04 Şubat 2014, Salı 21:33:06

THY'DE İMKANSIZ DENİLEN OLAY GERÇEKLEŞTİ

Türk Hava Yolları'nda (THY) 29 Mayıs 2012'de işten çıkarılan 305 çalışanının büyük bölümünün işe dönüşü onaylandı. Şimdi ne olacak?
  • 2013 te isten cıkarılıp mahkemesi devam eden rapor magdurları da mahkemeleri kazanılırsa ise baslamaları ve kabul edilmelerşi iş ahlakı ve sn Hamdi topcu nun öteki dunyada hesap verecegı kısı sayısının azalması bakımından dogru degılmıdır Mahkemesı halıhazırda devam eden her kabin memurunun sonuca gore ıse ıadeyse ıade seklınde ıslerıne kavusmaları haksızlıgı gıderecektır.Halen mahkemeyı bekleyen kabin memurları var
  • Protokol kağıdını gören var mi acaba? Şartlar söylenildiği gibi mi? Kısaca bilgilendiren olursa sevinirim.
  • Geri atmayacakları, en kötü uçuşları vermeyecekleri ne malum?
  • Acaba sendikadan birileri bir açıklama yapma tenezzülünde bulunacak mi?
  • ALİ KEMAL TATLIBAL BUNDAN BİR KAÇ AY ÖNCE MAHKEMEDE İŞTEN ATILMAM İÇİN TANIKLIK YAPMIŞTI,,ŞİMDİ BENİ İŞE ALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR ŞU HAYAT NE GARİP :)) ,,SANA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN TK ÇALIŞANI
  • Şu çıkardığınız taséron işcileride geri alın kul hakkında bahs eden zihniuet
  • geri alınanlar için çok sevindim hayirli olsun tekrardan. Acaba sendik üvey evlat haBOM içinde birşeyler yapacakmı nasıl oluyorda çelik iş kolunda yer alıyoruz halen şaşkınlık içerisindeyiz. Acaba bunun için bir çalışma var mi ?
  • 305 ile bir adamı rezil ettiler bir adamı kahraman edecekler
  • ben olsam yemek yediği kabı pisletenlere dönüp bakmazdım....ihanet kalıtsaldır
  • öyle diyolar,böyle diyolar diye birşey yok;davası bitmeyenler(iş mahkemesinde veya yargıtayda bekleyenler)aynı maaşla,ancak davalarından yani bütün haklarından vazgeçerek işe dönebilir,davadan feragat edilmezse işe dönemiyorlar ve böylece kaç yıllık kıdem tazminatı birikmişse sıfıra indirilerek işe yeni başvurup kabul edilen bir kişi gibi muamale görecek,örneğin 15 yıllık çalışan davasını çekecek ESKİ KIDEMİYLE DEĞİL,sıfır kıdemle başlayacak ve 15 yıllık biriken kıdem tazminatı thy'nin kasasına bırakılacak sanırım yeni sendikayla cumaya gitmeye başlayanlar,bravo diyenler,ekmeğimize döndürünüz diyenler de bunu istiyordu haa davayı çekince de bütün dava,dosya,mahkeme masrafı kaç bin tl ise onu da thy'ye ödemeden işbaşı yok tabii protokolde 'eğer işe alım kriterleri' yani yeni iş başvurusundaki şartlara uygun bulunmazsa thy a.o işe başlatmayabilir maddesi de hayırlı uğurlu olsun,

THY'de işten çıkarılan 305 çalışandan 235'inin işe dönüşü onaylandı. THY Yönetim Kurulu'nda imzadan çıkan karar ile birlikte 235 çalışanın işe dönüşünün önünde hiçbir engel kalmadı.

THY Teknik A.Ş'den çıkarılan 30 civarında teknisyenin de işe dönüşüne ilişkin kararın birkaç gün içinde onaydan çıkması bekleniyor.

İşe dönüş kararları onaylanan çalışanların 10 gün içinde THY'ye başvuruda bulunarak bir form dolduracakları ve ardından eğitim programına başlayacakları kaydedildi.

THY'ye dönüşü sağlanan çalışanların tazminatını alanlar ile almayanlar olarak farklı kategorilerde işe dönüşlerinin sağlandığı öne sürüldü. Konuya ilişkin ayrıntıların sendika tarafından açıklanması bekleniyor.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

24. Dönem Toplu İş sözleşmemizde mutabakata varılan protokol anlaşması gereği THY A.O. Yönetimi ile sendikamız yönetimi arasında oluşturulan komisyon çalışmaları tamamlanmış ve 256  Üyemizin iş başı yapması uygun görülmüştür.

Teknik A.Ş.’deki 39 üyemiz ile ilgili görüşmelerde  hafta içinde sonuçlandırılarak tarafımızdan bilahare açıklanacaktır.

Bazı üyelerimiz işveren tarafından disiplin suçu niteliğindeki suçlar kapsamında görüldüğünden işe iadeleri konusunda mutabakat sağlanamamıştır. Bu arkadaşlarımız için anlaşma protokolüne şerh düşülmüş ve arkadaşlarımızın yasal haklarını araması hususunda ve hukuki süreçte kendilerine sendikamızca her türlü destek verilecektir.

