24 Ekim 2008, Cuma 16:07:51

THY’NİN İNANILMAZ SKANDALI

AirportHaber’de bugün yer alan “THY’de ilginç gelişme” haberinin ardından bugün inanılmaz bir skandal ortaya çıktı. Haberde yer alan THY’nin AOC’sinin bugün gece yarısı sona ereceğine dair bilginin ardından şok bir gelişme yaşandı.
  • ne kadar seviyesiz konusmalar, yazismalar bunlar. inanilmaz. bir kazan icinde yasayan ve asagiya birbirini cekmeye calisan bir suru kisi.biri yazmis, aoc ti bilende var bilmeyende. bu yorumlari herkes okuyor, havacilik, bir kultur bir birikimdir. yapici yorumlarin olmasi gerektigini dusunuyorum, yorumlar sanki kahvede isi olmayan insanlarin dedikodu yapmasina benziyor. iyilerde bu kadar seviyesi dusuk yazismalar icinde kaybolup gidiyor.
  • Arkadaşlar bırakın bunları lütfen. AOC O saydığın isimlerden kaçını tanıyosun. Senin amacın sadece çamur atmak. ismini saydığın insanlardan kaçıyla ne kadar konuştun. Olayı sürekli aynı yere getiriyor sen ve senin gibi bir avuç personel. Ama insanlar artık görüyo sizide. Madem o kadar havacıydınızda bu şirket niye hep ZARAR açıklıyordu??? çamur atmayı bırakta işini yap bence. Sizin içinize sindiremediğiniz sizin tüm çomak sokmalarınıza karşın bu şirketin son 5 yıldır sürekli kar açıklaması. THY ni kendi halinde ORTA ölçekli bir havayolundan Büyük ve dünyanın en kaliteli Havayollarından biri olmasını içinizemi sindiremiyosunuz yoksa??? Bence siz şirketin iyiliğini değil tam tersine zararını istiyorsunuz... Sadece ve sadece siyasi nedenlerle eleştiriyorsunuz. Ama artık kimse yemiyor merak etmeyin... Sen ve senin gibilere rağmen THY dünyanın en iyi hava yollarından biri olma yolunda adım adım ilerliyor...
  • arkadaş:hiç boş geçmemişsin.her kese verip veriştirmişsin.maaşallah. ama çözümü yazmamışsın.THY her dönem böyle yönetilmişdir.yusuf bolayırlının zamanında thy ye kaç tane çanakkaleli alınmışdır bir araştırmanı önerrim..kimler captır-52 yapılmışdır,kimler emekli edilmişdir araştır. sayğılar...
  • Sevgili Anaboşjet rumuzlu arkadaş, Anadolujet bir firma değildir, THY'nin bir alt markasıdır. Nasıl ki bir fabrika ürettiği birinci kalite mallara göğsünü gere gere kendi markasını basar ama elindeki ikinci kalite malları da piyasaya daha ucuz fiyatla kakalamak için ikinci bir marka üretir ya işte öyle. Anadolujet'in herşeyi THY malıdır.
  • Ercihan Bayır ve Cemal Öksüz THY A.O. da UÇUŞ EMNİYET VE KALİTE GÜVENCE BAŞKANLIĞI yapmışlardır UÇUŞ İŞLETME değil. Bu başkanlık doğrudan genel müdüre bağlı olup sivil havacılık genel müdürlüğündekileri ne kadar kafalarlarsa o kadar başarılı olurlar. Bu da birilerinin oyunu sonucu olmuştur kesin.
  • SAYIN AIRPORT YETKİLİLERİ,LÜTFEN YAPTIĞINIZ HABERLERDE KULLANDIĞINIZ HAVACILIK İLE İLGİLİ KISALTMA VE TERİMLERİ AÇIKLAMALARI İLE YAZINIZ.BU SİTEYİ SADECE BİZİM GİBİ HAVACILIKLA İLGİLİ OLANLAR DEĞİL HERKES TAKİP EDİYOR.ACABA CAMİANIN İÇİNDE OLMAYAN KAÇ KİŞİ AOC'NİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ANLADI.!!!!!!!
