05 Kasım 2012, Pazartesi 14:20:49

THY’DE ANONS KRİZİ

Türk Hava Yolları uçaklarında kısa süre önce, pilotların yapması kararlaştırılan “Hoşgeldiniz Anonsu”nun birçok pilot tarafından yapılmaması tepki çekti.
  • Pilot sesi güzelse yapsın anonsu....değilse hiç yorulmasın zaten bir sürü işi,dikkat,takip etmesi gereken daha önemli şeyler vardır bence..Yolcularda oturun oturduğunuz yerde canım........ne yapacaksın ne kadar yüksekte olduğunu,kaç km hızla gittiğini,varış meydanındaki hava sıcaklığını öğrenip....kötüyse geri mi döneceksin...? Şaka bir yana pilotların işi zor,boş işlerle uğraşmaları gereksiz.
  • 10 yılı aşkın biniyorum anonsları ezberledim o derece yani bana anons gerekmez sizi bilmem.
  • Ben de bir THY pilotuyum. Hiçbir zaman bu anonsu yapmaktan gocunmuyor veya kaçınmıyoruz. Ben daha bundan rahatsızlık duyanı da görmedim. PF görevini yürüten anonsu yapıyor. Aslına bakarsanız tek sakınca standart bir formatın olmaması. FAzla mı bilgi veriyoruz az mı o kısım tartışılır. Yoksa hiç sorun yok.
  • Şahsen ben bir yolcu olarak anonslar yüzünden zırt pırt seyrettiğim filmin, dinlediğim müziğin bölünmesine sinir oluyorum. Zaten THY uçaklarının çoğunda uçuş bilgilerini gösterir sistemler var, merak eden oradan baksın. Daha az anons olsun, olan da dinlenmeye değsin...
  • Atlasjet pilotları bunu gayet güzel uygulayabiliyor. THY pilotları burunları düşebilir korkusuyla yapmıyorlardır. Kral ya onlar...!
  • ANONSDA SURE BİLGİSİ VERİLİYOR,İRTİFA DEGİL..İSİM SOYAD,SURE VE UFAK BİKAC AYRİNTİYİ VERMEM 20 SANİYEMİ ALMİYOR,HER DEFASİNDA DA YAPİYORUM..NESİ ZOR ANLAMADİM.??ayrica bu anonsu yapmak icin boardingin bitmis olmasi da gerekmiyor..lufthansa ya entegre olacagiz beyler!artik tembel olan tutunamaz kokpitte..en cok calisan en cok dokuman karistiran en saglam adimlari atacak..ee sirket bosuna mi yapti bu ingilizce tartismalarini kac senedir? Lufthansayla birlesecegimiz dedikodusu kac senedir yapiliyordu..
  • kimi anons ister, kimi gereksiz bulur, kimi sesi beğenmez, kimi türkçesini kimi de ingilizcesini beğenmez, kimi kürtçesini ister, kimi karizmatik bulur, kimi sesi titrek bulur, kimi anlaşılmaz bulur, kimi uçuşu yapan mı konuşuyor yoksa uçmayan mı onu merak eder, kimi anonsda hata bulur, kimi anons yapıldığını bile duymaz uyur, kimi allahım bunlar evde karılarıyla da böyle mi konuşuyor diye düşünür :) kimi kaptanların adını yakalamaya çalışır tanıdık mı diye, kimi kaptan yapmasın kabin amiri yapsın der, kimi aksini ister, kimi kısa bulur, kimi uzun bulur.... ister, bulur, eder, yapar :) kura çekelim her seferinde yolculardan biri yapsın hem epey bi süre geyiği olur.. kaptanınız konuşuyor ... pardon yolcunuz konuşuyor ;)
  • Kaptanlarımızı kiskanip men dakka dukka diyorlar yani:(( size ne ya adam ister yapar ister yapmaz siz de thy gelin ozaman cok biliyorsunuz ya uzaktan öyle atıp tutun
  • Muavinle hostes arasında hiçbir fark yok...
  • bir yolcu olarak açıkçası kaç bin feet de olduğum beni ilgilendirmiyor yada hava sıcaklığı yada süratmiz ki zaten önümüzdeki ekranlardan takip ediyoruz içten bir merha hoşgeldiniz yeter açıkcası.Benim için mühim olan kalkışta kaçıncı sıradayız ve kalkışa mütakip kaptan acaba gazlara biraz daha yüklenip kalkışta kaybettiğimiz zamanı havada telafi edecek mi.gerisi faso fiso laf kalabalığı.30 bin feetdeyiz suratimiz 840 km sanki kalkıp uçağı uçuracaz ne gereksiz şeyler.

