10 Haziran 2008, Salı 08:50:25

THY'de kırık koltuk, İsviçre'de süit oda!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Erman Toroğlu, Avrupa Şampiyonası'na giderken THY uçağında yaşadığı olayla Cenevre'ye vardıktan sonra otelde başına gelenleri köşesinde kısaylamış... İşte Toroğlu'nun o yazısı...
  • KABİN EKİBİ ERMAN HOCAYA AYIP ETMİŞ DOĞRUSU,ELİNDE SARI KARTI DA VARMIŞ.ONU BUSINESS CLASS A DEĞİL KOKPİTTE YER GÖSTERSELERMİŞ.HOCAM YAA, BURADA YATIP KALKMAYACAKSIN OTELDEKİ GİBİ,ALT TARAFI 3 SAAT UÇACAKSIN.BÜYÜTME BU KADAR..
  • sn toroglu, bır gun oncesınden thy.com dan e check-ın yaptırırsanız ıstedıgınız koltuga oturursunuz. bunu sarı renk kartı olmayanlar da yapar. kırık koltuga gelınce, o thy nın degıl bır oncekı ucusta kullanan yolcunun ayıbıdır.
  • Açlıktan ölse kim verecekti bunun hesabını : ) Kofi Annan'ı göreve çağırıyorum!
  • hakem maçlardaki hatasını penaltı vererek telafi ediyordu anlaşılan
  • hakem hatasını penaltıyla telafi ediyordu anlaşılan
  • Ey ayrıcalık isteyen kişiler,sizlerin tümüne sesleniyorum..Bu millet bıktı sizin ayrıcalıklı istek ve taleplerinizden.Sizler utanmadan hala daha evirip çevirip bunları istiyorsunuz.Olmaz ve olmayacak Türk Milleti bu tür isndanlardan artık nefret ediyor.Herkes biz gibi olmalı.Bir gün Ruhat Mengi bir Erman... kardeşim insan hicap duyar kendi milli havayoluna pislik atmaktan.
  • Beğenmediysen bir daha binmezsin sayın toroğlu.THY o İsviçreye giden tek şirket değil.Lufthansa var mesela ona binin.Kabin memuru ne yapsın koltuğu mu tamir etsin.?
  • ne diyeyim sağolsun tüm yorumcu arkadaşlar tercüme olmuş hislerimize. 1 koltuk parası ödeyip sanki uçağı satın almışlara yazıklar olsun
  • Hocam, siz bakan misiniz da oyle avantadan business class filan istiyorsunuz. Kimse bunu yapmaz... Siz futbol yorumlarina devam edin, biz ucaklari ucuralim. Herkes isine baksin..
  • YAHU YILLAR GECİYOR HALA HAVACILIKTAN Bİ HABER YAŞIYORUZ,NE ACI ÜSTELİK BİRDE GAZETECİYSENİZ TÜM KAPILAR SİZE BUYRUN EFENDİM DİYE AÇILIYOR,ÜSTELİK BİRAZDA AGRESİFSENİZ VE BAĞIRARAK HERŞEYİ YAPTIRMA TELAŞI OLAN BİR YAPINIZ VARSA KAPILAR SİZİ 10 KM ÖTEDEN FARKETMELİ,YILLAR ONCE SİMDİ BİR KANALIN anchorman'I OLAN SAYGIN VE DURUST GAZATECİLİK TİMSALİ BİR BEY YAPMIŞTI VE GOZLERİME İNANAMAMISTIM BUSİNESS KABİNDE OTURAN BU SAYGIN GAZETECİ BEY YİNE BUSİNESS KABİNDE SEYHAT EDEN BİR İŞADAMI İLE RÖPORTAJ YAPIYORDU VE KAMERANIDA CEKİM YAPIYORDU SONRA İKRAM DAGITIMINA GECİLMİSTİ BEN BUSNİNESSIN 2 ARKA SIRASINDA OTURUYORDUM VE HOSTES HANIM KAMERANIN YERİNE GECMESİNİ RİCA ETTİĞİNDE O SAYGIN GAZETECİ BİRDEN BİR BAGIRDIKİ TUM KABİNDE CIT CIKMADI NEYMİŞ KAMERANIDA BUSİNESSTA OTURACAKMIS,BU YASANMIS OLAN OLAYDAN DA ANLAYACAGIMIZ GİBİ BAZI AYRICALIKLI KİŞİLER BAGIRARAK YA DA TEHDİT EDEREK BİRŞEYLER YAPTIRMAYI BIRAKSINLAR DUNYADA BOYLE BİR SEY YOK SADECE AZ GELİŞMİŞ ULKELERDE ORNEKLERİ COK FAZLA ÜSTELİK HAVACILIK OYLE USTUNKÖRÜ BİR İŞ DEĞİL OYLE KAFANA GORE KABİN DEGİŞTİREMEZSİN,VERİLEN O SARI KARTLARA GELİNCE O KADAR COK VARKİ ONUN HAKKINI VERMEK YÜREK İSTER VE BİRAZDA KİBARLIK İSTER THY KİMSENİN AHIRI DEĞİLDİR BU ZİHNİYETLE ZATEN THY COK EZEN OLUR,YOLCU HER ZAMAN HAKLI MANTIĞI TÜM HAVACILIK CAMİASINDA GEÇERLİ BİR KAVRAMDIR ANCAK İNSANA İNSAN GİBİ DAVRANMAYANLARI AYIRMAK COK ONEMLİ HERKES YOLCU OLABİLİR AMA HERKES İNSAN GİBİ MALESEF DAVRANAMIYORSA VE İNSANCA MUAMELE İSTİYORSA BUNU KABALIK HAKARET VE TEHDİTLE YAPMAMALIDIR

