25 Mayıs 2012, Cuma 17:01:22

THY'DE GREV KARARI ASILACAK

THY ile Hava İş Sendikası arasında 23. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde flaş bir gelişme yaşandı. Mahkeme THY’nin itirazlarını reddetti, ibre Hava İş’in lehine döndü. THY’de grev kararı asılabilir.
  • tek gercek olmalı , asla kafa karısmasın ki o da sudur: davamız haklarımızı koruma davasıdır, grev hakkının elimizden alınıp kölelestirilmeye karsı dik durusta olmamızdır, hepsi bu baska bisey degil. Yahu bunu anlamayan/anlamak istemeyen ne zihinsiz zihniyetler varmıs, yazıkk!!.. Su bilinsin ki bu davamızı hep birlikte tekyürek savunacagız. Tek yapmamız gereken bizde zaten var olan birlik beraberlik fitilini ateşlemek. Ben inanıyorum, hepimiz de inanalım, basaracagız.
  • BU AKP GERÇEKTEN BAŞA BELA BUNA HALA OY VERECEĞİM DİYEN DÖRT AYAKLILAR VAR YAZIK TÜRKİYE BUDURUMA DÜŞMEMELİYDİ.ŞİMDİ BAZILARI SEN ÇOK BİLİYORSUN DİYECEKTİR. TABİKİ BİLİYORUM BENDE 12 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE İLK KEZ AKP'YE OY VERDİM KEŞKE VERMEZ OLSAYDIM BİR DAHA HAYATTA İŞİM OLMAZ AKP İLÇESİNİN ÖNÜNDEN BİLE GEÇMEM...VİCDANEN RAHATSIZIM AFFEDİN BENİ.
  • yazılan bütün yorumları okudum muhtemelen bunlardan birkaç tanesi benim mesai arkadaşım geri kalanlarda ortalığı karıştırıp bizi birbirimize düşürmeye çalışan insanlar belki müdürlerimiz belki başkanlarımız. Ne tekniğin aldığı para kabinin aldığı para nede kokpitin aldığı para evet hepimiz para için çalışıyoruz hakmı hukukmu o tartışma değil öle bi haldı ki durum bizi birbirimize kırdırıyorlar herşey çok planlı ve bilinçli akıllı olalım lütfen zayıflıklarımıza yenik düşmeyelim yoksa eziliriz hatta birbirimizi ezeriz ondan sonradan farkederiz ve çok pişman oluruz. Tek dileğim birbirimize sahip çıkalım biz kolay iş yapmıyoruz can taşıyoruz gerektiğinde hayır deme hakkımız olması lazım.. Burası metro istasyonu değil...
  • tek korkum 2007 deki gibi kimseye danısıp gorus bildirmeden imza atıp anlasılması.eskiler bilir ne demek istedigimi.o donemki sozleşmede yapılan hataların sonucunda bu şirket bu halde. bir sürü birim özelleştirildi ve öç alındı.kabin ve kokpit kadar sayımız cok olmasada tıpkı 2007 de oldugu gibi apronda calıscanlarda greve evet diyecektir.
  • Teknisyen yorumuna katılıyorum. Uçucu personeli bilmem ancak tek olarak bu sefer sendikaya destek vermem. Sözleşme işime gelmesse istifa eder çeker giderim. Yeterli donanıma sahip birçok tek benimle aynı düşüncede.Piyasa da iyi durumda. Başka şirketlere geçen arkadaşlar hallerinden oldukça memnun. Ayrıca grev mi diyen vatandaşta izlesin şu sözleşme süreci bittikten sonra piyasada kim neyi hak ediyor, iş bitirici adamlar ayrıldıktan sonra teknik teki verim, güvenirlik seviyesi ne hale geliyor hep bareber görecez.
  • Greve EVET !
  • Arkadaslar bu işte bir gariplik yok mu? Mahkemelerin durumu ortada, böyle bir dönemde mahkemeden hükümet lehine değil de, bizim lehimize bir karar çıkması çok ama çok düşündürücü. Hukuk bilgisi olanlar yanıtlayabilirse sevinirim, işverenin buna karşı bir atağı olamaz mı? (kararı işverene uygun karar verecek başka bir mahkemeye götürme gibi) Meclisten grev yasağı kanunu çıkana kadar ağza bir parmak bal çalma hareketi olmasın....
  • Yaaa Tabii herşey yolunda ise sorun bakalım kaç tane sivil havacılık mezunu ingilizce ve uçak bilgisi en üst seviyede kaç teknisyen istifa veya 15 yıl tazminatı alarak ayrıldı bu şirketten son 2 yıl içinde ve ayrılmaya devam ediyor.
  • Sen kazandığın parayı ne kadar hak ediyorsan, o insanlarda en az senin kadar hakediyorlar. Havacılıktan anlamadığın aşikar en azından hazımsızlık yapma...
  • Buyursunlar.Disarida sirada bekleyenler buyursun TK ya.Bakalim bizlere dayatilmak istenen calisma sartlarinda ne kadar dayanabiliyorlar.Bu arada ben zam falan da istemiyorum.Sadece saygi istiyorum.Programimi aldigimda o ay icin plan yapabilmek istiyorum.Deger verdigim insanlarla vakit gecirebilmek istiyorum.Onlara soz verebilmek istiyorum.SOSYAL olmak istiyorum.Bu kadar sevdigim meslegimi sevilmedigim bir sirkette yapmak aci veriyor.

