28 Mayıs 2008, Çarşamba 09:03:18

THY’de Yer İşletme Fokur Fokur Kaynıyor

Türk Havayolları’nda Nisan ayında yapılan genel kurulun ardından geçtiğimiz Cumartesi yayınlanan telex mesajı ile bazı yöneticilerin görevden Yer İşletme bölümünde kılıçların çekildiği yorumlarına neden oluyor.
  • her degisikligi elestirenler, bazilarina yeni yetme diyenler bulunduklari mevkilere nasil geldiler bi dusunler. herkes once kendi sokugunu diksin. veysel ve ali aykanat o makamlari gercekten haketmiyorlardi ve layiklarini buldular. ben server beye ve huseyin keskin beye inaniyorum.goreceksiniz yer isletme olumlu yonde degisecek.
  • Balik efendi acinacak durumda olan sizsiniz.Server Beyi savunmak size dustuyse bu arkadas yanlis yere dukkan acmis.Sen server beyi tanimadan ezbere konusuyorsun.Bu is duygusalligi kaldirmaz.Server yakinda senide yer daha sonrada kendisi intihar eder.Server harciyacagi adama sana baktigi gibi önce gulucuk verir.Bu klasik taktiktir.Huseyin eline sen su dökemezsin.Huseyin Bey gibi kaliteyi bu noktaya getirerek server bey kendi kalitesini göstermis.En iyi yaptigi is budur.Baska bir isede yaramaz.
  • Servet Aydın kibar, görügülü ve iyi biri. Kimsenin sorunu onunla değil. İnsanları üzen Selahatiin Aras'ı görevden alınıp onun yerine gelen kişinin onun yerini dolduracak özelliklere sahip olmayışı. Ayrıca insanları daha da çileden çıkaran Hüseyin bey den güç alıp müdürlüğe hazırlanan bazı yeni yetmeler. Bunlar işe girdikleri ilk günden beri çalışmayıp, işlerini yapmayıp torpillerini konuşarak eski personeli korkutmaya çalışıyorlar. Şimdi de bunların durum fişlerinin müdürlük için imzada olduğu söylentileri var. Söylentileri de kendileri çıkarıyorlar zaten.Sokakta görseniz acıyacağınız bu insanlara istasyon emanet edilir mi?Bu insanlar daha birçok Yer İşletme üst düzey yöneticisini kardeşlik, dava adına kullanmaya çalıştılar, şimdi Server bey e yanaşıyorlar.Daha öncekilerin durumu malum ama Server bey in bunları yutmamasını diliyoruz. Yoksa daha önceki başkanla Server Aydın'dan daha mı iyiydi sanki.Veysel'i Ali bey'i Server bey i yan yana koyun bir, hangisi bu göreve daha uygun? o yüzden tepkiler Server Aydın'a değil Hüseyin bey e ve müdürlük makamına hazırlanan yetersizlere.Server bey gözünü açsın.
  • Eski baskanlar mudurleri degistirirken Selo kendi dusen aglamaz deyip kendi koltugunun derdindeydi. 2 saat fazla mesainin hesabi sorulurken kendisi ve bazi dostlari normalci calisirken vardiya primlerini ve pazar mesailerini cebe indiriyorlardi. Demekki yilanin artik O`na da dokunasi gelmis. Gecmis olsun...
  • birakin bu hikayeleri herkez biliyor nelerin döndügünü varmi aksini ispat edecek
  • Uçağını uçaran kaptan......
  • herkez koltuk sevdasında birbirlerini harcayarak iftira atarak bir yerlere gelmeye çalışıyolar artık takım veya ekip olma diye bir olay kalmadı bazı istasyonlarda bazı kişiler ben yaptım ben başardım benim başarım diye konuşuyor.Eskiden thy çalışmak güzeldi fakat herşey kötüye gidiyor
  • Yorumunuz...yer işletme selahattin aras gibi bir insanı zor bulur dürüst mert acıkcası adam gibi adam bir an önce eski görevine dönmesini umut ederim bırakın bu işleride THY ye yazık etmeyin.

THY’de Cumartesi operasyonu ile görevden alınarak başka görevlere atanan Kemal Okutan ve Selahattin Aras’ın ardından THY Yer İşletme Başkanlığı’nda inanılmaz bir hareketlilik yaşanıyor. Yılların deneyimi diğer yöneticileri istim üzerinde yaşamaya başladığı ifade ediliyor.

İddialara göre Yer İşletme Başkanı Server Aydın, bu göreve gelmek için birçok kişiye vaatte bulundu. Son dönemde THY Yer İşletme bölümünde göreve başlayan söz verilmiş personelin Server Aydın’a baskı yaptığı ve “Bize söz vermiştin. Şimdi bizi söz verdiğin gibi müdür yap, şef yap” dedikleri belirtiliyor. Doğrudan THY Genel Müdürü’ne bağlı olan Server Aydın’ın kendi kadrosunu kurmak için çalışmalar yaptığı gelen haberler arasında.

