26 Kasım 2012, Pazartesi 10:34:32

THY’DE MASKELER DÜŞTÜ... KABİN MEMURU AĞLADI!

Türk Hava Yolları’nın Şangay-İstanbul seferini yapan Boeing 777-300ER tipi uçağında kabin basıncı düştü, oksijen maskeleri düşen uçak Ankara Esenboğa Havalimanı’na acil iniş yaptı.
  • ne kadar asil bir millet oldugumuzu yorumlardan görebilirsiniz.
  • Uçakta yapısal bir hasar söz konusu değil ise öyle kabin basıncı şak diye düşmez!!!Ve Kabini bilgilendirecek,yolcuya briefing yapılacak vede maskeleri düşürmeden alçalış yapılacak dünya kadar zaman var.Normal şartlarda kabin irtifası 11800 feet e çıktığında alert gelir ve 14000 feet te maskeler düşer.Eğerki 14000 feet i geçtiğini görürseniz herhalikarda emergency gereği manuel olarak dökersin!!!!Kabin sürekli tırmanıyorken acaba Kokpit ekibi ne yapıyordu!!!Niye alert alıncaya kadar hatta maskeleri dökünceye kadar herhangi bi işlem yapılmadı.Ha bide Allah razı olsun,Allah Emirates i semalardan eksik etmesin!!Adamlar bide bize uzaktan yardım etmişler daha ne diim???Bilmiyorum araştırma sonuçlarını inşallah görme şansımız olur.Zira ekip de 2 yabacı(her nekadar ismi Türk de olsa) 1 Türk kaptan var.Eğer yerli olsa idi hepsini çoktan yerden yere vurmuşlardı...Ha bir de bu kaptanlardan biri halihazırda standardize başkanı iyimi!!!Gerisini takdirlerinize bırakır saygılar dilerim....
  • koca uçakta bir tek hostesmi ağlamış,yolculardan kimse ağlamamışmı,habermi şimdi bu yani...
  • Kabin basınç testine sinüsü olan, nezle-girip olan, kulağında problemi olanlar alınmaz. Çünkü basınç düştüğünde insana felaket ağrılar verir. Hostese ve diğer yolculara geçmiş olsun.
  • ağladıysa bile belki de kulaklarına dolan basıncın ağrısından ağlamıştır, korkusundan değil..ani basınç boşalmalarında şiddetli kulak çınlaması, kulak ve şiddetli baş ağrısı gibi belirtiler görülür, kendinizi o kabin memurunun yerine koyun lütfen..
  • birgün ucusda kabin basinci düsünce aniden migrän agrisi gibi agri girdi , kaptan bana birseyler olduguna anladi ama cakdirmak istemedim ve dayandim ve indirdik, insan vücüdü herseye dayanir, eski meslegim doktorlukdu 30 yasinda pilot oldum, ve hatta basınc düsüklügü ve vücüda etkisi hakinda master yapdim, yurtsdisinda okudum tipi, böyle durumlarda aniden kan basinci hücrelere baski yaptigi icin migrän gibi agrilar olur , bu ileride belki migrän veya beyin kanamasi gecire bilecegin anlamina gelir,,, yani arkadaslar böyle durumlarda tomografie cekdirmek önemli ve bende birse cikmadi,,,anevrizma olur ve haberiniz olmaz bu size ömür boyu kafa agrisi yapar, selamlar,,,türkiyede ucmak ve pilot olmak aranizda olmak gzl, bir sene dayandim yurtdisinda pilotluga sonra memlekte geldim....kokpit ekibin türk olmasi kadar gzl birsey yok
  • Brifingi 30 sn'ye indiren,brifinlerde ekibe soru bile sordurmayan,ekibin iftira dolu raporlarına çanak tuttan ve en sonunda da kokpit ekibine bile mail atmaktan çekinmeyen kabin hizmetlerine kapak olmuştur herhalde..
  • ince detaymı? arkadaşım acil durumda onlarca yolcunun gorup guvenip cesaret alacağı tek kişi hostes denilen caycılardır onlarda aglayıp zırlıyolarsa uçaktaki paniğin önüne nasıl geçiçeksiniz? kokpitten gelip pilotmu yapsın onuda! ayrıca kaptanına kapılar ardındakini yazan kendi deneyimlerini paylasması ve onları uyarı niteliginde kullanması cok ilginc. eczaneye gidip ben bi arakdas için ..... alıcam demek gibi olsa gerek...! kaptanlar kapalı kapılar ardında kiminle yapıyo bunu cevabını herkes biliyo fazla yorma kendini...! siz kendinizi ve meslektaslarınızın neler yaptıgını o kadar iyi biliyosunuz ki vicdanınızla konusun klavye yerine ;)
  • Bizde sizin ne oldugunu biliyoruz siz merak etmeyin kapali kapilar ardinda neler oldugunu yolcu ya yapmadiginiz anonstan anliyor ya da biz biliyoruz ;) birakin herkes kendi isini yapsin crm'de ogretilen insan faktorunu unutmadan konusalim halka acik yerlerde.
  • Bu haberde herkesin derdi ağlayan km olmuş. Yazık arkadas. Cok ince bir detaya takilmişsiniz. Gecmis olsun herkese yolculara km'lere ve Thy'ye. Allah korumuş sizleri. Umarım bir daha kimse yasamaz böyle bir olay.