Sendikamız yeni yönetimi göreve geldiği 08 Aralık 2013 tarihi itibariyle olağan üstü bir gayret göstererek yaklaşık yedi ay süren grevi başarıyla bitirmiş ve bu kısa süreçte sendikal  yaşamda örneğine az rastlanılacak bir başarıya daha imza atarak, işyerinden atılan yüzlerce üyemizin işe dönüşü sağlanmıştır.

Bu kısa süreçte ayrıca yaklaşık 3000 yeni üye sendikamıza üye yapılarak Ç.S.G.B’ınca yayınlanan Ocak ayı istatistiklerinde sendikamız üye sayısı 16.517 ye yükselmiş ve sendikamız Taşımacılık İşkolunun en büyük sendikası olmuştur.

Yönetimimiz, üyelerimizin desteği ile yeni  başarılara imza atmak için fedakarlıkla çalışmaya devam edecektir.
Yeniden iş başı yapacak üyelerimize bu süreçte yaşadıkları sıkıntıların bir daha yaşanmaması dileği ile, sendikamız öncülüğünde yaptıkları mücadele ve verdikleri destekten dolayı teşekkür eder,  işe dönüşlerinin hayırlı olmasını dileriz.

İş başı yapacak üyelerimizin sendikamız genel merkezine bizzat gelerek 10 Şubat 2014 saat 17.00’a kadar iş başı formalarını doldurmalarını rica ederiz.

​HAVA-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

Airporthaber.com ÖZEL

THY'DE İMKANSIZ DENİLEN OLAY GERÇEKLEŞTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

peki ya ~ 10 yıl önce
2013 te isten cıkarılıp mahkemesi devam eden rapor magdurları da mahkemeleri kazanılırsa ise baslamaları ve kabul edilmelerşi iş ahlakı ve sn Hamdi topcu nun öteki dunyada hesap verecegı kısı sayısının azalması bakımından dogru degılmıdır Mahkemesı halıhazırda devam eden her kabin memurunun sonuca gore ıse ıadeyse ıade seklınde ıslerıne kavusmaları haksızlıgı gıderecektır.Halen mahkemeyı bekleyen kabin memurları var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Protokol kağıdını gören var mi acaba? Şartlar söylenildiği gibi mi? Kısaca bilgilendiren olursa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Geri atmayacakları, en kötü uçuşları vermeyecekleri ne malum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aciklama ~ 10 yıl önce
Acaba sendikadan birileri bir açıklama yapma tenezzülünde bulunacak mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şahit ~ 10 yıl önce
ALİ KEMAL TATLIBAL BUNDAN BİR KAÇ AY ÖNCE MAHKEMEDE İŞTEN ATILMAM İÇİN TANIKLIK YAPMIŞTI,,ŞİMDİ BENİ İŞE ALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR ŞU HAYAT NE GARİP :)) ,,SANA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN TK ÇALIŞANI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şu çıkardığınız taséron işcileride geri alın kul hakkında bahs eden zihniuet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haBOM ~ 10 yıl önce
geri alınanlar için çok sevindim hayirli olsun tekrardan. Acaba sendik üvey evlat haBOM içinde birşeyler yapacakmı nasıl oluyorda çelik iş kolunda yer alıyoruz halen şaşkınlık içerisindeyiz. Acaba bunun için bir çalışma var mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maraba ~ 10 yıl önce
305 ile bir adamı rezil ettiler bir adamı kahraman edecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frp ~ 10 yıl önce
ben olsam yemek yediği kabı pisletenlere dönüp bakmazdım....ihanet kalıtsaldır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
öyle diyolar,böyle diyolar diye birşey yok;davası bitmeyenler(iş mahkemesinde veya yargıtayda bekleyenler)aynı maaşla,ancak davalarından yani bütün haklarından vazgeçerek işe dönebilir,davadan feragat edilmezse işe dönemiyorlar ve böylece kaç yıllık kıdem tazminatı birikmişse sıfıra indirilerek işe yeni başvurup kabul edilen bir kişi gibi muamale görecek,örneğin 15 yıllık çalışan davasını çekecek ESKİ KIDEMİYLE DEĞİL,sıfır kıdemle başlayacak ve 15 yıllık biriken kıdem tazminatı thy'nin kasasına bırakılacak sanırım yeni sendikayla cumaya gitmeye başlayanlar,bravo diyenler,ekmeğimize döndürünüz diyenler de bunu istiyordu haa davayı çekince de bütün dava,dosya,mahkeme masrafı kaç bin tl ise onu da thy'ye ödemeden işbaşı yok tabii protokolde 'eğer işe alım kriterleri' yani yeni iş başvurusundaki şartlara uygun bulunmazsa thy a.o işe başlatmayabilir maddesi de hayırlı uğurlu olsun,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo.. ~ 10 yıl önce
bravo sendikaya gerçekten mükemmel bir anlaşmaya imza atmış!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000