12 Aralık 2012, Çarşamba 13:10:08

THY’DE KAPALI KAPILAR ARDINDA NELER OLUYOR?

Türk Hava Yolları Yönetimi’nin Anadolujet’te görev alan pilot ve kabin memurlarla ilgili aldığı karar gündeme oturmuştu. Hava-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, yaşanan gelişmelerle ilgili AirportHaber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
  • Yazdık ya? Slot değişimi falan yok. Üstelik wet lease nedir, dry lease nedir bilmediği de belli. Hangi bilgileri hangi metodla hangi şirketten alabileceğinden de bi-haber. Üstelik Anadolu Jet operasyonuyla ilgili airporthaber.com da bir kaç yazı da kolaylıkla bulabilecekken.
  • Sunexpresse personeli THY personeline göre daha az maaşla aynı işi yapıyor THY açısından bu bir ticari başarıdır, çalışanlar açısından elbette üzücü fakat iş hayatı böyle özel sektörde çalışan herkes için geçerli, Ankarada çalışanlar için devlette kadro verme fikri çok yanlış, başka havayollarında çalışanlara öyle ayrıcalık var mı sanki
  • sendika denilen, havadan sudan bir örgüt. gerisi boş. AnadoluJet zaten uçuyor..
  • H AVA -İŞ VE PARALI ASKERLERİ FOSSSS...
  • Sayın Yagcı, Madur olan bu ınsanların cozum yollarını bulmaya calısmak fıkır yurutmekten gecmıyor. "Laf cok, ıcraat yok" dıye bırsey vardır. Suanda haklarını savunmaya calısıyoruz dedıgınız ınsanlara bunu yaptıgınızın farkındasınızdır umarım. Dıger mevzu ıse, madur olan THY - Anadolu Jet Ankara personelleri için kendilerıne sunmuş oldugunuz dilekçe örnegını ınceledım ve hayretler içinde kaldım. Siz bu dilekçe örneginde resmen Ankarada calışan ve Istanbula gıtmek ıstemeyen personellerı dilekçe örnegınızın sonunda istifa ettirmişsiniz. Benım haklarımı verin ama işimede bu şartla son verine getirmişsiniz... Buradaki mevzu alacakların tahsilatı değil, bu personellerin geleceğini sağlama alabilmek adına yani binevi THY na güvenerek personel olma durumuna nasıl getirebiliriz, nasıl işlerini kaybetmelerine engel oluruzun çabası içerisinde olmanız gerekir. Mevzu işten çıkartılıp, işsiz kalıp haklarının tahsilatı olsa bunu zaten cahil olan insan bile mahkeme yolu ile alacağını bilir... Fyi
  • gercekten cok haklisin sen farkettin kimse anlamadi senden baska . tesekkur ederiz aydinlattin herkesi. boyle yilin ortasinda kimsenin derdi ve sorumlulugu yok. onceden haber verme yok. surgun degilde ne bu!!!!!
  • Anadolujet'le THY'nin bir farki zaten yoktu, bakanin zorlamasi ile tuhaf bir ikinci kurum olusmus anlasilan. Bu uygulama Turkiye'de ABD'de denenip basarisiz olacagi anlasildiktan sonra basladi. United'in Ted'i vardi, Delta'nin Song'u. Anadolujet luzumsuz bir kurumdu.
  • Ey Mustafa YAĞCI çok güzel açıklamışsın TGS sürecini HABOM süreci ile ilgili bir kelime dahi ağzınıza almıyorsunuz sonrada kendinizi kahraman ilan etmeye kalkışıyorsunuz yazıklar olsun hava-iş e
  • neyin muhabeti oluyor anlamadim gerektiginde istanbul ve ankarada calisabileck memur aldilar onlarda bunu kabul ederk imza attilar neresi surgun?
  • Bırakın ahkam kesip sendikaya laf atmayı da duşunun bir kere siz atılan her arkadasınız icin şimdiye kadar ne yaptınız ?bana dokunmayan YILAN bin YASASIN diye diye sonunuz herkesten beter olacak korkarım...açın gözlerinizi açın bir zahmet ve insanlığınızdan eser kalmamış bari insanlık yapıp atılanlara yardım edenlere onlarla sabahtan aksama direnenlere,saglık sorunlarını ozel sorunlarına kadar her seyleri ile atılan arkadaslarımızın yanında olan sendika yönetimine biraz anlayışla saygıyla yaklaşın..olumsuz sözlerinizle bu uğurda asla ödün vermeyecek insanların motivasyonunu düşürmeye uğraşmayın BAŞARAMAYACAKSINIZ..sendikasız uçan şirketlere bakın haftada 36 saat uçuş,mesai ayda 210 saat,7 boş,nöbet saatleri belli 10 saat toplamda ama benim nöbetim henüz başlamadı bana sefer veremezsiniz deme şansları yok yani uygulamada 24saat nöbet,tek boş çift boş arkasına gece00:01den itibaren planlanan uçuşlar,16gun yıllık izin ve sadece kısın kullanılabilir..oku belki sendikanın kıymetini anlars

Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolujet’in Ankara merkezli operasyonlarında görevli 300 pilot ve kabin memuruyla ilgili aldığı karar tartışılmaya devam ediyor.


