01 Nisan 2013, Pazartesi 10:44:07

THY’DE ALATURKA TUVALET DÖNEMİ

Türk Hava Yolları, uçaklardaki tuvaletleri alaturkaya çevirme kararı aldı. Tuvaleti alaturkaya çevrilen ilk uçak sefere verildi.
  • pek bir komik habermis.
  • Cok guzel bir fikir. Taharet cesmesi de olacak degil mi?
  • Airport haber 1 Nisan şakası yapayım derken milleti birbirine düşürüyor. Alafranga seven oraya yapar, alaturka seven de oraya... Şimdi bos yere b.. kavgası yapmanın ne alemi var?
  • Sevincim kursağımda kaldı. İnşallah bir gün gerçek olur!
  • Tebrikler :) tam sinirlenip Türk Hava Yolları'na sövmeye başlicaktımki ... Güzel şaka :))
  • iyi olmuş diğerleri çokmu sağlıklı sanki
  • alaturka tuvalete tepki koyan monşer kılıklı denyolar sizin dedenizmi , nenenizmi alafranga tuvalet kullanırdı?, Bir kere alaturka tuvalet alafrangadan daha temizdir. en azından daha doğru dürüst temizlenirsiniz ...
  • alaturka daha temiz ve sıhhidir, başkasının çıplak kıçıyla oturduğu yere oturmak medeniyet değil pisliktir, iğrençliktir
  • yolcular ne sebeble sikayet etmisler. Bence oturup kalkma acisindan daha bir kolay olsa gerek. Neyse kapiya bir anket formu konsunda iyi mi kotu mu gorelim:))
  • Şaka olduğu belli ama siz siz olun yobazların aklına böyle şeyler sokmayın. 10 sene evvel 1 Nisan şakası gibi gelen pek çok şey oldu bu ülkede.

Bazı uçuşlarda içki ikramının kaldırılması ve kabin ekibi için tasarlanan kıyafetlerle bir kaç hafta önce sıkça tartışılan Türk Hava Yolları, bir kez daha tartışma yaratacak haberle gündemde uzun süre konuşulacak. Türk Hava Yolları, yolculardan gelen talebi dikkate alarak uçaklardaki tuvaletleri alaturkaya çevirme kararı aldı.


Tuvaleti alafranga modelden alaturkaya (eski tip klasik tuvalet) çevrilen Boeing 777-300ER tipi uçak THY Teknik Hangarı’ndan çıkarak seferlerine başladı. THY’den yapılan açıklamada, özellikle yaşlı yolcuların kullanım konusunda sıkıntı yaşadığı alafranga tuvaletlerin uzun süredir iletilen şikayetler üzerine alaturkaya çevrildiği bildirildi.

THY’nin süreç içerisinde bütün uçaklardaki tuvaletleri alaturka modele çevireceği kaydedildi.

Buraya kadar okuduklarınız, her ne kadar size gerçek bir olay gibi gelse de aslında bu haber her yıl geleneksel olarak affınıza sığınarak AirportHaber’e koyduğumuz 1 Nisan şaka haberidir. Bize kızmayın ama şakalandınız...

THY’DE ALATURKA TUVALET DÖNEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

sasirmazdim ~ 11 yıl önce
pek bir komik habermis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taharet ~ 11 yıl önce
Cok guzel bir fikir. Taharet cesmesi de olacak degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MM ~ 11 yıl önce
Herhalde.. Mutlaka ibrik de olmalı
YA ~ 11 yıl önce
VIP yolculara elinde havluyla bekleyen ibrikçibaşı da gerek. Gelenekler öle napalım..
EZS 06 ~ 11 yıl önce
Airport haber 1 Nisan şakası yapayım derken milleti birbirine düşürüyor. Alafranga seven oraya yapar, alaturka seven de oraya... Şimdi bos yere b.. kavgası yapmanın ne alemi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 11 yıl önce
Sevincim kursağımda kaldı. İnşallah bir gün gerçek olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osman bey ~ 11 yıl önce
Niye bu kadar tutkulu bir şekilde istediğinizi merak ettim. Her gün uçağa mı biniyorsunuz? Ben ayda 3-4 kere yurtiçi uçarım ama hayatımda hiç uçak tuvaletine gitmedim. Eğer uçucu ekiptenseniz "globaly yours" ne demek biliyorsunuzdur ve yabancıların bu işten hiç hoşlanmayacağını tahmin edersiniz. Ticari profosyonel bir firma bunu düşünerek hareket etmeli.
threegreen ~ 11 yıl önce
sen uçağa binme zaten, deveyle çölden git. istediğin yerde çukur kazıp sevinebilirsin.
Çelik ~ 11 yıl önce
Tebrikler :) tam sinirlenip Türk Hava Yolları'na sövmeye başlicaktımki ... Güzel şaka :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kullanıcı ~ 11 yıl önce
iyi olmuş diğerleri çokmu sağlıklı sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 11 yıl önce
alaturka tuvalete tepki koyan monşer kılıklı denyolar sizin dedenizmi , nenenizmi alafranga tuvalet kullanırdı?, Bir kere alaturka tuvalet alafrangadan daha temizdir. en azından daha doğru dürüst temizlenirsiniz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şah ~ 5 ay önce
Uçak tuvaletleri en az su kullanımı hesap edilerek tasarlanır. Alaturka tuvalet kullanan insanın taharet alması gerekir, bol su gerekir vakumlu sifon sistemi alafranga tuvaletlerde elverişlidir. Amaç ev otel konforunda hacet görmek değil ama binmerce metre yükseklikte baçsr kalınca ihtiyacı giderebilmek.
kemal ~ 11 yıl önce
alaturka daha temiz ve sıhhidir, başkasının çıplak kıçıyla oturduğu yere oturmak medeniyet değil pisliktir, iğrençliktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batur ~ 11 yıl önce
kemal merak etme tuvaletlerde seat cover var; seriyorsun oturuyorsun sonra atıyorsun, herkes temiz kayıt seriyor ve kimsenin poposu pislenmiyor.
Yasli ~ 11 yıl önce
yolcular ne sebeble sikayet etmisler. Bence oturup kalkma acisindan daha bir kolay olsa gerek. Neyse kapiya bir anket formu konsunda iyi mi kotu mu gorelim:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 Nisan ~ 11 yıl önce
Şaka olduğu belli ama siz siz olun yobazların aklına böyle şeyler sokmayın. 10 sene evvel 1 Nisan şakası gibi gelen pek çok şey oldu bu ülkede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ~ 11 yıl önce
senden ala yobazmı olur , aynaya bak...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000