14 Kasım 2012, Çarşamba 11:38:56

THY'DE MİLYONLUK ARTIŞ!

Türk Hava Yolları 2012 yılının ilk 10 ayındaki yolcu ve kargo rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlarda yaşanan artış göze çarptı...
  • zaten thy de çalışan teknik ekip dünyanın parasını alıyor,bence bırakın zammı maaşları düşürülmeli...fazla para azdırır
  • Başta sen git SAS a çalış sevgili arkadaş.Yayladan geldikten sonra anlaşılan o ki daha şehir hayatına alışamamışsın.İnsan hak ettiği gibi yaşar.Bu şirketin işçileride bu kadar başarıdan sonra en iyi ücret artışını hak ediyor.Çok istiyorsan sen annenide al git SAS a yada indiğin yaylaya ...
  • Tum ucak sirketleri ekonomik olarak kotu durumda.Hem eleman cikariyorlar hemde maaslarini indiriyorlar.En son bu hafta SAS kuculme onlemleri aldi.THY ilerde ayni duruma dusmemek icin tedbirini simdi almali ve maaslari %50 dusurmelidir.Begenmeyen SAS a gidebilir.
  • Saygıdeğer kardeşim gerçekten 1 paragrafla özetlemişsin ellerine sağlık inşallah yönetim üzerine düşen görevi yaparda 305 arkadasimiz gibi kimse üzülmez artik hem anlamıyorum sanki zamları ceplerinden veriyorlar ya..
  • MAŞALLAH THY rekor üstüne rekor kırıyor.2 seneden beri Avrupanın en iyi havayolu şirketi ödülünü alıyor.Bir aksilik olmaz ise 3.ödülüde alması süpriz olmaz.Bu kadar başarıdan , bu kadar ödülden , bu kadar kazançtan sonra THY yönetimide artık 2013-2014 senesi için TİS görüşmelerinde işi yokuşa sürmeden personeline SENELİK ENFLASYON ARTIŞ ORANI kadar ücret artışını kavgasız ,dövüşsüz, eylemsiz,grevsiz teklif eder Herhalde.Artık çalışanlarda sıkıldı kavgadan dövüşten verin kardeşim senelik yüzde 10 ücret artışı ona göre imzalansın bu 2013-2014 TİS anlaşması.Her iki senede millete rezil olmaktan bizlerde bıktık.Herkes şirkette müdür-başkan değil , yazık memur ve işçilere onlarda buradan aldıkları para ile çoçuk okutup analarına babalarına bakıyorlar.Herkesin tuzu şirketteki müdürler ve kaptanlar kadar kuru değil.Saygılarımızla.
  • Kar zarar bilançosu farklı yolcu taşıma bilançosu farklı. Millet bilmeden sallamayı çok seviyor. Rakamlar ortada. Globally Fosss diyenler nerede hani. THY yolcu kaybetseydi. Burası şimdiden dolup taşardı.
  • Bu basari Temel Kotil in eseridir, insallah hep basinda olur bu sirketin, eger o da giderse iste o zaman firinci emce thy yi batirir, habu usak iyi usak mudir yapin oni pakaym diyor hamdi emcemiz. :)))
  • THY nin 3.çeyrek bilançosundaki rakamları güzel bir şekilde ustalıkla süslü püslü cazip bir hale getirelerek kamuoyuna açıklanıyor.Verileri dikkatle incelediğinizde gördüğünüz şey yüksek borç oranı,kiralık uçaklar ve düşük kar marjı gibi şeyler..... Dünyanın yolcusunu taşımak güzel ama ortada büyük bir kar falan yok 200 uçağa rağmen.Ticari faaliyetlerde en önemli olan şey karlılıktır yoksa siz kar edemedikten sonra 35-40 milyon yolcu taşısanızda yeterince kar edemiyorsanız biryerlede bir hata,yanlışlık var demektir. Havacılık dediğiniz şey sadece uçak almak,yeni hatlare açmak ve bunlarla övünmek değildir.Maksimum karlılıga ulaştığıunızda başarılısınız demktir yoksa oradan oraya para kazanmadan sürekli uçarsınız.Olaya bu yönüyle de bakmak gerekir....
  • nerdesiniz yigitler?? haber hosunuza gitmedi heralde??
  • Tipik bir THY raporu daha. Açık konuşayım, THY'nin buyumesınden, guclenmesınden gurur duyyorum ancak bu rakamlar her acıklandıgında aynı hısse kapılıyorum. Rakamlarda bır eksıklık var. Bu rakamların arasında kar edildiğine dair bir veri yok. Herseyın daha ıyı oldugu goruluyor ama daha karlı olduklarını soylemıyorlar. Bu ıste bır terslık var sanki?

THY'den yapılan açıklamada:

Ortaklığımızın Ocak-Ekim 2012 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir.