Son güncelleme 10:34...

Türk Hava Yolları’nın, Şangay-İstanbul seferini yapan uçağında korku dolu dakikalar yaşandı. Uçak, Türkiye hava sahasına henüz girmeden Gürcistan'ın Tiflis kenti üzerindeyken kabin basıncının düştüğü ikazı sonrası oksijen maskeleri açıldı. Uçakta bulunan 270 yolcu, bir anda oksijen maskelerinin açılmasıyla büyük panik yaşadı. Kabin memurlarının uyarısıyla bütün yolcular oksijen maskelerini  taktı ve dakikalarca o şekilde uçtu. Bu sırada bir kabin memurunun ağlaması yolcuların endişelerini artırdı.

Uçağın kaptan pilotu, kabin basıncı arızasından dolayı Ankara Esenboğa Havalimanı’na inme kararı aldı. Sabah saat 05.30’da İstanbul’da olması planlanan pilotlar Volkan Acar, Luciano Buja ve Alper Gökçehan Çelik yönetimindeki  TC-JJK kuyruk tescilli Boeing 777-300ER tipi uçak bu sabaha karşı 04.30’da Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı.

Uçaktaki yolcular indirilerek terminale alındı. THY, Ankara’dan İstanbul’a gelecek yolcular için Airbus 321 tipi ek sefer planladı. O saatlerde sefer yapacak diğer uçakların da tipleri büyütüldü ve 270 yolcu o uçaklarla İstanbul’a gönderildi.
Kabin basıncı arızası yapan TC-JJK kuyruk tescilli uçak ise alçak uçuş yaparak sabah saatlerinde İstanbul’a boş olarak geldi. Uçak bakım için THY Teknik Hangarı’na çekilirken, arızanın giderilmesinden sonra uçağın 09.20’de yapılacak İstanbul-Dubai uçuşuna verildiği kaydedildi.

Yolcular, yaşanan korku dolu anları anlattı. Bir anda maskelerin düştüğünü söyleyen Kadir Acar, “Hazar Denizi’ni geçmek üzereydik. Kulaklarımız tıkanmaya başladı önce. Daha sonra servis yapan hosteslerinde kulaklarının tıkandığını fark ettim. Daha sonra birden maskeler düştü. Ondan sonra hepimiz maskelere saldırdık. Pilot anons yaptı. Kabin basıncını ayarlayan sistem arıza yapmış. Herhangi bir rahatsızlanan olmadı. Yarım saat falan maskelerle idare ettik. Daha sonra problemsiz bir şekilde indik. Pilot Ankara’ya yakıt olmadığı için ineceğimizi ve yakıtın yeterli olmadığını o nedenle Ankara’ya inmemiz gerektiğini söyledi” diye konuştu.