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde tam anlamıyla hukuk savaşı yaşanıyor. THY’nin 19 Mart’ta arabulucu olarak atanan Fevzi Yılmaz’a mahkeme tarafından atanmamasını öne sürerek iki kez itiraz etmesi üzerine farklı bir boyut kazanan süreçte bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Mahkeme, THY ile Hava İş arasında adeta itiraz savaşına dönen sürece komple iptal etti. Böylelikle toplu iş sözleşmesi sürecinin kaldığı yerden devam etmesi imkanı doğdu.

Hava İş Sendikası bu sürpriz gelişmeyi üyelerine şu mesajla duyurdu:

“Hava İş yeni bir hukuk zaferi kazandı. İstanbul 11. İş  Mahkemesi’nce alınan THY A.O sözleşmesi ile ilgili tedbiren durdurma kararı itirazımız üzerine kaldırıldı. Resmi arabulucu süreci kaldığı yerden devam edecektir. Resmi arabulucu süresi bittiği için raporu bakanlıkça bize tebliğ edildiği tarih itibarı ile 6 gün geçtikten sonra grev kararı alınacaktır.” denildi.

Gelinen aşamada resmi arabulucu raporunun yaklaşık 10 gün içinde Hava İş Sendikası’na ve THY’ye ulaşması bekleniyor. Raporun ulaşmasından sonra 6 gün içinde taraflar arasında bir uzlaşma sağlanmazsa bu sürenin bitiminde Hava İş Sendikası grev kararı asacak.

Bu arada havacılıkta grev kararı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin meclis alt komisyondan geçmesinin de THY ile Hava İş Sendikası arasında devam eden sürece nasıl etki edeceği merakla bekleniyor. Eğer teklif yasalaşır ve Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girerse Hava İş Sendikası grevle ilgili hangi kararı alırsa alsın uygulanması mümkün olmayacak. Bununla ilgili olarak da Hava İş Sendikası yönetiminin çeşitli girişimlerde bulunduğu  kaydedildi.

Sendikadan yapılan açıklamada şöyle denildi:
“İşkolumuza grev yasağı getiren AKP Milletvekillerince hazırlanan kanun tasarısı maalesef tüm muhalefet partisi milletvekillerinin itirazına rağmen AKP milletvekillerince oy çokluğu ile kabul görmüştür. Utanarak söylüyoruz ki bu komisyonda dünyada hava taşımacılığında hiç bir ülkede grev yasağı olmadığını söyleyen muhalefet milletvekillerine AKP milletvekilleri "iyi ya dünyada bir ilk oluruz" şeklinde yanıt vermişlerdir.”

