11 Ekim 2010, Pazartesi 10:16:13

THY'DE RAPOR YAZANI KIZAĞA ALMA KÜLTÜRÜ...

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, Türk Hava Yolları'nda rapor yazan birinin kızağa alınmasının bir kültür haline geldiğini belirtiyor. Peki, İnan başka neler diyor? İşte o yazı...
  • Kalitesiz, liyakatsiz, ilkesiz, sonradan görme adamların atadığı adamların onlardan daha farklı olmasını mı bekliyordunuz? Bu kesinlikle eşyanında insanın da dünyanın da tabiatına aykırıdır.
  • DAHA GEÇEN HAFTA 10 LARCA THY APRON TECHİZAT OPERATÖRÜNÜ İŞTEN ÇIKARTILDI ONLARA GEÇMİŞ OLSUN DİYELİM ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.
  • 2008 de Karlıtekinin yönettiği özeleştiri toplantısında eleştirel konuşan 3, 4 başkanla yollar ayrıldı. O zaman o mert arkadaşları niçin politik değiller diye yadırgamıştım. Ama baktım ki asıl bizler susmakla yadırganacak durumdaymışız. Bugün herşeyi malum kişi herkesten iyi bildiği (!) için o ortamlar bir daha oluşmaz bile. THY nin geleceği bu yüzden karanlık...
  • Bir şirketin tarihi geçmişte yazılan raporlar ile bakiidir. Geçmişe edilen küfür var ya; işte o.
  • Raportöre ispiyoncu demişler. O da sensin ispiyoncu demiş!...
  • Ne diyorsun kardeşim sen? Rapor yaz derler ise yazarsın. Bu kadar basit. Raporunu düzelt derlerse de düzeltirsin.
  • Evet konu başlığı bu. Bütün sivil havacılık camiası tartışsın.
  • Ne yazdıysam yeni bir "BURJUVA" veya "FRANSIZ" ihtilaline sebep olmak için yazdım. Demek ki 68 Kuşağı, Fransız İhtilalinden yeterince nasiplenmiş!... Özlemi duyulan Fransız İhtilali' nin temeli raporlaşmadan mı geçmiştir? Batı kültürüne ait bir özelliğin Doğu, Ortadoğu, Güneydoğu, Kuzeydoğu, Karayel, Lodos Kültürlerinden beklenmesi doğru mudur?
  • Efendiler! Rapor yazmak hiçbirimizin haddine değil. Üstümüzdekilerin şüphesiz bir bildikleri vardır. Yazılan raporları bizimle paylaşmak istememeleri de doğaldır. Malum menfaat dünyası.
  • Yazılan raporlardan rahatsız olmayı bir kenara bırakın; raporların eğitici olması açısından, insanoğlu ile paylaşıcı olmaktan kaçınmak kaç manaya gelmektedir? La hevla vela kuvvete!...

Geçen haftaki yazıma gelen yorumların, %90’ının olumlu olduğunu gözlemledim. Yorumları ile yazımı eleştirenlerin %10’da kalması, benim için son derece sevindirici. Yazımda konu ettiğim yanlışları yapanlar, gerçekten görüldüğü gibi, azınlıkta kalmışlardır.

Aslında, yazıdaki görüşlerimi eleştirenlerin yorumlarında isim veya e-posta adresleri olsa, onları anında arardım ve yazıdan ne anlaşılması gerektiğini birlikte değerlendirmek isterdim.

Bu konuyu gündeme getirmekteki amaç; sektör çalışanlarının birbiri ile ilişki boyutlarını bir kez daha değerlendirmelerini ve aralarındaki görev dağılımlarının, ahlaki sınırlar ve karşılıklı anlayış çercevesinde uygulanmasının sağlanmasıydı.

Sonuç olarak, beni bu tür bir yazı yazmaya yönelten etkenler; THY’de çalıştığım 30 senelik süredeki bire-bir yaşamış olduğum olaylar ve bana gelen bu konuya ilişkin şikayet içeren e-postalardan aldığım bilgiler doğrultusundaki etkilenmeler olduğunu yeniden belirtmemde yarar var.

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan'ın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

THY'DE RAPOR YAZANI KIZAĞA ALMA KÜLTÜRÜ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kalitesiz, liyakatsiz, ilkesiz, sonradan görme adamların atadığı adamların onlardan daha farklı olmasını mı bekliyordunuz? Bu kesinlikle eşyanında insanın da dünyanın da tabiatına aykırıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DAHA GEÇEN HAFTA 10 LARCA THY APRON TECHİZAT OPERATÖRÜNÜ İŞTEN ÇIKARTILDI ONLARA GEÇMİŞ OLSUN DİYELİM ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2008 de Karlıtekinin yönettiği özeleştiri toplantısında eleştirel konuşan 3, 4 başkanla yollar ayrıldı. O zaman o mert arkadaşları niçin politik değiller diye yadırgamıştım. Ama baktım ki asıl bizler susmakla yadırganacak durumdaymışız. Bugün herşeyi malum kişi herkesten iyi bildiği (!) için o ortamlar bir daha oluşmaz bile. THY nin geleceği bu yüzden karanlık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir şirketin tarihi geçmişte yazılan raporlar ile bakiidir. Geçmişe edilen küfür var ya; işte o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Raportöre ispiyoncu demişler. O da sensin ispiyoncu demiş!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne diyorsun kardeşim sen? Rapor yaz derler ise yazarsın. Bu kadar basit. Raporunu düzelt derlerse de düzeltirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet konu başlığı bu. Bütün sivil havacılık camiası tartışsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne yazdıysam yeni bir "BURJUVA" veya "FRANSIZ" ihtilaline sebep olmak için yazdım. Demek ki 68 Kuşağı, Fransız İhtilalinden yeterince nasiplenmiş!... Özlemi duyulan Fransız İhtilali' nin temeli raporlaşmadan mı geçmiştir? Batı kültürüne ait bir özelliğin Doğu, Ortadoğu, Güneydoğu, Kuzeydoğu, Karayel, Lodos Kültürlerinden beklenmesi doğru mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Efendiler! Rapor yazmak hiçbirimizin haddine değil. Üstümüzdekilerin şüphesiz bir bildikleri vardır. Yazılan raporları bizimle paylaşmak istememeleri de doğaldır. Malum menfaat dünyası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazılan raporlardan rahatsız olmayı bir kenara bırakın; raporların eğitici olması açısından, insanoğlu ile paylaşıcı olmaktan kaçınmak kaç manaya gelmektedir? La hevla vela kuvvete!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000