06 Ağustos 2012, Pazartesi 11:06:33

THY’DE ‘ÖLÜ’ SKANDALI!

Türk Hava Yolları’nda eyleme katıldığı için işten çıkarılan 305 çalışanla ilgili inanılmaz bir skandal ortaya çıktı. Kendisi işten atılan ancak eşi halen THY’de çalışanların THY sistemlerinde ölü olarak görünüyor. İşte skandalın ayrıntıları...
  • Sn. Başbakanım Lütfem, Allah rızası için THY ve iştiraklerinde çalışan 30.000 kişiyi duy ve acil müdahale et. Yok mu daha önce büyük ve uluslararası bir şirkette yöneticilik deneyimi olan, babacan ve çalışanlarına düşman gibi davranmayan (Rizeliler dışındakilere), tüm çalışanları severek motive eden, ve özellikle çalışana insan muamelesi yapan, adaletli yönetmeyi şiar edinmiş bir vatan evladı ? 75 milyonluk bir kalabalıktan çıkmaz mı? Lütfen Rizeli olmasın ama..
  • THY yöneticilerinin suyu ısındı artık tüm bu yapılanlar yenilir yutulur cinsinden değil bu gün değilse yarın yaptıkları fitil fitil burunlarından çıkacak dikkat etsinler bu günlerin yarınları da var bir sürü ah aldınız bu kadar ahla mezarlarınızda ters dönersiniz o kabir hizmetleri başkanı da sefa sürüyor yaptım oldu zihniyetin de şimdilik sultanlığının tadını çıkarsın ama çok dikkatli olsun yarınlar ne getirir belli değil gidişleri hiç iyi olmayacak
  • zonguldakta eregli demir celik e git ve isdileginde bulunurken ihlas holdingte calistim bir süre diye söyle.bakalim hanki chpli seni ise alacak?
  • Konu kim olduğunuz ve kimi tanıdığınız ile alakalıdır. Aklınızı kullanın...Örnek alın...Yapanlar nasıl yapıyor??? Boşandıktan sonra sayısız sınırsız pas bilet kullanan EX EŞLER biliyoruz biz...
  • yelkenlerinizi birilerinin gazıyla doldurmuş kafanıza göre bir rotada ama doğru ama yanlış gidiyorsunuz ancak unuttuğunuz çok önemli birşey var; personeli işten atan,ekmeğinden atan sendika değil THY dir.bunu da unutmayın.ben fanatik bir sendika taraftarı değilim ama sendikaya fazla yüklendildiğini düşünüyorum.insanları işsiz bırakan sendika değil.sendikanın yanlışları varsa hesabını da zamanı gelince sorarsını ama şimdi bunun zamanı değil.biraz da işveren den hesap sormalılar insanlar.bu şirketten işbaşındaki yönetim zamanında emekliliğ gelmemiş binlerce masum insan işten atılarak yerlerine boşalan kadrolara yandaş,candaş ve rizeliler işe alınmaktadır.bunları da görmek gerekir.tek bir ağaca bakarken koskoca bir ormanı gözden kaçırmamak gerekir.
  • greve katilmayan arkadaslarina yuhh diye bagiranlari sirf benmi gördüm? ayrica chp liyim ve atilay aycin in pesinden gidilmez diye katilmadim!!!
  • hicbir nedeni olmaksizin??? senki hanki rüyadasin? sendika baskaninin gazina gelipte isten atildik diye dernek kuranlar delimi ozaman?
  • zulüm havayolları allaha emanet.işi bilmeyen torpilli şahıslara kaldı güzelim asırlık şirket.kendilerinden olanları tutuyorlar,kendilerinden görmediklerini hiçbir nedeni olmaksızın kapı dışarı ediyorlar.29 mayıs günü gösteri için binlerce kişi toplanmıştı.neden içlerinden sadece 305 kişi çıkarıldı.ya gerisi ? bu nasıl bir zihniyettir,ekmeğiyle oynadığınız mağdur insanları şirket kapısından bile sokmuyorsunuz,bir işleri için bile oraya geleseler. dünyanın hiçbiryerinde basın açıklaması dinledi diye personelini kimse işsiz bırakmaz.bu kadar kişinin vebali, günahı kul hakkı yiyenlerin boynunda.öldüğünüzde,cenazenizde haksız yere mağdur ettiğiniz eski persoenliniz size insanlar hakkımızı helal etmiyoruz diye bağıracaklar.iyi bir şekilde anılmayacaksınız ebediyen.yazıklar olsun size...allah sizleri islah etsin.
  • hollywood sizlere muhtac halaycilar...
  • Bu bayanı 4 haziranda işten attılar hemde Los angeles'ta 29 mayısta nasıl öldürüyorlar THY ölüleri de çalıştırmaya başlamış önce öldür sonra uçaktan başka bir ülkede indirmeye kalk yetmedi 6 haziranda da işten atıldı kağıdı gönder nasıl ama komik değil mi

 

Türk Hava Yolları’nda işten çıkarılan 305 çalışanla ilgili tartışmalar sürerken, işten çıkarılan karı-koca ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

THY’de çalışırken 29 Mayıs’ta işten çıkarılan karı-koca çiftler, işten çıkarılan eşi için pas (ücretsiz) bilet almak istediğinde ilginç bir detayla karşılaştılar.

