07 Mayıs 2014, Çarşamba 14:39:02

THY'DE "SKY ILLUSION" DÖNEMİ

Türk Hava Yolları ile Zorlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren tekstil firması TAÇ, işbirliği yaparak uzun menzil business sınıfında seyahat eden yolculara özel, ortak bir çalışmaya imza attı.
  • sayın zorlu ve sayın kotil in beden dillerini okuyabilirseniz, anlarsınız. son karede lütfen...
  • Türk hava yolları bu kadar yenilik yaptı kalite kattı uçaklara ancak şu hostesleri düzeltemedi. avrupalılar hizmette asyalılar güler yüzlülükte öndeler
  • Uzun mesefeye önem güzel. Kısa mesafeye de bari tek kullanımlık diş firçası koysunlar. Ufak bir set koysunlar hoş olur.
  • Sn. Ahmet Nazif ve Temel Bey, Turkbine'da bohcalari toplasin, carsaflarin yirtigina, sokugune bakim yapsin, bos durmasın bari. Kanaryaseverler dernegi gibi oldu da ;)
  • Baş üstü dolapları ancak yetiyor zaten. Nereye sığacak 20-30 tane kocaman bohça. Kaptanlarıda düşünsünler diyen arkadaş. ER'da zaten paşalar gibi crewrestiniz var. Air Berlin'den gelen Alman kaptan bile hayran hayran bakıyor. Kapıya birde uşakmı koysunlar?
  • Emirates,Etihad,Qatar'a yetişmek için daha çok fırın ekmek yemeniz lazım çok.
  • Biraz da kokpit ekibinin rahatina onem verin
  • Arkadaşlar a340 ların geleceği ne bilen varmı???
  • THY bu zihniyet ile 3 yıldız dan yukarı kabin içi servisine sahip olamaz, Kabin içi , bilhassa Busıness koltuk konfigirasyonu tam bir fiyasko. Bir uçuşta geniş koltuk , yani olması gereken koltuk, diğer uçuşta " charter koltuğu" bir diğer uçuşta yine farklı ve dar bir koltuk. Yüksek ücret ödeyerek aldığınız Business sınıfında nasıl bir koltukla karşılaşacağınız tamamen şansınıza bağlı. Tam bir sürpriz söz konusu. İstikrar yok. Bu istikrarı halletmeden 5 yıldız havayolu şirketi olması bir hayal. Yemeklerin tadı ve yemek servisi hergeçen gün bozulmakta. Ekip, kaliteli servis konusunda eğitimsiz. Şirket para kazanabilir, çok yere uçuyor olabilir ancak hiç birzaman bu sistemle 5 yıldız olma düşüncesi hayal dahi edikemez. Orta doğulu rakipler bu konuda müthiş. Bunları biraz araştırsınlar. Bu yorumlarım, neredeyse hergün uçan bir yolcu olma sıfatı ile yaşadıklarımdır.
  • ilk once onune gelen herkese business upgrade vermeyeceksin sevgili THY, gidin bakin Lufthansa eyalet basbakanini business a upgrade yapmaz, bizde herkes upgrade, kaptan ister cuk adam orda, bilmem nerenin ,milletvekili bedavadan upgrade, zaten herkes oyle dolusuyorki businessa hic bir ozelligi yok. THY kabin cok iyi, fedakar ve hizmeti gulumseyerek yapiyor. ama sadece bu yetmez, Yolcu kontuar check-in, jetway yolcu girisi, kabin konfor ve kabin hizmeti bir butun olarak degerlendirince, ANA, AirAsiana, Etihad business bunlar THY nin gomlek gomlek ustunde.dogruya dogru demek lazim, bohca tamam guzel ama kendi adamlarina bohca dagitmak oluyor bu :-) business kabine para verip gelen pek yok gibi .saygilarimla.

Türk Hava Yolları, özellikle uzun uçuşlardaki yolcularının konforunu düşünerek Zorlu Tekstil Grubu'nun en büyük markası TAÇ ile bir işbirliğine imza attı. 

Uzun menzilli uçuşlarda Business Class yolcularına ev rahatlığını yaşatmak isteyen THY, bugün TAÇ ile yapılan işbirliği sonucu ortaya çıkan "Sky Illusion" uyku setini tanıttı. Tanıtım toplantısına Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve Zorlu Grubu'nun sahibi Ahmet Nazif Zorlu da katıldı.

