03 Ocak 2012, Salı 09:52:43

THY'DE ÇİN İŞİ JAPON İŞİ!

Türk Hava Yolları Uçuş Eğtim Başkanlığı, ‘Kültürleri Selamlama’ projesi kapsamında Uzakdoğu’nun iki gizemli ülkesi Çin ve Japonya’yı tanıtan film hazırladı. Uçucu ekibin eğitiminde kullanılan filmde ülkelere ait önemli bilgiler veriliyor.
  • Hazırlayanların ellerine sağlık, THY büyüklüğünü bu çalışma ile tekrar göstermiş..
  • Enisciğim neyi bir bilene sordularki bunu sorsunlar. Bırak isterlerse guanco değil malatya desinler, boşver allasen..
  • Çince bilen biri olarak söylüyorum Çince telafuzu guanco şeklindedir.hayır ben ingilizce soyluyorum diyosaniz ozaman da guangzu şeklinde okunur. Gancao nedir arkadaş? Enis..
  • Çin ile ilgili uçuş destinasyonlarını sayarken guanzhouyu= gancao gibi komik bir telaffuzla belirtilmiş lütfen düzeltirmisiniz.
Çin’de 4, Japonya’da 2 noktaya tarifeli uçuşlar yapan Türk Hava Yolları, bu ülkelerle ilgili uçuş ekibini bilgilendirmek amacıyla birer tanıtım filmi hazırladı. Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çakıcı ve Kabin Eğitim Müdürü Berna Tanyolaç imzalı çalışma, uçucu ekibin eğitimlerinde izlettirildi.

Uçakta Çinli ve Japon yolcuların hangi davranışlarda bulundukları, damak zevkleri, kültürel farklılıkları gibi bir çok ayrıntı detaylı olarak anlatılıyor. Örneğin Japonların çekingen oldukları, göz ve el teması kurmadıkları, yiyecek ve içeceklerin iki elle sunulmasının saygı ifadesi olduğu videolu anlatımla gösteriliyor. Çinliler’in ise, “ Tatlı kültürleri çok geniş değil, yemekle birlikte bira ve şarap tüketirler. Yemekle birlikte alkol yerine çay içmeyi tercih ederler. Suyu sıcak ve ılık içmeyi tercih ederler, kabin ekibine dokunarak iletişim kurmak isteyebilirler” gibi bilgilere yer veriliyor.

Tanıtım filminde uçuş sırasında sıkça kullanılan bazı kelimeler ve cümleler de yer alıyor. Bu ülkelere yapılan uçuşlarda Çince ve Japonca bilen kabin personeli bulunduran THY, her ihtimala karşı bazı önemli kelimeleri çalışanlarına öğretmeyi tercih ediyor.

Filmde, hem Çin hem de Japonya’ya ait önemli sosyo ekonomik bilgilere de yer veriliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

İşte Uzakdoğu’nun iki gizemli ve kültürel açıdan farklılık gösteren ülkelerine ilişkin hazırlanan o tanıtım filmleri:


THY'DE ÇİN İŞİ JAPON İŞİ!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Hazırlayanların ellerine sağlık, THY büyüklüğünü bu çalışma ile tekrar göstermiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Enisciğim neyi bir bilene sordularki bunu sorsunlar. Bırak isterlerse guanco değil malatya desinler, boşver allasen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çince bilen biri olarak söylüyorum Çince telafuzu guanco şeklindedir.hayır ben ingilizce soyluyorum diyosaniz ozaman da guangzu şeklinde okunur. Gancao nedir arkadaş? Enis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çin ile ilgili uçuş destinasyonlarını sayarken guanzhouyu= gancao gibi komik bir telaffuzla belirtilmiş lütfen düzeltirmisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000