  • Hangisi doğru ki? Topçu köylüsü abuk sabuk siyasi atama yapmaktan başka ne bilir ki?Yer İşl Başkanı için belki form 4 doldurulmuş olabilir, ama eğitim aldımı ki? saat 10 da işe gelmekle, etrafındakilere yapın diye talimat vermekle post holder mı olunurmuş. Personel başk hangi mevzuatı biliyor? Her soruya usulen tamam diyor daha sonra abi olmuyormuş diye işi yapmıyor. İns Kayn Gn Md Yrd bu işin adamı mı? Fısır fısır birşeyler geveleyen ne dediği anlaşılmayan, aslında birşey demediği için anlaşılmayan zavallı bir tip. Azar oğlanı. Çizmecioğlu hangi işe hakim. Yelken sporundan başka. Candan efendi hangi işi detaylı biliyor ki? Kasılmaktan başka. Temel efendi sırıtmaktan başka ne yapar ki? Tek lafı biliyorum biliyorum demek. Ekşi efendi despotluk ve istihbarattan başka ne iş yapmış, hangi kaliteyi getirmiş. Çizgi çizmekten 3 öneri 5 öneri toplamaktan başka ne iş yaptığını açıklasın. Sami Alan ortalıkta büyük işler yapıyor görünüyor. Bilgisi hep ücret çakmak. Doluluk hak getire. Bu ekip sağlam ve kalıcı bir iş yapmaya niyetli olsaydı öncelikle THY nin mevcut kaynak ve değerlerini ele almakla işe başlardı. Amerikadan sırf ing biliyor diye alakasız adamları gel havacılıkta ilgili planlama yap, geliri yönet, gel endüstriyel konularda strateji belirle, yatırımları planla diye adam getirirsen ben senin gerçek niyetinin kadrolaşmak ve siyaset olduğunu anlarım. Eskilere hiç değer verilmedi. Sanki adamlar vatan haini idi. Hepsini, hatta kendi dürüst adamlarınıda harcadılar. Bunlar bu kadarda mı azmış. Anlamak imkansız. Büyük bir bela gelecek ama günahsızların canı yanacak diye korkuyorum. THY deki çirkinliklerin baş sorumlusu siyasilerdir, bunların hepsi piyon...
  • Hamdolsun memleketi bu hale getirebildik, biraz daha hamd edersek dünyayı da bu mertebeye yükselteceğiz herkes kanatsız uçacak.
  • her atama sacma sapan sasirmayin buna
  • Siz THY nin AOC'sine değil Anadolujet'in AOC'sine bakınız. Bana SHY6A nın neresinde bir AOC sahibi havayolu işletmesinin, başka bir üste başka bir markada operasyon yaptığını gösterin, ben de şapka çıkarayım size!. Ne JAR da var ne FAR da ne ICAO da.. SHY6A marka tescil belgesi istiyor da anadolujet in marka tescil belgesi var mı? Kimin adına? Bana göre yeni bir AOC almadan, sorumlu yöneticileri olmadan nasıl uçuyor, nasıl bakım yapılıyor ? Yarın anadolujet uçaklarından birine bişey olsa kim sorumlusu? Kalite belgesi var mı, varsa kimin adına ? Müşteri kimi muhatap alacak, THY yi mi? Ben SHGM sitesinde Anadolujet'in AOC 'sini görmedim, adını da.. Bu abesle iştigaldir.... Bence siz airporthaber bu konuyu bir araştırınız, benim naçizane akalıma gelen bunlar......

