24 Ekim 2008, Cuma 12:59:24

THY’de ilginç gelişme

Türk Hava Yolları ilginç bir atama ile çalkalanıyor. Yaklaşık 3 ay önce Uçuş İşletme ve Kalite Güvence Başkanlığı’na getirilen Cemal Öksüz görevden alınarak yerine bir başka isim atandı. Peki neden?
  • Cemal Öksüz Bey Hava Kuvvetlerinin Ana Jet Üs'lerinde uzun yıllar Uçak Bakımla ilgili değişik kademelerde, Hava Harp Okulu'nda Kalite ile ilgili görevlerinin yanısıra Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanlığında yine uzun süredir Öğretim Üyeliği ve Bölüm Başkanlığı yaptığı ve kuvvetle muhtemele bu tecrübelerine binaen bu göreve layık görüldüğünü yakın çevresinde kendisi ile yıllarca çalışmış, çalıştığı yerlerde sözkonusu alanlarda hep takdir görmüş bir Asker olduğunu biliyormusunuz? Değerli kardeş Mesleğinle ilgili olarak Doğru Zamanda ve Doğru Yerdesin, Başarılısın ve Sevenlerinin çok olduğunu bil. Gönlümüz seninle, bahtın Açık Olsun.....
  • COK İYİ EĞİTİM ALMIŞ,ÜLKESİNİ SEVEN,DÜRÜST,ÇALIŞKAN,ADELETLİ,SORUMLULUK SAHİBİ,KURUMUNUN İHTİYACLARINI BİLEN, ÜLKEMİZE HİZMET İÇİN YÜZLERCE MÜHENDİS YETİŞTİRMİŞ BÖYLE ŞAHSİYETLERE NEDEN HAKSIZ YERE SALDIRI YAPILIR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.
  • yılların tecrubesini edinmiş uçak mühendisliğinin a dan z ye bütün inceliklerini bilen tecrubeli uçuş güvenliğini sağlayabilecek teknik ve tecrubesinison derece güvenli bilen kaliteli elemanların yok edilmesinin ne kadar tehlikeli olduğunu uçağın hata kabül etmeyeceğini bir türlü öğrenmek istemiyosunuz sadece kendi düşüncenize sahip olan yandaşlarınıza yer açmak için yaptığınız bu hataların yüzlerce insanın canına mal olacağını biraz olsun ülke için düşünün
  • Türk milletinin bir tarafı eskiler gibi yiyici, içici, kompleksli, boş kafalı, tembel, dine, inanca, topluma, yolcuya saygısız, kaymak tabaka, sosyete; bir tarafıda bu yeniler gibi kindar, saygısız, kasıntı, tepeden bakan, dindar ama kendine, adamı dinlemeyen, kadrolaşmacı. Öğrenmeye kapalı. Öğretmeye açık. Ben bilirim Allahın izniyle edasında. Şüpheci kafayla yönettiğini zannederek yaşayan. Siyasetin her istediğini doğru kabul edip sonuna kadar şirketi peşkeş çekmekle bir değeriniz mi oluyor sanıyorsunuz? İnsan başarı için kaliteyi, performansı, liyakati ön planda tutmaz mı? Herkesin övüneceği bir işletme böyle davranarak sağlanmaz mı? Peşkeş çekersen iki senede bu hale getirisin, o zaman ne övünecek, ne de yiyecek birşey kalmaz. Öyle değil mi arkadaşlar?
  • 1) Selman Nas 'dan bir yoğurt olmaz ... 2)Gözüken o ki; Selman Nas 'a o görev için icazet verilmiştir ve SHGM buna itiraz etmeden kuzu kuzu onaylar. Onaylamazsa gelin yanıma.
  • İnanınki bir anda şasırdım.Mesajınızdaki ironiyi bir an olsun anlayamadım. Haklısınız mahiyetinde çalışanları tüm THY uçaklarını,pilotlarını ,uçuş emniyetini ve güvenliğini kontrol eden adam 2 aydır THY de çalışan biri OLAMAZ..THY genel müdürü kolay olay Temel bey olur Hasan bey olur önemli bir makam değil. Fakat insan hayatını,uçuş güvenliğini ve emniyetini kontrol edecek adam çok ama çok önemli.
  • mesajimdaki ironiyi anlamadiniz sanirim. ben de aynen sizin dusundugunuz gibi dusunuyorum. Kalite, bakim, ucus, muhendislik, supply, workshops gibi butun teknik bolumlerden ayri olarak direkt genel mudure bagli olmalidir ki hickimse ucus emniyetini etkileyecek bir duruma mahal veremesin. bu sebeptendir ki Kalite departmaninda calisanlarin en az denetledikleri departmanlardakiler kadar ise hakim olmalari gerekir. bir konuyu bilmeden nasil o isi sizden daha iyi bilen birisini denetleyebilirsiniz ki? aklima bir baska soru geldi: acaba Selman bey THY yerine herhangi bir ozel havayolunda kalite guvence muduru olarak atanmak istenseydi Form 4 alabilir miydi?
  • Güncagül nickli arkadaşım,Bir havayolunda genel müdür olmak siyasi iradenin tasarrufundadır.Fakat kalite güvence ve uçuş emniyetini direk etkiliyecek kadrolarda farklı kriterler aranır.Mesela şöyle düşünelim Temel Kotil genel müdürdür bu doğru peki hem genel müdür hemde uçak mühendisi olması bir teknisyenin onaylayacağı bir item i ona onaylama yetkisi verirmi .Tabiki vermez teknisyenlik,pilotluk gibi görevler ihtisaslaşmış konulardır. uçuş emniyet ve kalite başkanlığında sizce deneyim ve bilgi olması gerekmezmi. Pilotun,teknisyenin kalitesine karışan ve yanlışları değerlendiren bir ünite hemde direk genel müdüre bağlı olarak çalışan bir bölümü neden bu kadar hafife aldınız anlıyamadım.
  • THY de su anda havacilikla hic bir ilgisi olmayan kisiler Üst düzey yonetici veya Müdür veya Amir dolayisiyle THY inin bu yapisinda is bilmenin is tecrubesinin ise vakif olmanin hic bir onemi olmadigi icin bu arkadasta gorevini SUPER SUPER YAPAR ????
  • Temel Kotil, ITU'de hocayken, sivil havacilikla alakali tecrubesi yokken su an THY genel muduru. Ismail Demir de ITU'de hocayken, sivil havacilikla alakali tecrubesi yokken su an Turkish Technic genel muduru. Selman Nas bir sure oncesine kadar ITU'de hocayken, sivil havacilik tecrubesi yokken su an her isi yapabilir digerleri de yapabildigine gore.

