02 Mart 2015, Pazartesi 18:12:57

THY'DE GENEL KURUL ÖNCESİ ÖNEMLİ GELİŞME

Geçtiğimiz yıl Türk Hava Yolları'nın yönetimine bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak giren İlker Aycı ve Arzu Akalın ve Serdar Hüseyin Yıldırım'a SPK'dan onay çıktı.
  • Yeni genel müdürümüz hayırlı olsun.
  • Arzu hanimda partiden hesapta. Partiden gelen herkesi kovdular. Sadece bakan tanıdıklarıv Rizeliler kaldı. Gümrüklerde rizeli doldu.
  • Ilker başkan olazaaak haciii.
  • Uzay bilimleri var uzay muhendisligi duymadim Bilgisayar muhendisligiyok. Bilgisayar bilimi var o rast gele muhendislik turkiyenin Dusuncesi Dunyanin en ondegelen harvert. Universitesinde Boyle udurulmus muhendislikler yok Inanmiyorsaniz acin harvert sayfasina girin. Sadece bilgisayar bilimi diyor muhendislik yok. Cunku cok. Genis bir ilim oldugu icin Muhendis dememisler. Allaha sukur. Bizde. Yeyicekle ograsana gida muhendisligi. Bahce ile ograsana. Peysaj muhendisi. Metallarla ograsan kisiye. Metalurji muhendisi sayisi okadar cokki. Hangi birini yazayim ? Bostondan selam ve sevgiler. Amerikada. Docek yardimcidocent. Diye bir sey yok. Doktorayi bitiren zaten. Profesor unvanini almis demektir. Hastahanelere gidiyoruz profesor diye bir kisi. Goremiyorsun. Sadece DR. Mehmet oz. profesor. Kalp cerahi. Pr dur butun amerika ve guney amerika.da Un yapmis. Sadece. Dr oz. bukadar . Porofesor yok. Simdilik bu kadar. Yeter diyorum Tekrar. Boston dan. Selam ve segiler.
  • Bunlar nasıl bağımsız anlayan var mı?
  • Birisi olan yorumcuya. Cevap nesine rezil olacak. Sen ucaktan onlarmisin ucaga fiilen. Uzerinde calistinmi. Masa. Basinda direktif vermek kolaydir. Birde. Ucagin govdesiyle. Motoruyla ogras bakalim. Ucagin ve ucakciligin ne oldugunu . Ozaman anlarsin . Arkadaslar yorum yapiyor Her kes kendine gore Hakli tarafi vardir. Kimseyi. Uzmeye hakimiz yok. Cunku. Onlar ismi duyulmamis Kisiler. Tabiki itirazlar olacak
  • ....Ye babam ye, ye kalmasın! ... Yarabbim verdikce veriyor :) Ver Allahim ver... Bizim millete hersey mustahak, hakedilen yonetimler basa gelir! Erkin Baba'dan gelsin / Gun Ola Harman Ola: "Yıllar oldu halim böyle Gün Ola harman ola!... Kor olup dönmeden Küle Sabır ola sarman ola!... Nerde o pembe yarınlar? Nerede mor kaldırımlar? İnsanoğlu böyle mi var? Gün ola harman ola!.. Ye babam ye, ye kalmasın! Fakir ekmek de almasın! Dünyayı yesen doymazsın, Sabır ola sarman ola!.. Cambaz olduk, bak, hepimiz, İp üstünde kaderimiz... Yürüyoruz hep çaresiz, Gün ola harman ola!..."
  • Bu dünyada işiniz iş THY sadece sizler için var..
  • Bilen bilmeyen konuşuyor kardeşim. Serdar Hoca direkt olarak Havacılık Mühendisi ve uzmanı. Diğerlerini bilmem ama uçak mühendisliği başka havacılık mühendisliği başka. Luftansadan adam getiriyorlar yine herkes atıp tutmuş. Bu kafa 3. havalimanının ne demek olduğunu iyice düşünmeli.
  • Bize müstehak.. az bile yapıyorlar

Geçtiğimiz yıl Türk Hava Yolları'nın yönetimine bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak giren İlker Aycı ve Arzu Akalın ve Serdar Hüseyin Yıldırım'a SPK'dan onay çıktı.

Türk Hava Yolları'nın (THY), Nisan 2014 tarihinde istifa eden Cemal Şanlı ve Mehmet Nuri Yazıcı'dan boşalan yönetim kuruluna iki yeni isim atamıştı.

THY yönetimine bağımsız yönetim kurulu olarak gelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Arzu Akalın ile İlker Aycı'nın adaylıkları, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Arzu Akalın, Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı olarak göreve başlarken, İlker Aycı ise Denetimden Sorumlu Komite Üyesi olarak göreve başlamıştı.

Öte yandan kulislerde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun siyasete atılması durumunda, THY'nin yeni başkanı olarak Denetimden Sorumlu Komite Üyesi İlker Aycı'nın ismi konuşuluyor.

Bağımsız üyeliğe atanan Serdar Hüseyin Yıldırım'ın ise Almanya kökenli akademisyen bir uçak mühendisi olduğu belirtilirken, Yıldırım'ın önümüzdeki süreçte adının çok sık duyulacağı kaydedildi.

İLKER AYCI KİMDİR?
1971 İstanbul doğumlu olan İlker Aycı, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde lisans eğitimi aldıktan sonra, Leeds Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarını tamamlayarak Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler masteri yaptı.

İngilizce ve Rusça bilen Aycı,  daha önce Universal Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Asal Dış Ticaret Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı, Kurtsan İlaç sanayi Ortadoğu ve Orta Asya bölge temsilciliği, Başak Sigorta Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Aycı evli ve bir çocuk babası.

