30 Mayıs 2012, Çarşamba 11:36:51

THY'DE MÜTHİŞ İDDİA

Türk Hava Yolları’nda eyleme destek veren çalışanların çıkarılmasına ilişkin tartışmalar sürerken, adı çıkarılanlar listesinde yer alan bazı isimlerin o sırada uçuşta olduğu iddia edildi...
  • Burda bazi yazanlar maasiniz cok sesiniz cikmasin demis asgeri ucretle calisan var demis be cahil adam asgeri ucrettin dusuk olmasi senin gibi eziklerin sayesinde olmustur hak aramazsin hak ariyani elestirir sin kole duzeni senin hosuna gidiyorsa bunun taseronlugunu yapma thy rand merkezi olmustur .Ozgurlugunu haklarini kisiligini onurunu savunmayan kisiler kole olmiya mecburdur .Askeri ucret dusuksede toplum olarak koyun oldugunuzdan dir
  • thy çok büyük bir kuruluş gerçekten AMA BU KADAR KİŞİNİN İŞTEN ÇIKARILMASIDA ÇOK KÖTÜ..BİLMEDİĞİMİZ O KADAR ÇOK ŞEY DÖNÜYOR Kİ BU ÜLKEDE ARTIK KİMSEYE GÜVENİLMEZ..
  • ayrıca neden kıskanıldığınızı düşünüyorsunuz anlayamadım bu tk kabinin kaptanlardan çok forsu bu kıskanılıyoruz edaları nedir Allah aşkına diğer şirketlerin yanı sıra sen bunun ayrıca bi okulunu mu okudun aldığın eğitimler belli yaptığın iş belli.üst düzey yönetici falan mı sanıyosunuz kendinizi biraz ayaklarınız yere bassın kim sizi bu kadar çok havaya soktu anlayamıyorum.eskiden bu işi yapmış istifa etmiş üniversiteyi birincilikle bitirmiş doktora mezunu bi vatandaşım.sizin kadar havalı değilim...pes..
  • thy ekip yorumuna cevap; teknik uçağa girebilir senin kartının açmadığı kapıların hepsi teknik personele açıktır.aprona da açıktır senden önce uçakta olan teknik aprona girmeden mi uçağa geçti sence.uçağa girebilir o ayrı ama sertifikası olmadan eğitimleri olmadan uçuş yaptırılamaz..
  • ya siz ne saçmalıosunuz eğitimdekiler uçuşa verilmiş falan yok tekniğe 2 saat initial verilip uçurulmuş yuh artık diorum bu haberi yapan ve thy memurlarını kıskananlar artık kıskançlıktan kafayı yedi.Ayrıca kabinimiz karışık falanda deil ya sertifikası olmayan biri nasıl uçar nasıl aprona girer eğer teknik zaten aprona girer diosanız onada hemen cevap werim aprondasadece kartının işaretli olduğu yerlere girer nasıl bende kartımdaki yerlere girebilioısam sadece pes walla ya
  • Evet doğru 100 kişiden fazlası uçuşta o saatlerde .Duyduğunuz haber doğru.İsim versek tuhaf olur onuda siz bulun isim listesi yayınlarken niye araştırmadınız.
  • THY Turkiyenin en ileri kurulusudur. tartisilan maas gibi bir bir konu degildir zaten. Bu da grev hakkinin sadece maas ile ilgili bir sey olamayacaginin gostergesidir. Yani maastan baska seyler de vardir tartisilan. THY deki haklari tartisirken aslinda Turkiyenin calisma/hayat kalitesinin ust limitini de tartisiyoruz. Bu yuzden onemlidir.
  • thy verdiği maaşı beğenmiyorsanız, asgari ücretle çalışmayı deneyinde aklınız başınıza gelir, rahatlıktan ne yapacaklarını şaşırdılar, sizin aldığınız paranın yarısını alamayanlar var ama hala sendikymış yok buymuş, sendika sizi düşünmez sizden gelen parayı düşünür, onlar senede aldıkları 900 bin tlye bakar, siz işten atıldığınız zaman ne ev kiranızı öder ne başka bir yardımda bulunur...
  • baba ve cocuklari'na cevap: zaten herkes boyle dusundugu icin degil mi bu memlekette calisanlarin hic bir hakkinin olmamasi? cok ozendigimiz ab, ve abd ve hatta rusya'da bile bu grev ve lokavt haklari mevcut. isveren sendika ve cemiyetleri olsun da calisanlarin neden kanuni temsilcileri olmasin, yani sendiklar..?
  • bu gün size yapılan grev yasağı sırayla demiryolarına deniz yollarına yarın belediyelerin şirketleşen ulaşım ağlarına sıçrayacak.Niyet belli sendikasız çalıştırma ve ucuz emek .Bütün grevdeki arkadaşları gönülden destekliyor ve selamlıyorum.