* Yolcu Sayısı Ocak-Ekim 2011 döneminde 27.4 milyon iken,  2012 yılının aynı döneminde  %19,7 artışla 32.8 milyon'a ulaşmış olup, Dış Hatlarda Business/Comfort  Class ve Dıştan Dışa  Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Ekim 2011 dönemine kıyasla sırasıyla %39,5 ve %44,1 artış sağlanmıştır.

* Yolcu Doluluk oranı 5,2 puan artışla %78,1 olarak gerçekleşmiştir.

* Arz edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Ekim 2011 döneminde 67.4 milyar iken, 2012 yılının aynı döneminde %18,3 artarak 79.8 milyar'a,

* Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Ekim 2011 döneminde 49.1 milyar iken, 2012 yılının aynı döneminde %26,7 artarak 62.3 milyar'a,

* Konma Sayısı, Ocak-Ekim 2011 döneminde 221.958 iken, 2012 yılının aynı döneminde %13,5 artışla 251.924'e,

* Kargo-Posta, Ocak-Ekim 2011 döneminde 305.856 ton iken, 2012 yılının aynı döneminde %23,9 artışla 378.852 ton'a,
yükselmiştir.

  

THY'DE MİLYONLUK ARTIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

tchn ~ 11 yıl önce
zaten thy de çalışan teknik ekip dünyanın parasını alıyor,bence bırakın zammı maaşları düşürülmeli...fazla para azdırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyonunuz adına... ~ 11 yıl önce
Kalite, performans, süreklilik, başarı, rekabet, verimlilik gibi konulara odaklanmak varken neden bu zihniyet hep maaşlara odaklanıyor? İnsanlar hakkaniyetlerini almadan bu saydıklarım gerçekleştirilebilir mi sanıyorsunuz? Bahsettiğimiz firmalar çok büyük ölçekli kurumsal bir firmalar basit bir Ltd. şirket için söyleseniz belki anlayacağım. Ama lütfen vizyonunuzu büyütün, öneri ve yorumlarınızı geliştirin. Ki insan olarak gelişiminizi kendinizde de görün. Size verilen bunca emek böylesi sığ düşünceler üretmemeli.
14 Kasım 2012, Çarşamba 21:58:26 yorumcusuna ~ 11 yıl önce
Başta sen git SAS a çalış sevgili arkadaş.Yayladan geldikten sonra anlaşılan o ki daha şehir hayatına alışamamışsın.İnsan hak ettiği gibi yaşar.Bu şirketin işçileride bu kadar başarıdan sonra en iyi ücret artışını hak ediyor.Çok istiyorsan sen annenide al git SAS a yada indiğin yaylaya ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAS,Sabena.Malev.Spanair,Olimpic-siradaki ~ 11 yıl önce
Tum ucak sirketleri ekonomik olarak kotu durumda.Hem eleman cikariyorlar hemde maaslarini indiriyorlar.En son bu hafta SAS kuculme onlemleri aldi.THY ilerde ayni duruma dusmemek icin tedbirini simdi almali ve maaslari %50 dusurmelidir.Begenmeyen SAS a gidebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ne saçmalıyorsun sen.
Hhahaytttt ~ 11 yıl önce
Çok alemsin... Kar yaptığını açıklayan büyüyüyoruz uçuyoruz kanatlandık diyen hangi şirket neden maaş düşürsün... ??? Bu kafayla patron olsan batarsın. Şirketi batıran da çıkaran da çalışanlarıdır...
urfair ~ 11 yıl önce
adam haklı tedbir alınmalı ama maaşların %50 düşürmek demek biraz insafsızlık olur ki thy zaten eski thy degil yani birilerinin çalışmadan yan gel al maşı yeri deyil o eskidendi şimdi hem personel çalışıyo parayı hak ediyo hemde thy çalışanını magdur etmiyor gerçek bu.
kabinden "Personele şirketin başarısına göre zam yakışır." başlığına ~ 11 yıl önce
Saygıdeğer kardeşim gerçekten 1 paragrafla özetlemişsin ellerine sağlık inşallah yönetim üzerine düşen görevi yaparda 305 arkadasimiz gibi kimse üzülmez artik hem anlamıyorum sanki zamları ceplerinden veriyorlar ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personele şirketin başarısına göre zam yakışır. ~ 11 yıl önce