Türk Hava Yolları’nın AOC’sinin süresi bu gece sona eriyor. AOC’nin sona ermesine saatler kala Uçuş İşletme ve Kalite Güvence Başkanlığı görevinde bulunan Cemal Öksüz aniden görevden alınarak yerine iki ay önce THY’de işe başlayan Selman  Nas getirildi. Sessiz sedasız gerçekleştirilen bu atama THY’de tepkilere neden olurken Selman Nas’ın tecrübesi tartışılmaya başlandı.

 

Uçuş İşletme ve Kalite Güvence Başkanlığı’nın önemi göz önüne alındığında sektörel deneyimsiz bir kişinin bu göreve getirilmesinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından veto edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

 

Havayolu şirketlerinin en önemli koltuklarından bir olan Uçuş İşletme ve Kalite Güvence Başkanlığı makamının en önemli koltuklardan biri olduğu vurgulanırken, THY’de Ercan Bayır’ın yerine 3 ay önce atanan Cemal Öksüz’ün neden bu görevden alındığı bilinmiyor.

 

Cemal Öksüz ise Selman Nas’ın yerine Eğitim Başkanlığı’na atandı. Bu görev değişikliğinin kurum içinde duyurulmadığı da gelen haberler arasında..

THY’de ilginç gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Akra ~ 15 yıl önce
Cemal Öksüz Bey Hava Kuvvetlerinin Ana Jet Üs'lerinde uzun yıllar Uçak Bakımla ilgili değişik kademelerde, Hava Harp Okulu'nda Kalite ile ilgili görevlerinin yanısıra Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanlığında yine uzun süredir Öğretim Üyeliği ve Bölüm Başkanlığı yaptığı ve kuvvetle muhtemele bu tecrübelerine binaen bu göreve layık görüldüğünü yakın çevresinde kendisi ile yıllarca çalışmış, çalıştığı yerlerde sözkonusu alanlarda hep takdir görmüş bir Asker olduğunu biliyormusunuz? Değerli kardeş Mesleğinle ilgili olarak Doğru Zamanda ve Doğru Yerdesin, Başarılısın ve Sevenlerinin çok olduğunu bil. Gönlümüz seninle, bahtın Açık Olsun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
COK İYİ EĞİTİM ALMIŞ,ÜLKESİNİ SEVEN,DÜRÜST,ÇALIŞKAN,ADELETLİ,SORUMLULUK SAHİBİ,KURUMUNUN İHTİYACLARINI BİLEN, ÜLKEMİZE HİZMET İÇİN YÜZLERCE MÜHENDİS YETİŞTİRMİŞ BÖYLE ŞAHSİYETLERE NEDEN HAKSIZ YERE SALDIRI YAPILIR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzvatan delisi çünkü akıllıya yer yok ~ 16 yıl önce
yılların tecrubesini edinmiş uçak mühendisliğinin a dan z ye bütün inceliklerini bilen tecrubeli uçuş güvenliğini sağlayabilecek teknik ve tecrubesinison derece güvenli bilen kaliteli elemanların yok edilmesinin ne kadar tehlikeli olduğunu uçağın hata kabül etmeyeceğini bir türlü öğrenmek istemiyosunuz sadece kendi düşüncenize sahip olan yandaşlarınıza yer açmak için yaptığınız bu hataların yüzlerce insanın canına mal olacağını biraz olsun ülke için düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 16 yıl önce
Türk milletinin bir tarafı eskiler gibi yiyici, içici, kompleksli, boş kafalı, tembel, dine, inanca, topluma, yolcuya saygısız, kaymak tabaka, sosyete; bir tarafıda bu yeniler gibi kindar, saygısız, kasıntı, tepeden bakan, dindar ama kendine, adamı dinlemeyen, kadrolaşmacı. Öğrenmeye kapalı. Öğretmeye açık. Ben bilirim Allahın izniyle edasında. Şüpheci kafayla yönettiğini zannederek yaşayan. Siyasetin her istediğini doğru kabul edip sonuna kadar şirketi peşkeş çekmekle bir değeriniz mi oluyor sanıyorsunuz? İnsan başarı için kaliteyi, performansı, liyakati ön planda tutmaz mı? Herkesin övüneceği bir işletme böyle davranarak sağlanmaz mı? Peşkeş çekersen iki senede bu hale getirisin, o zaman ne övünecek, ne de yiyecek birşey kalmaz. Öyle değil mi arkadaşlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aga ~ 16 yıl önce
