18 Temmuz 2013, Perşembe 13:08:39

THY’DE SENDİKA SAVAŞLARI

Türk Hava Yolları ve bağlı kuruluşlarında sendika savaşları başladı. Bir yandan grev ile uğraşan Hava-İş Sendikası, diğer yandan da THY Teknik ve TEC ile TİS görüşmelerini sürdürüyor. Çok sayıda muhalefet bayrağı da açılan sendika yönetimi THY çalışanlarına göz diken diğer sendikalarla da mücadeleye çalışıyor.
  • Çelik işin daha hakkaniyetli çalışmasını temenni ederim.
  • Çelik işin daha hakkaniyetli çalışmasını temenni ederim.
  • "öfke ile kalkan zarar ile oturur" muş. çelik işe üye olma nedeninizi hava işe ve teknik çalışanlarına duyduğunuz kin ile açıklıyorsanız istediğiniz şey daha insanca ücretlerle çalışmak değil diğer insanların kötü duruma düşmesini istemekdir. bu insanlığa sığmaz. bizler koyun değiliz eğitimli insanlarız diyip de hadi hep beraber çelik işe üye olalım demek zaten başlı başına sürü psikolojisini desteklemek içindir. madem metal iş koluna hevesli arkadaşlar var bırakın üye olsunlar. başka başka bölümlerdeki üye olmayan arkadaşlara üye olmadıkları için kendi arkadaşları baskı yapmaya başladılar ki benim başıma da geldi bu bir kaç kez. bu onursuzluktur. metal iş kolunda olmaya hevesli iseniz bundan sonra uçuş güvenliğinden, havacılık sektöründen felan bahsetmeyin o zaman. sektör ile ilgili en ufak bir bilgi birikimi olmayan bir sendikaya üye oluyorsunuz birlik olalım diye. birlikten kuvvet doğar evet ama bu kuvveti yönetenler bundan karlı çıkacak sadece.
  • BAKIYORUMDA TUZU KURU DOSTLAR ÜSTLERİNE VAZİFE OLMADIĞI HALDE BİZİM ÖZGÜR İRADEMİZE ZIMMİ İPOTEK KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR. BEKLEYİN, ACELE ETMEYİN, VS. VS. GEÇİN BU İŞLERİ BEYLER!!!!!!!! SİZ İŞİNİZE BAKIN BİZDE İŞİMİZE HERKES KENDİ YOLUNU ÇİZER KİMSE KİMSEYE AKIL ÖĞRETMEYE KALKMASIN HEP BİRLİKTE ÇELİK İŞ'İ YETKİLİ KILACAĞIZ BOŞUNA ÇIRPINMAYIN.
  • Bazı arkadaşlarımın kafalarındaki soru işaretlerini gidermek adına üçüncü manifestomu yayınlıyorum. Ortaklığın avcunun içindeki bakım organizasyon şirketlerinden sadece teknik aş nin TİS hakkı var. Evvelden şirket bakanlığa iş kolunun tesbiti için başvurur bu iş kolunun metal iş koluna bağlanmasını ister, sonra iş mahkemesi kabül eder dava danıştaya taşınır yargıtay kararı bozar. bu karar bugünkü dava için emsal olabilir mi evet ta ki habom örgütlenip sendikaya üye olmaya hücum edene kadar. Muhtemelen dava masadayken habom toplu iş sözleşmesi yapmış olacak dolayısıyla mahkeme emsal karardan cayacak ve ebediyen taşımacılık kolu bakım organizasyonlarından ayrılacak Habom ilk ve tek çelik iş sendikalı havacılık çalışanları olacak Teknik aş nin havaişle nikahları sona erdiğinde abileriniz çelik iş'e üye olmaya zorlanacak yada hissedecek sonra dikensiz gül bahçesi misalini bilirsiniz. Oraya kadar kim öle kim kala bugünü düşünüp arkadaşlarımın ceplerinde kapital biriktirmesinden yanayım...
  • Uzun uzun yazmış usenmemis ... %10 zam 2 tam 2 yarım.ikramiye diye.... Yeni arkadaşlar bilmez ama ezelden beri bu biliniyor karşıya geçtiğimizde 2 tam 2 yarım ikramiye olucagini.... %10 zam =160 tl -65 sendika.. 100 tl kaldı diyelim.. ve.sen bunları.sendika.gelmeseydi alamazdik sanıyorsun.... Göz boyamasinlar .....
  • O değilde bu yeni hatta 2-3-8 aylık arkadaşlarin isyanı nedir? Bu şartlari bile bile isteye isteye geldiniz Simdi şu yok bu yok diye ağlamak.nedir ? Biliyordun böyle olduğunu Simdi bağırıyorlar şirket bize ne verdi? Bunu bile bile geldin ne kadar sesin çıkar senin.şirket karşısında.. bi de gençler çıkmış 3-5 aylık daha üye olmayan rus dışı kalsın vs diye bağırmaya. Daha geleli 2 gün olmuş hayırdır kafa koparmalar felan ? Azcik akıllı olun acele etmeyin bu çocukların gaza gelmeyin... 2 yılı geçti sendikasıziz 2-3-4 ay daha böyle kalsak bisi kaybetmeyiz..
  • Yahu şirketin sendikası şirketten hak alacak güldürmeyin ya 4-5 tane adamı var su sayfaya yazı yazan kesin onlarda habom çalışanı değildir körü körüne inanıyorlar yazılanlara bak sanki devrimci gençlik selam olsun falan. Akılları sıra burdan habom çalışanlarıyla teknik çalışanlarını kışkırtıcak bi o ağızdan bi bu ağızdan yazıp duruyorlar biraz mantığı olan adamların sırf gündem olsun diye teknisyenler yazmış gibi konuşmalar paylaştığını anlar...
  • Arkadaşlar bu kadar hızlı bir süreç işletiyorlar. Yangından mal kaçırıyorlar gibi otobüs kaldırmalar falan tam da havaiş yönetiminin değişmesi gündemdeyken. Yazık olacak mantıklı olun bu sayfaya kışkırtmak için yazı yazanlara aldanmayın. Gidin tecrübeli abilerinizle konuşun bu şirkette grev sendika eylem süreç tecrübesi olan ama havacılıkta, çelikten demirden bahsedenlerle değil. Unutmayın bu sektörü tanımayan adamlar sizi savunamaz hele ki şirketin desteklemesi size karşı nasıl bir oyun kurulduğunun göstergesidir.
  • Arkadaşlar şu ana kadar hiçbir hakkınız yoktu, hiçbir hakkınız olmamasını da istiyorsanız hiç bir sendikaya imza atmazsınız.havaiş2in de ne olduğu belli oldu kendi çalışanları bile inanmıyor artık

