27 Kasım 2008, Perşembe 08:14:59

"THY'de kalite düştü, yolculara saygı yok!"

Vatan Gazetesi yazarlarından Can Ataklı neden böyle düşünüyor? İşte cevabı...
  • Can Bey'in yorumlarına katılıyorum. Neredeyse haftada 3 ülkeye gidiyorum ve çok farklı havayolları ile uçuyorum. Burada Can beyin söylediği, THY'nin kalitesinin gözle görülür şekilde düşmesi. Can Bey'in yaşadıklarının beterini her THY uçuşunda yaşamaya başladım. Yurtdışı uçuşlarda, çok utandığım olmuştur milli havayolumuzun bu hale gelmesinden.. 2 yıl önce, birinci sınıf havayolu olmuş olabilir ancak bu kafayla yönetilmeye devam ederse, 2 yıl sonra 3. sınıf Afrika havayollarından beter olacak. Karlılık herşey değil.Burada hem karlı, hem müşteriye saygılı birkaç havayolu sıralardım ama, sonra yorumum yayınlanmaz.
  • sayın can bey sanırım siz hiç yabancı sirketlerde ucmadınız ben bu sektorde calısan biri olarak once baska sirketlere bakın sonra thy yi elestirmenizi oneririm.. dunya da sayılı sirketlerden biridir thy de gerek ikram gerekse personel acısından!!!
  • Ya bu can bey her ucusundan sonra kendisini birilerini kusurlu görüp bunu mutlaka yazma ihtiyacimi hissediyor? Can bey sanirim bu güne kadar hep hizmet alan konumunda uctunuz ama hic düsündünüzmü hizmet verme isinin ne kadar zor oldugunu? Hele böyle sizin gibi tipler ucmaya devam ettigi sürece..
  • THY nin hizmeti Five star ve birinci sınıf bunu ancak yabancı hava yolları ile uçanlar bilir.saygılarımla
  • Bu yazi Can Atakli tarafindan objektif olarak yazilmamis birileri tarafindan sanki bul birsey de karala diye yazdirttirilmis gibi.Hic bir aklibasinda yazar 30 dk. rotar yapti diye koca bir havayolunda kalite dustu diye gerzekce bir yaziyi kaleme alip kendi kalitesini dusurmez.
  • hangi kalite o eskiden millete faiş fiatla bilet satarkendi şimdi nerde %200 büyüyen şirketin pilotları nasıl oluki nasıl yetişir dışardan bilgisayarda 2000 saatlik gerçekte 300 saatlik f/o ler olimpik havayollarını unutmayın kaptanlar yaşlı f/o ler sadece altın mikrofon bir emergency olsa allah korusun kabin amirini çağırıp yerden destek alarak otoland iner belki güldürmeyin yıllarca beynimizi yıkayan sayın şövalye pilotlarda yellkenleri suda sandalye peşinde türkiyenin kaderi bu
  • sayın necojp,sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum, hani yabancı havayollarında, lavaboya gidince hosteslerin gözlerinin üzerinizde olduğunu ve 5 dk sonra kapıyı tıklattığını yazmışsınız ya,şunu bilmenizde fayda var, bu sivil havacılığın kuralıdır,yolcu lavaboya giderken gözlemlenir ve birkaç dk yani uzun bir süre sonra çıkmazsanız lavabodan kapıyı tıklamak ve kontrol etmek zorundadırlar, güvenlik açısından,thy nın çalışanlarının yapmaması imkansız onlarda mutlaka yapıyorlardır bu gözlemlemeyii
  • havayoluyla seyahat etmeyen bile yorum yazmis benim hemen hemen seyahat etmedigim havayolu sirketi yok ama thy deki hizmet guleryuz kimsede yok heleki TC vatandasi olunca yabanci havayollarinda lavaboya gidince bile hostesin gozu sende bide 5dk sonra kapiyi tiklatiyor en guzeli benim havayolum thy
  • Sen ancak rüyanda görürsün kıbleyi.Boşuna heveslenme.Golf.Zulu
  • Dostum havacılıktan anlamıyorsan sağa sola çamur atmayacaksın öğreneceksin burada da cahilliğini belli etmeyeceksin eskiden THY çalışanı isen kuyruk acın varsa bilki sende kör topal alınmışşsın şirketine. İstanbulda hala thy hizmet verdiğini havaşın ramp hizmeti verdiğini öğrenememişsin haa ramp ne die sorarsan dostum git araştır öğren ha türkçe anlamam diyosan istanbulda bir havaşlı arkadaşa sor sana ingilizce izah etsin ama sende onuda YAPAMIYCAKSIN(yapamayacaksın) türkçe özürlü arkadaşim. SONNY :))

