04 Temmuz 2014, Cuma 16:57:14

THY'DE İŞ GARANTİSİ İLANINDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Maltepe Üniversitesi duyurduğu ilan ile Türk Hava Yolları’nda iş garantili kabin memurluğu eğitimi vereceğini duyurdu. Ancak iş garantili olarak duyurulan ilanın aksine AirportHaber bir ayrıntıya ulaştı; mezuniyet sonrasında THY’nin kriterlerini karşılayanlar işe girebilecek.
  • Sivil havacilik kabin hizmetleri mezunuyum maltepe uni sinde iş bulamadım boştayım
  • Bir Allah'ın kulu da demiyor ki belki ki inanmışlardır belki son çareleri bu bölümdür akademik kariyer için bu kadar zorluklara katlanıyolardır diye.Bu ilanla bu bölümün açılışını yapan üstelik ön mülakatı geçip mezun olmama 1 ay kala bizim için özel açılacak mülakatlara girmeyi bekleyen bir kabin memuru olaraktan hepinizi empatiye davet ediyorum bu bencillik niye ? Biz bilmiyo muyduk sanki okul okumadan da hostes olabileceğimizi.Daha okuldayken bile bize kök söktüren hocalarla uğraşmamız yetmiyormuş gibi birde sağdan soldan sonra yolculardan ve büyüklük taslayanlardan laf işiticez her gün uçağın düşme yada kaçırılma tehlikesiyle karşılaşıcaz herbiş her insanın sorumluluğu bize bakıcak,işlerine gelmedi mi şikayet edip ayağımızı kaydıracaklar sonra otobüs muavini muamelesi görüp garson diye aşağılanıp bir de maaşımız miletin gözüne batacak.Yazıklar olsun böyle zihniyetlere..Madem herkesin uyabileceği kriterlere sahip bir iş haydi durmayın sizde K/M olun yiyorsa hadi!!Ama uzaktan konşmyn
  • Bu meslek sorumluluk, ciddiyet, tecrübe isteyen bir meslek. Yeri geliyor 300 kişiden fazla insanın sorumluluğu güvenliği sizin gözetiminizde oluyor. Bu iş mankenlik ya da kabinde salına salına gezme yeri değil. Dünyanın hiçbir büyük havayolu şirketinde üst yaş sınırı gibi saçma sapan bir anlayış yoktur. Gelişmiş ülkelerde insanların iş gücü birikimi ve zakasına bakılır. THY insan kaynaklarının yaş sınırı takıntısı şirketin halen amatör zihniyetle çalıştığının açık göstergesidir. Abd' de nehire iniş yapan uçaktaki kabin memurlarının en gençi 50 yaşlarındaydı ve o tahliye dünya tarihine geçti. 5 yıldızlı olmak isteyen bir şirketin işe alım kriterleri anlaşılır gibi değil. Üniversiteleri açmak tabi ki çok güzel ama biz biliyoruz ki İstanbul Üni kabin mezunlarını önce arayıp gelşn diyen sonra 23 yasından büyük olanlarınızı mülakata alamıyoruz, Kapadokya üni için mülakatla insanları alıp sonra kulplar bulup almayan, Kırklareli üniye yine aynı saçmalıkları yapan Thy bu okula yapmaz umarım..
  • Mezun oldugunda 100 kg olursa hatun onu kim ne yapsin, tabi ki sirketin istedigi ve aradigi ozelliklere mezun olununca tekrar bakilir. Abartmayin yaw
  • iki yilda pilot olduk diyen arkadas kaptanin agzina bakarsin ancak sen emergency e düşte o zaman gorelim pilotlugunu oyle iki yilda ancak ucagin ne oldugunu anlarsin
  • zeplinlerden beri kolej mezunu prezantable geçler yapmış bu işi , bitaraflarından lisans uyduran birileri bu ülkenin zamanını vede kaynaklarını israf ediyor , el oğlu aya çıkmış hehey ... ( bizamanda duelco diye bi tokatçı gurubu türemişti , buda tokatın resmi tabelalı yolu olsa gerek ! )
  • Ne kadar kit akıllarına ben ikramiye aylık lira para alayım siz garson deyin kıskançlık çatlak in ne diyeyim.
  • Meslegimin bi parçası garson ve ben bundan iyi para kazanıyorum ve cok memnunum. Aynı şekilde dünyayı gezip gorebilecegim ve bu kadar kazabilecegim başka bir meslek var sa söyleyin başvuralim ya da sizin mesleginiz çok iyi sanırım onun için eğitim alalım. :)
  • Arkadaşlar yorumları okudum da , gerçekten ne kadar kötü düşünceli insan var... Çekemeyen, hasetlik eden, maaşımıza takılan... Öncelikle her işin bir zorluğu vardır. Hep eleştiriyosunuz, bigün de teşekkür edin, takdir edin bu ne ya? Yok iki yemek dağıtmak zor geliyo, arkada lak lak bilmem ne.. Nasıl cümleler bunlar? Kabinde, gerçekten işini güzel yapan,zeki, kalifiye,pratik insanlar var. Şirketi güzel temsil eden, güleryüzlü, herkesle ilgili alakalı,yardımcı olmaya calısan bir sürü arkadasımız var. Neden hep yeriyosunuz? Yolculardan aldığımız tonla teşekkürler var.. 7 bin kişi içinde illa ki istisnalar da olabilir. Herhangi biyere yemeğe gittiğinizde hiç mi denk gelmiyo sizinle ilgili alakalı insanlar, ya da suratsız yorgun görünen? Lütfen artık eleştirmek yerine biraz takdir edin, teşekkür etmeyi bilin...gülümseyerek karşıladığımızda,cevap bile vermeden geçmek yerine bir merhaba demeyi öğrenin, rica etmeyi öğrenin, teşekkür etmeyi öğrenin....
  • Keşke doğru bilği ile analiz yapılsaydı. Okula başlayacak öğrenciler thy uçuş eğitim merkezinde thy nin kendi oluşturdugu heyetten geçerek okula başlayabiliyorlar. Bu sıkı bir mülakatta oluyor. 100 kişiden ancak 10 kişi geçebiliyor.