Türk Hava Yolları çalışanları sendikası Hava İş ile THY Teknik A.Ş arasındaki TİS görüşmeleri devam ederken THY çalışanlarına göz diken Çelik İş Sendikası’nın da boş durmadığı iddia ediliyor. Çelik İş Sendikası’nın THY çalışanlarını kendi sendikasına üye yapmak için yoğun çaba sarf ettiği belirtilirken Hava İş Sendikası’ndan çok ciddi iddialar gelmeye başladı.

Hava-İş Sendikası’na göre; özellikle HABOM çalışanlarının Çelik İş Sendikası’na üye olmaları için yönetim tarafından her türlü destek yapılıyor. Çalışanlara mesai saatleri içerisinde izin verilerek belirli miktarda personel Çelik İş Sendikası’nın tahsis ettiği taşıtlarla önce notere sonra da sendikaya gönderilerek üyelik işlemleri yapılıyor.

Hava-İş Sendikası bir yandan grev diğer yandan THY Teknik ile TEC’de TİS görüşmeleri ile meşgul olurken sendika yönetimine karşı muhalefet bayrağı açanlarla da mücadele etmeye çalışıyor. THY Teknik ve Habom gibi THY firmalarının Hava İş harici bir sendikaya üye yapılmak istenmesine Hava-İş Sendikası yönetimine aday olan muhalefetin nasıl tepki vereceği ise merak konusu haline geldi.



©AirportHaber.com
 

THY’DE SENDİKA SAVAŞLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (105)