Geçtiğimiz hafta alınan ani bir kararla çalışanlara adeta “Ya İstanbul’a gidin ya da işinize son verilecek” denilmiş ve çalışanların 13 Aralık 2012 tarihine kadar alınan karara cevap vermeleri istenmişti. Süre yarın doluyor. İstanbul’da çalışmak istemeyen personel ile yollar 31 Aralık 2012 tarihinden itibaren ayrılacak.

Yaklaşık 300 personelin “ya tamam ya devam” diyeceği kararla ilgili olarak, Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Sekreteri Mustafa Yağcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AirportHaber’e özel açıklamalarda bulunan Yağcı, süreç ve THY yönetiminin izlediği politikaları “Başarısızlık” olarak özetledi.

AİLE DÜZENİ PARÇALANIYOR!

Alınan kararla ilgili kendilerinin sonrada haberi olduğunu belirten Hava-İş Genel Sekteri Mustafa Yağcı, ”İşveren durumu direkt olarak üyelere bildirmiş. Zaten Aceleyle alınan bir karar. Bizimle herhangi bir görüşme yapılmadı” dedi. Yağcı, “Alınan bu ani kararla çalışana dayatmalı bir seçme imkanı sunuluyor. Aile düzeni parçalanıyor. Daha önce de bunlar yaşandı. Özellikle TGS sürecinde bunu gördük” şeklinde konuştu.

Yağcı, “Bizim fikrimiz alınmadı ama öneri olarak şöyle bir şey diyebilirim. Bildiğiniz gibi Türk Hava Yolları her ne kadar özelleştirilmiş bir şirket de olsa bir tarafı hala devlete bağlı. En azından Ankara dışında çalışmak istemeyen arkadaşlarımız orada başka kamu kuruluşlarına yatay bir geçiş sağlanması yönünde bir çalışma yürütülebilir miydi? Bunu düşünüyoruz. Tabi olay bu noktada siyasi iradeye kalıyor” dedi.

ANADOLUJET SİSTEMİ TUTMADI!

Anadolujet’in Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın çabalarıyla halkı ucuz uçurmak için oluşturulan bir alt marka olduğunu söyleyen Genel Sekreter Yağcı, “Anadolujet’in Ankara merkezli ucuz uçuşlarla halka hizmet vermesi amaçlanmıştı. Ancak bu sistem tutmadı. Anadolujet, Türk Hava Yolları Yönetimi’nin başarısızlığıdır” ifadelerini kullandı.

ANADOLUJET’İN HAKLARI SUNEXPRESS’E VERİLİYOR!