Havacılık sektöründe grev yasağı getiren yasa teklifine karşı düzenlenen eyleme destek veren yaklaşık 150 Türk Hava Yolları çalışanı işten çıkarıldı. Ağırlıklı olarak kabin personellerinin yer aldığı çıkarılanlar listesindeki çalışanların, kendini iyi hissetmeme hakkını kullanarak rapor almasına rağmen Hava İş Sendikası’nın çağrısına uydukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları bildirildi.

THY’nin işten çıkardıkları çalışanlar arasında o sırada uçuşta olan personellerin  de bulunduğu iddiası ise soru işaretlerine neden oldu. Karışıklığın uçuşa geç gelen veya bir önceki uçuşun rötarlı olması sebebiyle imza atmakta geciken personellerden kaynaklandığı öğrenildi. Yanlışlıkla işten çıkarıldığı tespit edilen çalışanlarla ilgili düzeltmenin önümüzdeki bir kaç gün içinde yapılabileceği belirtildi.

Bu arada kendini iyi hissetmediği gerekçesiyle rapor alan THY çalışanlarının kurum binasına alınmadığı kaydedildi. İnsan kaynaklarına hastane raporunu vermek için gelen çok sayıda çalışanın şirket giriş kartlarının iptal edildiği ve bu yüzden kuruma girişlerinin engellendiği bildirildi.

EĞİTİMDEKİLER GÖREVE

Öte yandan Türk Hava Yolları, eyleme destek veren çalışanların uçuşlara gelmemesi üzerine alternatif çözüm yolları üretti. Dün SKY Havayolları’ndan ekibiyle birlikte iki adet uçak kiralayan Türk Hava Yolları, bir süre önce eğitime aldığı kabin memuru adaylarını da henüz eğitimleri tamamlanmadan göreve çağırdı. Temel kabin memurluğu eğitimlerini tamamlayan part time kabin memuru adayları apar topar uçuşlara gönderildi. Aynı şekilde tazeleme eğitimindeki kabin memurlarının da uçuşlara çağırıldığı, bazı çalışanların bu teklifi kabul etmediği öne sürüldü.

TEKNİSYENLER KABİN MEMURU OLDU

Havacılık kuralları gereği uçaklarda acil çıkış kapısı sayısı kadar veya her 50 yolcuya bir kabin memuru düşecek kadar uçuş personelinin uçakta görev yapması gerekiyor. Dün yaşanan olağanüstü durum sebebiyle bu kuralı yerine getirmekte zorlanan THY’nin, HABOM A.Ş için işe alınan 4 grup teknisyen adaylarına iki saat süren temel kabin memuru eğitimi vererek uçuşa gönderdiği iddia edildi. Yine dün yapılan İstanbul-Ankara uçuşunun da bir kabin memuru ve bir kabin amiri olmak üzere iki kabin görevlisiyle gerçekleştirildiği bildirildi. Türk Hava Yolları, şirket kuralları gereği, istisnai durumlar hariç acil çıkış sayısı kadar değil her 50 yolcuya bir kabin memuru düşecek şekilde ekip planlaması yapıyor.