29 Mayıs’ta işten çıkarıldığı için Los Angeles-İstanbul seferini yapan uçağın dönüş seferine alınmak istenmemesi ile gündeme gelen THY Kabin Amiri Meltem Akdağ da onladan biri...

Eşi Güven Akdağ ile birlikte THY’den pas bilet almak isteyen Kabin Amiri Akdağ, bilet satış sistemlerindeki  yazıyla büyük şok yaşadı. Meltem Akdağ’ın, 29 Mayıs tarihinde ‘öldü’ olarak sistemlere not düşülen Akdağ, bunun nedenini kısa süre sonra anladı. THY’deki pas bilet uygulamasına göre, karı koca çiftlerden birinin pas hakkını kaybetmesi için ya ölmüş olması ya da çiftin boşanmış olmaları gerekiyordu. İşten çıkarılan Akdağ’ı da ölmüş olarak gösteren THY, inanılmaz bir skandala imza attı.

©AirportHaber


Airporthaber Başyazarı Sefa İnan da THY’de yaşanan bu ilginç olayı bu haftaki köşe yazısında detaylıca ele aldı.

İşte İnan’ın yazısındaki o bölüm:

Sevgili THY; sen attığın kabin memurlarını neden pas yönetmeliğinde ölmüş gösteriyorsun? Şimdi okurlarım bu da ne yahu! Demeden konuya gireyim: Örneğin; işten çıkarılan 305 kişiden bazılarının eşleri de THY’de çalışıyor. THY pas bilet yönetmeliğine göre, THY’de çalışanın eşi olmak kaydıyla, pas bilet hakları oluşuyor.

Hal böyleyken; işten çıkartılan 305 kişinin eşlerinin bazıları THY’de çalışıyor. Şüphesiz işten atılan kişinin pas bilet hakkı otomatik olarak kalkacaktır. Buraya kadar problem yok.

THY’deki sistemde sadece çalışan değil eşi de pas(ücretsiz) bilete sahip olabiliyor. Çalışan kişi ailece ücretsiz seyahat edebilsin diye düşünülmüş bir sistem bu. Çalışan kişi bilet talep ettiğinde kendisinin yanı sıra bakmakla mükellef olduğu her kim varsa onların da bilet hakkı var ve bilgisayar sisteminde görülüyor.

Örnek olarak karı koca THY’de çalışıyorlar. Birisi işten atılıyor ve doğal olarak pas (ücretsiz bilet) hakkı yok oluyor. Ancak bu sefer eşinin de ayrıca bilet hakkı var ve oda eşine bilet alabiliyor.

Şimdi de işin rezalet boyutuna gelelim. İşten atılmayan personel, kendisi ve eşi için hakkı olan bileti talep ettiğinde, bilgisayardaki eş hanesinde sürpriz bir şekilde ÖLÜ yazıyor! Çünkü bilet verilmek istenmeyen personel eyleme katılmış! Ve THY bu kişiye bilet vermemek ve kayıtlardan düşmek için <ölü> olarak kayıtlara giriyor… Tabii ki ölü eş için bilet alınamıyor. Peki, eşi gerçekten ÖLÜ mü? Hayır. Neden Ölü yazılmış? Bilgisayar sisteminde eşi olan kişi işten atıldığında bir daha THY’den ona bedava bilet verilmesin diye tek sistem var. Ya öldüreceksin, ya da boşandıracaksın… Bunlar da boşandıramamış, ÖLDÜRMÜŞ…

Bilgisayarda eşinin doğum tarihinin yanında 29 Mayıs 2012 ÖLÜM tarihi yazılmış olarak görmek sizce nasıl bir duygudur?

