21 Ekim 2010, Perşembe 10:28:23

THY'DE EN ÇOK HANGİ ÜLKEDEN YABANCI PİLOT VAR?

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Türk Hava Yolları'ndaki değişim rüzgarını köşesine taşıdı. Çelik, bir de THY'de görev yapan yabancı pilotların sayısını açıkladı... Peki, THY'de en çok hangi ülkeden yabancı pilot görev yapıyor? İşte o yazı...
  • Eski Turk kaptanlarin odleri kopuyor yabanciyla ucacak da bir kelime ingilizce konusamayacak diye..kule gorevlileri standart havacilik dili disindq br hal hatir sorsalar cevap veremeyecek konumda kaptanlar var..yeni nesil muhtesem ama eskiler cok kotu..neyse bu bir nevi onlarin sorunu kendilerini gelistirmedikleri icin bir nevi de sansizliklari..
  • Diğer grubuna girenler nereli acaba?
  • Ulkede bukadar yeni yetismis genc pilotlar varken git japonyadan pilot al. Turkiyenin en buyuk Avrupanin buyukleri arasinda yer alan bir sirkete giris bukadar kolay olmamali.Benim 10 bin saatlik kaptanim nasil rahat giremiyorsa air France veyahut Lufthansa ya Neyse.. Bukadar Kolay olmamali
  • eski thy ciler cok uzulmesinler derebeylikleri sona erdi begenmesekte yonetim dogru yolda ,daha dune kadar turk charter kaptanlarini ise almamak icin yaptiklari direnisi unutmuyoruz,tercihim tum arkadaslarin buradan ekmek yemeleri rabbena hep bana devri bitti eskiler,,,kisa kaldigimiz yerde yabancilarada yer var buyursunlar,
  • bitirmenin kimseye zarari dokunmaz. Anadilin yaninda bir yabanci dil bilmek gibidir. adamin ufkunu acar. iyinin iyisini herkez ister. Oyle degil mi?
  • lufthansa, almanca sartı airfrance fransızca sartı, martin air hollandaca sartı arıyorken biz de Türkce sartı koymalıyız
  • iyi gunler ben thy kabin memurlugu sinavina girdim bu arad daha once thy ingilizce cagri merkezinde calismistim amerika dogumluyum neyse ilk gunku mulakatlari gectim ikinci gun mister david (davut) ve kabin amirleriyle mulakatim vardi saat 9 da cagrildik davidin mulakatini gectim saat sabah 10 gibi bundan sonra kabin amirleri mulakati icin yaklasik olarak aksam 4;50 ye kadar bekledim tarih 15/10/2010 sat 12;30 ve 2;00 arasi mola verildi her nedense cuma namazi vaktine geliyor herneyse herkes muslumanlik gorevini yapmali yanliz muslumanlik adaletide kapsar gun iceriisnde mulakatlar kisi basi 20 dakika surerken benimki mesai bitimi oldugu icin 3 dakika surdu hayatimi anlattim o kadar ingilizcem cok cok iyi ve amerikaya yaklasik 7 kere gittim
  • Ortalığı karıştırmak amacıyla yazdığın yorumu okudum. Gerçekten araştırmayı denersen THY'nin asker kökenli hiç bir Yunan'ı almadığını görebilirsin. Yani, bırak it dalaşını sen kendi dalgana bak. Yunan hava yollarında Türk pilot neden olsun ki? THY kadar büyüyemedikleri için kendi kaynakları ancak yeter. Kuyruk acını başka yerde soğut şimdi.
  • Qatar Airways,Emirates,Gulf Air,Saudi Arabian havayollarinda yüzlerce Amerikali, Ingiliz Pilotlar uçuyor, Arapça bilmek sarti hiç de yok. Havacilik dili ingilizce olduktan sonra Tûrkçe bilmek bir ise yaramaz.!!!! Ancak sark sofrasinda Lahmacun yemek isterse belki o zaman bir ise yarar.!!!!!!!
  • havacılıga nerdeyse yüzyıl önce adım atmış 75 milyonluk bir ülkenin evladı olarak yabancı pilot çalıştırımasından utanıyorum hamdi beyefendi!!!!!!!!!!!!bu ülke işe ve aşa muhtaç milyonlarca yetenekli insan barındırıyor görün artık!!!!!!!!

THY’de en çok yabancı pilot İtalya ve Danimarka’dan

Küresel çapta etkili olabilmek için filosuna yeni uçaklar katan, üst üste yeni uçuş hatları açan ve bu sayede hızlı büyüme trendi yakalayan Türk Hava Yolları  (THY) bir süredir dünyada en çok dikkat çeken havayolu konumuna yükseldi.

THY’nin reklamları halen 40’a yakın ülkenin televizyonlarında gösteriliyor. Bu reklamların, THY’nın marka algısının güçlenmesinde büyük etkisi var. Uluslararası bir ekibin imzasını taşıyan reklamlarda THY, geniş uçuş ağıyla kıtaları aşan bir havayolu imajı çiziyor. Bunu yaparken bol bol kırmızı-beyazlı objeler göstererek Türkiye’nin milli renklerine ve ortak değerlerine vurgu yapıyor.

THY küresel boyutta herkesin markası olduğunu vurgulayan “Globally Yours” ifadesini güncel slogan olarak kullanıyor. Hatta bunun “We are Turkish Airlines we are globally yours” diye devam eden bir de şarkısı var. Bestesi Nil Karaibrahimgil’e ait bu kısa ve akılda kalan melodiyi Sertab Erener seslendiriyor.

