bitmiş insanlık ve inanç bakımından bitmiş. diğer şeyler yani herkesin elinde cep teli ve arabaları var ama inanlık ve inancı bitirmişler. zaten bu normal. bilinen bir şey dünyanın sonu bu şekilde olıucak zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Öncekiler sehirli torpilci idi,sehirli, sosyete insanlara torpil yapiyorlardi.Bunlar köylu torpilci, köylulere ve dinci insanlara torpil yapiyor.Birbirlerinden hicbir farki olmayan geri kalmis toplumun insanlari her iki profil yöneticileride.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000