5 Haziran Perşembe sabahı saat 10.15 İstanbul-Cenevre uçağına bindim... Elimde sarı renkli "Miles" kartı var. Türk Hava Yolları'nın özel yolculara verdiği... Bakın bu "özel" lafı karıştırılmasın; haftada beş defa uçağa binersen, yani çok uçarsan verdikleri kart. Bu kartla CIP salonlarına girebiliyorsun ve uçtuğun mesafe ölçüsünde mil puanı kazanıyorsun. Onun haricinde hiçbir halta yaramıyor... Uçak geldiğinde en kötü koltuk neredeyse onu veriyorlar. Bu seferki yerim, Business Class koltukların bittiği yerin hemen arkasında, hem de ortadaydı. Yani, önümdeki sıra Business Class'ın son sırası. Yemek servisi başladı; önümdeki koltuğun arkasındaki tabla, yani yemek yiyeceğim kısım iki parçadan ibaret. Ancak ikisini de açarsanız yiyeceğiniz yemeği oraya koyabiliyorsunuz. Ama ben ikisini de açtığımda birinin kırık olduğunu gördüm. Yemek tepsisini koysan, daha birinci çatalda önümdeki tepsi, solumdaki Şansal'ın (Büyüka) kucağına inecek. Hostesi çağırdım; gitti geldi, "Kırıkmış " dedi. "Görüyorum" dedim. "Sizi arkalardaki bir koltuğa vereceğiz" dedi. Niye gideyim oraya, önde Business Class'ta tonla yer boş. Madem Türk Hava Yolları olarak bu senin hatan; alırsın yolcuyu öne. Tabii kim yapar bunu, düzgün bir hava yolu. "Peki sonunda ne oldu?" diyeceksiniz... Üç saatlik yolculukta ben yemek yiyemedim.

'O katı özel ayırdık sizi odadan çıkaralım'

Geldim Cenevre'ye, otele yerleştim. Fakat ertesi gün otele ne zaman gitsem benim oda kartı iptal. "O katı özel ayırdık, biz sizi çıkaralım başka odaya verelim" diyorlar. Ben de "Hayır" diyorum. İki gün sonra iyice sıkıştırdılar... Otel müdürü gelerek dedi kî; "Sekiz ay önce bu katı Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'na verdik. Ne olursunuz sizi daha iyi bir odaya alalım. "Aldılar götürdüler, beni süit bir odaya verdiler. Black Label viski şişesini de, bîr şişe şampanyayı da, bîr kutu çikolatayı da ve koca bir sepet meyveyi de yanında göndermeyi ihmal etmediler. Bir özür mektubuyla beraber... İşte benim daha yeni başlayan Avrupa Şampiyonası maceramdan maç harici iki olay. İki tane büyük şirket ve ikisinde ayrı uygulama. Biri benim güzel ülkemin Türk Hava Yolları, diğeri İsviçre'nin bir oteli.

Erman TOROĞLU
HÜRRİYET

THY'de kırık koltuk, İsviçre'de süit oda!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

