29 Mart 2013, Cuma 12:08:12

THY’DE GENEL KURUL GÜNÜ

Bugün saat 14.00’te Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilecek THY genel kurulunda, hissedarlara temettü dağıtılması konusu karara bağlanacak.
  • Bu şirkette adalet olsaydı tekniğe alıyorum diye habom şirketi açarak çalışanlara teknikte çalışan teknisyeni kendisiyle eşit tecrübeye sahip habom personelini yarı yarıya çalıştırmazdi. Neyin adaletini ariyorsunuz. Adalet âhirette inşallah.
  • Madem yazili bir dayanak yok ve bu ad altinda(kar payi) para dagitilamiyor calisana; onceki donemde oldugu gibi jest yapilarak para verilsin ayni oranda...esit yani herkese! ;)
  • Greve sonunnna kadar evet.
  • Kar payı hissedarlar yanında çalışanlara da dağıtılabilir. Yani birim müdürleri ve yöneticelere dağıtılıyorsa personellere de kesinlikle dağıtılır. Şimdi personele kar payı dağıtılması mümkün değilse yönetici ve müdürlere dağıtılan kar payları hemen iade edilmelidir. Her birime düşen kar payları ilgili müdürlük personeli arasında performans gözetilerek veya eşit şekilde dağıtılır. ( tabi Allah korkusu olan yöneticilerin olduğu veya ciddi iş yapan kurumlarda ) Eğer o birimin müdürü bu kar payını almışsa biriminde çalışan personelin hakkını gasp etmiştir. Genel müdürlük operasyon ve kabinin sırtlarında yükselen bir kurumda böyle bir haksızlık yapılmasını aklım almıyor. Kar payı alan müdürler eğer azıcık adamsanız o kar payını iade edersiniz. Adam değilseniz o paraları yersiniz din gününde burnunuzdan fitil fitil gelir merak etmeyin. Bu kurumda çalışanlar veya yakınları yanında bu kurumun ciğerini bilen insanlar dışındakiler de ezbere yorum yapıp insanların sinir sistemini bozmasınlar....
  • Hamdi topçu toplantıda kar payı dağıtılmayacak toplu iş sözleşmesinde yazmıyor diyor peki onlar kendilerine dağıttı o yazıyormuydu bin maaş dağıtsalarda greve evet evet daima ve her zaman sendikamızın yanındayız
  • Arkadasım baskanlar mı yolcuların problemlerıyle ılgılenıyo.Gece yarısı kalkıp ıse gıdıyo,sabaha kadar calısıyo.Yerı geldıgınde personel kahvaltı ve yemek yemıyo.Oyle ozverılı calısılıyo.Onun ıcın atıp tutmayın.Bılıp bılmeden konusmayın.THY calısan her personelın aldıgı para anasının sutu kadar helaldır.
  • loadmasterlarda görüşülecekmi acaba bu kurulda? olumlu bişey çıkmasını beklemiyoruz ama bi ihtimal yinede
  • hep soylemisimdir; bu basari baskan ve ustunun. size ne oluyor?
  • Çalışanlara herhangi bir ödeme olmayacak Hamdi Topçu zaten dün beyan etti olası bir grev oylaması öncesi başkanlara dağıtıp çalışanlara yok denmesi ne derece mantıklı bir taktik olacak hepimiz göreceğiz.
  • Genel kurulda bu şirketin cirosunu artıran biz çalışanlara temettü dağıtacakmı? THY VE THY TEKNİKDE ÇALIŞAN YÖNETİCİLERE BAŞARI ALTINDA VERDIĞI MIKDARIN %kacını çalışana verecek. HALK DİLİNDE BİR SÖZ VAR bunlar kendilerinemi müslüman; GENEL KURULDA HİSSELERİ OLAN YATIRIMCILARA TEMETTÜ DAĞITACAKLARMI? YÖNETİCİLERDEN İSMAİL DEMİR AVAMAT FİRMASI İLE ÇIKAR İLİŞKİLERİ DEVAM EDİYORMU? GENEL KURULDA BU YÖNETİCİLERE HERHANGİ YAPTIRIM OLACAKMI? Biz çalışanlar olarak bu şirketin kar marjımda ki katkımız oranında temettü hakkımızı istiyoruz. YÖNETİCİLERE VERİLEN MİKTARLARIN GERİ ALINMASI, ödemenin tüm personele birlikde ödenmesi gerekmiyormu?

Türk Hava Yolları son yılların en sakin genel kurulunu gerçekleştirecek. Bugün saat  14.00’te THY Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilecek genel kurulda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

THY’nin bu toplantıda en önemli gündem maddesi hissedarlara temettü dağıtılması olacak. Bir süre önce temettü beklentileri üzerine açıklama yapan THY, 2012 yılını rekor ciro ve karla kapatan şirketin hissedarlara temettü verilmesi konusunu karara bağlayacağını bildirmişti.

THY genel kurulunda yönetim kademesinde önemli bir değişiklik yaşanması da beklenmiyor.