MAŞALLAH THY rekor üstüne rekor kırıyor.2 seneden beri Avrupanın en iyi havayolu şirketi ödülünü alıyor.Bir aksilik olmaz ise 3.ödülüde alması süpriz olmaz.Bu kadar başarıdan , bu kadar ödülden , bu kadar kazançtan sonra THY yönetimide artık 2013-2014 senesi için TİS görüşmelerinde işi yokuşa sürmeden personeline SENELİK ENFLASYON ARTIŞ ORANI kadar ücret artışını kavgasız ,dövüşsüz, eylemsiz,grevsiz teklif eder Herhalde.Artık çalışanlarda sıkıldı kavgadan dövüşten verin kardeşim senelik yüzde 10 ücret artışı ona göre imzalansın bu 2013-2014 TİS anlaşması.Her iki senede millete rezil olmaktan bizlerde bıktık.Herkes şirkette müdür-başkan değil , yazık memur ve işçilere onlarda buradan aldıkları para ile çoçuk okutup analarına babalarına bakıyorlar.Herkesin tuzu şirketteki müdürler ve kaptanlar kadar kuru değil.Saygılarımızla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Kar zarar bilançosu farklı yolcu taşıma bilançosu farklı. Millet bilmeden sallamayı çok seviyor. Rakamlar ortada. Globally Fosss diyenler nerede hani. THY yolcu kaybetseydi. Burası şimdiden dolup taşardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK de TK nin basarisi ~ 11 yıl önce
Bu basari Temel Kotil in eseridir, insallah hep basinda olur bu sirketin, eger o da giderse iste o zaman firinci emce thy yi batirir, habu usak iyi usak mudir yapin oni pakaym diyor hamdi emcemiz. :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLANÇO ~ 11 yıl önce
THY nin 3.çeyrek bilançosundaki rakamları güzel bir şekilde ustalıkla süslü püslü cazip bir hale getirelerek kamuoyuna açıklanıyor.Verileri dikkatle incelediğinizde gördüğünüz şey yüksek borç oranı,kiralık uçaklar ve düşük kar marjı gibi şeyler..... Dünyanın yolcusunu taşımak güzel ama ortada büyük bir kar falan yok 200 uçağa rağmen.Ticari faaliyetlerde en önemli olan şey karlılıktır yoksa siz kar edemedikten sonra 35-40 milyon yolcu taşısanızda yeterince kar edemiyorsanız biryerlede bir hata,yanlışlık var demektir. Havacılık dediğiniz şey sadece uçak almak,yeni hatlare açmak ve bunlarla övünmek değildir.Maksimum karlılıga ulaştığıunızda başarılısınız demktir yoksa oradan oraya para kazanmadan sürekli uçarsınız.Olaya bu yönüyle de bakmak gerekir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehaletin siniri yok 2 ~ 11 yıl önce
Okuma ozurlusunuz galiba.THY finansal tablolarini aciklamadiki.Borsa kurallarina gore simdi aciklayamaz zaten.Eylul de en son kar aciklamislardi.Kiralik ucak vs nerede yaziyorki.Daha yeni 200.ucagi teslim aldilar ve 15 B777 15 A330 order yaptilar
Her Şey kısa vadeli Kar değil ~ 11 yıl önce
Başlıkta da yazdığı gibi herşey kısa vadeli kar değil. Bazen işletmeler büyümek ve yeni sahalara açılmak için yatırım yaparlar. Bu en küçük işletmesinden THY gibi devasa şirketlerde de aynıdır. Bu gibi dönemlerde bu işletmelerin bilançolarında zarar gözükebilir. Önemli olan nakit akışı ve yapılan yatırımları karşılayabilecek öz sermaye varlığıdır. Zaten yapılan yatırım yerinde bir yatırımsa kısa vadede zarar yazsa bile orta vadede kar etmeye başlayacaktır.
artis göze carpti!! ~ 11 yıl önce
nerdesiniz yigitler?? haber hosunuza gitmedi heralde??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Tipik bir THY raporu daha. Açık konuşayım, THY'nin buyumesınden, guclenmesınden gurur duyyorum ancak bu rakamlar her acıklandıgında aynı hısse kapılıyorum. Rakamlarda bır eksıklık var. Bu rakamların arasında kar edildiğine dair bir veri yok. Herseyın daha ıyı oldugu goruluyor ama daha karlı olduklarını soylemıyorlar. Bu ıste bır terslık var sanki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehaletin siniri yok ~ 11 yıl önce
Her ay ucan yolcu sayisi her ay aciklanabilir.Finansman verileri ise borsa kurallarina gore aciklanir.Bu tum dunyada boyledir.Sirketlerin finansmaninin ne zaman aciklanacagi borsalarca kayit altina alinmistir ve genellikle birinci ceyrek,birinci yariyil,ucuncu ceyrek ve tum yil seklindedir.Sirketler bu aciklamayi dogrudan borsaya yaparlar.En son 1 Eylul de aciklama zorunlulugu vardi ve kar acikladilar http://www.dunya.com/thyden-164-milyon-lira-net-kar-164183h.htm
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
yukarıdaki yorum da bana aitti. Cevabınız için tesekkur ederım, bilmediğim birseyi öğrendim. Bu durumda tablo daha olumlu gorundu. ANCAK CEHALETİN SINIRI YOK GİBİ ASAGILAYICI BİR BASLIK GAYET YERSIZDIR. BASIT BIR SORUYA BİLGİLENDİRİCİ BİR CEVAP VERDİNİZ ANCAK BU SEKİLDE BİR İTHAM ANCAK TERBIYESIZLIK OLARAK ADLANDIRILABILIR.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000