THY’nin AOC’si bugün yenilendi. Ancak AOC yenilenirken 3 ay önce emekliye ayrılan Uçuş İşletme ve Kalite Güvence Başkanı Ercihan Bayır’ın ismi ile birlikte çıktı. THY, bu ismin emekliye ayrıldığını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bildirip bildirmediği tam bir muamma. THY’nin AOC’sinin yenilenmesiyle birlikte Ercihan Bayır’ın Uçuş İşletme ve Kalite Güvence Başkanı olarak görülmesi akıllara durgunluk veren bir hatanın devam ettiğini ortaya koydu.

 

Üç ay önce emekliye ayrılan Uçuş İşletme ve Kalite Güvence Başkanı Ercihan Bayır yerine Cemal Öksüz atanmıştı. Cemal Öksüz’ün yerine de bugün Selman Nas atanmıştı.

 

©AirportHaber Özel

THY’NİN İNANILMAZ SKANDALI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

bu ne... ~ 15 yıl önce
ne kadar seviyesiz konusmalar, yazismalar bunlar. inanilmaz. bir kazan icinde yasayan ve asagiya birbirini cekmeye calisan bir suru kisi.biri yazmis, aoc ti bilende var bilmeyende. bu yorumlari herkes okuyor, havacilik, bir kultur bir birikimdir. yapici yorumlarin olmasi gerektigini dusunuyorum, yorumlar sanki kahvede isi olmayan insanlarin dedikodu yapmasina benziyor. iyilerde bu kadar seviyesi dusuk yazismalar icinde kaybolup gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK61 ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar bırakın bunları lütfen. AOC O saydığın isimlerden kaçını tanıyosun. Senin amacın sadece çamur atmak. ismini saydığın insanlardan kaçıyla ne kadar konuştun. Olayı sürekli aynı yere getiriyor sen ve senin gibi bir avuç personel. Ama insanlar artık görüyo sizide. Madem o kadar havacıydınızda bu şirket niye hep ZARAR açıklıyordu??? çamur atmayı bırakta işini yap bence. Sizin içinize sindiremediğiniz sizin tüm çomak sokmalarınıza karşın bu şirketin son 5 yıldır sürekli kar açıklaması. THY ni kendi halinde ORTA ölçekli bir havayolundan Büyük ve dünyanın en kaliteli Havayollarından biri olmasını içinizemi sindiremiyosunuz yoksa??? Bence siz şirketin iyiliğini değil tam tersine zararını istiyorsunuz... Sadece ve sadece siyasi nedenlerle eleştiriyorsunuz. Ama artık kimse yemiyor merak etmeyin... Sen ve senin gibilere rağmen THY dünyanın en iyi hava yollarından biri olma yolunda adım adım ilerliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
arkadaş:hiç boş geçmemişsin.her kese verip veriştirmişsin.maaşallah. ama çözümü yazmamışsın.THY her dönem böyle yönetilmişdir.yusuf bolayırlının zamanında thy ye kaç tane çanakkaleli alınmışdır bir araştırmanı önerrim..kimler captır-52 yapılmışdır,kimler emekli edilmişdir araştır. sayğılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Sevgili Anaboşjet rumuzlu arkadaş, Anadolujet bir firma değildir, THY'nin bir alt markasıdır. Nasıl ki bir fabrika ürettiği birinci kalite mallara göğsünü gere gere kendi markasını basar ama elindeki ikinci kalite malları da piyasaya daha ucuz fiyatla kakalamak için ikinci bir marka üretir ya işte öyle. Anadolujet'in herşeyi THY malıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crew ~ 16 yıl önce
Ercihan Bayır ve Cemal Öksüz THY A.O. da UÇUŞ EMNİYET VE KALİTE GÜVENCE BAŞKANLIĞI yapmışlardır UÇUŞ İŞLETME değil. Bu başkanlık doğrudan genel müdüre bağlı olup sivil havacılık genel müdürlüğündekileri ne kadar kafalarlarsa o kadar başarılı olurlar. Bu da birilerinin oyunu sonucu olmuştur kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MATRİS ~ 16 yıl önce