Bilet almaya giden eş kocası veya karısı için hakkı olan bileti talep ettiğinde; Kusura bakmayın sizin eşiniz ölmüş diyorlarmış :) Bu ölülerden biri benimle konuştu ve şahsen ben ölü olmadığına karar verdim :)

THY’DE ‘ÖLÜ’ SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Başbakana mektup ~ 12 yıl önce
Sn. Başbakanım Lütfem, Allah rızası için THY ve iştiraklerinde çalışan 30.000 kişiyi duy ve acil müdahale et. Yok mu daha önce büyük ve uluslararası bir şirkette yöneticilik deneyimi olan, babacan ve çalışanlarına düşman gibi davranmayan (Rizeliler dışındakilere), tüm çalışanları severek motive eden, ve özellikle çalışana insan muamelesi yapan, adaletli yönetmeyi şiar edinmiş bir vatan evladı ? 75 milyonluk bir kalabalıktan çıkmaz mı? Lütfen Rizeli olmasın ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zırrt havayolları ~ 12 yıl önce
THY yöneticilerinin suyu ısındı artık tüm bu yapılanlar yenilir yutulur cinsinden değil bu gün değilse yarın yaptıkları fitil fitil burunlarından çıkacak dikkat etsinler bu günlerin yarınları da var bir sürü ah aldınız bu kadar ahla mezarlarınızda ters dönersiniz o kabir hizmetleri başkanı da sefa sürüyor yaptım oldu zihniyetin de şimdilik sultanlığının tadını çıkarsın ama çok dikkatli olsun yarınlar ne getirir belli değil gidişleri hiç iyi olmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yandas candas vs ~ 12 yıl önce
zonguldakta eregli demir celik e git ve isdileginde bulunurken ihlas holdingte calistim bir süre diye söyle.bakalim hanki chpli seni ise alacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski eşler boşandıktan sonrada pas bilet kullanır ~ 12 yıl önce
Konu kim olduğunuz ve kimi tanıdığınız ile alakalıdır. Aklınızı kullanın...Örnek alın...Yapanlar nasıl yapıyor??? Boşandıktan sonra sayısız sınırsız pas bilet kullanan EX EŞLER biliyoruz biz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zulüm havayollarina 07 Ağustos 2012, Salı 16:14:52 ~ 12 yıl önce
yelkenlerinizi birilerinin gazıyla doldurmuş kafanıza göre bir rotada ama doğru ama yanlış gidiyorsunuz ancak unuttuğunuz çok önemli birşey var; personeli işten atan,ekmeğinden atan sendika değil THY dir.bunu da unutmayın.ben fanatik bir sendika taraftarı değilim ama sendikaya fazla yüklendildiğini düşünüyorum.insanları işsiz bırakan sendika değil.sendikanın yanlışları varsa hesabını da zamanı gelince sorarsını ama şimdi bunun zamanı değil.biraz da işveren den hesap sormalılar insanlar.bu şirketten işbaşındaki yönetim zamanında emekliliğ gelmemiş binlerce masum insan işten atılarak yerlerine boşalan kadrolara yandaş,candaş ve rizeliler işe alınmaktadır.bunları da görmek gerekir.tek bir ağaca bakarken koskoca bir ormanı gözden kaçırmamak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10:50:30 ~ 12 yıl önce
greve katilmayan arkadaslarina yuhh diye bagiranlari sirf benmi gördüm? ayrica chp liyim ve atilay aycin in pesinden gidilmez diye katilmadim!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zulüm havayollarina ~ 12 yıl önce
hicbir nedeni olmaksizin??? senki hanki rüyadasin? sendika baskaninin gazina gelipte isten atildik diye dernek kuranlar delimi ozaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zulüm havayolları :) ~ 12 yıl önce
zulüm havayolları allaha emanet.işi bilmeyen torpilli şahıslara kaldı güzelim asırlık şirket.kendilerinden olanları tutuyorlar,kendilerinden görmediklerini hiçbir nedeni olmaksızın kapı dışarı ediyorlar.29 mayıs günü gösteri için binlerce kişi toplanmıştı.neden içlerinden sadece 305 kişi çıkarıldı.ya gerisi ? bu nasıl bir zihniyettir,ekmeğiyle oynadığınız mağdur insanları şirket kapısından bile sokmuyorsunuz,bir işleri için bile oraya geleseler. dünyanın hiçbiryerinde basın açıklaması dinledi diye personelini kimse işsiz bırakmaz.bu kadar kişinin vebali, günahı kul hakkı yiyenlerin boynunda.öldüğünüzde,cenazenizde haksız yere mağdur ettiğiniz eski persoenliniz size insanlar hakkımızı helal etmiyoruz diye bağıracaklar.iyi bir şekilde anılmayacaksınız ebediyen.yazıklar olsun size...allah sizleri islah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ancak ruh cagirirsiniz ~ 12 yıl önce
hollywood sizlere muhtac halaycilar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zırrt hava yolları ~ 12 yıl önce
Bu bayanı 4 haziranda işten attılar hemde Los angeles'ta 29 mayısta nasıl öldürüyorlar THY ölüleri de çalıştırmaya başlamış önce öldür sonra uçaktan başka bir ülkede indirmeye kalk yetmedi 6 haziranda da işten atıldı kağıdı gönder nasıl ama komik değil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000