25 Ocak 2010, Pazartesi 08:18:51

THY'DE DAVID BECKHAM KRİZİ!

Johannesburg seferini yapan THY A340 tipi uçak, türbülansa girince tek motoru durdu ve Kahire’ye acil iniş kararı aldı...
  • Bunu yazan kim? Kenan Erçetingöz.Bu adamda böyle bir dil,çevresinde de bu kadar yalanacak şey olursa o da işini yapar, yani yalar.Versin bi ton para,öyle uçsun business class'ta da görelim.Rakı bile varmış..sen görmemişin tekiysen biz naapalım?Her yazıya bedava business bilet.Tamam Kenancım sen yılsonuna kadar bedava bileti garantiledin.Amerika,Brezilya,Singapur garanti.Dilin hiç kurumasın:)
  • BACAKARASI yazan vatandaşın YALAKALIK kokan vıcık vıcık bir yazısı.avantayı almış yalıyo.birazda soldan yala orada kalmış.
  • beles biletle business class uctu ya kenan efendi nasil da yagcilik yapiyor thy ye...gazeteciler ne zaman para odeyerek business class da ucacaklar acaba cok merak ediyorum...ayrica neden beckham adi gecerek onore ediliyor? baska adam mi kalmadi? o ve rooney ulkemiz hakkinda Turkey sadece bir ulke adi degildir yemek olarak da yenen bir seydir diyerek dalga gecmislerdi ne oldu sonra ozur dilediler mi yooo..ama biz bir sey soyleseydik ohooo anamiz aglardi bir ucak dolusu hediye gonderirlerdi aman bizi affet diye..bu komplekslerden ne zaman kurtulacagiz???
  • TURK YAZISIYLA ILGIL;I REKLAMLARA BILE KRAMPONUYLA VURAN TURK DUSMANI BU FUTBOLCU NICIN GUNDEMIMIZDE HALA ONEMLI BIR INSAN GIBI DEGER GORUYOR.UYANIN ARKADASLAR KIM BU ADAM KARAKTERSIZ PARA ICIN ESINI SOYAN VE TURK DUSMANI BIR MAHLUK ONEM GOSTEREREK NE YAPMAYA CILISILIYOR.BIZDE KENDI DEGERIMIZI BILELIM BOYLE ASAGILIK INSANLARI GUNDEME GETIRIP KENDI DEGERIMIZI YITIRMEYELIM SAYGILAR
  • kimsenin uşağı olmayız dostum.yaralandıysa da beter olsun.nesi ayrı o adamın? sadece bilinen bir karakter.kimseye boyun eğmeyiz, ama işin ucunu Manchetser' dayandırıp durmayın bre...
  • Özür için ömür boyu sponsor olalım İngiliz milli takımına. Ancak böyle affettiririz kendimizi.
  • sozde gazeteci olmussun ama cehaletin baki kalmis, israrla butun makalede bankong deyip durmussun, hicbir sey bilmiyorsan bari bir harita ac bak, oranin adi Bangkok'tur bankong degil.
  • Beckham kim ki? Benim vatandasim 1 million Beckhame kurban olsun. British Airways birakin 1 motor,tüm motorlari kapaniyor mesela Heathrow B777!! Kac tane Türk vardi? Konu kapandi lütfen bir ingiliz tehlike atlati diye yazmayin.Anlayan anlar!

CNN’in geçtiği son dakika haberlere göre tek motoru duran ve acil iniş yapan THY uçağında, Dünya Kupası için Güney Afrika’ya giden David Beckham’de var.

Gelen bilgilere göre, David Beckham’in yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı söyleniyor..

Hemen bu konuyu THY Basın Müşaviri Ali Genç’e soruyoruz..

“Olayı araştırıyoruz.. İlk bilgiler doğru. Evet THY uçağı türbülansa girdiği için tek motoru durmuş ve Kahire’ye acil iniş yapmış”

- Uçakta David Beckham’ın da olduğu konuşuluyor. Yaralıymış ve hastaneye kaldırılmış?

“Evet CNN geçti haberi, olayı doğrulamaya çalışıyoruz. Mısır Havayolları ile temas halindeyiz, mail trafiği, telefonlaşma devam ediyor. Birazdan size gerekli basın açıklamasını yapacağız.”

Ve beklenen açıklama THY Basın Müşaviri Ali Genç’ten geliyor..

