21 Kasım 2009, Cumartesi 09:00:58

THY'DE KÜRTÇE DÖNEMİ BAŞLADI...

Türk Hava Yolları'nın Ankara-Diyarbakır seferini yapan uçağında Kürtçe müzik yayını yapıldığı öğrenildi...
  • Müzikler ve fimler alınırken çok dikkatli olunması gerekir. Yarın öbürgün Türkiye alyehtarı bir film oynatırlarsa şaşmamak lazım. Neden mi ? Bunların denetimini yapacak belrili bir kültüre erişmiş uzman kişilere ihtiyaç var. Ama ne yazık ki hepsi ayrıldı şirketten. Şu anda da bunlara bakabilecek düzeyde ne yazık ki kimse yok. Şirketin nerelere geldiğini buyrun görün.
  • öyle bir dil mi var yahu
  • Arkadaslar Turkiye nin dogusunu bilmeyenler kalkip burada yazi yazip komik duruma dusuyorlar. Birisi demis ki havacilik dili ingilizce, evet ingilizce ama ucakda ingilizce yaninda yerel dildede bilgi veriliyor. Hem kurtce yayin yapilmamis. Sadec kutce muzik oda sadce calgi var soz yok. Buna karsi cikmak icin insanin art niyetli olmasi lazim.
  • ''asıl sizlere yazıklar olsun'' başlığı ile yazan;kafanın az çalıştığı belli ,kim kürtleri adam yerine koymuyor?uydurma .Bu topraklarda huzurlu yaşamanın reçetesini Atatürk yıllar önce vermiş''ne mutlu Türküm diyene'' bunu ''Türküm diyebilene'' diye anlatalım yoksa anlamıyor insanlar.Alt kimliğine takılma,kimsenin de umursadığı yok senin ne olduğunu ''Ne mutlu Türküm'' diyebiliyorsan gerisi teferruat,mutlu ol!düşmanların çatlasın.
  • Arkadaslarım Türkü Kürdü hepimiz kardesiz. Bizi bölmek isteyenler fitne sokuyor aramıza. Ey Kürt kardeslerim oyuna gelmeyin. 3,5 yunanlı şu sitede bizlere saldırıyor: http://www.topix.com/world/macedonia/2009/10/eu-assails-turkey-over-rights/p81#lastPost UYANIN ARAMIZDA ÇATISMAYALIM DÜSMANIMIZI BİLELİM.
  • az kaldı tasını tarağını topla git diyeceğiz.
  • KİMSENİN KİMSEYE SEN TÜRK MÜSÜN KÜRT MÜSÜN LAZMISIN GİBİ SORU SORULMADIĞI BİR ÜLKEDE KÜRT AÇILIMI DİYE SALAKÇA BİRŞEYİN ARDINDAN GİDİLMESİ SAÇMALIĞI..KİMSE KÜRTLERİ KÜÇÜK GÖRMÜYOR Kİ,SADECE ONLARIN AYRI BİR KİMLİK EDİNME SAVAŞININ OLMASI BİZİ RAHATSIZ EDİYOR.AMERİKA DA DA YIĞINLA AYTI KÖKENLER VAR AMA SORDUĞUNDA ADAM AMERİKA LIYIM DİYOR.SEN DİYEBİLİYORMUSUN.EĞER DİYEMİYORSAN BU ÜLKEDEN GİDECEKSİN.SINIR KAPISINDAN GİRMEYECEKSİN ŞEREFSİZCE..BİZİM TEPKİMİZ BÖYLE TİPLERE.KÖKENİ NE OLURSA OLSUN TÜRKÜM DİYENLERE DEĞİL.TÜRK KİMLİĞİ ALTINDA YAŞAYAN ASALAKLARA..SANIRIM ANLADIN "ASIL SİZLERE YAZIK OLSUN"DİYENE..
  • cok hakli!
  • Inflight ne zaman istifa edecek. Merakla bekliyoruz.
  • ne olursa olsun bir havayolu ülkenin kendi resmi dili ve havacılık dili ingilizce ile anos yapar.müziğe gelince,açılım muhabbetine yönelik uçakta bir kürt müziği ezgisi de olmamalı ozaman her bölgeye her ülkeye ayrı ayrı müzik konulmalı..demokrasiden özgürlükten bahseden kürt halkı?ee nerde ozaman özgürlük benim laz halkım çerkez halkım yörük halkım neden kendi ezgisini uçtuğu uçakta duyamıyor?

İnternethaber'in haberine göre, Türk Hava Yolları'nın dün sabah Ankara Diyarbakır seferini yapan TK 0942 sefer sayılı uçağında yolculara Kürtçe müzik dinletildi.

Söz konusu uçakta Aynur Doğan'dan bir kürtçe şarkının yolculara sunulduğu ifade edildi.

ŞİMDİLİK SÖZLER YOK AMA...

