01 Ekim 2011, Cumartesi 18:40:18

THY’DEN PİJAMA DESENLİ UÇAK İSTİYORLAR

Havacılık tutkunlarını bir araya getiren Türkiye’nin en büyük havacılık forum sitesi www.ucuyorum.com üyeleri Türk Hava Yolları’ndan ilginç bir istekte bulunuyor. İşte bir grup havacılık aşığının THY’den o isteği...
  • Belki henüz teslim alınmayan 737-900 leri böyle boyatırlar.
  • Her derdimiz bitti, pijamalara kaldık. Adam Star Alliance Member. Elinden gelse tüm uçakları başka boyayacak. İnen uçak Türk uçağı mı, reklam bordlu bir ticari uçak mı belli değil. Bayrak gösteriyor ama, Star Alliance bayrağı gösteriyor. Hele Barselona renkli uçak Trabzona gitmiyor mu, ölüyorum yahu. Eskiden pilotların İngilizceleri zayıf diyorduk, şimdi Türkçe bilmiyorlar diyoruz. Alo, pijamacı duyuyormusun?
  • THY'nin daha önce JLC, A320 uçağı üzerinde yaptığı Retro çalışma maalesef berbat bir örnekti. Pijama çizgilerindeki ölçülendirme ve kırmızı renk tonu gayri nizamiydi. Gövdedeki pijama deseni ise neredeyse gövdenin tamamını kaplıyordu. Pijama desenli tüm THY uçaklarında burun ve cocpit camının önü yarı parlak siyah olmasına rağmen bu alanlar JLC, A320 uçağında beyaz bırakılmıştı.
  • En önemlisi; fabrika tarafından orijinal pijama desenli olarak üretilen Viscount, DC–9, DC–10 ve Boeing 727'lerin gövde altları boyalı değil, boyasız naturel polisajlı metal görünümdeydi.
  • THY için yapılacak gerçek bir Retro jet çalışmasında sade bir pijama deseniyle iş bitmiyor ne yazık ki. Bu proje için en uygun seçenek söylenildiği gibi bir Boeing 739’dur. Hem gövde uzunluğu hem de burun yapısı itibarıyla 707 ve 727’leri anımsatacak hem de pijama desenli fabrikasyon Boeing 727’lerin orijinal çizimleri Boeing’in arşivinde bulunduğundan bu iş orada hatasız ve orijinal olarak yapılabilecektir.
  • Gövde altı boyasız naturel metal bırakılıp mutlaka eski yatık, kuyruklu yazı karakteri kullanılmalıdır ve kuyruktaki kuş logosunun içinde kırmızı ve yine yatık karakterde THY yazmalıdır. DC-9’larda kullanılmış olan bu yazı çizimlerinin orijinal ölçüleri McDonnell Douglas arşivlerinde mutlaka vardır. 1950’li, 60’lı ve 70’li yıllarda THY tarafından kullanılan orijinal pijama uçaklardaki formal görüntü budur ve THY yapacağı Retro Jet çalışmasında bu detayları bu defa unutmamalıdır.
  • NEDEN CEVAP YOK. BOYAMAYA REDSE RET. EVETSE EVET. o kadar yahu.
  • kesinlikle katiliyorum bende bir mail atacam hepimiz atalim
  • Evet kesinlikle katılıyorum 737 biçilmiş kaftan bu boyama için. Burun 727 ile hemen hemen aynı. Eskiyi tam olarak çağrıştıracaktır.
  • Gerçekten çok güzel bir istek ,umarım bu isteği yönetim uygun görür ve uygularsa Boeıng 777-300 ER veya filoya dahil olacak olan yeni Boeıng 737-900ER uçakları olabilir.
Türkiye’nin en çok üyesi bulunan havacılık forum sitesi www.ucuyorum.com’da bir süredir ilginç bir konu gündemi meşgul ediyor. Havacılık aşığı binlerce üyenin bir araya geldiği forumda Türk Hava Yolları’ndan ilginç bir talepte bulunuldu.

