03 Aralık 2008, Çarşamba 20:11:01

THY’DEN ÇILGINCA BİR YATIRIM

Türk Hava Yolları DO&CO, İstanbul İl Özel İdaresine ait olan Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalıları için yapılan ihaleyi kazandı. İhale, aylık 450 bin YTL teklif veren Türk Hava Yolları (THY) Do&Co’nun oldu.
  • Bazi arkadaslar bu siteyi herkesin okudugunu unutup rastgele bolkepce den atiyorlar. THY hukuki statu olarak ozel bir anonim ortakligidir. Devlet en buyuk paya sahip oldugunan patron da olsa, THY devlet kurulusu degildir. Bir de, yatirim yapilmasinda bile elestiri yapacak bi seyler bulanlar kesin rakip Havayollarindandir diye dusunuyorum. Yoksa, THY den ekmek yiyip, THY nin basarilarini hazmedemeyen birileri yoktur herhalde!
  • Merhabalar,Bahsi geçen ihaleyi THY değil THY'nin %50 ortak olduğu THY DO&CO İkram Hİz.A.Ş. kazanmıştır. DO&CO Avusturya da birçok lüks otel işletmektedir.Ayrıca F1 ve Şampiyonlar Ligi VIP İkram Hizmetlerini vermektedir. Otel işletmeciliğini Türkiye'de yapmak istemiş ve Boğaz da bulunan yeri değerlendirmek istemiştir.THY Do&Co burada birçok kişiye de iş imkanı tanıyacaktır. Ne yaptıklarını çok iyi biliyorlardır. THY Do&Co küresel krizin yaşandığı bu dönemde personel çıkarmak yerine personeline zam yapmıştır. Saygılarımla
  • Çalışanları ile yükselen bir kurum olan THY Toplu Sözleşme görüşmelerinde ne diyecek? Paramı otel'e, yönetici personele yaptığım süper zam'a, aldığım uçaklara yatırdım. Çalışanlara ve beni buraya taşıyanlara "kriz var, personel çıkartmıyorum" mu? diyecek... Haydi Atilay görelim sendikanı... Bütün kozlar senin, görelim gücünü... Yoksa bayram aralarında tatil yok, maaş'ta yok diyen zihniyet mi kazanacak?
  • arkadaşım senin gelişmelerden haberin yok galiba. 2009 da toplu sözleşmeyi biraz zor göreceğiz gibi geliyor. atilay ayçinden çıt yok.adamın karnını yirmi yıldır doyurduk. iş kolunda sendikacılığı bitirdi.şimdi bırakıp kaçma zamanı. sayğılarımla...
  • thy nin hazineye ne kadar borcu bunu bilen varmi
  • kpt sana soruyorum madem öyle thy nin maliyeye ne kadar borcu var
  • Amadeus sen ne zavallı be aciz bir isansın o batan şirketler arkalarına THY gibi devlet hazinesini mi aldı sanki kendi öz sermayeleriyle bir şeyler yapmaya çalışan şirketler hepsi. THY sanki aldığı uçakları ettiği karla mı alıyo? Maliye bakanlığına sorun bakalım onların teminatı olmasa THY uçak alabilir mi? THY nin uçak paraları maliye bakanlığınca "geri ödenmek üzere" sağlanıyor ama kaç yılda kaç para ödeniyor orası ayrı konu. THY de sanılanın aksine Ulaştırma Bakanlığının değil Maliye bakanlığının dediği olur. THY bizim vergilerimizle alıyor o uçakları 32 kişiyle Azerbaycan a Taşkent e uçan uçak kar eedermi cahil insanlarsınız siz
  • bence do&co ve thy ne yaptıklarını biliyor do&co nun dünyanın her yerindeki başarılarını herkes biliyor herkes akıllıda onlarmı aptal ödeyecekleri 400.000 ytl türkiyede kalacak yurt dışşına gitmiyor biz vatandaşlar için rakam büyük gelebilir ama bu iki başarılı şirket için fazla para değil
  • Diger havayollarininda havacilik yanida kendi personelini/yolcusunu konaklatmayi teminen otel isletmek gibi benzer faaliyetleri olmakla birlikte THY yonetiminin asil celiskisinin call center gibi kendi faaliyet kolu ile direkt baglantili is kolu ile ilgili yaptigi talihsiz aciklamadir..Havacilik ile tuccarlik ayni bilgi ve donanimi gerektirseydi muhakkak cok daha basarili olabilirlerdi ancak ne yazikki boyle olmuyor..Olan yine calisana olacak,tek korkum o..
  • Hayirlisi olsun.Insallah ortakligimiz ve ulkemiz icin hayirli olur.Birgun Air Bosna yi almisiz birgun Avusturya Havayollarina talip olmusuz, Birgun butik otel icin yali kiralamisiz. Her seyi birakin sirf bu islerin takibi bile, gece gunduz calisan bir yonetimin varligi gosteriyor. Kolay gelsin.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalıları için yapılan ihaleyi İstanbul Valisi Muammer Güler yönetti.

