20 Eylül 2010, Pazartesi 10:15:55

THY'DE DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Airporthaber Başyazarı Sefa İnan bu haftaki köşe yazısında THY ile Hava-İş sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nde bulunan 8. maddenin getirdikleri ve getireceklerini yazdı. İşte İnan'ın o yazısı...
  • 25 yıldır çalışıyorum,.Ben de topluma uyarak üye oldum ama bugüne kadar sendikadan hiç bir yardım veya hak arama görmedim Tüm işe yeni başlayanların bilgisine...Daha yolun başındasınız,boşuna para vermeyin.
  • sendika ölmüştür. tümçalışanların acilen üyelikten ayrılması gerekmektedir. hakkımı korumayana ayda 60 küsür lira yok. bir de utanmadan herkesten 500 tl ye yakın para kestiler. tepkinizi koyun, ayrılın. beelki akılları başlarına gelir.
  • 2004 yilinda zionismin hegemonisi altina girmistir(star alliance), dolayisiyla onlar istediklerini yaparlar. NE YAPACAKSIN HA.......
  • THY'de iç savaş yok.Ruslarda iç savaş var.Yaşasın Türk Hava Yolları.

THY; geçen hafta 90 kişilik bir yer işletme birimine yönelikKırk katır mı, yoksa kırk satır mı?” tarzında birer mektup yollayarak, çalışanları istedikleri şehre veya bölüme atayabileceklerini duyurdu.

31 Mayıs 2010 tarihli “THY’DE SON TANGO” adlı köşe yazımda; işverenin anti demokratik tutumunun bu günlerin ve yaşanan bu sürecin habercisi olduğunu, bugünkü “Ya istediğimiz yere gidersin, ya da seni işten atarız!” biçimindeki tavırın, o günlerden belli olduğunu belirtmiştim.

Son imzalanan Toplu İş Sözleşmesini okur okumaz; işverenin rakamsal cömertliğine karşılık, Hava-İş’ten işçi adına ne ödünler aldığını öğrenmeye çalışmıştım. İşte size o yazımla sıcağı sıcağına sunduğum ve çok tehlikeli olduğunu açıklamaya çalıştığım 8. maddenin getirdikleri ve tabii ki bundan sonra getirecekleri:

AirportHaber Başyazarı Sefa İNAN'ın yazısını okumak için TIKLAYINIZ

THY'DE DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
25 yıldır çalışıyorum,.Ben de topluma uyarak üye oldum ama bugüne kadar sendikadan hiç bir yardım veya hak arama görmedim Tüm işe yeni başlayanların bilgisine...Daha yolun başındasınız,boşuna para vermeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sendika ölmüştür. tümçalışanların acilen üyelikten ayrılması gerekmektedir. hakkımı korumayana ayda 60 küsür lira yok. bir de utanmadan herkesten 500 tl ye yakın para kestiler. tepkinizi koyun, ayrılın. beelki akılları başlarına gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2004 yilinda zionismin hegemonisi altina girmistir(star alliance), dolayisiyla onlar istediklerini yaparlar. NE YAPACAKSIN HA.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'de iç savaş yok.Ruslarda iç savaş var.Yaşasın Türk Hava Yolları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000