Hakan Sepetçi de “Kabin basıncı düşmüş galiba. B u esnada uçağın maskeleri açıldı. Maskeleri kullanmamızı istediler. Yaklaşık kırk dakika sonra Ankara’ya indik. Yaklaşık bir 10-15 dakika bize bir şey bildirmediler. Ne olduğu açısından, bizde bilmiyoruz dediler. Pilot bize bir şey söylemedi. İlk anda bir panik oldu. İnsanlar biraz ürktüler. Ama uçakta ki görevli arkadaşlar o konuda hassas davranıp,insanların paniğe kapılmamasını sağladılar. Birkaç saniyelik veya birkaç dakikalık bir panik oldu” dedi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY’DE MASKELER DÜŞTÜ... KABİN MEMURU AĞLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

TÜRK MİLLETİ ASİLDİR ~ 11 yıl önce
ne kadar asil bir millet oldugumuzu yorumlardan görebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİR DÜŞÜNÜN!!!!! ~ 11 yıl önce
Uçakta yapısal bir hasar söz konusu değil ise öyle kabin basıncı şak diye düşmez!!!Ve Kabini bilgilendirecek,yolcuya briefing yapılacak vede maskeleri düşürmeden alçalış yapılacak dünya kadar zaman var.Normal şartlarda kabin irtifası 11800 feet e çıktığında alert gelir ve 14000 feet te maskeler düşer.Eğerki 14000 feet i geçtiğini görürseniz herhalikarda emergency gereği manuel olarak dökersin!!!!Kabin sürekli tırmanıyorken acaba Kokpit ekibi ne yapıyordu!!!Niye alert alıncaya kadar hatta maskeleri dökünceye kadar herhangi bi işlem yapılmadı.Ha bide Allah razı olsun,Allah Emirates i semalardan eksik etmesin!!Adamlar bide bize uzaktan yardım etmişler daha ne diim???Bilmiyorum araştırma sonuçlarını inşallah görme şansımız olur.Zira ekip de 2 yabacı(her nekadar ismi Türk de olsa) 1 Türk kaptan var.Eğer yerli olsa idi hepsini çoktan yerden yere vurmuşlardı...Ha bir de bu kaptanlardan biri halihazırda standardize başkanı iyimi!!!Gerisini takdirlerinize bırakır saygılar dilerim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 11 yıl önce
E.descent yapan kaptanları tanımam, ama objektif yazmak gerekirse ve sizde pilotsanız tavsiyem ilgili dökümanlardaki critical terrain seneryosunu incelemeniz olacaktır orada 777 için yaklaşık 25 dk 25oooft ten gideceği yazmaktadır, e.descend'in de Tiflis FIR'da yapıldığı düşünülürse maskelerin düşmesi gayet normal. Eğer kabin memuru veya amatör havacıysanız bu işleri biz profösyönellere bırakın ne olur, yarım yamalak bilgilerle rakı sofrası muhabbeti yapmayın buralarda.
Pilot Acar ~ 7 yıl önce
Çok biliyosun er haber yorumunda bir bilen çıkar 4 yıl tahütlü bir mesaj buda
habere bak ~ 11 yıl önce
koca uçakta bir tek hostesmi ağlamış,yolculardan kimse ağlamamışmı,habermi şimdi bu yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habere bakmak ile görmek ~ 11 yıl önce
Yolcu ağlarsa sıradan olur, kabin memuru ağlarsa haber olur. Merak etme ikinci kez aynı olayı yaşadığında ağlamayacak.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Kabin basınç testine sinüsü olan, nezle-girip olan, kulağında problemi olanlar alınmaz. Çünkü basınç düştüğünde insana felaket ağrılar verir. Hostese ve diğer yolculara geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ağladıysa bile belki de kulaklarına dolan basıncın ağrısından ağlamıştır, korkusundan değil..ani basınç boşalmalarında şiddetli kulak çınlaması, kulak ve şiddetli baş ağrısı gibi belirtiler görülür, kendinizi o kabin memurunun yerine koyun lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