Aylık 250 bin YTL olmak üzere yıllık 3 milyon YTL bedel üzerinden ihaleye çıkarılan yalılar için 6 şirket şartname aldı. İhaleye sadece THY Do&Co ve Okay Ayran isimli kişi başvurdu.

Ancak Vali Güler, Okay Ayran'ın başvurusunda eksiklikler tespit edildiğini ve başvurunun kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Şartları uygun görülerek iç zarfı açılan THY Do&Co, aylık 425 bin YTL artı KDV teklifte bulundu.

Teklif sonrası verilen arada Vali Güler, İl Encümeninin verilen tek teklifi yeterli gördüğünü ve pazarlık aşamasına geçilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, ihalede tek şirketin kalması dolayısıyla THY Do&Co'dan bir teklifte daha bulunmasını talep etti.

Bunun üzerine THY ve THY Do&Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, tekliflerini aylık 450 bin YTL artı KDV olarak revize etti.

THY Do&Co'nun verdiği aylık 450 bin YTL artı KDV kiralama bedeli oy birliğiyle kabul edildi.

Güler, ihaleden sağlanacak gelirin İstanbul'un eğitim hizmetlerine ayrılacağını söyledi.  THY Do&Co Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin ise, buraya yapacakları yapıları 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine yetiştireceklerini belirterek, “ Buralara İstanbul'a yakışır, çok prestijli butik oteller ve mekanlar yapacağız. Bunun için 15-20 milyon dolar civarında bir yatırım gerçekleştireceğiz. Projeden kar etmeye çalışacağız tabii ki, ancak kar, birinci amacımız değil. Önemli olan buraların İstanbul'a yakışır bir şekilde muhafazasıdır. Tahminimce bu projeyi Avrupa kültür başkenti etkinliklerinin zirveye ulaşacağı 2010'un Nisan-Mayıs aylarında bitiririz" dedi.

 

