11 Ekim 2012, Perşembe 16:03:44

THY'DE '50 MİLYON EURO' KRİZİ

Bosna Hersek Havayolları ile yaptığı ortaklıkta 19.2 milyon euro zarar ettiği açıklanan Türk Hava Yolları’nın (THY) benzer bir sorunu ile İran ile yaşadığı ortaya çıktı...
  • İnşallah Başbakanım işi inada bindirmez de bu adaletsiz beceriksizleri değiştirir bir an önce.. Yazık ama gerçek bu. Hem beceriksiz hem de liyakatsız, adaletle hükmetmeyen topluluk. topunun.... köküne kiprit suyu ..
  • 50 milyon euro+ 20 milyon euro = 70 milyon euro 70 miyon euro / 305 = 22 bin 951 euro işten atılanlardan kişi başına talep etmemiz gereken tutar. Bu tutarı tahsil edemeyiz, en iyisi kıdemlerini vermeyelim. THY zarara uğradığı için işten kıdemsiz atılanların kıdem tazminatını kişi başı kabaca 10.000 euro dan hesaplarsak 6695 kişiyi daha işten atmamız gerek. Şimdi yukarıdaki bakkal hesabına göre 6695 kişi işten atılırsa bu zarar kapanacak. Ama bir dakika kabindekilerin bu zararda vebali yok. ( vicdan dış ses ) O zaman 70 milyon euro / yönetim kurulu üyesi sayısı ,yok yok bu hesap olmaz en iyisi ben mali müşavir kimliğime bürüneyim. Ben kim miyim? Şahsen Rizeliyim hatta hepimiz rizeliyiz .....
  • peki suriyede kalan 20 milyon euro ne olacak. daha 1 sene geçmeden unutuldu.buda unutulur . basın kendi kendine oto sansür uygular.
  • Suriye'de batırılanlarda unutulmasın lütfen bu konuyu unutturdukları gibi o da arada kaynar gider .onların gücü ancak işçiye yeter...
  • o para kalmazz..
  • kimse sorumlulugu almayi dusunmuyormu,basta hamdi bey gn md yardimcisi baskanlar,bsk yardimcilari iran mudurleri,yoksa buda unutturulacakmi
  • durmak yok,zarara devam,yeterki bizim adamimiz olsun
  • iran para transferinde sorun hep vardi,fakat bu konu tecrubeli ve liyakatli personel ve yonetimle hep cozume kavusurdu.hic birsey olmadan herseyi bildigini sanan bu yonetim ve herdediklerine eyvallah diyen torpilli mudurleri ile birlikte ulkenin 50 milyon eurosunu batirdilar,daha zarara ugrattiklari cok seyler var daha gundeme gelmeyen.bir kurumun hafizasini silerseniz olacagi bu.yaziklar olsun demekten baska bir sey yok.ama hesap soran olmadigi icin yola devam ederler merak etmeyin.
  • 50milyon euro nasil olduda bukadar bekledi? baska ulkelerde de benzer durum varmi? CEO neden istifa etmiyor?
  • Yalan haber.Asılsız saldırılar yapmayın.Bosna Hersek de yalandı zaten.Üstelik,ne güzel reklamlar yapılıyor.Marş okunuyor falan.Gurur duyun biraz.Dünyadaki hiçbir havayolu şirketinin aklına gelmeyen bir yöntem bulup,ülke milli marşı reklam müziği olmuştur.Lütfen bu dahiyane fikri küçümsemeyin.Dahası da var.Bugün dünya sıralamasında nerelerde olduğunu az biraz araştırınca bulabileceğiniz Caroline Wozniacki'ye verilen paralarla da süper bir reklam başarısı sağlanmıştır.İki gün önce başlayan,başkanlığını futbol magandası,cüzdanın doluluğu oranında saygın malum şahsın yaptığı Golf Federasyonunun düzenlediği özel turnuvadaki kafa atma reklamıyla da,tüm dünyaya da müthiş reklam yapılmıştır.Ne de olsa,reklamın iyisi kötüsü olmaz,akılda kalanı olur.O halde bu mantıkla yola çıkılırsa,305 insanı mesajla işten atıp,eşi benzeri olmayan grev yasağıyla da desteklenen zorbalık da yine mükemmel bir reklam olmuştur.Ama sonundaki,'vatandaşı mağdur ettiler' edebiyatı,daha da bir ses getirmiştir.

THY, 50 milyon euroluk alacağı için girişimlerini sürdürürken, İran'ın yaşadığı döviz krizinin, sorunun çözümünü güçleştirdiği ifade ediliyor.

Konu, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Meclis Başkanlığı’na iki gün önce sunduğu soru önergesi ile ortaya çıktı.

CHP'li Oran’ın soru önergesinde göre, THY’nin İran’da 50 milyon euroluk alacağı bulunuyor. Söz konusu alacağın tahsili için de THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, geçtiğimiz ayın ortasında bu ülkeye gitti.

THY kaynakları ise yaşanan sorunu doğrularken, paranın tahsili için görüşmelerin sürdüğü bilgisini vermekle yetindi.

CHP’li Oran, THY’nin İran ile yaşadığı alacak sorununu Meclis gündemine taşıdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması üzere sunulan önerge sekiz soruyu içeriyor.

THY’nin yüzde 49,12 oranındaki hissesinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda olduğunu hatırlatan Oran, önergesinde şu sorulara yer verdi:

* THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu geçen ayın ortasında İran’a ziyarette bulundu mu?