SAYIN AIRPORT YETKİLİLERİ,LÜTFEN YAPTIĞINIZ HABERLERDE KULLANDIĞINIZ HAVACILIK İLE İLGİLİ KISALTMA VE TERİMLERİ AÇIKLAMALARI İLE YAZINIZ.BU SİTEYİ SADECE BİZİM GİBİ HAVACILIKLA İLGİLİ OLANLAR DEĞİL HERKES TAKİP EDİYOR.ACABA CAMİANIN İÇİNDE OLMAYAN KAÇ KİŞİ AOC'NİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ANLADI.!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AOC ~ 16 yıl önce
Hangisi doğru ki? Topçu köylüsü abuk sabuk siyasi atama yapmaktan başka ne bilir ki?Yer İşl Başkanı için belki form 4 doldurulmuş olabilir, ama eğitim aldımı ki? saat 10 da işe gelmekle, etrafındakilere yapın diye talimat vermekle post holder mı olunurmuş. Personel başk hangi mevzuatı biliyor? Her soruya usulen tamam diyor daha sonra abi olmuyormuş diye işi yapmıyor. İns Kayn Gn Md Yrd bu işin adamı mı? Fısır fısır birşeyler geveleyen ne dediği anlaşılmayan, aslında birşey demediği için anlaşılmayan zavallı bir tip. Azar oğlanı. Çizmecioğlu hangi işe hakim. Yelken sporundan başka. Candan efendi hangi işi detaylı biliyor ki? Kasılmaktan başka. Temel efendi sırıtmaktan başka ne yapar ki? Tek lafı biliyorum biliyorum demek. Ekşi efendi despotluk ve istihbarattan başka ne iş yapmış, hangi kaliteyi getirmiş. Çizgi çizmekten 3 öneri 5 öneri toplamaktan başka ne iş yaptığını açıklasın. Sami Alan ortalıkta büyük işler yapıyor görünüyor. Bilgisi hep ücret çakmak. Doluluk hak getire. Bu ekip sağlam ve kalıcı bir iş yapmaya niyetli olsaydı öncelikle THY nin mevcut kaynak ve değerlerini ele almakla işe başlardı. Amerikadan sırf ing biliyor diye alakasız adamları gel havacılıkta ilgili planlama yap, geliri yönet, gel endüstriyel konularda strateji belirle, yatırımları planla diye adam getirirsen ben senin gerçek niyetinin kadrolaşmak ve siyaset olduğunu anlarım. Eskilere hiç değer verilmedi. Sanki adamlar vatan haini idi. Hepsini, hatta kendi dürüst adamlarınıda harcadılar. Bunlar bu kadarda mı azmış. Anlamak imkansız. Büyük bir bela gelecek ama günahsızların canı yanacak diye korkuyorum. THY deki çirkinliklerin baş sorumlusu siyasilerdir, bunların hepsi piyon...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAMDİ ~ 16 yıl önce
Hamdolsun memleketi bu hale getirebildik, biraz daha hamd edersek dünyayı da bu mertebeye yükselteceğiz herkes kanatsız uçacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim ~ 16 yıl önce
her atama sacma sapan sasirmayin buna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anaboşjet ~ 16 yıl önce
Siz THY nin AOC'sine değil Anadolujet'in AOC'sine bakınız. Bana SHY6A nın neresinde bir AOC sahibi havayolu işletmesinin, başka bir üste başka bir markada operasyon yaptığını gösterin, ben de şapka çıkarayım size!. Ne JAR da var ne FAR da ne ICAO da.. SHY6A marka tescil belgesi istiyor da anadolujet in marka tescil belgesi var mı? Kimin adına? Bana göre yeni bir AOC almadan, sorumlu yöneticileri olmadan nasıl uçuyor, nasıl bakım yapılıyor ? Yarın anadolujet uçaklarından birine bişey olsa kim sorumlusu? Kalite belgesi var mı, varsa kimin adına ? Müşteri kimi muhatap alacak, THY yi mi? Ben SHGM sitesinde Anadolujet'in AOC 'sini görmedim, adını da.. Bu abesle iştigaldir.... Bence siz airporthaber bu konuyu bir araştırınız, benim naçizane akalıma gelen bunlar......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000