26 Mayıs 2011, Perşembe 08:50:49

"THY'DE PİLOT ADAYI NE AMAÇLA HELİKOPTERE BİNDİRİLDİ?"

Bazı olaylar vardır ki; yazmakta zorlanırsınız. Ama yazmadığınız zaman da gazeteci olarak, mesleğinize ihanet ettiğinizi düşünmeye başlarsınız...
  • Polisi seversin yandaş olursun,iktidarı seversin yandaş olursun,muhalefeti sever yandaş olursun bu örnekler çoğalır gider ama önemli olan körü körüne her şeyi sahiplenenlere şaşırıyorum.O genç kaptan adayının,eğer yaşasa idi ailesine yapacağı maddi katkıyı düşünsenize.Bizim(30küsur yıllık emekli bir havacıyım )ve yazarın dediği uçacak kişilerin legal yoldan uçmasıdır.Pass bilet(hakkı olur,olmaz onada kabul)veya gen.dec gibi sigorta'ya haiz resmi belge olmasıdır.Ölenlere tekrar Allahtan rahmet diler ve tazminatlarının takipçisi olunması dileğimle.
  • Bu ülkede bal tutan her zaman parmağını yalar. Dün Demirel'lerin Yahyası, Özal'ların Efe'si vs. çok güzel yaşadılar. RT'nin de oğlunun küçücük bir gemiciği var. Ülkeyi yönetenler bu fırsatı kullanıyorsan bu gariban müdür de çocuğunu gezdirmiş... Gayet normal. Havacılığı bir amatör olarak seviyoruz. Hangimiz yasak olmasına rağmen cokpite girmedik? Hangi gazeteci istedi de girmedi???? Bunlar doğal şeyler. Allah rahmet eylesin...
  • Cok iyi yazilmis. hakli sorular. yanitlari alabilecek mi acaba?
  • bu polis "F"tipi olmadan önce de laçkaydı şimdi de aynı.yahu bundan bir süre önce biri antalya şehir içinde ,diğeri antalya-fasilis yakınlarında iki helikopter kazası oldu.kazalar incelendi sonuç ne çıktı?AŞIRI YÜK+UÇUŞ DİSİPLİNSİZLİĞİ.ne önlem alındı TIRIŞKA.çünkü önlem ciddi olsa bu KOPYA kazalar tekrar tekrar olmaz.şimdi birileri çıkmış kedinin b.kunu örttüğü gibi olayı örtüyor.doğru önlemler alınmazsa aynı kaza yine olacaktır ve bunu bilmek için kahin olmak ta gerekmiyor.
  • Bence asıl birinci soru düşen helikopterin modeli hiç bir resmi kurum tarafından neden açıklanmadı?ikinci pilot MD600N ve mobese kameraları arasındaki koordinasyon üzerinde çalışıyor ve MD 600N kullanıyor.AL-2'de kamera uygulaması teknik altyapının yetersizliği nedeniyle yapılamıyor.Koskoca İstanbul havacılık şube müdürü AL-2'ye mi mahkum.
  • THY de 320 de olan arkadaş zaten pilot değilmi Hava Kuvetlerinden ayrılma Pilot Yzb. , akademide pilot adayı değil, zaten yolcu misafir olarak binmişler pilot olup olmamalarınında önemi yok, yok çocuk binmiş yok müdür binmiş ,ozaman kimse uçağada binmesin .Bir kaza olmuş evet ama ,Helikopter 43 yaşında ise busefer olmasada başka birsefer olacaktı , kazada yaşamını yitirenlerin tek suçu o helikopterde olmak , neden ordalarmış soruları bana saçma geliyor. Hangimiz bir uçuş daveti alsak gitmeyiz yolcu olarakta olsa . Sorun aslında şu, Siyasilere bakanlara vip uçak alımları yapılırken neden emniyetteki helikopterler 43 yaşında , o vip uçaklarının bir kaçının parasıyla emniyetteki filoyu tamamen yenilersiniz. bunu sorgulasınlar.
  • su diger konularda da engin bilgilerini yazsınlar bir zahmet. 5-6 kısılık test ucusu? bogaz usutunde olması? cocugun ucakta olması? aprona nasıl girdigi?
  • senın bunca olen ınsanın arkasından en son yazdıgın satırdakı yazında ınsanı duygularını nereye kaldırdın** emınım o konumda kım olursa olsun aynısını yakınlarına yapardı. ben yapmam dıyen ınsan tanınmam kardesın...
  • siz gazeteciler istisnalar hariç bilip bilmeden neye göre hunharca eleştiriler yapıyorsunuz, bn dışhatlarda çalışıyorum gözümün önünde gerçekleşen olayları basından okududuğumda hiçbir ilgisi ve alakası yok, bilip bilmeden yalan dolan haberler yapıyorsunuz, sizde yapmış olduğunuz yalan haberlerden dolayı bunun karşılığını gerek bu dünyada gerek ahirette görürsünüz..
  • Kimilerine sadece hayal istesede olmaz olamaz kimisine lebi derya ama sonu maluuuum,allah günah yazmasın ama bence hak yemeyecen kardeş