birgün ucusda kabin basinci düsünce aniden migrän agrisi gibi agri girdi , kaptan bana birseyler olduguna anladi ama cakdirmak istemedim ve dayandim ve indirdik, insan vücüdü herseye dayanir, eski meslegim doktorlukdu 30 yasinda pilot oldum, ve hatta basınc düsüklügü ve vücüda etkisi hakinda master yapdim, yurtsdisinda okudum tipi, böyle durumlarda aniden kan basinci hücrelere baski yaptigi icin migrän gibi agrilar olur , bu ileride belki migrän veya beyin kanamasi gecire bilecegin anlamina gelir,,, yani arkadaslar böyle durumlarda tomografie cekdirmek önemli ve bende birse cikmadi,,,anevrizma olur ve haberiniz olmaz bu size ömür boyu kafa agrisi yapar, selamlar,,,türkiyede ucmak ve pilot olmak aranizda olmak gzl, bir sene dayandim yurtdisinda pilotluga sonra memlekte geldim....kokpit ekibin türk olmasi kadar gzl birsey yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 11 yıl önce
Brifingi 30 sn'ye indiren,brifinlerde ekibe soru bile sordurmayan,ekibin iftira dolu raporlarına çanak tuttan ve en sonunda da kokpit ekibine bile mail atmaktan çekinmeyen kabin hizmetlerine kapak olmuştur herhalde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor ~ 11 yıl önce
neden siz üstün insanlarmısınız? maaşınızı başka bir holdingmi veriyor? iftira dolu raporlar bir taneyse iftia. birden fazlaysa halamı iftiradır? sayın pilot bey.
Cpt'n kurban olsun sana ~ 11 yıl önce
ince detaymı? arkadaşım acil durumda onlarca yolcunun gorup guvenip cesaret alacağı tek kişi hostes denilen caycılardır onlarda aglayıp zırlıyolarsa uçaktaki paniğin önüne nasıl geçiçeksiniz? kokpitten gelip pilotmu yapsın onuda! ayrıca kaptanına kapılar ardındakini yazan kendi deneyimlerini paylasması ve onları uyarı niteliginde kullanması cok ilginc. eczaneye gidip ben bi arakdas için ..... alıcam demek gibi olsa gerek...! kaptanlar kapalı kapılar ardında kiminle yapıyo bunu cevabını herkes biliyo fazla yorma kendini...! siz kendinizi ve meslektaslarınızın neler yaptıgını o kadar iyi biliyosunuz ki vicdanınızla konusun klavye yerine ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Cpt. rumuzlu yazıyorsun ama eminim ki kaptan değilsin. Rizeli olduğundan, kaptanlar ile kabin ekibini birbirine düşman etmeye çalışan ve birlik olgusunun oluşmasını engellemeye çalışmak amacıyla bu tür yazılar yazdığından hiç şüphem yok... Ama günah ve nifak tohumları atmak için insanlara hakaret sayılacak kelimeler sarfetmek doğru değil..
Sevgili cpt'nim ~ 11 yıl önce
Bizde sizin ne oldugunu biliyoruz siz merak etmeyin kapali kapilar ardinda neler oldugunu yolcu ya yapmadiginiz anonstan anliyor ya da biz biliyoruz ;) birakin herkes kendi isini yapsin crm'de ogretilen insan faktorunu unutmadan konusalim halka acik yerlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu haberde herkesin derdi ağlayan km olmuş. Yazık arkadas. Cok ince bir detaya takilmişsiniz. Gecmis olsun herkese yolculara km'lere ve Thy'ye. Allah korumuş sizleri. Umarım bir daha kimse yasamaz böyle bir olay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000