SHARPWİNGS ~ 16 yıl önce
KABİN EKİBİ ERMAN HOCAYA AYIP ETMİŞ DOĞRUSU,ELİNDE SARI KARTI DA VARMIŞ.ONU BUSINESS CLASS A DEĞİL KOKPİTTE YER GÖSTERSELERMİŞ.HOCAM YAA, BURADA YATIP KALKMAYACAKSIN OTELDEKİ GİBİ,ALT TARAFI 3 SAAT UÇACAKSIN.BÜYÜTME BU KADAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medjai ~ 16 yıl önce
sn toroglu, bır gun oncesınden thy.com dan e check-ın yaptırırsanız ıstedıgınız koltuga oturursunuz. bunu sarı renk kartı olmayanlar da yapar. kırık koltuga gelınce, o thy nın degıl bır oncekı ucusta kullanan yolcunun ayıbıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mscsi ~ 16 yıl önce
Açlıktan ölse kim verecekti bunun hesabını : ) Kofi Annan'ı göreve çağırıyorum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 16 yıl önce
hakem maçlardaki hatasını penaltı vererek telafi ediyordu anlaşılan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
hakem hatasını penaltıyla telafi ediyordu anlaşılan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flydeck ~ 16 yıl önce
Ey ayrıcalık isteyen kişiler,sizlerin tümüne sesleniyorum..Bu millet bıktı sizin ayrıcalıklı istek ve taleplerinizden.Sizler utanmadan hala daha evirip çevirip bunları istiyorsunuz.Olmaz ve olmayacak Türk Milleti bu tür isndanlardan artık nefret ediyor.Herkes biz gibi olmalı.Bir gün Ruhat Mengi bir Erman... kardeşim insan hicap duyar kendi milli havayoluna pislik atmaktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Beğenmediysen bir daha binmezsin sayın toroğlu.THY o İsviçreye giden tek şirket değil.Lufthansa var mesela ona binin.Kabin memuru ne yapsın koltuğu mu tamir etsin.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erman-şansal ~ 16 yıl önce
ne diyeyim sağolsun tüm yorumcu arkadaşlar tercüme olmuş hislerimize. 1 koltuk parası ödeyip sanki uçağı satın almışlara yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Si atil ~ 16 yıl önce
Hocam, siz bakan misiniz da oyle avantadan business class filan istiyorsunuz. Kimse bunu yapmaz... Siz futbol yorumlarina devam edin, biz ucaklari ucuralim. Herkes isine baksin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzrumuz ~ 16 yıl önce
YAHU YILLAR GECİYOR HALA HAVACILIKTAN Bİ HABER YAŞIYORUZ,NE ACI ÜSTELİK BİRDE GAZETECİYSENİZ TÜM KAPILAR SİZE BUYRUN EFENDİM DİYE AÇILIYOR,ÜSTELİK BİRAZDA AGRESİFSENİZ VE BAĞIRARAK HERŞEYİ YAPTIRMA TELAŞI OLAN BİR YAPINIZ VARSA KAPILAR SİZİ 10 KM ÖTEDEN FARKETMELİ,YILLAR ONCE SİMDİ BİR KANALIN anchorman'I OLAN SAYGIN VE DURUST GAZATECİLİK TİMSALİ BİR BEY YAPMIŞTI VE GOZLERİME İNANAMAMISTIM BUSİNESS KABİNDE OTURAN BU SAYGIN GAZETECİ BEY YİNE BUSİNESS KABİNDE SEYHAT EDEN BİR İŞADAMI İLE RÖPORTAJ YAPIYORDU VE KAMERANIDA CEKİM YAPIYORDU SONRA İKRAM DAGITIMINA GECİLMİSTİ BEN BUSNİNESSIN 2 ARKA SIRASINDA OTURUYORDUM VE HOSTES HANIM KAMERANIN YERİNE GECMESİNİ RİCA ETTİĞİNDE O SAYGIN GAZETECİ BİRDEN BİR BAGIRDIKİ TUM KABİNDE CIT CIKMADI NEYMİŞ KAMERANIDA BUSİNESSTA OTURACAKMIS,BU YASANMIS OLAN OLAYDAN DA ANLAYACAGIMIZ GİBİ BAZI AYRICALIKLI KİŞİLER BAGIRARAK YA DA TEHDİT EDEREK BİRŞEYLER YAPTIRMAYI BIRAKSINLAR DUNYADA BOYLE BİR SEY YOK SADECE AZ GELİŞMİŞ ULKELERDE ORNEKLERİ COK FAZLA ÜSTELİK HAVACILIK OYLE USTUNKÖRÜ BİR İŞ DEĞİL OYLE KAFANA GORE KABİN DEGİŞTİREMEZSİN,VERİLEN O SARI KARTLARA GELİNCE O KADAR COK VARKİ ONUN HAKKINI VERMEK YÜREK İSTER VE BİRAZDA KİBARLIK İSTER THY KİMSENİN AHIRI DEĞİLDİR BU ZİHNİYETLE ZATEN THY COK EZEN OLUR,YOLCU HER ZAMAN HAKLI MANTIĞI TÜM HAVACILIK CAMİASINDA GEÇERLİ BİR KAVRAMDIR ANCAK İNSANA İNSAN GİBİ DAVRANMAYANLARI AYIRMAK COK ONEMLİ HERKES YOLCU OLABİLİR AMA HERKES İNSAN GİBİ MALESEF DAVRANAMIYORSA VE İNSANCA MUAMELE İSTİYORSA BUNU KABALIK HAKARET VE TEHDİTLE YAPMAMALIDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000