Dünyada birçok havayolu şirketinin filosundaki bir uçağı havayolu şirketinin eski renklerine boyama geleneği bulunduğunu öne süren üyeler, benzer uygulamanın Türk Hava Yolları’nda da yapılmasını istiyor. THY’nin efsane pijama boyama tarzı ile bir uçağını gökyüzünde görmek isteyen grup üyeleri, konuyla ilgili olarak başta THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil olmak üzere ilgili birçok birimi mail yağmuruna tuttu. Ancak THY’den bu ilginç talebe henüz cevap gelmedi.
 
En önemli ortak noktaları, demir kuş sevgisi olan forum üyelerinin bu masum isteğine THY’den nasıl bir cevap geleceği merakla beklenirken retro adı verilen boyamanın hem THY yolcularına nostalji yaşatacağı hem de filoya ayrı bir renk katacağı kaydediliyor.

İşte dünyada bazı büyük havayolu şirketlerinde halen görev yapan retro boyalı bazı uçaklar:







THY’DEN PİJAMA DESENLİ UÇAK İSTİYORLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 12 yıl önce
Belki henüz teslim alınmayan 737-900 leri böyle boyatırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her derdimiz bitti, pijamalara kaldık. Adam Star Alliance Member. Elinden gelse tüm uçakları başka boyayacak. İnen uçak Türk uçağı mı, reklam bordlu bir ticari uçak mı belli değil. Bayrak gösteriyor ama, Star Alliance bayrağı gösteriyor. Hele Barselona renkli uçak Trabzona gitmiyor mu, ölüyorum yahu. Eskiden pilotların İngilizceleri zayıf diyorduk, şimdi Türkçe bilmiyorlar diyoruz. Alo, pijamacı duyuyormusun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY'nin daha önce JLC, A320 uçağı üzerinde yaptığı Retro çalışma maalesef berbat bir örnekti. Pijama çizgilerindeki ölçülendirme ve kırmızı renk tonu gayri nizamiydi. Gövdedeki pijama deseni ise neredeyse gövdenin tamamını kaplıyordu. Pijama desenli tüm THY uçaklarında burun ve cocpit camının önü yarı parlak siyah olmasına rağmen bu alanlar JLC, A320 uçağında beyaz bırakılmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
En önemlisi; fabrika tarafından orijinal pijama desenli olarak üretilen Viscount, DC–9, DC–10 ve Boeing 727'lerin gövde altları boyalı değil, boyasız naturel polisajlı metal görünümdeydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY için yapılacak gerçek bir Retro jet çalışmasında sade bir pijama deseniyle iş bitmiyor ne yazık ki. Bu proje için en uygun seçenek söylenildiği gibi bir Boeing 739’dur. Hem gövde uzunluğu hem de burun yapısı itibarıyla 707 ve 727’leri anımsatacak hem de pijama desenli fabrikasyon Boeing 727’lerin orijinal çizimleri Boeing’in arşivinde bulunduğundan bu iş orada hatasız ve orijinal olarak yapılabilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gövde altı boyasız naturel metal bırakılıp mutlaka eski yatık, kuyruklu yazı karakteri kullanılmalıdır ve kuyruktaki kuş logosunun içinde kırmızı ve yine yatık karakterde THY yazmalıdır. DC-9’larda kullanılmış olan bu yazı çizimlerinin orijinal ölçüleri McDonnell Douglas arşivlerinde mutlaka vardır. 1950’li, 60’lı ve 70’li yıllarda THY tarafından kullanılan orijinal pijama uçaklardaki formal görüntü budur ve THY yapacağı Retro Jet çalışmasında bu detayları bu defa unutmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
NEDEN CEVAP YOK. BOYAMAYA REDSE RET. EVETSE EVET. o kadar yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kesinlikle katiliyorum bende bir mail atacam hepimiz atalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evet kesinlikle katılıyorum 737 biçilmiş kaftan bu boyama için. Burun 727 ile hemen hemen aynı. Eskiyi tam olarak çağrıştıracaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gerçekten çok güzel bir istek ,umarım bu isteği yönetim uygun görür ve uygularsa Boeıng 777-300 ER veya filoya dahil olacak olan yeni Boeıng 737-900ER uçakları olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000