Ben de beş gündür böyle bir çelişki içinde kıvranıp duruyorum.

Çünkü bir yandan on yaşındaki çocuğunu ve eşini kaybeden acılı annenin yarasını kanatmaktan korkuyorum; diğer yandan dilimin ucunu gelen soruyu soramamaktan rahatsızım.
Ama artık yeter...

Çünkü evlat acısı asla bitmez, önemli olan “başka evlatlar”ın ölmesini önlemektir.

Bu nedenle beş günlük “görmezden gelme”yi bir kenara bırakıyorum ve acılı anneden bir kez daha özür dileyerek, kendisine sabırlar dileyerek konuya geliyorum:


***

Biliyorsunuz; geçen cumartesi günü İstanbul Beykoz‘da bir polis helikopteri denize çakıldı.

Kazada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ile 10 yaşındaki oğlu Deniz, ikinci pilot komiser Murat Güçlü ve THY’de pilot adayı olan M. Oray Sarıçay hayatını kaybetti.

Helikopterin birinci pilotu Havacılık Şube Müdürü Kemal Özdemir ise yaralı olarak kurtuldu.

Kazanın ardından çok şey yazıldı, çizildi...

En çok da bu kadar yaşlı bir helikopterin neden hâlâ hizmette olduğu sorgulandı.

Sorulması gereken asıl soru ise sorulamadı:

O da, “Emniyet’e ait bir helikopterde, on yaşındaki çocuğun ne işi olduğu”ydu...


***

Bu sorunun yanıtı çok önemli:

Diyelim ki, Bilgi İşlem Müdürü olan babası, görevi gereği bindi...

İyi de her baba, göreve oğlunu ya da kızını da mı götürüyor?
Emniyet müdürleri, komiserler, polisler, operasyonlara çocuklarıyla mı katılıyor?

Bu soruların yanıtı, “Elbette hayır...”
Demek ki; ölen babanın amacı belliydi:
Oğluna İstanbul’u havadan göstermek!

***

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a soruyorum:

* Düşen helikopter, hangi “görev” nedeniyle havalanmıştı?
n İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü olan Ragıp Ali Bilgen’in helikopterde resmi bir görevi var mıydı? Yoksa rütbesini kullanarak oğlunu mu gezdirmek istedi?

* THY’de pilot adayı olan sivil M. Oray Sarıçay, helikoptere ne amaçla bindirilmişti?
Ve son soru:

* Rica etsem, bir başka helikopterinizle bana da bir Boğaz turu attırır mısınız?


***

Bu soruların yanıtını merakla bekliyorum...