Sadece müzik olarak çalan ve sözleri olmayan şarkı, yolcular tarafından ilgiyle dinlendi. Aynı uçakta yolculuk yapan Ak Parti Diyarbakır milletvekili İhsan Arslan “yasaklarla bir yere varılamayacağını uygulamanın doğru olduğunu' söyledi

Uçak görevlileri çalınan şarkının Kürtçe olduğunu bilmediklerini ancak kendilerinin de büyük bir beğeniyle dinlediklerini söyledi.

DTP KÜRTÇE ANONS İSTEMİŞTİ

Dün TBMM plan ve bütçe komisyonunda söz alan DTP milletvekili Osman Özçelik, bölgeye uçan uçaklarda Kürtçe anons yapılmasını istemişti.


İnternethaber

THY'DE KÜRTÇE DÖNEMİ BAŞLADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Misafir ~ 14 yıl önce
Müzikler ve fimler alınırken çok dikkatli olunması gerekir. Yarın öbürgün Türkiye alyehtarı bir film oynatırlarsa şaşmamak lazım. Neden mi ? Bunların denetimini yapacak belrili bir kültüre erişmiş uzman kişilere ihtiyaç var. Ama ne yazık ki hepsi ayrıldı şirketten. Şu anda da bunlara bakabilecek düzeyde ne yazık ki kimse yok. Şirketin nerelere geldiğini buyrun görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öyle bir dil mi var yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar Turkiye nin dogusunu bilmeyenler kalkip burada yazi yazip komik duruma dusuyorlar. Birisi demis ki havacilik dili ingilizce, evet ingilizce ama ucakda ingilizce yaninda yerel dildede bilgi veriliyor. Hem kurtce yayin yapilmamis. Sadec kutce muzik oda sadce calgi var soz yok. Buna karsi cikmak icin insanin art niyetli olmasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
''asıl sizlere yazıklar olsun'' başlığı ile yazan;kafanın az çalıştığı belli ,kim kürtleri adam yerine koymuyor?uydurma .Bu topraklarda huzurlu yaşamanın reçetesini Atatürk yıllar önce vermiş''ne mutlu Türküm diyene'' bunu ''Türküm diyebilene'' diye anlatalım yoksa anlamıyor insanlar.Alt kimliğine takılma,kimsenin de umursadığı yok senin ne olduğunu ''Ne mutlu Türküm'' diyebiliyorsan gerisi teferruat,mutlu ol!düşmanların çatlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslarım Türkü Kürdü hepimiz kardesiz. Bizi bölmek isteyenler fitne sokuyor aramıza. Ey Kürt kardeslerim oyuna gelmeyin. 3,5 yunanlı şu sitede bizlere saldırıyor: http://www.topix.com/world/macedonia/2009/10/eu-assails-turkey-over-rights/p81#lastPost UYANIN ARAMIZDA ÇATISMAYALIM DÜSMANIMIZI BİLELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
az kaldı tasını tarağını topla git diyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KİMSENİN KİMSEYE SEN TÜRK MÜSÜN KÜRT MÜSÜN LAZMISIN GİBİ SORU SORULMADIĞI BİR ÜLKEDE KÜRT AÇILIMI DİYE SALAKÇA BİRŞEYİN ARDINDAN GİDİLMESİ SAÇMALIĞI..KİMSE KÜRTLERİ KÜÇÜK GÖRMÜYOR Kİ,SADECE ONLARIN AYRI BİR KİMLİK EDİNME SAVAŞININ OLMASI BİZİ RAHATSIZ EDİYOR.AMERİKA DA DA YIĞINLA AYTI KÖKENLER VAR AMA SORDUĞUNDA ADAM AMERİKA LIYIM DİYOR.SEN DİYEBİLİYORMUSUN.EĞER DİYEMİYORSAN BU ÜLKEDEN GİDECEKSİN.SINIR KAPISINDAN GİRMEYECEKSİN ŞEREFSİZCE..BİZİM TEPKİMİZ BÖYLE TİPLERE.KÖKENİ NE OLURSA OLSUN TÜRKÜM DİYENLERE DEĞİL.TÜRK KİMLİĞİ ALTINDA YAŞAYAN ASALAKLARA..SANIRIM ANLADIN "ASIL SİZLERE YAZIK OLSUN"DİYENE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cok hakli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Inflight ne zaman istifa edecek. Merakla bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne olursa olsun bir havayolu ülkenin kendi resmi dili ve havacılık dili ingilizce ile anos yapar.müziğe gelince,açılım muhabbetine yönelik uçakta bir kürt müziği ezgisi de olmamalı ozaman her bölgeye her ülkeye ayrı ayrı müzik konulmalı..demokrasiden özgürlükten bahseden kürt halkı?ee nerde ozaman özgürlük benim laz halkım çerkez halkım yörük halkım neden kendi ezgisini uçtuğu uçakta duyamıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000