1) Selman Nas 'dan bir yoğurt olmaz ... 2)Gözüken o ki; Selman Nas 'a o görev için icazet verilmiştir ve SHGM buna itiraz etmeden kuzu kuzu onaylar. Onaylamazsa gelin yanıma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 16 yıl önce
İnanınki bir anda şasırdım.Mesajınızdaki ironiyi bir an olsun anlayamadım. Haklısınız mahiyetinde çalışanları tüm THY uçaklarını,pilotlarını ,uçuş emniyetini ve güvenliğini kontrol eden adam 2 aydır THY de çalışan biri OLAMAZ..THY genel müdürü kolay olay Temel bey olur Hasan bey olur önemli bir makam değil. Fakat insan hayatını,uçuş güvenliğini ve emniyetini kontrol edecek adam çok ama çok önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz goncagul ~ 16 yıl önce
mesajimdaki ironiyi anlamadiniz sanirim. ben de aynen sizin dusundugunuz gibi dusunuyorum. Kalite, bakim, ucus, muhendislik, supply, workshops gibi butun teknik bolumlerden ayri olarak direkt genel mudure bagli olmalidir ki hickimse ucus emniyetini etkileyecek bir duruma mahal veremesin. bu sebeptendir ki Kalite departmaninda calisanlarin en az denetledikleri departmanlardakiler kadar ise hakim olmalari gerekir. bir konuyu bilmeden nasil o isi sizden daha iyi bilen birisini denetleyebilirsiniz ki? aklima bir baska soru geldi: acaba Selman bey THY yerine herhangi bir ozel havayolunda kalite guvence muduru olarak atanmak istenseydi Form 4 alabilir miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 16 yıl önce
Güncagül nickli arkadaşım,Bir havayolunda genel müdür olmak siyasi iradenin tasarrufundadır.Fakat kalite güvence ve uçuş emniyetini direk etkiliyecek kadrolarda farklı kriterler aranır.Mesela şöyle düşünelim Temel Kotil genel müdürdür bu doğru peki hem genel müdür hemde uçak mühendisi olması bir teknisyenin onaylayacağı bir item i ona onaylama yetkisi verirmi .Tabiki vermez teknisyenlik,pilotluk gibi görevler ihtisaslaşmış konulardır. uçuş emniyet ve kalite başkanlığında sizce deneyim ve bilgi olması gerekmezmi. Pilotun,teknisyenin kalitesine karışan ve yanlışları değerlendiren bir ünite hemde direk genel müdüre bağlı olarak çalışan bir bölümü neden bu kadar hafife aldınız anlıyamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
THY de su anda havacilikla hic bir ilgisi olmayan kisiler Üst düzey yonetici veya Müdür veya Amir dolayisiyle THY inin bu yapisinda is bilmenin is tecrubesinin ise vakif olmanin hic bir onemi olmadigi icin bu arkadasta gorevini SUPER SUPER YAPAR ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz goncagul ~ 16 yıl önce
Temel Kotil, ITU'de hocayken, sivil havacilikla alakali tecrubesi yokken su an THY genel muduru. Ismail Demir de ITU'de hocayken, sivil havacilikla alakali tecrubesi yokken su an Turkish Technic genel muduru. Selman Nas bir sure oncesine kadar ITU'de hocayken, sivil havacilik tecrubesi yokken su an her isi yapabilir digerleri de yapabildigine gore.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000