THY'DE GREV KARARI ASILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

teknik ~ 12 yıl önce
tek gercek olmalı , asla kafa karısmasın ki o da sudur: davamız haklarımızı koruma davasıdır, grev hakkının elimizden alınıp kölelestirilmeye karsı dik durusta olmamızdır, hepsi bu baska bisey degil. Yahu bunu anlamayan/anlamak istemeyen ne zihinsiz zihniyetler varmıs, yazıkk!!.. Su bilinsin ki bu davamızı hep birlikte tekyürek savunacagız. Tek yapmamız gereken bizde zaten var olan birlik beraberlik fitilini ateşlemek. Ben inanıyorum, hepimiz de inanalım, basaracagız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARTIK ANTİ AKP ! ~ 12 yıl önce
BU AKP GERÇEKTEN BAŞA BELA BUNA HALA OY VERECEĞİM DİYEN DÖRT AYAKLILAR VAR YAZIK TÜRKİYE BUDURUMA DÜŞMEMELİYDİ.ŞİMDİ BAZILARI SEN ÇOK BİLİYORSUN DİYECEKTİR. TABİKİ BİLİYORUM BENDE 12 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE İLK KEZ AKP'YE OY VERDİM KEŞKE VERMEZ OLSAYDIM BİR DAHA HAYATTA İŞİM OLMAZ AKP İLÇESİNİN ÖNÜNDEN BİLE GEÇMEM...VİCDANEN RAHATSIZIM AFFEDİN BENİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin teknik kokpit ~ 12 yıl önce
yazılan bütün yorumları okudum muhtemelen bunlardan birkaç tanesi benim mesai arkadaşım geri kalanlarda ortalığı karıştırıp bizi birbirimize düşürmeye çalışan insanlar belki müdürlerimiz belki başkanlarımız. Ne tekniğin aldığı para kabinin aldığı para nede kokpitin aldığı para evet hepimiz para için çalışıyoruz hakmı hukukmu o tartışma değil öle bi haldı ki durum bizi birbirimize kırdırıyorlar herşey çok planlı ve bilinçli akıllı olalım lütfen zayıflıklarımıza yenik düşmeyelim yoksa eziliriz hatta birbirimizi ezeriz ondan sonradan farkederiz ve çok pişman oluruz. Tek dileğim birbirimize sahip çıkalım biz kolay iş yapmıyoruz can taşıyoruz gerektiğinde hayır deme hakkımız olması lazım.. Burası metro istasyonu değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 12 yıl önce
tek korkum 2007 deki gibi kimseye danısıp gorus bildirmeden imza atıp anlasılması.eskiler bilir ne demek istedigimi.o donemki sozleşmede yapılan hataların sonucunda bu şirket bu halde. bir sürü birim özelleştirildi ve öç alındı.kabin ve kokpit kadar sayımız cok olmasada tıpkı 2007 de oldugu gibi apronda calıscanlarda greve evet diyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Teknisyen yorumuna katılıyorum. Uçucu personeli bilmem ancak tek olarak bu sefer sendikaya destek vermem. Sözleşme işime gelmesse istifa eder çeker giderim. Yeterli donanıma sahip birçok tek benimle aynı düşüncede.Piyasa da iyi durumda. Başka şirketlere geçen arkadaşlar hallerinden oldukça memnun. Ayrıca grev mi diyen vatandaşta izlesin şu sözleşme süreci bittikten sonra piyasada kim neyi hak ediyor, iş bitirici adamlar ayrıldıktan sonra teknik teki verim, güvenirlik seviyesi ne hale geliyor hep bareber görecez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 12 yıl önce
Greve EVET !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahkeme kararı ~ 12 yıl önce
Arkadaslar bu işte bir gariplik yok mu? Mahkemelerin durumu ortada, böyle bir dönemde mahkemeden hükümet lehine değil de, bizim lehimize bir karar çıkması çok ama çok düşündürücü. Hukuk bilgisi olanlar yanıtlayabilirse sevinirim, işverenin buna karşı bir atağı olamaz mı? (kararı işverene uygun karar verecek başka bir mahkemeye götürme gibi) Meclisten grev yasağı kanunu çıkana kadar ağza bir parmak bal çalma hareketi olmasın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 12 yıl önce
Yaaa Tabii herşey yolunda ise sorun bakalım kaç tane sivil havacılık mezunu ingilizce ve uçak bilgisi en üst seviyede kaç teknisyen istifa veya 15 yıl tazminatı alarak ayrıldı bu şirketten son 2 yıl içinde ve ayrılmaya devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV Mİ DİYENE ~ 12 yıl önce
Sen kazandığın parayı ne kadar hak ediyorsan, o insanlarda en az senin kadar hakediyorlar. Havacılıktan anlamadığın aşikar en azından hazımsızlık yapma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 12 yıl önce
Buyursunlar.Disarida sirada bekleyenler buyursun TK ya.Bakalim bizlere dayatilmak istenen calisma sartlarinda ne kadar dayanabiliyorlar.Bu arada ben zam falan da istemiyorum.Sadece saygi istiyorum.Programimi aldigimda o ay icin plan yapabilmek istiyorum.Deger verdigim insanlarla vakit gecirebilmek istiyorum.Onlara soz verebilmek istiyorum.SOSYAL olmak istiyorum.Bu kadar sevdigim meslegimi sevilmedigim bir sirkette yapmak aci veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000