Ankara dün sabah sise teslimdi. Tabii sisten uçaklarda çok etkilendi. Öğle saatlerine kadar olan tüm uçuşlar yapılamadı. Ondan sonrakiler ise en az birer saatlik gecikmelerle yapılabildi.

Ben de önceki gün gittiğim Ankara’dan dün döndüm. Sabah saatlerinde uçağa yetişme telaşı olmasın diye biletimi 13.00’e almıştım. Bir saat öncesinden alana geldim.

Bilgi ekranlarından “sis nedeniyle” oluşan gecikmeleri gördüm. Yapılacak bir şey yok doğal olarak. Allah’ın işine de karışacak değiliz ya.

Sonunda 13.00 uçağının yolcularını 12.30’da uçağa almaya başladılar. Kalkış saati de 12.50 gözüküyor. Yerimize oturduk, beklemeye başladık. Bekle bekle, uçak bir türlü kalkmıyor. Bunun da ötesinde iç havalandırma çalışmadığı için bunalmaya başladık.

Derken birkaç yolcu geldi. Anadolu kentlerinden zamanında gelemeyen yolcularmış. Beklemeye devam ediyoruz. Saat 13.30 oldu, hâlâ “tık” yok. Hosteslere soruyoruz “Yolcu bekliyoruz” diyorlar. İyi de zaten bu kadar gecikmesi olan uçakta hangi yolcu beklenir ki?

Tabii giderek sinirler gerildi. Herkes homurdanıyor. Önümdeki bebebekli kadın “Çocuğum fenalık geçirecek” diye hayıflanıyordu ki uçağa birden adeta yolcu baskını oldu. Belli ki başka bir kentten geciken uçağın yolcularını alıyoruz. Ama bu kez de aynı koltuğa bilet verilmişler çıktı ortaya. Müşteri hizmetleri sorunu çözemiyor. Bu kargaşada da 15 dakika kaybettik ve sonunda uçabildik. 30 yıldır THY ile uçuyorum. Ama son birkaç yıldaki kalite düşmesine hiç tanık olmamıştım. Üstelik şimdi bir de rekabet ortamı var. THY gözlediğim kadarıyla biraz adam sendeci yöntemle yönetiliyor.

Yolculara hiç saygı yok, bir sis THY organizasyonunu dağıtmaya yetiyor, insanlardan özür dilenmiyor.

Hoşunuza gitmiyor tabii ki bu durum.

Can Ataklı / Vatan

"THY'de kalite düştü, yolculara saygı yok!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