THY, daha önce Kevin Costner’lı reklamları kullanırken de “Feel like a star” (Kendinizi yıldız gibi hissedin) teması üzerinde yoğunlaşmıştı. Costner reklamlarının talihsizliği, Amsterdam kazasıyla aynı döneme rastlaması oldu. THY uluslararası bir marka olma algısını yaratırken bana göre en büyük sıçramayı Manchester United ve Barcelona takımlarına sponsor olarak yaptı. Avrupa’dan onlarca spor kulübü şu sıralarda “Bize de sponsor olun” diye THY’nin kapısını çalıyor.

Yeni logo biraz arada kaldı

Şu sıralarda THY ile uçarken yeni logolu uçaklara da rastlayabilirsiniz. Yeni logo aslında bir öncekine çok benziyor. Dikkatli bakmazsanız farkı anlayamayabilirsiniz. Logo değişimi THY gibi büyük ve köklü markalar açısından risklidir. Ben yeni logoya bakınca biraz kararsızlık, biraz da acelecilik hissediyorum.

Küreselleşmenin ve dünya çapında etkili olmanın önemli bir göstergesi de THY’deki yabancı pilotlar… Halen şirketin filosunda 22 farklı ülkeden 177 pilot görev yapıyor. İşe alınacak pilotların 40- 59 yaş aralığında, minimum 8 bin saat uçuş tecrübesine sahip olmaları ve bunun 3 bin saatini  kaptan pilot olarak gerçekleştirmiş bulunmaları isteniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mevzuatı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kriterlerine uygun olanlar sözleşmeli olarak işe alınıyor. Şirket kuralı gereği, iki yabancı pilot aynı anda uçamıyor. Her uçuşta mutlaka en az bir Türk pilot görev yapıyor.

THY’de görev yapan pilotların ülkelere göre dağılımı şöyle:

İtalya 20, Danimarka 16, İngiltere 14, İspanya 12,  Yunanistan 11, Almanya 9, Amerika 8, Japonya 8,  Avusturya 7, Hollanda 6, Belçika 5, Yeni Zelanda 5,  Norveç 5, diğer ülkeler 47…

Hakan ÇELİK
POSTA

THY'DE EN ÇOK HANGİ ÜLKEDEN YABANCI PİLOT VAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
Eski Turk kaptanlarin odleri kopuyor yabanciyla ucacak da bir kelime ingilizce konusamayacak diye..kule gorevlileri standart havacilik dili disindq br hal hatir sorsalar cevap veremeyecek konumda kaptanlar var..yeni nesil muhtesem ama eskiler cok kotu..neyse bu bir nevi onlarin sorunu kendilerini gelistirmedikleri icin bir nevi de sansizliklari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Diğer grubuna girenler nereli acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ulkede bukadar yeni yetismis genc pilotlar varken git japonyadan pilot al. Turkiyenin en buyuk Avrupanin buyukleri arasinda yer alan bir sirkete giris bukadar kolay olmamali.Benim 10 bin saatlik kaptanim nasil rahat giremiyorsa air France veyahut Lufthansa ya Neyse.. Bukadar Kolay olmamali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eski thy ciler cok uzulmesinler derebeylikleri sona erdi begenmesekte yonetim dogru yolda ,daha dune kadar turk charter kaptanlarini ise almamak icin yaptiklari direnisi unutmuyoruz,tercihim tum arkadaslarin buradan ekmek yemeleri rabbena hep bana devri bitti eskiler,,,kisa kaldigimiz yerde yabancilarada yer var buyursunlar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bitirmenin kimseye zarari dokunmaz. Anadilin yaninda bir yabanci dil bilmek gibidir. adamin ufkunu acar. iyinin iyisini herkez ister. Oyle degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lufthansa, almanca sartı airfrance fransızca sartı, martin air hollandaca sartı arıyorken biz de Türkce sartı koymalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyi gunler ben thy kabin memurlugu sinavina girdim bu arad daha once thy ingilizce cagri merkezinde calismistim amerika dogumluyum neyse ilk gunku mulakatlari gectim ikinci gun mister david (davut) ve kabin amirleriyle mulakatim vardi saat 9 da cagrildik davidin mulakatini gectim saat sabah 10 gibi bundan sonra kabin amirleri mulakati icin yaklasik olarak aksam 4;50 ye kadar bekledim tarih 15/10/2010 sat 12;30 ve 2;00 arasi mola verildi her nedense cuma namazi vaktine geliyor herneyse herkes muslumanlik gorevini yapmali yanliz muslumanlik adaletide kapsar gun iceriisnde mulakatlar kisi basi 20 dakika surerken benimki mesai bitimi oldugu icin 3 dakika surdu hayatimi anlattim o kadar ingilizcem cok cok iyi ve amerikaya yaklasik 7 kere gittim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ortalığı karıştırmak amacıyla yazdığın yorumu okudum. Gerçekten araştırmayı denersen THY'nin asker kökenli hiç bir Yunan'ı almadığını görebilirsin. Yani, bırak it dalaşını sen kendi dalgana bak. Yunan hava yollarında Türk pilot neden olsun ki? THY kadar büyüyemedikleri için kendi kaynakları ancak yeter. Kuyruk acını başka yerde soğut şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Qatar Airways,Emirates,Gulf Air,Saudi Arabian havayollarinda yüzlerce Amerikali, Ingiliz Pilotlar uçuyor, Arapça bilmek sarti hiç de yok. Havacilik dili ingilizce olduktan sonra Tûrkçe bilmek bir ise yaramaz.!!!! Ancak sark sofrasinda Lahmacun yemek isterse belki o zaman bir ise yarar.!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılıga nerdeyse yüzyıl önce adım atmış 75 milyonluk bir ülkenin evladı olarak yabancı pilot çalıştırımasından utanıyorum hamdi beyefendi!!!!!!!!!!!!bu ülke işe ve aşa muhtaç milyonlarca yetenekli insan barındırıyor görün artık!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000