Türk Hava Yolları, bir süre önce uçuş öncesinde yapılan süre ve irtifa bilgilerinin verildiği hoşgeldiniz anonsunun pilotlar tarafından yapılmasına karar verdi. AirportHaber’in geçtiğimiz günlerde duyurduğu bu uygulama, süreç içinde anons krizini de beraberinde getirdi.Uçuş öncesi yolcular uçağa alındıktan ve kapı kapatıldıktan sonra yapılan anonsun artık pilotlar tarafından yapılması kokpit ekiplerinin tepkisine neden oldu.


PİLOT YOĞUN, ANONS ZORUNLU

Uçuş öncesi check list yapan, push back ve kule görüşmelerini gerçekleştiren kokpit ekibi, bir de üstüne anons yapma zorunluluğu getirilmesine itiraz etse de mecburen uçaklarda anons yapmak durumunda kaldı. Ancak uygulama zorunluluğuna rağmen bazı pilotların, uçuş öncesi hoşgeldiniz anonslarını yapmadığı bildirildi. Yine bazı pilotların tamamen anons yapmamak yerine kabin amirlerine anons yaptırdığı kaydedilirken, süre ve irtifa bilgilerini öğrenmek isteyen yolcuların havada kalan bu uygulama dolayısıyla şikayetçi oldukları öğrenildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY’DE ANONS KRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Yolcu ~ 11 yıl önce
Pilot sesi güzelse yapsın anonsu....değilse hiç yorulmasın zaten bir sürü işi,dikkat,takip etmesi gereken daha önemli şeyler vardır bence..Yolcularda oturun oturduğunuz yerde canım........ne yapacaksın ne kadar yüksekte olduğunu,kaç km hızla gittiğini,varış meydanındaki hava sıcaklığını öğrenip....kötüyse geri mi döneceksin...? Şaka bir yana pilotların işi zor,boş işlerle uğraşmaları gereksiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
10 yılı aşkın biniyorum anonsları ezberledim o derece yani bana anons gerekmez sizi bilmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anons ~ 11 yıl önce
Biz zaten yeni binenlere yapıyoruz anonsu
Alakası yok. Haber yanlış ~ 11 yıl önce
Ben de bir THY pilotuyum. Hiçbir zaman bu anonsu yapmaktan gocunmuyor veya kaçınmıyoruz. Ben daha bundan rahatsızlık duyanı da görmedim. PF görevini yürüten anonsu yapıyor. Aslına bakarsanız tek sakınca standart bir formatın olmaması. FAzla mı bilgi veriyoruz az mı o kısım tartışılır. Yoksa hiç sorun yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
Şahsen ben bir yolcu olarak anonslar yüzünden zırt pırt seyrettiğim filmin, dinlediğim müziğin bölünmesine sinir oluyorum. Zaten THY uçaklarının çoğunda uçuş bilgilerini gösterir sistemler var, merak eden oradan baksın. Daha az anons olsun, olan da dinlenmeye değsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anons ~ 11 yıl önce
Çok haklısınız ama tam tersi kaptanın sesini duymanın yolcu üzerindeki etkisini dikte ettiren cok arastirma var. Bunun bi ortasi olmali. Bence yolcularla pilotlara konu hakkinda kapsamli bir anket yapilmali .
reklam ~ 11 yıl önce
evde film seyrederken reklam girmiş kabul edelim sıkmayalım canımızı
FALCONELLI (ADB) ~ 11 yıl önce
Atlasjet pilotları bunu gayet güzel uygulayabiliyor. THY pilotları burunları düşebilir korkusuyla yapmıyorlardır. Kral ya onlar...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her şirket farklıdır ~ 11 yıl önce