HadiSende ~ 15 yıl önce
Can Bey'in yorumlarına katılıyorum. Neredeyse haftada 3 ülkeye gidiyorum ve çok farklı havayolları ile uçuyorum. Burada Can beyin söylediği, THY'nin kalitesinin gözle görülür şekilde düşmesi. Can Bey'in yaşadıklarının beterini her THY uçuşunda yaşamaya başladım. Yurtdışı uçuşlarda, çok utandığım olmuştur milli havayolumuzun bu hale gelmesinden.. 2 yıl önce, birinci sınıf havayolu olmuş olabilir ancak bu kafayla yönetilmeye devam ederse, 2 yıl sonra 3. sınıf Afrika havayollarından beter olacak. Karlılık herşey değil.Burada hem karlı, hem müşteriye saygılı birkaç havayolu sıralardım ama, sonra yorumum yayınlanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
woywoda ~ 15 yıl önce
sayın can bey sanırım siz hiç yabancı sirketlerde ucmadınız ben bu sektorde calısan biri olarak once baska sirketlere bakın sonra thy yi elestirmenizi oneririm.. dunya da sayılı sirketlerden biridir thy de gerek ikram gerekse personel acısından!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin01 ~ 15 yıl önce
Ya bu can bey her ucusundan sonra kendisini birilerini kusurlu görüp bunu mutlaka yazma ihtiyacimi hissediyor? Can bey sanirim bu güne kadar hep hizmet alan konumunda uctunuz ama hic düsündünüzmü hizmet verme isinin ne kadar zor oldugunu? Hele böyle sizin gibi tipler ucmaya devam ettigi sürece..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şafak Bakkalbaşı ~ 15 yıl önce
THY nin hizmeti Five star ve birinci sınıf bunu ancak yabancı hava yolları ile uçanlar bilir.saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Robinhood ~ 15 yıl önce
Bu yazi Can Atakli tarafindan objektif olarak yazilmamis birileri tarafindan sanki bul birsey de karala diye yazdirttirilmis gibi.Hic bir aklibasinda yazar 30 dk. rotar yapti diye koca bir havayolunda kalite dustu diye gerzekce bir yaziyi kaleme alip kendi kalitesini dusurmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
h.v.c ~ 15 yıl önce
hangi kalite o eskiden millete faiş fiatla bilet satarkendi şimdi nerde %200 büyüyen şirketin pilotları nasıl oluki nasıl yetişir dışardan bilgisayarda 2000 saatlik gerçekte 300 saatlik f/o ler olimpik havayollarını unutmayın kaptanlar yaşlı f/o ler sadece altın mikrofon bir emergency olsa allah korusun kabin amirini çağırıp yerden destek alarak otoland iner belki güldürmeyin yıllarca beynimizi yıkayan sayın şövalye pilotlarda yellkenleri suda sandalye peşinde türkiyenin kaderi bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxx ~ 15 yıl önce
sayın necojp,sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum, hani yabancı havayollarında, lavaboya gidince hosteslerin gözlerinin üzerinizde olduğunu ve 5 dk sonra kapıyı tıklattığını yazmışsınız ya,şunu bilmenizde fayda var, bu sivil havacılığın kuralıdır,yolcu lavaboya giderken gözlemlenir ve birkaç dk yani uzun bir süre sonra çıkmazsanız lavabodan kapıyı tıklamak ve kontrol etmek zorundadırlar, güvenlik açısından,thy nın çalışanlarının yapmaması imkansız onlarda mutlaka yapıyorlardır bu gözlemlemeyii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
necojp ~ 15 yıl önce
havayoluyla seyahat etmeyen bile yorum yazmis benim hemen hemen seyahat etmedigim havayolu sirketi yok ama thy deki hizmet guleryuz kimsede yok heleki TC vatandasi olunca yabanci havayollarinda lavaboya gidince bile hostesin gozu sende bide 5dk sonra kapiyi tiklatiyor en guzeli benim havayolum thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKÜSTÜ ~ 15 yıl önce
Sen ancak rüyanda görürsün kıbleyi.Boşuna heveslenme.Golf.Zulu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RED CAP ~ 15 yıl önce
Dostum havacılıktan anlamıyorsan sağa sola çamur atmayacaksın öğreneceksin burada da cahilliğini belli etmeyeceksin eskiden THY çalışanı isen kuyruk acın varsa bilki sende kör topal alınmışşsın şirketine. İstanbulda hala thy hizmet verdiğini havaşın ramp hizmeti verdiğini öğrenememişsin haa ramp ne die sorarsan dostum git araştır öğren ha türkçe anlamam diyosan istanbulda bir havaşlı arkadaşa sor sana ingilizce izah etsin ama sende onuda YAPAMIYCAKSIN(yapamayacaksın) türkçe özürlü arkadaşim. SONNY :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000