Maltepe Üniversitesi duyurduğu ilan ile Türk Hava Yolları’nda iş garantili kabin memurluğu eğitimi vereceğini duyurdu. Ancak iş garantili olarak duyurulan ilanın aksine AirportHaber bir ayrıntıya ulaştı; mezuniyet sonrasında THY’nin kriterlerini karşılayanlar işe girebilecek.

Geçtiğimiz yılın yaz dönemlerinde Türk Hava Yolları ile Maltepe Üniversitesi arasında bir protokol imzalanmış ve taraflar Sivil Havacılık ve kabin hizmetlerine personel yetiştirme çerçevesinde ortak hareket etme kararı almıştı.

İmzalanan protokol kapsamında bir ilan yayınlayan Maltepe Üniversitesi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünde kabin memuru yetiştirileceğini, eğitim sürecinin ardından Türk Hava Yolları’nda iş garantisi olduğunu duyurdu. Toplam 2 yıl sürecek eğitim sürecinin ardından THY’de iş garantisi vaad  eden üniversitede, ilanının aksine iş garantisi konusunun daha detaylı olduğu öğrenildi. Buna göre, mezun olan adaylardan sadece THY’nin şartlarını taşıyanlar iş başı yapabilecek.

SADECE 4 KİŞİYE BURS VERİLECEK

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; başvuracak bay ve bayan adaylara YGS-5 Sınavı’ndan 140 ve üzeri puan alma şartı koyan Maltepe Üniversitesi, başvuranlar arasından en yüksek puan almış 4 kişiye ise burs verecek.

Söz konusu 4 kişi haricinde herkesten yıllık 12 bin 100 lira talep eden üniversite, mezun olan adaylardan sadece Türk Hava Yolları’nın kriterlerini taşıyanları iş başı yaptıracak.

İşte eğitime girecek bayan adaylarda aranan özellikler;

Boy: 1.60-180
Kilo: 40-60
YGS-5 sınavndan 140 ve üzeri puan almak
Mezun olunduğunda 25 yaşından gün almamış olmak