butun ozelden gelenler tırım tırım kaçmaya çalışıyor acaba neden ?
KAPTAN ~ 11 yıl önce
ANONSDA SURE BİLGİSİ VERİLİYOR,İRTİFA DEGİL..İSİM SOYAD,SURE VE UFAK BİKAC AYRİNTİYİ VERMEM 20 SANİYEMİ ALMİYOR,HER DEFASİNDA DA YAPİYORUM..NESİ ZOR ANLAMADİM.??ayrica bu anonsu yapmak icin boardingin bitmis olmasi da gerekmiyor..lufthansa ya entegre olacagiz beyler!artik tembel olan tutunamaz kokpitte..en cok calisan en cok dokuman karistiran en saglam adimlari atacak..ee sirket bosuna mi yapti bu ingilizce tartismalarini kac senedir? Lufthansayla birlesecegimiz dedikodusu kac senedir yapiliyordu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 11 yıl önce
kapı kapatmaya ne kadar kaldıgını da soylemen gerekmıyor mu ne zaman kapatacagını bılmeden yalan yanlış sallıyosun o zaman !
hahaha ~ 11 yıl önce
ne komiksin kaptan ben 10 yılı aşkın süredir uçuyorum senin gibi kaptana da ilk defa duyuyorum 70 i aşkın uçuş yaptım hepsindede süre verildi hepsindede metre cinsinden(bazıları feet dedi)yüksekliği verdi ama doğru hızı hiç duymadım sadece uçuş ortasında veren veriyor hava durumunu falan veriyıor ayrıca isim ve soyisim(bazıları soyad vermiyor)verilebiliyor ismini vereni çok dinledim(zevkle)yani dediklerinden 1 tanesi doğru o da acemi kaptanlığınızdandır artık
kura çekelim yolcu yapsın.. ~ 11 yıl önce
kimi anons ister, kimi gereksiz bulur, kimi sesi beğenmez, kimi türkçesini kimi de ingilizcesini beğenmez, kimi kürtçesini ister, kimi karizmatik bulur, kimi sesi titrek bulur, kimi anlaşılmaz bulur, kimi uçuşu yapan mı konuşuyor yoksa uçmayan mı onu merak eder, kimi anonsda hata bulur, kimi anons yapıldığını bile duymaz uyur, kimi allahım bunlar evde karılarıyla da böyle mi konuşuyor diye düşünür :) kimi kaptanların adını yakalamaya çalışır tanıdık mı diye, kimi kaptan yapmasın kabin amiri yapsın der, kimi aksini ister, kimi kısa bulur, kimi uzun bulur.... ister, bulur, eder, yapar :) kura çekelim her seferinde yolculardan biri yapsın hem epey bi süre geyiği olur.. kaptanınız konuşuyor ... pardon yolcunuz konuşuyor ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Süper yaa:)
Men dakka dukka ~ 11 yıl önce
Kaptanlarımızı kiskanip men dakka dukka diyorlar yani:(( size ne ya adam ister yapar ister yapmaz siz de thy gelin ozaman cok biliyorsunuz ya uzaktan öyle atıp tutun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark? ~ 11 yıl önce
Muavinle hostes arasında hiçbir fark yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil ~ 11 yıl önce
He canım,he heee..
gerekli-gereksiz ~ 11 yıl önce
bir yolcu olarak açıkçası kaç bin feet de olduğum beni ilgilendirmiyor yada hava sıcaklığı yada süratmiz ki zaten önümüzdeki ekranlardan takip ediyoruz içten bir merha hoşgeldiniz yeter açıkcası.Benim için mühim olan kalkışta kaçıncı sıradayız ve kalkışa mütakip kaptan acaba gazlara biraz daha yüklenip kalkışta kaybettiğimiz zamanı havada telafi edecek mi.gerisi faso fiso laf kalabalığı.30 bin feetdeyiz suratimiz 840 km sanki kalkıp uçağı uçuracaz ne gereksiz şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000