12 Aralık 2008, Cuma 10:39:43

THY’DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Türk Hava Yolları’nın uzun süredir filosuna katmak için uğraştığı Boeing 777 tipi uçaklardan ilki, 15 Aralık’ta İstanbul’a geliyor. Türkiye’de şu ana kadar hiçbir havayolu şirketinin filosunda bulunmayan Boeing 777-300ER tipi uçaklar, ilk kez bir Türk şirketinin kullanımına girecek.
  • Bu müthiş uçağı THY'de görmek onur verici tebrikler THY. Bu kiralama kararları sanırım sıfır uçak teslim tarihlerinin çok geç olması nedeniyle alındı, uzak hatlarda artan talebi karşılamak için bir an önce uçak bulmaya çalışıyor THY anlaşılan. Bu arada 777 kiralanmasının 105 uçaklık siparişte Boeing'e muhtemelen vermesi olası sıfır 777 siparişi olasılığının bi göstergesi midir? Yani acaba büyük siparişte 777 üzerine kurulu bi sistem mi düşünüyorlar ne dersiniz?
  • bu guzelim sirket isi bilmezlerin elinde ne hale geliyor. dunyanin parasini vererek ve airbus 330 ları extended range diye al. sonra 330 larin kısa menzil oldugunu aldiktan sonra ogren. yetersiz 340 lar la devam etmeye mecbur ol. sonra da charter sirketi gibi ER ucak kirala. biz de aferim diyerek alkislayalim.
  • sadece iş ucak almakla bitmiyor tamam güzel 777 geliyor habire filo büyüyor ama uçaklara hizmet verdiğimiz yer techisat sayısı hala aynı madem filo büyütüyorsunuz calışan işçi sayısınıda çogaltın halen 3 kişi ile günde 40 tona yakın bagaj ve kargo yüklüyoruz techısat bulmakta büyük sıkıntı cekıyoruz ucak parka sahasına gırıyor ama hızmet verecek araclar yetersiz konvor loder sayısı mutlaka çogaltılmalı doli ve bagaj arabaları yetersiz ricamız ne olur bunları az da olsa cogalması tşk bi havaşlı
  • arkadaslar allah hepinizin gönlüne göre versin.
  • THY global bir havayolu olmasi itibari ile kokpit ve kabin ekibinde tabiki diger milletlerden personel calistiracak. ornek isterseniz Emirates e bir bakin isterseniz. BM gibiler.. ayrica japonya ucuslarinda mutlaka japon hostesimizde ucakta bulunuyor.. kabin amirinin ya da kokpit in Hintli olmasi neyi degistirir ki.. bu ucakta hic tecrubesi olmayan TK personeline mi ucak teslim edilecekti.. cok dogru bir karari niye karaliyorsunuz ki..
  • Yorumunuz...Arkadaslarla takılırken ilk defa airport haberi inceledim**mükemmel**Hele yorumlara bayıldım.Bundan sonra bende bakacagım. Bir mesajım var. Sayın pilot Mustafa Kaya lutfen kuyruga giriniz daha size çok var..
  • Bakım sorumluluğu wetlease kuralları çerçevesinde uçak sahibine ait olur yani Hintlilerde!.. Bu koccaman bir soru işareti aslında Hindistanın yaptığı bakıma THY ne derece güvenmelidir? uçaklar geliyorda Hintli ekip minimum yedek parça teknisyen,depo v.s. koşullarını sağladımı? Bunun yanında AOG bir durum halinde süreç-operasyon ilişkisi nasıl seyreder....???
  • uzun menzilli ucaklarimiz Airbusken niye 3 B777 aliyoruz anlamiyorum Airbus ailesinden A340-500 veya 600 lükler varken yada A330-300 .hem pilotlarimizin eytimi icin daha iyi olurdu A319,320,321 ucan pilot bi kac saat ucus eytimi aldiktan sonra bularida ucardi .
  • Kriz uçak yapımcılarını da etkiledi. En son Çin kriz ve azalan yolcu sayısı nedeniyle 300 den fazla uçak siparişini durdurmak ya da geciktirmek istiyor. Bu durum THY için bulunmaz fırsat, daha neyi bekliyorlar ki?
  • Sonunda 777'ler geliyor.Onemli olan pilotların Amerikalı olması.Daha cok guven verirler!Turk pilotunun siste inemedigi parise sorunsuz iner.Tebrikler THY!Amerikalı pilotlarada iyi ucuslar..

Airport TV Ana Haber'de de yer alan habere göre; küresel ekonomik krize rağmen filo genişletme çalışmalarını sürdüren Türk Hava Yolları, 30’u opsiyonlu 105 uçaklık filosu siparişi vereceğini açıklamasının ardından bir süredir uzun menzilli uçak kiralama arayışındaydı.

Kriz yüzünden sıkıntıya düşen şirketlerin kapısını çalan Türk Hava Yolları aradığı uçakları ne Alitalia’da ne de Olimpik Havayolları’nda buldu.

Şirket, Hindistan’ın en büyük özel havayolu şirketi Jet Airways’ten üç adet Boeing 777-300 ER tipi uçak kiraladı.

Uçaklar, wet-lease yöntemiyle yani kabin ve kokpit ekibiyle birlikte kiralandı.

15 Aralık tarihinde İstanbul’da olması beklenen ilk Boeing 777 uçağının Malezya’da Türk Hava Yolları renklerine boyandığı ifade edildi.

Türk Hava Yolları’nın bünyesinde bu tip uçak kullanma lisansına sahip pilot bulunmadığı için 6 ay süreyle Hintli pilotlar bu uçakları uçuracak.