©AirportHaber Özel
 

THY'DE MÜTHİŞ İDDİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

murat heybetli ~ 12 yıl önce
Burda bazi yazanlar maasiniz cok sesiniz cikmasin demis asgeri ucretle calisan var demis be cahil adam asgeri ucrettin dusuk olmasi senin gibi eziklerin sayesinde olmustur hak aramazsin hak ariyani elestirir sin kole duzeni senin hosuna gidiyorsa bunun taseronlugunu yapma thy rand merkezi olmustur .Ozgurlugunu haklarini kisiligini onurunu savunmayan kisiler kole olmiya mecburdur .Askeri ucret dusuksede toplum olarak koyun oldugunuzdan dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.STAR ~ 12 yıl önce
thy çok büyük bir kuruluş gerçekten AMA BU KADAR KİŞİNİN İŞTEN ÇIKARILMASIDA ÇOK KÖTÜ..BİLMEDİĞİMİZ O KADAR ÇOK ŞEY DÖNÜYOR Kİ BU ÜLKEDE ARTIK KİMSEYE GÜVENİLMEZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ayrıca neden kıskanıldığınızı düşünüyorsunuz anlayamadım bu tk kabinin kaptanlardan çok forsu bu kıskanılıyoruz edaları nedir Allah aşkına diğer şirketlerin yanı sıra sen bunun ayrıca bi okulunu mu okudun aldığın eğitimler belli yaptığın iş belli.üst düzey yönetici falan mı sanıyosunuz kendinizi biraz ayaklarınız yere bassın kim sizi bu kadar çok havaya soktu anlayamıyorum.eskiden bu işi yapmış istifa etmiş üniversiteyi birincilikle bitirmiş doktora mezunu bi vatandaşım.sizin kadar havalı değilim...pes..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
thy ekip yorumuna cevap; teknik uçağa girebilir senin kartının açmadığı kapıların hepsi teknik personele açıktır.aprona da açıktır senden önce uçakta olan teknik aprona girmeden mi uçağa geçti sence.uçağa girebilir o ayrı ama sertifikası olmadan eğitimleri olmadan uçuş yaptırılamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ekip ~ 12 yıl önce
ya siz ne saçmalıosunuz eğitimdekiler uçuşa verilmiş falan yok tekniğe 2 saat initial verilip uçurulmuş yuh artık diorum bu haberi yapan ve thy memurlarını kıskananlar artık kıskançlıktan kafayı yedi.Ayrıca kabinimiz karışık falanda deil ya sertifikası olmayan biri nasıl uçar nasıl aprona girer eğer teknik zaten aprona girer diosanız onada hemen cevap werim aprondasadece kartının işaretli olduğu yerlere girer nasıl bende kartımdaki yerlere girebilioısam sadece pes walla ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evet doğru 100 kişiden fazlası uçuşta o saatlerde .Duyduğunuz haber doğru.İsim versek tuhaf olur onuda siz bulun isim listesi yayınlarken niye araştırmadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maas tartismasi degildir asil olan. ~ 12 yıl önce
THY Turkiyenin en ileri kurulusudur. tartisilan maas gibi bir bir konu degildir zaten. Bu da grev hakkinin sadece maas ile ilgili bir sey olamayacaginin gostergesidir. Yani maastan baska seyler de vardir tartisilan. THY deki haklari tartisirken aslinda Turkiyenin calisma/hayat kalitesinin ust limitini de tartisiyoruz. Bu yuzden onemlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
thy verdiği maaşı beğenmiyorsanız, asgari ücretle çalışmayı deneyinde aklınız başınıza gelir, rahatlıktan ne yapacaklarını şaşırdılar, sizin aldığınız paranın yarısını alamayanlar var ama hala sendikymış yok buymuş, sendika sizi düşünmez sizden gelen parayı düşünür, onlar senede aldıkları 900 bin tlye bakar, siz işten atıldığınız zaman ne ev kiranızı öder ne başka bir yardımda bulunur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet D ~ 12 yıl önce
baba ve cocuklari'na cevap: zaten herkes boyle dusundugu icin degil mi bu memlekette calisanlarin hic bir hakkinin olmamasi? cok ozendigimiz ab, ve abd ve hatta rusya'da bile bu grev ve lokavt haklari mevcut. isveren sendika ve cemiyetleri olsun da calisanlarin neden kanuni temsilcileri olmasin, yani sendiklar..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eğitimci ~ 12 yıl önce
bu gün size yapılan grev yasağı sırayla demiryolarına deniz yollarına yarın belediyelerin şirketleşen ulaşım ağlarına sıçrayacak.Niyet belli sendikasız çalıştırma ve ucuz emek .Bütün grevdeki arkadaşları gönülden destekliyor ve selamlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000