THY’DEN ÇILGINCA BİR YATIRIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

SAKI ~ 15 yıl önce
Bazi arkadaslar bu siteyi herkesin okudugunu unutup rastgele bolkepce den atiyorlar. THY hukuki statu olarak ozel bir anonim ortakligidir. Devlet en buyuk paya sahip oldugunan patron da olsa, THY devlet kurulusu degildir. Bir de, yatirim yapilmasinda bile elestiri yapacak bi seyler bulanlar kesin rakip Havayollarindandir diye dusunuyorum. Yoksa, THY den ekmek yiyip, THY nin basarilarini hazmedemeyen birileri yoktur herhalde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatch ~ 15 yıl önce
Merhabalar,Bahsi geçen ihaleyi THY değil THY'nin %50 ortak olduğu THY DO&CO İkram Hİz.A.Ş. kazanmıştır. DO&CO Avusturya da birçok lüks otel işletmektedir.Ayrıca F1 ve Şampiyonlar Ligi VIP İkram Hizmetlerini vermektedir. Otel işletmeciliğini Türkiye'de yapmak istemiş ve Boğaz da bulunan yeri değerlendirmek istemiştir.THY Do&Co burada birçok kişiye de iş imkanı tanıyacaktır. Ne yaptıklarını çok iyi biliyorlardır. THY Do&Co küresel krizin yaşandığı bu dönemde personel çıkarmak yerine personeline zam yapmıştır. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metal İş :) ~ 15 yıl önce
Çalışanları ile yükselen bir kurum olan THY Toplu Sözleşme görüşmelerinde ne diyecek? Paramı otel'e, yönetici personele yaptığım süper zam'a, aldığım uçaklara yatırdım. Çalışanlara ve beni buraya taşıyanlara "kriz var, personel çıkartmıyorum" mu? diyecek... Haydi Atilay görelim sendikanı... Bütün kozlar senin, görelim gücünü... Yoksa bayram aralarında tatil yok, maaş'ta yok diyen zihniyet mi kazanacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tulin ~ 15 yıl önce
arkadaşım senin gelişmelerden haberin yok galiba. 2009 da toplu sözleşmeyi biraz zor göreceğiz gibi geliyor. atilay ayçinden çıt yok.adamın karnını yirmi yıldır doyurduk. iş kolunda sendikacılığı bitirdi.şimdi bırakıp kaçma zamanı. sayğılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeba ~ 15 yıl önce
thy nin hazineye ne kadar borcu bunu bilen varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeba ~ 15 yıl önce
kpt sana soruyorum madem öyle thy nin maliyeye ne kadar borcu var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 15 yıl önce
Amadeus sen ne zavallı be aciz bir isansın o batan şirketler arkalarına THY gibi devlet hazinesini mi aldı sanki kendi öz sermayeleriyle bir şeyler yapmaya çalışan şirketler hepsi. THY sanki aldığı uçakları ettiği karla mı alıyo? Maliye bakanlığına sorun bakalım onların teminatı olmasa THY uçak alabilir mi? THY nin uçak paraları maliye bakanlığınca "geri ödenmek üzere" sağlanıyor ama kaç yılda kaç para ödeniyor orası ayrı konu. THY de sanılanın aksine Ulaştırma Bakanlığının değil Maliye bakanlığının dediği olur. THY bizim vergilerimizle alıyor o uçakları 32 kişiyle Azerbaycan a Taşkent e uçan uçak kar eedermi cahil insanlarsınız siz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeba ~ 15 yıl önce
bence do&co ve thy ne yaptıklarını biliyor do&co nun dünyanın her yerindeki başarılarını herkes biliyor herkes akıllıda onlarmı aptal ödeyecekleri 400.000 ytl türkiyede kalacak yurt dışşına gitmiyor biz vatandaşlar için rakam büyük gelebilir ama bu iki başarılı şirket için fazla para değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
call center celiskisi ~ 15 yıl önce
Diger havayollarininda havacilik yanida kendi personelini/yolcusunu konaklatmayi teminen otel isletmek gibi benzer faaliyetleri olmakla birlikte THY yonetiminin asil celiskisinin call center gibi kendi faaliyet kolu ile direkt baglantili is kolu ile ilgili yaptigi talihsiz aciklamadir..Havacilik ile tuccarlik ayni bilgi ve donanimi gerektirseydi muhakkak cok daha basarili olabilirlerdi ancak ne yazikki boyle olmuyor..Olan yine calisana olacak,tek korkum o..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 15 yıl önce
Hayirlisi olsun.Insallah ortakligimiz ve ulkemiz icin hayirli olur.Birgun Air Bosna yi almisiz birgun Avusturya Havayollarina talip olmusuz, Birgun butik otel icin yali kiralamisiz. Her seyi birakin sirf bu islerin takibi bile, gece gunduz calisan bir yonetimin varligi gosteriyor. Kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000