sadık ~ 10 yıl önce
Çelik işin daha hakkaniyetli çalışmasını temenni ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadık ~ 10 yıl önce
Çelik işin daha hakkaniyetli çalışmasını temenni ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hbm ve çelik iş ~ 11 yıl önce
"öfke ile kalkan zarar ile oturur" muş. çelik işe üye olma nedeninizi hava işe ve teknik çalışanlarına duyduğunuz kin ile açıklıyorsanız istediğiniz şey daha insanca ücretlerle çalışmak değil diğer insanların kötü duruma düşmesini istemekdir. bu insanlığa sığmaz. bizler koyun değiliz eğitimli insanlarız diyip de hadi hep beraber çelik işe üye olalım demek zaten başlı başına sürü psikolojisini desteklemek içindir. madem metal iş koluna hevesli arkadaşlar var bırakın üye olsunlar. başka başka bölümlerdeki üye olmayan arkadaşlara üye olmadıkları için kendi arkadaşları baskı yapmaya başladılar ki benim başıma da geldi bu bir kaç kez. bu onursuzluktur. metal iş kolunda olmaya hevesli iseniz bundan sonra uçuş güvenliğinden, havacılık sektöründen felan bahsetmeyin o zaman. sektör ile ilgili en ufak bir bilgi birikimi olmayan bir sendikaya üye oluyorsunuz birlik olalım diye. birlikten kuvvet doğar evet ama bu kuvveti yönetenler bundan karlı çıkacak sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANGARALI ~ 11 yıl önce
BAKIYORUMDA TUZU KURU DOSTLAR ÜSTLERİNE VAZİFE OLMADIĞI HALDE BİZİM ÖZGÜR İRADEMİZE ZIMMİ İPOTEK KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR. BEKLEYİN, ACELE ETMEYİN, VS. VS. GEÇİN BU İŞLERİ BEYLER!!!!!!!! SİZ İŞİNİZE BAKIN BİZDE İŞİMİZE HERKES KENDİ YOLUNU ÇİZER KİMSE KİMSEYE AKIL ÖĞRETMEYE KALKMASIN HEP BİRLİKTE ÇELİK İŞ'İ YETKİLİ KILACAĞIZ BOŞUNA ÇIRPINMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikalaşıyoruz-3 ~ 11 yıl önce
Bazı arkadaşlarımın kafalarındaki soru işaretlerini gidermek adına üçüncü manifestomu yayınlıyorum. Ortaklığın avcunun içindeki bakım organizasyon şirketlerinden sadece teknik aş nin TİS hakkı var. Evvelden şirket bakanlığa iş kolunun tesbiti için başvurur bu iş kolunun metal iş koluna bağlanmasını ister, sonra iş mahkemesi kabül eder dava danıştaya taşınır yargıtay kararı bozar. bu karar bugünkü dava için emsal olabilir mi evet ta ki habom örgütlenip sendikaya üye olmaya hücum edene kadar. Muhtemelen dava masadayken habom toplu iş sözleşmesi yapmış olacak dolayısıyla mahkeme emsal karardan cayacak ve ebediyen taşımacılık kolu bakım organizasyonlarından ayrılacak Habom ilk ve tek çelik iş sendikalı havacılık çalışanları olacak Teknik aş nin havaişle nikahları sona erdiğinde abileriniz çelik iş'e üye olmaya zorlanacak yada hissedecek sonra dikensiz gül bahçesi misalini bilirsiniz. Oraya kadar kim öle kim kala bugünü düşünüp arkadaşlarımın ceplerinde kapital biriktirmesinden yanayım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanuna bakalım ~ 11 yıl önce
