31 Mayıs 2012, Perşembe 13:04:16

THY'DE İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK

Havacılıkta grev yasağı getiren yasa maddesi, dün Meclis'te kabul edildi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Tasarıya karşı eylem yapan personelle ilgili, "150 kişiden daha fazlasını çıkaracağım" dedi.
  • Adam dün bu haberi yalanladı ama haber hala yayında. http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/hamdi-topcudan-yeni-aciklama.html
  • HERKES KABIN MEMURLARIN PILOTLARIN ALDIGI MAASI KONUSUYOR,DUN BASBAKAN BIR ACIKLAMA YAPTI NUKLEER ENERJI SANTRALI ILE , TEHLIKESI ILE , KENDI AGIZI ILE DEDIGI KELIME '' UCAKTAN ALDIGINIZ RADYOSYANDAN DAHA AZ TEHLIKELI DEDI '' SIMDI SORUYORUM HERSEYI BILIP BILMEDEN YORUM YAPAN INSANLARA HAVACILIK SEKTORUNDE KAC KISI KANSERE YAKALANMIS KANSERDEN OLMUS BILIYORMUSUNUZ... O KADAR COK BILIYORSANIZ SIZDE OKUYUN EGITIM ALIN GELIN SIZDE CALSIIN SIZE CALISMAYIN DIYENMI VAR,, OYLE ORDA OTURDUGUNUZ YERDEN YAZIP YORUM YAPMAK KOLAY.........
  • vatana ihanetin en büyüğü; o işin erbabı olmayanı işin başına oturtmaktır ve bizler yıllardır bunu yapıyoruz !
  • Hava is sendikası baskanı atilay yalçın 22yıldan buyana oturduğun o o koltuğu artık bırak,kolayda tabii,işçi hakları bahane koltuk şahane..
  • tgs işgücü piyasasını düşürdüğü gibi iş piyasasını da düşürdü.tk'da 2 alan yerine 1'e çalıştırıyor insanı.tk şirketin hissedarı ama tgs piyasada verdiği fyatlarla zararına iş yapıyor, sektör kazancını da düşürüyor.kazanç demişken sunexprese zararına hizmet verdiği söylenşyor doğru mu ? tk dan kar et sunexpreses ver, bu nasıl iştir doğruysa?
  • ... cinayet sonrası gibi , çok gerildik ........... , finalin kronolojisi .... kabin memurları,yakınları,sendika en üste t.h.y yönetimi....... " BREMEN MIZIKACILARI "
  • Bu ülkenin başabakanına seslenmek istiyorum THY yönetimi uzun yıllardır bu ülkenin parasını çarçur ediyor.TGS kuruldu yıllardır zarar ediyor.Buda yetmez gibi havacılıkta bir sürü işletmeyi fiyat indirme,boş uçakla belli uçuşları gerçumlarınekleştirip kar ediyor görüntüsü verme yanlış yatırımlar vb durumların incelemesi gerekiyor.Bakanların üzerinde etki yaparak çalışanı köle zanneden bu zihniyetten hesap sorulmalıdır.EĞER ÜLKENİ SEVİYOR HAK YEDİRMEM DİYORSAN EY BAŞBAKAN THY NİN KENDİ MALI ZANNEDEN BU ADAMLARDAN HESAP SOR.
  • yaptıkları beceriksilikleri çalışanlara çok güzel sıvadılar grev yapıp şirketi zarara uğratttılar diye.
  • kabahat sende degil seni oraya başa getirende.. biraz da vicdan muhasebesi yapman lazım senin
  • hamdi beye yapılan eleştiriler ve suçlamalar yalan yanlış şeyler hamdi bey bence çok başarılı bi yönetici..

Havada grev yasağına yönelik AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün yasa teklifi maddesi, dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yasanın kabul edilmesi THY çalışanları arasında üzüntü ile karşılanırken, tasarıya karşı eylem yapan personeline THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan gözdağı gibi bir açıklama geldi.

İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde konuşan Topçu, " 150 THY çalışanını işten çıkardığımız söyleniyor. Doğru mu?" sorusuna, "Daha da fazlasını çıkaracağız" yanıtını verdi.

300 ÇALIŞAN ATILDI

Topçu'nun sözleri üzerine konuşan Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ise sayının şimdiden 300'ün üzerine çıktığını açıkladı. "Bundan sonra kaybedecek bir şeyimiz kalmadı" diyen Ayçin, önceki gün doktor raporu alarak işe gitmeyen personele mesajla işten atıldıkları yönünde bilgi geldiğini anımsatarak, "THY yönetimine dava açacağız. Çalışanlar geri alınmadıkça da bu eylem bitmeyecek" diye konuştu.

