11 Eylül 2013, Çarşamba 13:28:54

THY'DE KARAR ANI!

Financial Times'a bağlı Mergermarket.com sitesi THY'nin yüzde 49 hissesinin satışı için bu ay karar verilebileceğini yazdı. Aynı site McKinsey ile olan danışmanlık anlaşmasının iptal edildiğini iddia etti...
  • THY, %100 özelleşecektir.
  • kolaydan para kazanmak varken niye uğraşsınlar? biz ara eleman ülkesiyiz...çalışmaya üretmeye gerek yok...işlet devret...hayırlı işler:)))
  • eee söyledik şişirme rakamlarla çakacaklar diye ama dinleyen kim...satında kurtulalım bu kamburdan
  • Bukadar kar ve bukadar hizlanbuyuyen turkiye de TEK kalmis bize ait bir sirketi neden satiyoruz?? Zarar mi edioruz diger 100 lerce sirket gibi!! Daha yasanicak alan bile birakmiyorlar yeni nesil ve bizleri baska ulkelerde yasama plani kurduruyorlar.. Canim turkiyemden sogutuyolar.. Biseyleri satmak yerine biseyler uretip halkin sirtindan kazanicaginiza uretiminizden kazansaniz... Is bukadar basit te neyse artik!!
  • Umarim en kisa zamanda satilir. Türkiye için iyi olur ama calisanlar için fazlada sevindirici değil. Tamamen duygusal :)))

Türk Hava Yolları'nın yüzde 49 hissesinin özelleştirmesinde sona yaklaşılıyor. Financial Times'a bağlı Mergermarket.com sitesinin sürece yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı THY'nin yüzde 49 satışı için bir ay içinde kararını verecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre; THY'nin pazardaki egemenliğinin Rekabet Kurulu tarafından soruşturulduğuna da yer verilen haberde bu sürecin en hızlı şekilde 6 ayda sonuçlanacağını ancak 1 seneyi de geçebileceği yazıldı.

MCKINSEY ANLAŞMASI İPTAL İDDİASI

Özelleştirme süreci ile ilgili danışmanlık yapılması için global danışmanlık firması McKinsey ile anlaşıldığını yazan Mergermarket.com henüz teyit edilmemesine rağmen Rekabet Kurulu soruşturması sonrasında bu anlaşmanın da iptal edildiğini yazdı. Haberde yer alan iddiaya göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kendi danışmanlık ekibini kuracak.

Öte yandan THY'den bu ay içinde hisse satışı ile ilgili karar verileceği ve McKinsey danışmanlığının iptali ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın hisse satışı için Rekabet Kurumu kararını beklemesi gerekmiyor. Ancak satıştan sonra THY için çıkacak olumsuz bir kararın yüzde 49 hisseyi alacak yeni sahiplere sıkıntı yaratabileceği konuşuluyor. Haberde yorumu yer alan bir havacılık sektörü uzmanı ise Rekabet Kurumu'ndan ceza gelmeyeceğini hisse satışının da 2014'de tamamlanmasını beklediğini söyledi.

THY'DE KARAR ANI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

THY Uzman ~ 11 yıl önce
THY, %100 özelleşecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
kolaydan para kazanmak varken niye uğraşsınlar? biz ara eleman ülkesiyiz...çalışmaya üretmeye gerek yok...işlet devret...hayırlı işler:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dedik be yaa ~ 11 yıl önce
eee söyledik şişirme rakamlarla çakacaklar diye ama dinleyen kim...satında kurtulalım bu kamburdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Bukadar kar ve bukadar hizlanbuyuyen turkiye de TEK kalmis bize ait bir sirketi neden satiyoruz?? Zarar mi edioruz diger 100 lerce sirket gibi!! Daha yasanicak alan bile birakmiyorlar yeni nesil ve bizleri baska ulkelerde yasama plani kurduruyorlar.. Canim turkiyemden sogutuyolar.. Biseyleri satmak yerine biseyler uretip halkin sirtindan kazanicaginiza uretiminizden kazansaniz... Is bukadar basit te neyse artik!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 11 yıl önce
Kapitalist toplumda devlet ayakta duramaz Pilot.
Pilot ~ 11 yıl önce
Umarim en kisa zamanda satilir. Türkiye için iyi olur ama calisanlar için fazlada sevindirici değil. Tamamen duygusal :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000