“Evet THY uçağında David Beckham’de var ama yaralı değil. Güvenli bir şekilde oteline yerleşmiş, bir sorun yok. Konuyla ilgili THY Ceo’sunun basın açıklaması birazdan yapılacak.”

* * *

Tüm bunların hepsi bir senaryo ve gerçek gibi Bankong’ta yaşandı..

THY’nin üye olduğu Star Alliance şirketine bağlı havayolları şirketlerinin iletişim departmanlarının bir araya gelerek yaptığı kriz iletişimi ile ilgili seminer ve alıştırmaların olduğu bir toplantı. Yılda bir kez yapılıyor. Değişik bölgelerde yapılıyor, bu yılda Bankong’ta yapıldı.

Toplantıların bir bölümünde Star Alliance’nin kriz iletişimiyle ilgili prosedürleri var. Daha önceden yazılmış olan prosedürler gözden geçiriliyor. Yenilenmesi gereken yerler yenileniyor. Daha önce yaşanmış olaylarla ilgili prosedürler yeniden gözden geçirilip yapılan hatalar ortaya çıkartılıyor.

İkinci bölümde ise örnek kriz tatbikatı yapılıyor. Önceden hazırlanan senaryolar ve oynayacak olan insanlar ayarlanıyor. THY, Mısır Hava Yolları, Luftansa bu tatbikatta olacak firmalar.

3 saat sürecek ve medyanında içinde olduğu bir senaryo. Çünkü medya iletişimcilerinin kriz senaryoları konusu bu.. Operasyonun nasıl yönetildiği değil, iletişimin nasıl yönetildiği konusu..

Bundan sonrasını toplantıya katılan THY Basın Müşaviri Ali Genç anlatıyor;

Seneryonun birinci aşamasında THY uçağı havada türbülansa giriyor ve tek moturu duruyor. 340 uçağı.. İstanbul-Johannesburg seferini yapan uçak Kahire’ye acil iniş kararı alıyor.

İlk gelen bilgi bu. Bu aşamada Mısır Havayolları kendi bölgesi olduğu için THY’ye asistanlık hizmeti veriyor hemen. Lufthansa ve South Afrika Hava Yolları da ortak uçuş yaptığımız firmalar olduğu için iletişimin bir parçasına gireceği bir senaryo bu..

3 saat içinde olayı gerçek yaşıyormuş gibi bilgiler araya geliyor ve siz hızlı hareket etmek zorundasınız.

İlk bilgiler geldikten sonra, biz dışarı çıktık ve kapıda kameramanlar ve gazeteciler vardı. Hemen acil inişi sormaya başladılar. Mesela bu bilmediğimiz bir şeydi. Şaşırdık tabi.. Ama birebir gerçeğe yakın olsun diye yapılan bir uygulama. Gazeteciler de gerçekte havacılık camiasında tecrübesi olan gazetecilerden seçilmiş.

İlk bilgiler doğrultusunda gazeteciler bizi sıkıştırmaya başladı tabi..

Gelen ikinci bilgiler ise David Beckham’ın da Dünya Kupası için Güney Afrika’ya gittiği ve THY uçağında olduğu şeklinde oldu. Bunu da CNN son dakika bilgisi olarak altyazı geçmeye başladı.. (senaryo gereği) Tabii biz onu kesinleştirmeye çalışıyoruz, Mısır’la konuşuyoruz. Telefonlar, basın bülteni, mail trafiği hepsi gerçek şekilde yaşanıyor o anda..

Öncelikle David Beckham’ın uçakta olup olmadığın ıdoğrulatmamız gerekiyordu. David’in yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bilgileri geliyor bu arada.

Mısır'la konuşuyoruz, kendi ofisimizle konuşup bilgilerin doğruluğunu saptamaya çalışıyoruz. Daha sonra David Beckham’in yaralı olmadığıve güvenli bir şekilde oteline gittiğini öğreniyoruz. Ve onu da bir sonraki basın bülteninde duyuruyoruz.

En son THY Ceo’sunun yapacağı basın açıklamasıyla birlikte senaryo tamamlanmış oldu.

* * *
Bu olası senaryo, Bankong’ta yaşandı.. THY, her türlü krize karşı sürekli çalışma halinde.. THY, sürekli kendini yeniliyor, geliştiriyor.. Avrupa’da 4’üncü sırada olan THY’nin hedefi dünyada birinci olmak..

Star Alliance üyeliği ile birlikte gücüne güç katan THY, dünyanın futbol devlerine sponsor olmaya devam ediyor.