©AirportHaber

THY'DE İŞ GARANTİSİ İLANINDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

anlamadım ~ 7 yıl önce
Sivil havacilik kabin hizmetleri mezunuyum maltepe uni sinde iş bulamadım boştayım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maltepeli ~ 9 yıl önce
Bir Allah'ın kulu da demiyor ki belki ki inanmışlardır belki son çareleri bu bölümdür akademik kariyer için bu kadar zorluklara katlanıyolardır diye.Bu ilanla bu bölümün açılışını yapan üstelik ön mülakatı geçip mezun olmama 1 ay kala bizim için özel açılacak mülakatlara girmeyi bekleyen bir kabin memuru olaraktan hepinizi empatiye davet ediyorum bu bencillik niye ? Biz bilmiyo muyduk sanki okul okumadan da hostes olabileceğimizi.Daha okuldayken bile bize kök söktüren hocalarla uğraşmamız yetmiyormuş gibi birde sağdan soldan sonra yolculardan ve büyüklük taslayanlardan laf işiticez her gün uçağın düşme yada kaçırılma tehlikesiyle karşılaşıcaz herbiş her insanın sorumluluğu bize bakıcak,işlerine gelmedi mi şikayet edip ayağımızı kaydıracaklar sonra otobüs muavini muamelesi görüp garson diye aşağılanıp bir de maaşımız miletin gözüne batacak.Yazıklar olsun böyle zihniyetlere..Madem herkesin uyabileceği kriterlere sahip bir iş haydi durmayın sizde K/M olun yiyorsa hadi!!Ama uzaktan konşmyn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umarım ~ 10 yıl önce
Bu meslek sorumluluk, ciddiyet, tecrübe isteyen bir meslek. Yeri geliyor 300 kişiden fazla insanın sorumluluğu güvenliği sizin gözetiminizde oluyor. Bu iş mankenlik ya da kabinde salına salına gezme yeri değil. Dünyanın hiçbir büyük havayolu şirketinde üst yaş sınırı gibi saçma sapan bir anlayış yoktur. Gelişmiş ülkelerde insanların iş gücü birikimi ve zakasına bakılır. THY insan kaynaklarının yaş sınırı takıntısı şirketin halen amatör zihniyetle çalıştığının açık göstergesidir. Abd' de nehire iniş yapan uçaktaki kabin memurlarının en gençi 50 yaşlarındaydı ve o tahliye dünya tarihine geçti. 5 yıldızlı olmak isteyen bir şirketin işe alım kriterleri anlaşılır gibi değil. Üniversiteleri açmak tabi ki çok güzel ama biz biliyoruz ki İstanbul Üni kabin mezunlarını önce arayıp gelşn diyen sonra 23 yasından büyük olanlarınızı mülakata alamıyoruz, Kapadokya üni için mülakatla insanları alıp sonra kulplar bulup almayan, Kırklareli üniye yine aynı saçmalıkları yapan Thy bu okula yapmaz umarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mezun oldugunda 100 kg olursa hatun onu kim ne yapsin, tabi ki sirketin istedigi ve aradigi ozelliklere mezun olununca tekrar bakilir. Abartmayin yaw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
iki yilda pilot olduk diyen arkadas kaptanin agzina bakarsin ancak sen emergency e düşte o zaman gorelim pilotlugunu oyle iki yilda ancak ucagin ne oldugunu anlarsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 10 yıl önce
zeplinlerden beri kolej mezunu prezantable geçler yapmış bu işi , bitaraflarından lisans uyduran birileri bu ülkenin zamanını vede kaynaklarını israf ediyor , el oğlu aya çıkmış hehey ... ( bizamanda duelco diye bi tokatçı gurubu türemişti , buda tokatın resmi tabelalı yolu olsa gerek ! )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geleyim size ~ 10 yıl önce
Ne kadar kit akıllarına ben ikramiye aylık lira para alayım siz garson deyin kıskançlık çatlak in ne diyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garson ~ 10 yıl önce
Meslegimin bi parçası garson ve ben bundan iyi para kazanıyorum ve cok memnunum. Aynı şekilde dünyayı gezip gorebilecegim ve bu kadar kazabilecegim başka bir meslek var sa söyleyin başvuralim ya da sizin mesleginiz çok iyi sanırım onun için eğitim alalım. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar yorumları okudum da , gerçekten ne kadar kötü düşünceli insan var... Çekemeyen, hasetlik eden, maaşımıza takılan... Öncelikle her işin bir zorluğu vardır. Hep eleştiriyosunuz, bigün de teşekkür edin, takdir edin bu ne ya? Yok iki yemek dağıtmak zor geliyo, arkada lak lak bilmem ne.. Nasıl cümleler bunlar? Kabinde, gerçekten işini güzel yapan,zeki, kalifiye,pratik insanlar var. Şirketi güzel temsil eden, güleryüzlü, herkesle ilgili alakalı,yardımcı olmaya calısan bir sürü arkadasımız var. Neden hep yeriyosunuz? Yolculardan aldığımız tonla teşekkürler var.. 7 bin kişi içinde illa ki istisnalar da olabilir. Herhangi biyere yemeğe gittiğinizde hiç mi denk gelmiyo sizinle ilgili alakalı insanlar, ya da suratsız yorgun görünen? Lütfen artık eleştirmek yerine biraz takdir edin, teşekkür etmeyi bilin...gülümseyerek karşıladığımızda,cevap bile vermeden geçmek yerine bir merhaba demeyi öğrenin, rica etmeyi öğrenin, teşekkür etmeyi öğrenin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal kaan ~ 10 yıl önce
Keşke doğru bilği ile analiz yapılsaydı. Okula başlayacak öğrenciler thy uçuş eğitim merkezinde thy nin kendi oluşturdugu heyetten geçerek okula başlayabiliyorlar. Bu sıkı bir mülakatta oluyor. 100 kişiden ancak 10 kişi geçebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000