*THY’nin İran’da kalan 50 milyon Euroluk parasının geri alınması için mi bu ziyaret gerçekleştirildi?

* İran para biriminin konvertibl edilememesi, dövize çevrilememesi nedeniyle söz konusu 50 milyon euroluk meblağ üzerinden Türkiye’nin zarar uğradığı doğru mudur? Kur farkı dolayısıyla THY’nin, dolayısıyla Türkiye’nin, alacağı paranın 40 dolayında devalue olduğu duyumu doğru mudur?

* İran yetkililerinin söz konusu dövize çevirme talebini reddettiği iddiasının gerçeklik payı nedir?

* İran’daki bu kadar büyük miktarda para bulunmasının gerekçesi nedir?

* Yabancı hava yollarının ülkelerindeki acentaların kur farkından dolayı İran üzerinden bilet kesmesine izin vermemesinin de bu zararda etkili olduğu bilgisi doğru mudur?

* Söz konusu 50 milyon euroluk paranın yüzde 40’ına varan kayıp yaşanmasında THY’nin doluluk oranlarının düşmemesi amacıyla yurt dışındaki acentaların İran üzerinden bilet kesmesine göz yummasının payı nedir?

* Söz konusu kayıp nedeniyle herhangi bir THY yöneticisi hakkında bir idari işlem yapıldı mı?

(Hürriyet)

THY'DE '50 MİLYON EURO' KRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
İnşallah Başbakanım işi inada bindirmez de bu adaletsiz beceriksizleri değiştirir bir an önce.. Yazık ama gerçek bu. Hem beceriksiz hem de liyakatsız, adaletle hükmetmeyen topluluk. topunun.... köküne kiprit suyu ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 12 yıl önce
50 milyon euro+ 20 milyon euro = 70 milyon euro 70 miyon euro / 305 = 22 bin 951 euro işten atılanlardan kişi başına talep etmemiz gereken tutar. Bu tutarı tahsil edemeyiz, en iyisi kıdemlerini vermeyelim. THY zarara uğradığı için işten kıdemsiz atılanların kıdem tazminatını kişi başı kabaca 10.000 euro dan hesaplarsak 6695 kişiyi daha işten atmamız gerek. Şimdi yukarıdaki bakkal hesabına göre 6695 kişi işten atılırsa bu zarar kapanacak. Ama bir dakika kabindekilerin bu zararda vebali yok. ( vicdan dış ses ) O zaman 70 milyon euro / yönetim kurulu üyesi sayısı ,yok yok bu hesap olmaz en iyisi ben mali müşavir kimliğime bürüneyim. Ben kim miyim? Şahsen Rizeliyim hatta hepimiz rizeliyiz .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilk değil son da olmayacak ~ 12 yıl önce
peki suriyede kalan 20 milyon euro ne olacak. daha 1 sene geçmeden unutuldu.buda unutulur . basın kendi kendine oto sansür uygular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Suriye'de batırılanlarda unutulmasın lütfen bu konuyu unutturdukları gibi o da arada kaynar gider .onların gücü ancak işçiye yeter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
o para kalmazz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
kimse sorumlulugu almayi dusunmuyormu,basta hamdi bey gn md yardimcisi baskanlar,bsk yardimcilari iran mudurleri,yoksa buda unutturulacakmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
durmak yok,zarara devam,yeterki bizim adamimiz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak ~ 12 yıl önce
iran para transferinde sorun hep vardi,fakat bu konu tecrubeli ve liyakatli personel ve yonetimle hep cozume kavusurdu.hic birsey olmadan herseyi bildigini sanan bu yonetim ve herdediklerine eyvallah diyen torpilli mudurleri ile birlikte ulkenin 50 milyon eurosunu batirdilar,daha zarara ugrattiklari cok seyler var daha gundeme gelmeyen.bir kurumun hafizasini silerseniz olacagi bu.yaziklar olsun demekten baska bir sey yok.ama hesap soran olmadigi icin yola devam ederler merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
az parami ~ 12 yıl önce
50milyon euro nasil olduda bukadar bekledi? baska ulkelerde de benzer durum varmi? CEO neden istifa etmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yiyin efendiler yiyin ! ~ 12 yıl önce
Yalan haber.Asılsız saldırılar yapmayın.Bosna Hersek de yalandı zaten.Üstelik,ne güzel reklamlar yapılıyor.Marş okunuyor falan.Gurur duyun biraz.Dünyadaki hiçbir havayolu şirketinin aklına gelmeyen bir yöntem bulup,ülke milli marşı reklam müziği olmuştur.Lütfen bu dahiyane fikri küçümsemeyin.Dahası da var.Bugün dünya sıralamasında nerelerde olduğunu az biraz araştırınca bulabileceğiniz Caroline Wozniacki'ye verilen paralarla da süper bir reklam başarısı sağlanmıştır.İki gün önce başlayan,başkanlığını futbol magandası,cüzdanın doluluğu oranında saygın malum şahsın yaptığı Golf Federasyonunun düzenlediği özel turnuvadaki kafa atma reklamıyla da,tüm dünyaya da müthiş reklam yapılmıştır.Ne de olsa,reklamın iyisi kötüsü olmaz,akılda kalanı olur.O halde bu mantıkla yola çıkılırsa,305 insanı mesajla işten atıp,eşi benzeri olmayan grev yasağıyla da desteklenen zorbalık da yine mükemmel bir reklam olmuştur.Ama sonundaki,'vatandaşı mağdur ettiler' edebiyatı,daha da bir ses getirmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000