İşyerinin girdiği işkolunun belirlenmesi MADDE 4 – (1) Bir işyerinin hangi işkoluna girdiği konusunda anlaşmazlık çıkması halinde, ilgililerin başvurusu üzerine, işkolu, o işyerinde yürütülen işin niteliğine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenir. Bakanlık tespit ile ilgili kararını Resmî Gazete’de yayımlar.(devamı var) (3) 10/11/1983 tarihli ve 83/7376 sayılı İşkolları Tüzüğüne göre belirlenmiş olan işyerlerinin işkolu, en son yetki belgesi alan sendikanın kurulu bulunduğu işkolundan sayılır.
bak bak bak ~ 11 yıl önce
Uzun uzun yazmış usenmemis ... %10 zam 2 tam 2 yarım.ikramiye diye.... Yeni arkadaşlar bilmez ama ezelden beri bu biliniyor karşıya geçtiğimizde 2 tam 2 yarım ikramiye olucagini.... %10 zam =160 tl -65 sendika.. 100 tl kaldı diyelim.. ve.sen bunları.sendika.gelmeseydi alamazdik sanıyorsun.... Göz boyamasinlar .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni/eski ~ 11 yıl önce
O değilde bu yeni hatta 2-3-8 aylık arkadaşlarin isyanı nedir? Bu şartlari bile bile isteye isteye geldiniz Simdi şu yok bu yok diye ağlamak.nedir ? Biliyordun böyle olduğunu Simdi bağırıyorlar şirket bize ne verdi? Bunu bile bile geldin ne kadar sesin çıkar senin.şirket karşısında.. bi de gençler çıkmış 3-5 aylık daha üye olmayan rus dışı kalsın vs diye bağırmaya. Daha geleli 2 gün olmuş hayırdır kafa koparmalar felan ? Azcik akıllı olun acele etmeyin bu çocukların gaza gelmeyin... 2 yılı geçti sendikasıziz 2-3-4 ay daha böyle kalsak bisi kaybetmeyiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oyuna gelmeyin... ~ 11 yıl önce
Yahu şirketin sendikası şirketten hak alacak güldürmeyin ya 4-5 tane adamı var su sayfaya yazı yazan kesin onlarda habom çalışanı değildir körü körüne inanıyorlar yazılanlara bak sanki devrimci gençlik selam olsun falan. Akılları sıra burdan habom çalışanlarıyla teknik çalışanlarını kışkırtıcak bi o ağızdan bi bu ağızdan yazıp duruyorlar biraz mantığı olan adamların sırf gündem olsun diye teknisyenler yazmış gibi konuşmalar paylaştığını anlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habommm ~ 11 yıl önce
habom çalışanıyım çalışanlarının hiç hak almadan çalışmasını destekliyosun sanırım
oyuna gelmeyin... ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bu kadar hızlı bir süreç işletiyorlar. Yangından mal kaçırıyorlar gibi otobüs kaldırmalar falan tam da havaiş yönetiminin değişmesi gündemdeyken. Yazık olacak mantıklı olun bu sayfaya kışkırtmak için yazı yazanlara aldanmayın. Gidin tecrübeli abilerinizle konuşun bu şirkette grev sendika eylem süreç tecrübesi olan ama havacılıkta, çelikten demirden bahsedenlerle değil. Unutmayın bu sektörü tanımayan adamlar sizi savunamaz hele ki şirketin desteklemesi size karşı nasıl bir oyun kurulduğunun göstergesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar şu ana kadar hiçbir hakkınız yoktu, hiçbir hakkınız olmamasını da istiyorsanız hiç bir sendikaya imza atmazsınız.havaiş2in de ne olduğu belli oldu kendi çalışanları bile inanmıyor artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000