Kapalı kapılar ardında neler olduğunu merak ettiklerini belirten Yağcı, “Anadolujet’in boşalttığı hatlar SunExpress’e geçiriliyor. Tabi bunlarla ilgili Sivil Havacılık müfredatını da iyi bilmek gerekiyor. Bu slot hakları ne şekilde el değiştiriyor. Kapalı kapılar ardında ne yapıldığını merak ediyoruz. Gündem de THY-Lufthansa teması da var bildiğiniz gibi. SunExpress de bu iki şirketin ortak kuruluşu” dedi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY’DE KAPALI KAPILAR ARDINDA NELER OLUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Merakından sorana... ~ 11 yıl önce
Yazdık ya? Slot değişimi falan yok. Üstelik wet lease nedir, dry lease nedir bilmediği de belli. Hangi bilgileri hangi metodla hangi şirketten alabileceğinden de bi-haber. Üstelik Anadolu Jet operasyonuyla ilgili airporthaber.com da bir kaç yazı da kolaylıkla bulabilecekken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarıdır ~ 11 yıl önce
Sunexpresse personeli THY personeline göre daha az maaşla aynı işi yapıyor THY açısından bu bir ticari başarıdır, çalışanlar açısından elbette üzücü fakat iş hayatı böyle özel sektörde çalışan herkes için geçerli, Ankarada çalışanlar için devlette kadro verme fikri çok yanlış, başka havayollarında çalışanlara öyle ayrıcalık var mı sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzakdan görüş ~ 11 yıl önce
Arkadaş..epey yalaka imişsin..buradan böyle görülüyor. yazının altına imzanı da at bari işe yarasın.
Havadan Sudan İş ~ 11 yıl önce
sendika denilen, havadan sudan bir örgüt. gerisi boş. AnadoluJet zaten uçuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BENCE.. ~ 11 yıl önce
H AVA -İŞ VE PARALI ASKERLERİ FOSSSS...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Av ~ 11 yıl önce
Sayın Yagcı, Madur olan bu ınsanların cozum yollarını bulmaya calısmak fıkır yurutmekten gecmıyor. "Laf cok, ıcraat yok" dıye bırsey vardır. Suanda haklarını savunmaya calısıyoruz dedıgınız ınsanlara bunu yaptıgınızın farkındasınızdır umarım. Dıger mevzu ıse, madur olan THY - Anadolu Jet Ankara personelleri için kendilerıne sunmuş oldugunuz dilekçe örnegını ınceledım ve hayretler içinde kaldım. Siz bu dilekçe örneginde resmen Ankarada calışan ve Istanbula gıtmek ıstemeyen personellerı dilekçe örnegınızın sonunda istifa ettirmişsiniz. Benım haklarımı verin ama işimede bu şartla son verine getirmişsiniz... Buradaki mevzu alacakların tahsilatı değil, bu personellerin geleceğini sağlama alabilmek adına yani binevi THY na güvenerek personel olma durumuna nasıl getirebiliriz, nasıl işlerini kaybetmelerine engel oluruzun çabası içerisinde olmanız gerekir. Mevzu işten çıkartılıp, işsiz kalıp haklarının tahsilatı olsa bunu zaten cahil olan insan bile mahkeme yolu ile alacağını bilir... Fyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sozlesmede belli diyen arkadas ~ 11 yıl önce
gercekten cok haklisin sen farkettin kimse anlamadi senden baska . tesekkur ederiz aydinlattin herkesi. boyle yilin ortasinda kimsenin derdi ve sorumlulugu yok. onceden haber verme yok. surgun degilde ne bu!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Luzumsuz bir kurum, Anadolujet ~ 11 yıl önce
Anadolujet'le THY'nin bir farki zaten yoktu, bakanin zorlamasi ile tuhaf bir ikinci kurum olusmus anlasilan. Bu uygulama Turkiye'de ABD'de denenip basarisiz olacagi anlasildiktan sonra basladi. United'in Ted'i vardi, Delta'nin Song'u. Anadolujet luzumsuz bir kurumdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman HABOM'u Ağzınıza Almayın ~ 11 yıl önce
Ey Mustafa YAĞCI çok güzel açıklamışsın TGS sürecini HABOM süreci ile ilgili bir kelime dahi ağzınıza almıyorsunuz sonrada kendinizi kahraman ilan etmeye kalkışıyorsunuz yazıklar olsun hava-iş e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sozlemede belli ~ 11 yıl önce
neyin muhabeti oluyor anlamadim gerektiginde istanbul ve ankarada calisabileck memur aldilar onlarda bunu kabul ederk imza attilar neresi surgun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Bırakın ahkam kesip sendikaya laf atmayı da duşunun bir kere siz atılan her arkadasınız icin şimdiye kadar ne yaptınız ?bana dokunmayan YILAN bin YASASIN diye diye sonunuz herkesten beter olacak korkarım...açın gözlerinizi açın bir zahmet ve insanlığınızdan eser kalmamış bari insanlık yapıp atılanlara yardım edenlere onlarla sabahtan aksama direnenlere,saglık sorunlarını ozel sorunlarına kadar her seyleri ile atılan arkadaslarımızın yanında olan sendika yönetimine biraz anlayışla saygıyla yaklaşın..olumsuz sözlerinizle bu uğurda asla ödün vermeyecek insanların motivasyonunu düşürmeye uğraşmayın BAŞARAMAYACAKSINIZ..sendikasız uçan şirketlere bakın haftada 36 saat uçuş,mesai ayda 210 saat,7 boş,nöbet saatleri belli 10 saat toplamda ama benim nöbetim henüz başlamadı bana sefer veremezsiniz deme şansları yok yani uygulamada 24saat nöbet,tek boş çift boş arkasına gece00:01den itibaren planlanan uçuşlar,16gun yıllık izin ve sadece kısın kullanılabilir..oku belki sendikanın kıymetini anlars

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000