Tanıtım sırasında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Biz 10 bin metrede yolcularımıza 5 yıldızlı otel konforu değil, 5 yıldızlı ev konforunu yaşatmak istiyoruz. Uzun uçuşlarda, business class yolcularımıza bu hizmeti sunacağız. 12 Mayıs'tan itibaren Boston seferiyle birlikte bütün uzun uçuşlarımızda THY'nin business class yolcularımız bu hizmetten faydalanacak. Yılda yaklaşık yarım milyon yolcu bu hizmetten faydalanacak" dedi.

Kotil, "İşlerimiz Allah’a şükür çok iyi gidiyor. 2014 yılı hedefimiz 60 milyon yolcu taşımak. Trafik rakamlarına paralel olarak yolcu sayımız artıyor. İlk 4 ayda yolcu sayımız yüzde 21 arttı. Yaklaşık 60 milyon yolcu taşımak çok önemli bir başarı. Bu rakam Avrupa’da birkaç havayolu şirketinin taşıdığı yolcu kadar. Avrupa havayolu grubunu THY’nin rakamları büyütüyor. Çünkü Avrupa genelinde havacılıkta fazla bir büyüme yok. THY yolcu sayısı, frekans artışı konularında sıralamada dünya üçüncüsü konumuna geldi. Hedefimiz bu yıl sonu olmasa bile gelecek yıl ilk 10’a girmek. Bu dünyadaki en büyük havayolu olma açısından koltuk/kilometre açısından rakamları ne kadar uçurduğumuzu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

"Sky Illusion" uyku setinin dinlendiriciliği, konforu, nezih olmasının yanısıra Türk Kültürü'nü de yansıttığını belirten Kotil, "Bu setimizi kullanan yolcularımız gerçekten uçuşun yorgunluğunu unutacak" şeklinde konuştu.

İSTANBUL HAVACILIĞIN MERKEZİ OLACAK

Avrupa'da sivil havacılık sektörüne trafik bakımından büyük katkı sağladıklarını ifade eden THY Genel Müdürü Temel Kotil, Atatürk Havalimanı'nın kapasite kısıtının olduğunu söyledi. Kotil, "İstanbul'a inşa edilecek 3. Havalimanı'yla birlikte bu kapasite sorunu aşılmış olacak. 5 ana pist, 1 de ilave pistiyle toplam 6 pisti ve 150 milyon yolcu kapasiteli terminaliyle bizi rahatlatacak. Asya-Avrupa arasındaki yolcu sayısı artacak. Avrupa'nın bir özelliği var. Küçük şehir sayıları çok büyük şehir sayıları çok az. Yolcular küçük, zengin şehirlere ulaşmak için Asya'dan Avrupa'ya aktarmalı gitmek zorunda kalıyorlar. Aktarmalı giden yolcular bugün ya Dubai'yi ya da İstanbul'u aktarma merkezi olarak tercih ediyorlar. Dolayısıyla yeni havalimanıyla birlikte Asyalı yolcuların en çok tercih ettiği merkez İstanbul olacak. Bu uyku setlerini de yalnızca Türkiye'ye gelenler değil İstanbul üzerinden Asya'ya ya da Avrupa'ya gidenler de kullanma imkanı bulacak" dedi.



ZORLU'DAN THY'YE TEŞEKKÜR

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da Türk Hava Yolları'nın son yıllarda gurur duyulan başarılara imza attığını belirterek, "THY'nin son 10 yılda elde ettiği başarılar gerçekten takdire değer. Biz de Zorlu Grubu olarak tekstilde epey mesafe aldık. Bugüne kadar evleri taçlandırırken, şimdi 10 bin metrede yatak odaları gibi yolcuların seyahat alanlarını taçlandırmak gurur veriyor. Daha bundan 10 yıl önce tekstil yapılmaz denildiğinde, "Biz daha tekstile yeni başladık" dedim. İmrenerek baktığımız kumaşlara bakarken bugün geldiğimiz noktada o üreticilere mal satar hale geldi. Bugün dünyanın 50 ülkesine tekstil ürünü satıyoruz. THY sayesinde Türk tekstilini dünyanın daha fazla ülkesine ulaştırma imkanı bulduk. Ben Türk Hava Yolları'na TAÇ'ı tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BOHÇA'DA SUNULACAK