ARZU AKALIN KİMDİR?
Akalın Hukuk Ofisi kurucusu olan Arzu Akalın 1973 Almanya doğumludur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini dereceyle tamamlamış, aynı üniversitede mezuniyeti sonrası yüksek lisans çalışmalarına başlamıştır. Halen Almanya Bremen’de doktora çalışmalarını yürütmektedir. Avrupa Patent Vekili olmasının yanı sıra Türkiye’de Marka ve Patent vekilidir. Fikri ve sınaî mülkiyet hakları hukukunda 13 yıllık deneyimi olup, ana dili düzeyinde Almanca bilmektedir. Özellikle Alman marka hukuku konusunda çalışmaları bulunmaktadır.

SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM KİMDİR?
Serdar Hüseyin Yıldırım 1961 İstanbul/Üsküdar doğumludur. Aslen Rize’lidir.
Kadıköy Anadolu Lisesi’nden 1978’de mezun olup, İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünde yüksek tahsiline başladı. 1980’de Berlin Teknik Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptı. Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını Havayolu İşletmeciliği dalında tamamlayarak 1987 yılında yurda döndü. Askerlik hizmetini Hava kuvvetlerinde yedek subay olarak yaptı.

1989 yılında Havacılık sektöründe göreve başladı, çeşitli havayollarında yönetici olarak 12 sene vazife yaptı. Daha sonra yurtdışında çeşitli ülkelerde proje danışmanlığı yaptı. Bu arada dünyayı dolaşarak 120 ülkeyi ziyaret etti. Kadir Has Üniversitesi’nde 5 sene Havayolu İşletmeciliği dersi verdi.
İngilizce ve Almanca bilen Serdar H. Yıldırım evli ve dört çocuk babasıdır.

THY'DE GENEL KURUL ÖNCESİ ÖNEMLİ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

dhmi ~ 9 yıl önce
Yeni genel müdürümüz hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arzu hanimda partiden hesapta. Partiden gelen herkesi kovdular. Sadece bakan tanıdıklarıv Rizeliler kaldı. Gümrüklerde rizeli doldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ilker başkan olazaaak haciii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uzay bilimleri var uzay muhendisligi duymadim Bilgisayar muhendisligiyok. Bilgisayar bilimi var o rast gele muhendislik turkiyenin Dusuncesi Dunyanin en ondegelen harvert. Universitesinde Boyle udurulmus muhendislikler yok Inanmiyorsaniz acin harvert sayfasina girin. Sadece bilgisayar bilimi diyor muhendislik yok. Cunku cok. Genis bir ilim oldugu icin Muhendis dememisler. Allaha sukur. Bizde. Yeyicekle ograsana gida muhendisligi. Bahce ile ograsana. Peysaj muhendisi. Metallarla ograsan kisiye. Metalurji muhendisi sayisi okadar cokki. Hangi birini yazayim ? Bostondan selam ve sevgiler. Amerikada. Docek yardimcidocent. Diye bir sey yok. Doktorayi bitiren zaten. Profesor unvanini almis demektir. Hastahanelere gidiyoruz profesor diye bir kisi. Goremiyorsun. Sadece DR. Mehmet oz. profesor. Kalp cerahi. Pr dur butun amerika ve guney amerika.da Un yapmis. Sadece. Dr oz. bukadar . Porofesor yok. Simdilik bu kadar. Yeter diyorum Tekrar. Boston dan. Selam ve segiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bağımsız mı? ~ 9 yıl önce
Bunlar nasıl bağımsız anlayan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birisi olan yorumcuya. Cevap nesine rezil olacak. Sen ucaktan onlarmisin ucaga fiilen. Uzerinde calistinmi. Masa. Basinda direktif vermek kolaydir. Birde. Ucagin govdesiyle. Motoruyla ogras bakalim. Ucagin ve ucakciligin ne oldugunu . Ozaman anlarsin . Arkadaslar yorum yapiyor Her kes kendine gore Hakli tarafi vardir. Kimseyi. Uzmeye hakimiz yok. Cunku. Onlar ismi duyulmamis Kisiler. Tabiki itirazlar olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GENERAL ~ 9 yıl önce
....Ye babam ye, ye kalmasın! ... Yarabbim verdikce veriyor :) Ver Allahim ver... Bizim millete hersey mustahak, hakedilen yonetimler basa gelir! Erkin Baba'dan gelsin / Gun Ola Harman Ola: "Yıllar oldu halim böyle Gün Ola harman ola!... Kor olup dönmeden Küle Sabır ola sarman ola!... Nerde o pembe yarınlar? Nerede mor kaldırımlar? İnsanoğlu böyle mi var? Gün ola harman ola!.. Ye babam ye, ye kalmasın! Fakir ekmek de almasın! Dünyayı yesen doymazsın, Sabır ola sarman ola!.. Cambaz olduk, bak, hepimiz, İp üstünde kaderimiz... Yürüyoruz hep çaresiz, Gün ola harman ola!..."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu dünyada işiniz iş THY sadece sizler için var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Bilen ~ 9 yıl önce
Bilen bilmeyen konuşuyor kardeşim. Serdar Hoca direkt olarak Havacılık Mühendisi ve uzmanı. Diğerlerini bilmem ama uçak mühendisliği başka havacılık mühendisliği başka. Luftansadan adam getiriyorlar yine herkes atıp tutmuş. Bu kafa 3. havalimanının ne demek olduğunu iyice düşünmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
Bize müstehak.. az bile yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000