Türk Hava Yolları’nın bu uçaklarda görevlendirmeyi düşündüğü pilotlar ile bakımlarını yapacak teknisyenler, gerekli eğitimleri Lufthansa Havayolları’nın Almanya’daki merkezinde alacak.

Pilotların yanı sıra uçaklardaki kabin amirleri de Hintli olacak.

Türk hostesler uçuşlarda Hintli kabin amirlerine eşlik edecek.

2007 model Boeing 777-300 ER tipi uçakların hiç Türk kullanıcısı bulunmuyor. 8 First, 30 Business ve 274 ekonomi sınıfı olmak üzere toplam 312 koltuk kapasitesi bulunan uçakları uzun menzilli uçuşlarda kullanmayı planlayan Türk Hava Yolları’nın filosunda şu anda 9 tanesi Airbus 340 ve 5 tanesi de Airbus 330 olmak üzere 14 uzun menzilli uçağı var.

Türk Hava Yolları, New York, Pekin, Singapur, Bangkok ve Tokyo gibi uzun mesafeli uçuşlara 2009 yılında Sao Paulo ve Toronto’yu da ekleyecek ve uzun menzili uçak ihtiyacı iyice artacak. Bunu dikkate alan THY, ısrarla uzun menzilli Boeing 777 tipi uçak arıyordu. Uzun süredir beklenen uçaklar 15 Aralık’ta İstanbul’da yeni kullanıcısıyla tanışacak.

THY’DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Death Grind ~ 15 yıl önce
Bu müthiş uçağı THY'de görmek onur verici tebrikler THY. Bu kiralama kararları sanırım sıfır uçak teslim tarihlerinin çok geç olması nedeniyle alındı, uzak hatlarda artan talebi karşılamak için bir an önce uçak bulmaya çalışıyor THY anlaşılan. Bu arada 777 kiralanmasının 105 uçaklık siparişte Boeing'e muhtemelen vermesi olası sıfır 777 siparişi olasılığının bi göstergesi midir? Yani acaba büyük siparişte 777 üzerine kurulu bi sistem mi düşünüyorlar ne dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolf ~ 15 yıl önce
bu guzelim sirket isi bilmezlerin elinde ne hale geliyor. dunyanin parasini vererek ve airbus 330 ları extended range diye al. sonra 330 larin kısa menzil oldugunu aldiktan sonra ogren. yetersiz 340 lar la devam etmeye mecbur ol. sonra da charter sirketi gibi ER ucak kirala. biz de aferim diyerek alkislayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çengel ~ 15 yıl önce
sadece iş ucak almakla bitmiyor tamam güzel 777 geliyor habire filo büyüyor ama uçaklara hizmet verdiğimiz yer techisat sayısı hala aynı madem filo büyütüyorsunuz calışan işçi sayısınıda çogaltın halen 3 kişi ile günde 40 tona yakın bagaj ve kargo yüklüyoruz techısat bulmakta büyük sıkıntı cekıyoruz ucak parka sahasına gırıyor ama hızmet verecek araclar yetersiz konvor loder sayısı mutlaka çogaltılmalı doli ve bagaj arabaları yetersiz ricamız ne olur bunları az da olsa cogalması tşk bi havaşlı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
arkadaslar allah hepinizin gönlüne göre versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski toprak ~ 15 yıl önce
THY global bir havayolu olmasi itibari ile kokpit ve kabin ekibinde tabiki diger milletlerden personel calistiracak. ornek isterseniz Emirates e bir bakin isterseniz. BM gibiler.. ayrica japonya ucuslarinda mutlaka japon hostesimizde ucakta bulunuyor.. kabin amirinin ya da kokpit in Hintli olmasi neyi degistirir ki.. bu ucakta hic tecrubesi olmayan TK personeline mi ucak teslim edilecekti.. cok dogru bir karari niye karaliyorsunuz ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. Orhan ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...Arkadaslarla takılırken ilk defa airport haberi inceledim**mükemmel**Hele yorumlara bayıldım.Bundan sonra bende bakacagım. Bir mesajım var. Sayın pilot Mustafa Kaya lutfen kuyruga giriniz daha size çok var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 15 yıl önce
Bakım sorumluluğu wetlease kuralları çerçevesinde uçak sahibine ait olur yani Hintlilerde!.. Bu koccaman bir soru işareti aslında Hindistanın yaptığı bakıma THY ne derece güvenmelidir? uçaklar geliyorda Hintli ekip minimum yedek parça teknisyen,depo v.s. koşullarını sağladımı? Bunun yanında AOG bir durum halinde süreç-operasyon ilişkisi nasıl seyreder....???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a330 ~ 15 yıl önce
uzun menzilli ucaklarimiz Airbusken niye 3 B777 aliyoruz anlamiyorum Airbus ailesinden A340-500 veya 600 lükler varken yada A330-300 .hem pilotlarimizin eytimi icin daha iyi olurdu A319,320,321 ucan pilot bi kac saat ucus eytimi aldiktan sonra bularida ucardi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Kriz uçak yapımcılarını da etkiledi. En son Çin kriz ve azalan yolcu sayısı nedeniyle 300 den fazla uçak siparişini durdurmak ya da geciktirmek istiyor. Bu durum THY için bulunmaz fırsat, daha neyi bekliyorlar ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moscow_Lions ~ 15 yıl önce
Sonunda 777'ler geliyor.Onemli olan pilotların Amerikalı olması.Daha cok guven verirler!Turk pilotunun siste inemedigi parise sorunsuz iner.Tebrikler THY!Amerikalı pilotlarada iyi ucuslar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000