08 Eylül 2008, Pazartesi 15:28:17

THY’NİN A340’I GELDİ

Türk Hava Yolları (THY), ILFC'den kiraladığı A340 tipi yolcu uçağını İstanbul’a getirdi.
  • THY yine vizyon eksikliginin sonucunu yani zamaninda gerekli tipdeki ucaklari ozellikle wide body siparis etmemekle cekiyor. Bircok havayolu artan yakit fiyatlarindan dolayi 4 motorlu 340 veya 747 tipi ucaklari filodan cikartirken biz kiralik olarak bu ucaklarin pesinde kosuyoruz. Bu gidisle birkac sene sonra alacak ve kiralayacak ucak bulamayacagiz
  • Okuyorum, neden kiralandı bu uçak soruluyor ve eleştiriliyor. Paranız olsa bile, kiralama yolu genelde daha akıllı iştir. Sebebine gelince, elinizdeki sermayeyi sadece uçağa bağlamıyorsunuz. Ayrıca 6 yıllık kira bedeli uçağın satınalma bedelinden çok daha düşük. Tabiki kira bedelini vergiden düşürme olayı da var. Kendi uçağım olsun ister insan, fakat davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş :)
  • THY bu kiralamayla sadece ILFC zengin ediyor, THY büyüklügünde bir sirket ILFC den ucak kiralamaz, satin alir, piyasada yeteri kadar ucak var ama THY isi bilenlerden almaz.
  • iç bakımdan bahsediliyor - işin makyaj kısımları bunlar iyice okumak lazım
  • Insallah hayirlisi olur , ama neden kira ? Neden satin alinmiyor ? 6 yillik kira THY´ye neye mal olacagini bilmiyoruz , ama satin almadan daha avantajli degildir herhalde ! THY ileri yillar icin ucak siparisinde cok gec kaldi , ucak imalatcilarin siparis listeleri uzun menzilli ucaklari icin 2015 lerek kadar dolu . Arap dünyasi cok asiri derecede ucak aliminda bulunuyor. Korkuyorum ki THY 4 sene icerisinde filo yenileme ve trend tutturma sorunu yasiyacak ! B787 siparisleri aldi basini gidioyor ! THY bu sorunu acil cözmesi gerekmekte !!!!
  • Bu uçağın uzakdoğuda bir yerdeki Lufthansa tesislerinde tüm bakımlarının yapıldığı ve boyandığı yazıyordu yine bu sitede, şimdi burada bakımdan boyamadan bahsediliyor hangisi doğru?
  • Hayırlı olsun THY.Emniyetli ve bol kazançlı uçuşlarda inşallah.
  • İnşallah bu tip uçakların devamını da görürüz...

Türk Hava Yolları, son olarak Jamaika Havayolları’nın kullandığı ILFC'den 6 yıllığına kiralanan ve uzun süredir filoya katılması beklenen A340 tipi yolcu uçağını nihayet İstanbul’a getirdi.

THY’den yapılan açıklamada, filosundaki 8’inci Airbus 340 tipi yolcu uçağına Antalya’nın güzide tatil yörelerinden KAŞ ismini verileceği belirtilerek kuyruk tescilinin TC-JIK olarak belirlendiği açıklandı.

THY Teknik hangarında iç bakım işlemleri yapılan uçağın tescil işlemlerinin de tamamlanmasıyla, yeni açılacak hatlarda kullanılacağı bildirildi.

THY A340

THY A340

©AirportHaber.com

THY’NİN A340’I GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

frequent flyer ~ 16 yıl önce
THY yine vizyon eksikliginin sonucunu yani zamaninda gerekli tipdeki ucaklari ozellikle wide body siparis etmemekle cekiyor. Bircok havayolu artan yakit fiyatlarindan dolayi 4 motorlu 340 veya 747 tipi ucaklari filodan cikartirken biz kiralik olarak bu ucaklarin pesinde kosuyoruz. Bu gidisle birkac sene sonra alacak ve kiralayacak ucak bulamayacagiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Okuyorum, neden kiralandı bu uçak soruluyor ve eleştiriliyor. Paranız olsa bile, kiralama yolu genelde daha akıllı iştir. Sebebine gelince, elinizdeki sermayeyi sadece uçağa bağlamıyorsunuz. Ayrıca 6 yıllık kira bedeli uçağın satınalma bedelinden çok daha düşük. Tabiki kira bedelini vergiden düşürme olayı da var. Kendi uçağım olsun ister insan, fakat davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A340 ~ 16 yıl önce
THY bu kiralamayla sadece ILFC zengin ediyor, THY büyüklügünde bir sirket ILFC den ucak kiralamaz, satin alir, piyasada yeteri kadar ucak var ama THY isi bilenlerden almaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
iç bakımdan bahsediliyor - işin makyaj kısımları bunlar iyice okumak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Insallah hayirlisi olur , ama neden kira ? Neden satin alinmiyor ? 6 yillik kira THY´ye neye mal olacagini bilmiyoruz , ama satin almadan daha avantajli degildir herhalde ! THY ileri yillar icin ucak siparisinde cok gec kaldi , ucak imalatcilarin siparis listeleri uzun menzilli ucaklari icin 2015 lerek kadar dolu . Arap dünyasi cok asiri derecede ucak aliminda bulunuyor. Korkuyorum ki THY 4 sene icerisinde filo yenileme ve trend tutturma sorunu yasiyacak ! B787 siparisleri aldi basini gidioyor ! THY bu sorunu acil cözmesi gerekmekte !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 16 yıl önce
Bu uçağın uzakdoğuda bir yerdeki Lufthansa tesislerinde tüm bakımlarının yapıldığı ve boyandığı yazıyordu yine bu sitede, şimdi burada bakımdan boyamadan bahsediliyor hangisi doğru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 16 yıl önce
Hayırlı olsun THY.Emniyetli ve bol kazançlı uçuşlarda inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gtaCrAzY ~ 16 yıl önce
İnşallah bu tip uçakların devamını da görürüz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000