THY’DE GENEL KURUL GÜNÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Habom teknik ~ 11 yıl önce
Bu şirkette adalet olsaydı tekniğe alıyorum diye habom şirketi açarak çalışanlara teknikte çalışan teknisyeni kendisiyle eşit tecrübeye sahip habom personelini yarı yarıya çalıştırmazdi. Neyin adaletini ariyorsunuz. Adalet âhirette inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 11 yıl önce
Habom da çalışanlar kaç para maaş alacağını bilmeden mi başladılar?
iki ünlem nedion ~ 11 yıl önce
Ne diyosun !! iki ünlem başka bi iş gösterirmisin bana
habom ~ 11 yıl önce
!!'e kaç para maaş alacağımızı öğrendiğimizde başlamış olduğumuz 6 aylık typ'nin son günleriydi,evet öğrendik sözleşme önümüze konulup hadi imzalayın dediklerinde
alternatif ~ 11 yıl önce
Madem yazili bir dayanak yok ve bu ad altinda(kar payi) para dagitilamiyor calisana; onceki donemde oldugu gibi jest yapilarak para verilsin ayni oranda...esit yani herkese! ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
virgil ~ 11 yıl önce
Greve sonunnna kadar evet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 11 yıl önce
Kar payı hissedarlar yanında çalışanlara da dağıtılabilir. Yani birim müdürleri ve yöneticelere dağıtılıyorsa personellere de kesinlikle dağıtılır. Şimdi personele kar payı dağıtılması mümkün değilse yönetici ve müdürlere dağıtılan kar payları hemen iade edilmelidir. Her birime düşen kar payları ilgili müdürlük personeli arasında performans gözetilerek veya eşit şekilde dağıtılır. ( tabi Allah korkusu olan yöneticilerin olduğu veya ciddi iş yapan kurumlarda ) Eğer o birimin müdürü bu kar payını almışsa biriminde çalışan personelin hakkını gasp etmiştir. Genel müdürlük operasyon ve kabinin sırtlarında yükselen bir kurumda böyle bir haksızlık yapılmasını aklım almıyor. Kar payı alan müdürler eğer azıcık adamsanız o kar payını iade edersiniz. Adam değilseniz o paraları yersiniz din gününde burnunuzdan fitil fitil gelir merak etmeyin. Bu kurumda çalışanlar veya yakınları yanında bu kurumun ciğerini bilen insanlar dışındakiler de ezbere yorum yapıp insanların sinir sistemini bozmasınlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 11 yıl önce
Hamdi topçu toplantıda kar payı dağıtılmayacak toplu iş sözleşmesinde yazmıyor diyor peki onlar kendilerine dağıttı o yazıyormuydu bin maaş dağıtsalarda greve evet evet daima ve her zaman sendikamızın yanındayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arzu ~ 11 yıl önce
Arkadasım baskanlar mı yolcuların problemlerıyle ılgılenıyo.Gece yarısı kalkıp ıse gıdıyo,sabaha kadar calısıyo.Yerı geldıgınde personel kahvaltı ve yemek yemıyo.Oyle ozverılı calısılıyo.Onun ıcın atıp tutmayın.Bılıp bılmeden konusmayın.THY calısan her personelın aldıgı para anasının sutu kadar helaldır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LM ~ 11 yıl önce
loadmasterlarda görüşülecekmi acaba bu kurulda? olumlu bişey çıkmasını beklemiyoruz ama bi ihtimal yinede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
load ~ 11 yıl önce
load masterların yarısını şirket bunyesınde baska alanlara alacaklarmıs. yarısınıda işten cıkaracaklarmıs.zaten 24 kişi toplam
neden versinler ki? ~ 11 yıl önce
hep soylemisimdir; bu basari baskan ve ustunun. size ne oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magish ~ 11 yıl önce
Çalışanlara herhangi bir ödeme olmayacak Hamdi Topçu zaten dün beyan etti olası bir grev oylaması öncesi başkanlara dağıtıp çalışanlara yok denmesi ne derece mantıklı bir taktik olacak hepimiz göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 11 yıl önce
Genel kurulda bu şirketin cirosunu artıran biz çalışanlara temettü dağıtacakmı? THY VE THY TEKNİKDE ÇALIŞAN YÖNETİCİLERE BAŞARI ALTINDA VERDIĞI MIKDARIN %kacını çalışana verecek. HALK DİLİNDE BİR SÖZ VAR bunlar kendilerinemi müslüman; GENEL KURULDA HİSSELERİ OLAN YATIRIMCILARA TEMETTÜ DAĞITACAKLARMI? YÖNETİCİLERDEN İSMAİL DEMİR AVAMAT FİRMASI İLE ÇIKAR İLİŞKİLERİ DEVAM EDİYORMU? GENEL KURULDA BU YÖNETİCİLERE HERHANGİ YAPTIRIM OLACAKMI? Biz çalışanlar olarak bu şirketin kar marjımda ki katkımız oranında temettü hakkımızı istiyoruz. YÖNETİCİLERE VERİLEN MİKTARLARIN GERİ ALINMASI, ödemenin tüm personele birlikde ödenmesi gerekmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000