1 MADDE, 4,5 MİLYON DOLARI UÇURDU

THY çalışanlarının "havada grev yasağına" yönelik iş yavaşlatma eylemine gitmesinin THY'ye faturası ise ağır oldu.

İlk gün 151, dün de 68 olmak üzere iki günde THY'nin 219 seferi iptal oldı. İptal edilen seferler nedeniyle 20 bin yolcu etkilendi. 109 yurtiçi seferinin iptalinin 1 milyon dolar, 110 yurtdışı seferinin iptalinin ise yaklaşık 2,7 milyon dolara mal olduğu tahmin edilirken, 6 bin yolcunun 40 otelde konaklaması ve 10 bin yolcunun da yemek hizmetleri bedeli ile toplam maliyet 4,5 milyon doları buldu. 

(Vatan)

THY'DE İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Kemal ~ 12 yıl önce
Adam dün bu haberi yalanladı ama haber hala yayında. http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/hamdi-topcudan-yeni-aciklama.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUSMA ~ 12 yıl önce
HERKES KABIN MEMURLARIN PILOTLARIN ALDIGI MAASI KONUSUYOR,DUN BASBAKAN BIR ACIKLAMA YAPTI NUKLEER ENERJI SANTRALI ILE , TEHLIKESI ILE , KENDI AGIZI ILE DEDIGI KELIME '' UCAKTAN ALDIGINIZ RADYOSYANDAN DAHA AZ TEHLIKELI DEDI '' SIMDI SORUYORUM HERSEYI BILIP BILMEDEN YORUM YAPAN INSANLARA HAVACILIK SEKTORUNDE KAC KISI KANSERE YAKALANMIS KANSERDEN OLMUS BILIYORMUSUNUZ... O KADAR COK BILIYORSANIZ SIZDE OKUYUN EGITIM ALIN GELIN SIZDE CALSIIN SIZE CALISMAYIN DIYENMI VAR,, OYLE ORDA OTURDUGUNUZ YERDEN YAZIP YORUM YAPMAK KOLAY.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne olacaktı ki ~ 12 yıl önce
vatana ihanetin en büyüğü; o işin erbabı olmayanı işin başına oturtmaktır ve bizler yıllardır bunu yapıyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atilay yalcinnnn ~ 12 yıl önce
Hava is sendikası baskanı atilay yalçın 22yıldan buyana oturduğun o o koltuğu artık bırak,kolayda tabii,işçi hakları bahane koltuk şahane..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 12 yıl önce
tgs işgücü piyasasını düşürdüğü gibi iş piyasasını da düşürdü.tk'da 2 alan yerine 1'e çalıştırıyor insanı.tk şirketin hissedarı ama tgs piyasada verdiği fyatlarla zararına iş yapıyor, sektör kazancını da düşürüyor.kazanç demişken sunexprese zararına hizmet verdiği söylenşyor doğru mu ? tk dan kar et sunexpreses ver, bu nasıl iştir doğruysa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hm_saphien@ ~ 12 yıl önce
... cinayet sonrası gibi , çok gerildik ........... , finalin kronolojisi .... kabin memurları,yakınları,sendika en üste t.h.y yönetimi....... " BREMEN MIZIKACILARI "

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kubey ~ 12 yıl önce
Bu ülkenin başabakanına seslenmek istiyorum THY yönetimi uzun yıllardır bu ülkenin parasını çarçur ediyor.TGS kuruldu yıllardır zarar ediyor.Buda yetmez gibi havacılıkta bir sürü işletmeyi fiyat indirme,boş uçakla belli uçuşları gerçumlarınekleştirip kar ediyor görüntüsü verme yanlış yatırımlar vb durumların incelemesi gerekiyor.Bakanların üzerinde etki yaparak çalışanı köle zanneden bu zihniyetten hesap sorulmalıdır.EĞER ÜLKENİ SEVİYOR HAK YEDİRMEM DİYORSAN EY BAŞBAKAN THY NİN KENDİ MALI ZANNEDEN BU ADAMLARDAN HESAP SOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayak oyunları ~ 12 yıl önce
yaptıkları beceriksilikleri çalışanlara çok güzel sıvadılar grev yapıp şirketi zarara uğratttılar diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 12 yıl önce
kabahat sende degil seni oraya başa getirende.. biraz da vicdan muhasebesi yapman lazım senin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2323 ~ 12 yıl önce
hamdi beye yapılan eleştiriler ve suçlamalar yalan yanlış şeyler hamdi bey bence çok başarılı bi yönetici..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000