Mustafa MUTLU / VATAN

"THY'DE PİLOT ADAYI NE AMAÇLA HELİKOPTERE BİNDİRİLDİ?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
Polisi seversin yandaş olursun,iktidarı seversin yandaş olursun,muhalefeti sever yandaş olursun bu örnekler çoğalır gider ama önemli olan körü körüne her şeyi sahiplenenlere şaşırıyorum.O genç kaptan adayının,eğer yaşasa idi ailesine yapacağı maddi katkıyı düşünsenize.Bizim(30küsur yıllık emekli bir havacıyım )ve yazarın dediği uçacak kişilerin legal yoldan uçmasıdır.Pass bilet(hakkı olur,olmaz onada kabul)veya gen.dec gibi sigorta'ya haiz resmi belge olmasıdır.Ölenlere tekrar Allahtan rahmet diler ve tazminatlarının takipçisi olunması dileğimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ülkede bal tutan her zaman parmağını yalar. Dün Demirel'lerin Yahyası, Özal'ların Efe'si vs. çok güzel yaşadılar. RT'nin de oğlunun küçücük bir gemiciği var. Ülkeyi yönetenler bu fırsatı kullanıyorsan bu gariban müdür de çocuğunu gezdirmiş... Gayet normal. Havacılığı bir amatör olarak seviyoruz. Hangimiz yasak olmasına rağmen cokpite girmedik? Hangi gazeteci istedi de girmedi???? Bunlar doğal şeyler. Allah rahmet eylesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cok iyi yazilmis. hakli sorular. yanitlari alabilecek mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu polis "F"tipi olmadan önce de laçkaydı şimdi de aynı.yahu bundan bir süre önce biri antalya şehir içinde ,diğeri antalya-fasilis yakınlarında iki helikopter kazası oldu.kazalar incelendi sonuç ne çıktı?AŞIRI YÜK+UÇUŞ DİSİPLİNSİZLİĞİ.ne önlem alındı TIRIŞKA.çünkü önlem ciddi olsa bu KOPYA kazalar tekrar tekrar olmaz.şimdi birileri çıkmış kedinin b.kunu örttüğü gibi olayı örtüyor.doğru önlemler alınmazsa aynı kaza yine olacaktır ve bunu bilmek için kahin olmak ta gerekmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence asıl birinci soru düşen helikopterin modeli hiç bir resmi kurum tarafından neden açıklanmadı?ikinci pilot MD600N ve mobese kameraları arasındaki koordinasyon üzerinde çalışıyor ve MD 600N kullanıyor.AL-2'de kamera uygulaması teknik altyapının yetersizliği nedeniyle yapılamıyor.Koskoca İstanbul havacılık şube müdürü AL-2'ye mi mahkum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY de 320 de olan arkadaş zaten pilot değilmi Hava Kuvetlerinden ayrılma Pilot Yzb. , akademide pilot adayı değil, zaten yolcu misafir olarak binmişler pilot olup olmamalarınında önemi yok, yok çocuk binmiş yok müdür binmiş ,ozaman kimse uçağada binmesin .Bir kaza olmuş evet ama ,Helikopter 43 yaşında ise busefer olmasada başka birsefer olacaktı , kazada yaşamını yitirenlerin tek suçu o helikopterde olmak , neden ordalarmış soruları bana saçma geliyor. Hangimiz bir uçuş daveti alsak gitmeyiz yolcu olarakta olsa . Sorun aslında şu, Siyasilere bakanlara vip uçak alımları yapılırken neden emniyetteki helikopterler 43 yaşında , o vip uçaklarının bir kaçının parasıyla emniyetteki filoyu tamamen yenilersiniz. bunu sorgulasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
su diger konularda da engin bilgilerini yazsınlar bir zahmet. 5-6 kısılık test ucusu? bogaz usutunde olması? cocugun ucakta olması? aprona nasıl girdigi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senın bunca olen ınsanın arkasından en son yazdıgın satırdakı yazında ınsanı duygularını nereye kaldırdın** emınım o konumda kım olursa olsun aynısını yakınlarına yapardı. ben yapmam dıyen ınsan tanınmam kardesın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
siz gazeteciler istisnalar hariç bilip bilmeden neye göre hunharca eleştiriler yapıyorsunuz, bn dışhatlarda çalışıyorum gözümün önünde gerçekleşen olayları basından okududuğumda hiçbir ilgisi ve alakası yok, bilip bilmeden yalan dolan haberler yapıyorsunuz, sizde yapmış olduğunuz yalan haberlerden dolayı bunun karşılığını gerek bu dünyada gerek ahirette görürsünüz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimilerine sadece hayal istesede olmaz olamaz kimisine lebi derya ama sonu maluuuum,allah günah yazmasın ama bence hak yemeyecen kardeş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000