Sky Illusion uyku seti, Türk toplumunda ev sahiplerince yüzyıllardır misafirperverlik göstergesi olarak kullanılan ve Türk kültürünün değişmez bir parçası olan ‘Bohça’ tasarımlı paketler içerisinde sunuluyor. ‘Bohça’; koltuğa tamamen uyarlanabilen ebatlarda tasarlanmış ‘Uyku Pedi’, yumuşak saten kumaşıyla vücudu kaplayan ‘Yorgan’, uzun uçuş süresince baş ve boynu rahatlatan, standart uyku yastığı ebatındaki ‘Uyku Yastığı’, otururken beli kavrayan visko dolgusu ile yaslanıldığında bel ergonomisine göre şekil alabilen ‘Bel Yastığı’ ve %100 pamuklu, özel kapitone kumaşla ayak rahatlığını sağlayan ‘Terlik’ten oluşuyor. Rahatlatıcı etkisiyle bilinen Aloe Vera özlerinin ve yumuşak dokulu kumaşların bir araya getirilmesiyle üretilen set unsurları, rahat bir uyku sağlamanın yanı sıra  ergonomik özellikleri ile de ön plana çıkıyor.







THY'DE "SKY ILLUSION" DÖNEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

... ~ 10 yıl önce
sayın zorlu ve sayın kotil in beden dillerini okuyabilirseniz, anlarsınız. son karede lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nihat ~ 10 yıl önce
Türk hava yolları bu kadar yenilik yaptı kalite kattı uçaklara ancak şu hostesleri düzeltemedi. avrupalılar hizmette asyalılar güler yüzlülükte öndeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uzun mesefeye önem güzel. Kısa mesafeye de bari tek kullanımlık diş firçası koysunlar. Ufak bir set koysunlar hoş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sn. Ahmet Nazif ve Temel Bey, Turkbine'da bohcalari toplasin, carsaflarin yirtigina, sokugune bakim yapsin, bos durmasın bari. Kanaryaseverler dernegi gibi oldu da ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Baş üstü dolapları ancak yetiyor zaten. Nereye sığacak 20-30 tane kocaman bohça. Kaptanlarıda düşünsünler diyen arkadaş. ER'da zaten paşalar gibi crewrestiniz var. Air Berlin'den gelen Alman kaptan bile hayran hayran bakıyor. Kapıya birde uşakmı koysunlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QTR ~ 10 yıl önce
Emirates,Etihad,Qatar'a yetişmek için daha çok fırın ekmek yemeniz lazım çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biraz da kokpit ekibinin rahatina onem verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar a340 ların geleceği ne bilen varmı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 yıldız ~ 10 yıl önce
THY bu zihniyet ile 3 yıldız dan yukarı kabin içi servisine sahip olamaz, Kabin içi , bilhassa Busıness koltuk konfigirasyonu tam bir fiyasko. Bir uçuşta geniş koltuk , yani olması gereken koltuk, diğer uçuşta " charter koltuğu" bir diğer uçuşta yine farklı ve dar bir koltuk. Yüksek ücret ödeyerek aldığınız Business sınıfında nasıl bir koltukla karşılaşacağınız tamamen şansınıza bağlı. Tam bir sürpriz söz konusu. İstikrar yok. Bu istikrarı halletmeden 5 yıldız havayolu şirketi olması bir hayal. Yemeklerin tadı ve yemek servisi hergeçen gün bozulmakta. Ekip, kaliteli servis konusunda eğitimsiz. Şirket para kazanabilir, çok yere uçuyor olabilir ancak hiç birzaman bu sistemle 5 yıldız olma düşüncesi hayal dahi edikemez. Orta doğulu rakipler bu konuda müthiş. Bunları biraz araştırsınlar. Bu yorumlarım, neredeyse hergün uçan bir yolcu olma sıfatı ile yaşadıklarımdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 10 yıl önce
ilk once onune gelen herkese business upgrade vermeyeceksin sevgili THY, gidin bakin Lufthansa eyalet basbakanini business a upgrade yapmaz, bizde herkes upgrade, kaptan ister cuk adam orda, bilmem nerenin ,milletvekili bedavadan upgrade, zaten herkes oyle dolusuyorki businessa hic bir ozelligi yok. THY kabin cok iyi, fedakar ve hizmeti gulumseyerek yapiyor. ama sadece bu yetmez, Yolcu kontuar check-in, jetway yolcu girisi, kabin konfor ve kabin hizmeti bir butun olarak degerlendirince, ANA, AirAsiana, Etihad business bunlar THY nin gomlek gomlek ustunde.dogruya dogru demek lazim, bohca tamam guzel ama kendi adamlarina bohca dagitmak oluyor bu :-) business kabine para verip gelen pek yok gibi .saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000