Yer İşletme’den arayan ve ismini vermek istemeyen çok sayıda personel, çalıştıkları bölümlerde insanların istim üzerinde görev yaptıklarını ve kendilerine ne zaman sıra geleceği endişesini yaşadıklarını belirtiyorlar. Yer İşletme çalışanları arasında son dönemde işe başlayanlarla eski çalışanlar arasında çekişme yaşandığı da iddialar arasında.

Öte yandan telefonla ulaştığımız THY Yer İşletme Başkanı Server Aydın, çalışanlar arasında yaşanan huzursuzluğu anladığını ve onlara hak verdiğini belirterek, “Hiç kimse endişe etmesin. Ben kendi adıma konuşuyorum, böyle bir çalışmam söz konusu değil. Arkadaşlarım rahat olsunlar. Benim çok sevdiğim ve deneyimlerine her zaman ihtiyaç duyduğum Selahattin Aras’tan da faydalanmak istiyorum. Başarabilirsem kendisine yeni bir kadro tahsis ettirerek Tüm İstasyonlar Koordine Müdürü yapmak istiyorum” dedi.

Görev gereği Pekin’de bulunan Server Aydın hakkında geçmiş dönemde tarikatçı yakıştırması yapılmış ancak Aydın bu iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.


AirportHaber Özel

THY’de Yer İşletme Fokur Fokur Kaynıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

a380 ~ 16 yıl önce
her degisikligi elestirenler, bazilarina yeni yetme diyenler bulunduklari mevkilere nasil geldiler bi dusunler. herkes once kendi sokugunu diksin. veysel ve ali aykanat o makamlari gercekten haketmiyorlardi ve layiklarini buldular. ben server beye ve huseyin keskin beye inaniyorum.goreceksiniz yer isletme olumlu yonde degisecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorun kendinize benzemeyenlere tahammul edememek ~ 16 yıl önce
Balik efendi acinacak durumda olan sizsiniz.Server Beyi savunmak size dustuyse bu arkadas yanlis yere dukkan acmis.Sen server beyi tanimadan ezbere konusuyorsun.Bu is duygusalligi kaldirmaz.Server yakinda senide yer daha sonrada kendisi intihar eder.Server harciyacagi adama sana baktigi gibi önce gulucuk verir.Bu klasik taktiktir.Huseyin eline sen su dökemezsin.Huseyin Bey gibi kaliteyi bu noktaya getirerek server bey kendi kalitesini göstermis.En iyi yaptigi is budur.Baska bir isede yaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BALIK ~ 16 yıl önce
Servet Aydın kibar, görügülü ve iyi biri. Kimsenin sorunu onunla değil. İnsanları üzen Selahatiin Aras'ı görevden alınıp onun yerine gelen kişinin onun yerini dolduracak özelliklere sahip olmayışı. Ayrıca insanları daha da çileden çıkaran Hüseyin bey den güç alıp müdürlüğe hazırlanan bazı yeni yetmeler. Bunlar işe girdikleri ilk günden beri çalışmayıp, işlerini yapmayıp torpillerini konuşarak eski personeli korkutmaya çalışıyorlar. Şimdi de bunların durum fişlerinin müdürlük için imzada olduğu söylentileri var. Söylentileri de kendileri çıkarıyorlar zaten.Sokakta görseniz acıyacağınız bu insanlara istasyon emanet edilir mi?Bu insanlar daha birçok Yer İşletme üst düzey yöneticisini kardeşlik, dava adına kullanmaya çalıştılar, şimdi Server bey e yanaşıyorlar.Daha öncekilerin durumu malum ama Server bey in bunları yutmamasını diliyoruz. Yoksa daha önceki başkanla Server Aydın'dan daha mı iyiydi sanki.Veysel'i Ali bey'i Server bey i yan yana koyun bir, hangisi bu göreve daha uygun? o yüzden tepkiler Server Aydın'a değil Hüseyin bey e ve müdürlük makamına hazırlanan yetersizlere.Server bey gözünü açsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Dostlar ~ 16 yıl önce
Eski baskanlar mudurleri degistirirken Selo kendi dusen aglamaz deyip kendi koltugunun derdindeydi. 2 saat fazla mesainin hesabi sorulurken kendisi ve bazi dostlari normalci calisirken vardiya primlerini ve pazar mesailerini cebe indiriyorlardi. Demekki yilanin artik O`na da dokunasi gelmis. Gecmis olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
birakin bu hikayeleri herkez biliyor nelerin döndügünü varmi aksini ispat edecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akcas ~ 16 yıl önce
Uçağını uçaran kaptan......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herşey kötüye gidiyor ~ 16 yıl önce
herkez koltuk sevdasında birbirlerini harcayarak iftira atarak bir yerlere gelmeye çalışıyolar artık takım veya ekip olma diye bir olay kalmadı bazı istasyonlarda bazı kişiler ben yaptım ben başardım benim başarım diye konuşuyor.Eskiden thy çalışmak güzeldi fakat herşey kötüye gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz çok yazık ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...yer işletme selahattin aras gibi bir insanı zor bulur dürüst mert acıkcası adam gibi adam bir an önce eski görevine dönmesini umut ederim bırakın bu işleride THY ye yazık etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000