THY, İspanya’nın Katalan ekibi ve son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile yaptığı sponsorluk anlaşmasından sonra şimdi de İngilizler'in “Kırmızı Şeytanları” olarak bilinen Manchester United ile sponsorluk anlaşması yaptı.

Yani bu ne demek; THY güvenli demek.. THY, dünyanın en önemli futbolcularını, yani önemli insanlarını güvenle uçuruyor demek.. Bu THY’nin dünya çapında marka olması demek..

THY’nin uçmadığı yer kalmayacak. İşte Bankong.. Her akşam direk uçuş var Bankong’a ve yer bulmanız çok zor..

Ben inanmamıştım ama bizim Bankong uçağı business bölüm dahil full’dü..

Neden olmasın ki?

Güvenli, güler yüzlü, dört dörtlük hizmet ve süper lezzet var..

Do&Co, Atilla Doğudan gerçekten bu işi aşmış.. Michelin yıldızı halt etmiş.. Yemek ve içecek servisinde arayacağınız her şey mevcut. Rakı bile var.. Alternatif seçeneklerle yemekler görsel bir şölen halie çevrilmiş..

THY ile 9 saatlik konforlu bir uçuştan sonra Bankong’a indik ve eğlenceye daldık..

Kenan ERÇETİNGÖZ
GECCE

THY'DE DAVID BECKHAM KRİZİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bunu yazan kim? Kenan Erçetingöz.Bu adamda böyle bir dil,çevresinde de bu kadar yalanacak şey olursa o da işini yapar, yani yalar.Versin bi ton para,öyle uçsun business class'ta da görelim.Rakı bile varmış..sen görmemişin tekiysen biz naapalım?Her yazıya bedava business bilet.Tamam Kenancım sen yılsonuna kadar bedava bileti garantiledin.Amerika,Brezilya,Singapur garanti.Dilin hiç kurumasın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BACAKARASI yazan vatandaşın YALAKALIK kokan vıcık vıcık bir yazısı.avantayı almış yalıyo.birazda soldan yala orada kalmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
beles biletle business class uctu ya kenan efendi nasil da yagcilik yapiyor thy ye...gazeteciler ne zaman para odeyerek business class da ucacaklar acaba cok merak ediyorum...ayrica neden beckham adi gecerek onore ediliyor? baska adam mi kalmadi? o ve rooney ulkemiz hakkinda Turkey sadece bir ulke adi degildir yemek olarak da yenen bir seydir diyerek dalga gecmislerdi ne oldu sonra ozur dilediler mi yooo..ama biz bir sey soyleseydik ohooo anamiz aglardi bir ucak dolusu hediye gonderirlerdi aman bizi affet diye..bu komplekslerden ne zaman kurtulacagiz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TURK YAZISIYLA ILGIL;I REKLAMLARA BILE KRAMPONUYLA VURAN TURK DUSMANI BU FUTBOLCU NICIN GUNDEMIMIZDE HALA ONEMLI BIR INSAN GIBI DEGER GORUYOR.UYANIN ARKADASLAR KIM BU ADAM KARAKTERSIZ PARA ICIN ESINI SOYAN VE TURK DUSMANI BIR MAHLUK ONEM GOSTEREREK NE YAPMAYA CILISILIYOR.BIZDE KENDI DEGERIMIZI BILELIM BOYLE ASAGILIK INSANLARI GUNDEME GETIRIP KENDI DEGERIMIZI YITIRMEYELIM SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kimsenin uşağı olmayız dostum.yaralandıysa da beter olsun.nesi ayrı o adamın? sadece bilinen bir karakter.kimseye boyun eğmeyiz, ama işin ucunu Manchetser' dayandırıp durmayın bre...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özür için ömür boyu sponsor olalım İngiliz milli takımına. Ancak böyle affettiririz kendimizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sozde gazeteci olmussun ama cehaletin baki kalmis, israrla butun makalede bankong deyip durmussun, hicbir sey bilmiyorsan bari bir harita ac bak, oranin adi Bangkok'tur bankong degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beckham kim ki? Benim vatandasim 1 million Beckhame kurban olsun. British Airways birakin 1 motor,tüm motorlari kapaniyor mesela Heathrow B777!! Kac tane Türk vardi? Konu kapandi lütfen bir ingiliz tehlike atlati diye yazmayin.Anlayan anlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000